20 апрель 2019 342

Як приготувати крем «мокре безе» для прикраси тортів

Приготувати крем для торта і самостійно його прикрасити, як професійний кондитер, реально і легко. Не вірите? Прочитайте статтю про найбільш простий і смачний білковому кремі «мокре безе». При цьому такий варіант декорування порадує тих, хто стежить за фігурою, але не може відмовитися від солодкого. Тому що крем володіє легкою текстурою.

Класичний рецепт меренги
Інгредієнти Кількість
білки яєць - 4 шт.
цукровий пісок - 1 склянка
кислота лимонна - четверта частина чайної ложки
Час приготування: 15 хвилин Калорійність на 100 г: 85 Ккал

Пропонуємо вашій увазі правильний рецепт крему «мокре безе» для прикраси тортів. Ті, хто думає, що меренга схожа на наш вітчизняний «гоголь-моголь», помиляються. Так як цей варіант білкового крему відрізняється за технологією приготування.

Деякі кондитери пропонують додати ванілін, сироп або лікер для поліпшення смаку меренги. У класичному рецепті якісь добавки відсутні, але ви завжди можете поекспериментувати і підібрати поєднання додаткових складових по вашому смаку.

Як робити:

  1. Підготувати посуд для водяній лазні і ємність для збивання білків;
  2. Акуратно відокремити охолоджені білки від жовтка;
  3. Збити їх в чаші міксером до піни;
  4. Додати в ємність цукор і кислоту;
  5. Перемішати суміш;
  6. Встановити посуд на каструлю з киплячою водою;
  7. Почати інтенсивне збивання міксером. Збивати протягом 10-12 хвилин.

Як тільки помітите, що крем став густим, не стікає по чашці, а в масі утворюються порожнечі у вигляді печер, це означає, що меренга готова.

Залишилося остудити крем і прикрасити торт, капкейки або тістечка.

Як зробити білковий крем «мокре безе» кольоровим?

Для того щоб прикраси кондитерських виробів були різнобарвними, можна додати в крем барвники. Звичайні рідкі або розбавлені водою фарбувальні порошки для білкового крему не підійдуть. Такий варіант підфарбовування зіпсує консистенцію крему. Пропонуємо два способи для підфарбовування меренги, що дозволяють зберегти властивості крему:

  1. Гелеві барвники. Використання гелю не вплине на консистенцію меренги. Додавати його треба по краплі під час збивання, коли вже утворилася щільна піна;
  2. Другий варіант підійде тим, у кого є лише сухі фарбувальні добавки. Якщо їх розбавити водою, то крем втратить щільність, не буде тримати форму. Тому краще всього розвести барвник у цукровому сиропі, який уварюється до гелевої консистенції. Готову фарбувальну суміш додають по краплі при збиванні.

Як приготувати незвичайний плов з морепродуктів читайте в нашій статті.

Як правильно приготувати смажену адигейський сир в паніровці, читайте в нашій статті.

Традиційна випічка з татарської кухні — спробуйте ці смачні, але в той же час незвичайні страви.

Тонкощі приготування

Незважаючи на простоту приготування мокрого безе, його легко зіпсувати. Прикраси не будуть тримати форму, і просто розтечуться. Для того щоб елементи прикрас вийшли, потрібно буде врахувати деякі нюанси по приготуванню меренги.

  1. Дно чаші з сумішшю не повинно стосуватися киплячої води в каструлі;
  2. Масу слід постійно збивати і не давати білків закипіти;
  3. Інтенсивності збивання віночком мала, тому потрібен більш потужний міксер, щоб отримати бажаний результат;
  4. Для того щоб білки взбились в густу піну їх рекомендується гарненько охолодити;
  5. У масу не повинно потрапити ні краплі рідини, жиру або жовтка. В іншому випадку меренга буде зіпсована;
  6. Для того щоб форма прикраси застигла його можна помістити в холодильник або потримати кілька хвилин на повітрі;
  7. «Мокре безе» розподіляється нерівномірно і має пористу структуру, тому його щільно укладають в мішок або шприц;
  8. Щоб кремова маса не засохла раніше часу можна накрити ємність вологою серветкою.

Дотримуючись технологію приготування «мокрого безе» ви отримаєте чудову, легку, повітряну кремову масу, яка може бути використана як для прошарку між коржами торта, так і в якості сировини для створення елементів прикраси вашого десерту.

Варіанти для декорування тортів і капкейків

Пропонуємо кілька ідей для декорування тортів, тістечок і капкейків. Щоб оригінально прикрасити випічку кремом «мокре безе», знадобляться кондитерські мішки, шприци або паперові кульки з різьбленими краями різної форми.

  • рельєфні краплі, зірочки, кульки. З цих дрібних деталей можна складати малюнки, фігури або візерунки;
  • об'ємні квіти різних розмірів;
  • хвилі, лінії, зигзаги, або смужки, які легко створити за допомогою шприца або кулька.

Будь-який з варіантів прикраси виробів білкової меренгою буде виглядати незвично і красиво. Це може бути їжачок, або хитромудрий узор, а може бути незвичайний квітка або цілий букет. Все залежить від вашої фантазії, а смак такого декору гарантовано порадує ваших ласунів.

Що ще почитати: