31 май 2019 12 546

Як приготувати курячі крильця в мультиварці

Одним з найбільш універсальних м'ясних продуктів по праву вважається курятина. Будь-яка частина тушки курки готується дуже просто і завжди є маса варіантів використання різних додатків до неї у вигляді спецій, гарніру, соусу.

Соковиті та смачні курячі крильця можуть смажитися, тушкуватися, запікатися, а впоратися з створенням страви допоможе таке унікальне кухонне обладнання, як мультиварка.

Покроковий рецепт
Інгредієнти Кількість
курячих крилець - 0,4 кг
майонезу легкого - 50 г
кетчупу - 50 г
спецій для курки - 10 г
солі - 10 г
олії - 20 мл
Час приготування: 100 хвилин Калорійність на 100 грам: 210 Ккал
Найцікавішим фактом при приготуванні крилець курки є те, що можна взяти будь-маринад (гострий, пряний, кисло-солодкий), а запечене в мультиварці блюдо все одно буде дуже ситним, соковитим і смачним.

Незважаючи на те, що дані м'ясні вироби поживні, їх більш готують як закуску – їжу, яку можна вживати під час тривалої бесіди, застілля або під час перегляду цікавого фільму, телепередачі.

Процес всього приготування страви потрібно робити поетапно:

  1. Спочатку будь-м'ясний продукт потрібно промити і крильця не є винятком;
  2. Потім їх слід висушити, видаливши непотрібну вологу з допомогою паперових рушників, і розрізати на три частини (за бажанням можна відставити крайню частину, яка містить мало м'яса);
  3. Після приготувати маринад, змішавши майонез, кетчуп, спеції і сіль;
  4. До крил додати отриману ароматну суміш, добре все перемішати і поставити просочуватися м'ясо на час, що становить одну годину;
  5. По закінченню цього часу дно чаші в мультиварці змастити маслом і щільно один до одного викласти крила (бажано одним шаром);
  6. Включити на обладнанні функцію «Випічка» на дев'яносто хвилин.
  7. Через двадцять хвилин відкрити кришку і полити соком, що виділився верх крил;
  8. Через двадцять п'ять хвилин знову відкрити кришку і перевернути крила на іншу сторону.
  9. Звуковий сигнал повідомить про повну готовність страви.

Запечені, ароматні і жахливо смачні курячі крила можна подати з зеленню, свіжими овочами і різними улюбленими соусами, кетчупом.

Курячі крильця з картоплею в мультиварці

З такого чудового продукту, як курячі крильця, можна дуже швидко приготувати з допомогою мультиварки відразу м'ясне блюдо і гарнір до нього. М'ясна частина кістки вийде ніжною, м'якою, соковитою, а в сукупності з картоплею вечеря може стати не тільки смачною, ситною, але і низькокалорійним, корисним.

Для створення страви знадобляться ось такі продукти:

  • крильця курячі – 0,4 кг;
  • картопля – 0,8 кг;
  • соняшникова олія – 30 г;
  • цибуля – 150 г;
  • спеції для курки – 15 г;
  • сіль – 5 г;
  • розмарин (або базилік, петрушка) – 1 гілочка;
  • вода (бульйон) – 0,4 л.

Загальний час приготування в мультиварці складе вісімдесят хвилин, а калорійність ста грам ароматного страви буде дорівнювати 96 ккал.

Спочатку слід зробити маринад – змішати масло зі спеціями і розмарином. Крила промити під водою, видалити зайву вологу і крайню частину, де немає м'яса. Очищену картоплю нарізати кубиками по три сантиметри, а почищену цибулину не дуже тонкими півкільцями.

Курячі крильця з картоплею залити маринадом і добре перемішати. Маринування повинно тривати хоча б двадцять хвилин.

На кухонному обладнанні включити функцію «Гасіння» при температурі 150° на п'ятдесят хвилин. Всипати В чашу замариновавшиеся, просочені ароматом спецій продукти, а зверху викласти цибулю. Закрити кришку і дати трохи запектися страви – п'ятнадцять хвилин.

По закінченню цього часу потрібно перемішати картоплю, крильця з цибулею, влити воду, додати сіль і тушкувати залишився. Коли пролунає сигнал, можна накривати стіл і подавати чудове і гаряче блюдо до столу в прекрасному комбінуванні зі свіжими або консервованими овочами.

Читайте як приготувати суп-пюре з кабачків в капустою, сиром або грибами.

Візьміть на замітку рецепт гарбузової каші з рисом в мультиварці.

Приготувати тушковане м'ясо в казані не так просто, потрібно знати кілька секретів, які ви можете дізнатися з нашої статті.

Як приготувати крильця в медово-соєвому соусі по-східному

Прекрасний, насичений, досить пікантний, східний присмак страви з курячих крилець вдається надати з допомогою соєвого соусу. А для утворення хрусткої карамельної скоринки і красивого кольору можна додати мед. Для приготування чудового блюда з неповторним смаком в мультиварці будуть потрібні:

  • крильця курячі (без фаланг) – 0,5 кг;
  • соус соєвий – 120 г;
  • мед (рідкий) – 100 г;
  • червоний мелений перець – 2-3 г (0,5 ч. л.);
  • вершкове масло – 30 р.

Маринування крилець займе дві години, а процес приготування — одна година. Всього 202 ккал буде міститися в ста грамах страви.

Курячі крила промиваються, з них видаляються можливі залишки пір'я. Для приготування соусу необхідно змішати мед і соєвий соус, всипати до них червоний перець. Суміш вилити до крилець, їх добре перемішати і відставити для просочування на пару годин.

У чашу мультиварки слід розтопити вершкове масло, всипати крильця з соусом і перемішати. Саме з'єднання масла і додасть соусу блискучу кірку крил. Потім включити функцію «Випічка» на час, що становить одну годину.

У процесі готування потрібно декілька раз відкривати кришку і перемішувати страву для просочування кожного крильця медово-соєвим соусом. Можна не робити страва дуже гострим – замість червоного перцю додати трохи часнику і спецій для курки.

Рецепт гострих крил у томатному соусі

Для любителів гострої, ароматною пряної їжі можна скористатися рецептом створення чудових, м'яких курячих крилець в гармонійному поєднанні з томатним соусом. Приготувати їх дуже легко, просто скориставшись таким зручним кухонним обладнанням як мультиварка. Для приготування знадобляться такі інгредієнти:

  • крильця курячі – 0,5 кг;
  • лимонний сік – 15 г;
  • олія (без запаху) – 30 г;
  • сіль, спеції для курки – по 5 г;
  • гострий соус томатний – 200 мл

Весь процес приготування можна розділити на два етапи – маринування (тридцять хвилин) і гасіння (одну годину), а ось енергетична цінність 100 грам страви зазвичай дорівнює 186 ккал.

У глибокій мисочці слід змішати соус, спеції, сіль. Якщо вибрати домашній томатний соус, то страва буде більш ароматним, але його приготування займе додатковий час. Крила слід помити, розрізати на дві частини, видаливши крайню не надто м'ясну частину. Влити до них соус, добре перемішавши, залишити просочуватися на 20-30 хвилин.

По закінченню цього часу чаша мультиварки повинна бути змащена олією, у неї викладаються крила і заливаються маринадом. Включається функція «Випічка» на тридцять хвилин, потім крильця слід повернути і виставити додаткові хвилин двадцять.

Гарніром до страви краще подати картопляне або інше овочеве пюре, прикрасити зеленню і їсти в гарячому вигляді.

Корисні поради

До прекрасним курячих крилець в мультиварці підходять абсолютно різні види соусів і гарнірів. При приготуванні слід:

  1. Видаляти залишки пір'я і пеньків на краях крил;
  2. Для збільшення соковитості і м'якості, додати трохи лимонного соку;
  3. Використовувати свіжі охолоджені крильця для більшої соковитості страви;
  4. Для аромату додати часник, пряні трави, імбир, улюблені спеції (орегано, базилік, чорний перець, паприку);
  5. Розрізати крильця в двох місцях по суглобу перед маринуванням – шкірка може перешкоджати всмоктуванню маринаду.

Мультиварка служить відмінним варіантом при необхідності економії часу, а крильця в ній готуються дуже швидко (протягом півгодини) і ще додатково близько п'ятдесяти хвилин для отримання хрусткої скоринки.

Що ще почитати: