Бутерброди з сосисками для швидкого перекусу і святкового столу
Сосиски можна їсти як самостійне блюдо або використовувати для бутербродів. Їх краса в тому, що приготування займе лічені хвилини.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
сосиски (ганноверські) - | 3 шт. |
огірки (солоні) - | 2 шт. |
цибулини (звичайні) - | 2 шт. |
булочки (довгі) - | 3 шт. |
борошно (вищого ґатунку) - | 50 г |
цукрова пудра - | 1 ст. ложка |
олія рафінована - | 50 мл |
гірчиця і кетчуп - | за смаком |
перець чилі - | за бажанням |
Час приготування: 35 хвилин | Калорійність на 100 грам: 267 Ккал |
Огірки нарізати тонкими пластинками, цибулю не просто додати до сосисок, а обсмажити в паніровці з борошна, цукрової пудри і солі. Так він вийде хрустким.
Готуємо:
- У сковороді з розігрітим рафінованим маслом обсмажити нашатковану цибулю. Ступінь обжарювання – до прозорості овоча.
- Поки цибуля обсмажується, в окремому посуді приготувати для нього панірувальну суміш. З'єднати борошно, цукрову пудру, сіль. Всипати підготовлену суміш в сковорідку з цибулею. При постійному помішуванні підрум'янити цибулю. Викласти його на паперовий рушник, щоб видалити зайве масло.
- За допомогою кулінарної пензлика обмазати маслом сосиски, викласти для обжарювання на сковороду-гриль (змащувати олією сковорідку не потрібно).
- Тонко нашаткувати пластинами солоні огірки.
- Надрізати булочку, розкрити книжку, намазати м'яким гірчицею. Всередину покласти обсмажену ковбасу, додати за смаком кетчуп, пластини огірка, обсмажену цибулю. За бажанням ще можна приправити подрібненим перцем чилі.
Гаряча закуска з сосисками і сиром
Гарячі бутерброди дуже ситні і цілком підійдуть для сімейного сніданку. У цьому випадку їх добре подати з салатом зі свіжих овочів.
Вимагається:
- 2 скибочки білого хліба (не занадто м'якого);
- 2 скибочки сиру;
- 2 будь-які сосиски;
- перчити за смаком, додати зелень.
Для салату:
- 1 солодкий помідор;
- за смаком покласти цибулю-порей;
- 30 мл оливкової олії;
- 15 мл оцту винного.
Час: 40 хв.
Порція: 254 ккал.
Готуємо:
- Спочатку підготувати основу для бутерброда. Батон обрізати з 2-х сторін, зрізати скоринку знизу і нарізати 2 скибочки товщиною не більше 1 сантиметра.
- Сосиски розрізати навпіл (половинки повинні бути тонкими і плоскими). Шматочки хліба змастити маслом, зверху викласти сир, сосиски (половинки) накрити другим скибочкою хліба.
- Додати бутерброду більш плоский вигляд. Для цього покласти на нього зверху обробну дошку і злегка придавити, зайве з країв обрізати (обрізки не викидати, вони знадобляться для салату). З двох сторін підрум'янити бутерброд на оливковій олії.
- Для салату нарізати обрізки від бутерброда, змішати в глибокій мисці з нашаткованою помідором, свіжою зеленню і пореєм. Додати в салат масло, оцет, приправити, гарненько перемішати. Подавати гарячий бутерброд на тарілці разом з салатом.
Ситні бутерброди з картоплею
Дуже хороша змішана начинка – сосиски і картоплю разом. У результаті виходить цікавий смак.
Вимагається:
- 3 великих шматки цільнозернового хліба;
- 2 бульби картоплі;
- 150 г будь-яких сосисок;
- 100 г сирної стружки;
- 1 яєчний жовток;
- 150 мл свіжих вершків;
- 10 г м'якої гірчиці;
- 15 мл оливкової олії;
- приправляти перцем за смаком.
Час: 25 хв.
Калорійність порції: 249 ккал.
Готуємо:
- Натерти окремо на тертці весь картоплю і сосиски.
- Застелити деко фольгою, розкласти шматочки хліба, збризнути маслом і відправити в розігрітий гриль на кілька хвилин.
- Натертий сир викласти в ємність блендера, додати жовток, вершки, гірчицю, все приправити, збити до однорідності.
- Невеликими кубиками нарізати сосиски, додати разом з картоплею в сирну масу, перемішати.
- Підсмажені скибочки хліба перевернути з маслом стороною вниз, зверху розкласти рівним шаром підготовлену масу.
- Бутерброди для обжарювання відправити на гриль до появи рум'яної скоринки.
Готуємо в духовці
Гарячі бутерброди можуть стати чемпіонами по співвідношенню смакових якостей і легкості в приготуванні.
Вимагається:
- 2 молочні сосиски;
- 1 багет;
- 200 г сиру;
- 1 помідор;
- 15 мл рослинного масла;
- 1 яйце куряче;
- за смаком додати свіжу зелень.
На приготування знадобиться: 30 хв.
Цінність на 100 г: 253 ккал.
Готуємо:
- Сир натерти, зелень подрібнити, помідори нашаткувати півкільцями, сосиски — кубиками.
- Вбити в широку миску яйце, покласти пару щіпок сирної стружки, все збити віночком. За смаком покласти рубану зелень.
- Скибочки багета (однією стороною) занурити в приготовлену суміш. Цієї ж стороною викласти шматочки на розігріту сковорідку, підрум'янити. Готові скибочки хліба розкласти на деко (форму) підрум'яненою стороною вгору.
- Посипати хліб сирної стружкою, зверху розкласти сосиски, півкільця томатів, посипати тертим сиром.
- Готувати в розігрітій духовій шафі, достатньо 7 хвилин при 180 Cº.
На відео — ще один варіант приготування бутербродів з сосисками в духовці:
Рецепт для мікрохвильової печі: бутерброди з сосисками і яйцем
Приготування в мікрохвильовій печі вимагає від початківця кулінара певних навичок і хитрощів. Про них ви довідаєтеся в нашому рецепті.
Вимагається:
- 2 сосиски (молочні);
- 3 тосту (великих);
- 3 яйця;
- 5 стебел шніт-цибулі;
- 15 мл оливкової олії;
- 1 г меленого перцю;
- сіль.
Потрібно для соусу:
- 1 авокадо;
- 1 помідор;
- 1 цибулина-шалот;
- 1 половинка лимона;
- 20 мл оливкової олії Extra Virgin;
- за смаком перець мелений;
- 1 г солі.
Знадобиться всього 25 хв.
Калорійність на порцію: 262 ккал.
Для любителів фруктів приготуйте бутерброди з ківі.
Безліч рецептів смачних бутербродів до святкового столу ви знайдете тут.
У мікрохвильовій печі можна зробити бутерброди на швидку руку. Тут рецепти.
Готуємо:
- У центрі шматочка хліба вирізати м'якуш. Для вирізання добре підійде кондитерське кільце. Нарізати сосиски кубиками.
- У сковорідці розігріти олію, підрум'янити тільки одну сторону скибочки хліба, потім шматочок перевернути, в вирізані отвори розбити по 1 яйцю, зубочисткою проколоти жовтки, на білок викласти нарізані сосиски. Відправити на хвилину в мікрохвильовку на повну потужність.
- Шніт-цибулю подрібнити, посипати готовий бутерброд. Замість шніт-цибулі можна використовувати перо звичайного зеленого лука.
- Приготувати оригінальний соус: з очищеного авокадо, видалити кісточку, м'якоть витягнути ложкою, помідор дрібно нашаткувати, цибулю-шалот — півкільцями. З ¼ лимона вичавити 10 мл соку. Підготовлені інгредієнти з'єднати в мисці, додавши оливкову олію, потім за допомогою вилки масу розім'яти, приправити за смаком.
Пікантна закуска з авокадо
Інгредієнти в рецепті можна змінити: якщо немає авокадо, взяти вершковий сир або знежирений сир.
Потрібні:
- 4 скибочки хліба;
- 4 яйця;
- 2 плоду авокадо;
- 2 сосиски;
- 2 жменьки насіння гарбузових;
- 1 лайм;
- маленький пучок кінзи;
- 60 мл оливкової олії;
- за смаком паприка, сіль, перець.
Необхідний час: 35 хв.
Цінність 100 г порції: 269 ккал.
Готуємо:
- Сковороду-гриль розігріти і підсушити насіння гарбузове. З ½ частини лайма віджати 10 мл соку.
- Авокадо розділити навпіл, вирізати кісточку, м'якоть ложкою вийняти, вилити на неї сік лайма, після чого розім'яти так, щоб шматочки вийшли нерівномірними.
- Скибочки хліба підсушити з кожної сторони на сковорідці-гриль до утворення карамельного смужок.
- Кінзу подрібнити, додати до авокадо, влити Extra Virgin оливкову олію, приправити паприкою, перемішати.
- Кожне яйце окремо посмажити, приправити за смаком.
- Сосиски нарізати кружками, підрум'янити на розігрітому маслі.
- Підсушені шматочки хліба намазати пастою авокадо, покласти зверху яєчню, шматочки сосисок і гарбузове насіння.
Маленькі хитрощі
Щоб вийшло ідеально, в бутербродах краще використовувати:
- сосиски, обсмажені на сковороді-гриль;
- не дуже м'який білий хліб;
- не просто білий хліб, а цільнозерновий, його зараз всюди печуть;
- пікантну гірчицю з м'яким смаком;
- максимально солодкі і стиглі помідори;
- менше солі;
- свіжу зелень, наприклад,петрушку, цибулю або перо зеленого цибулі – абсолютно безпрограшний варіант.
Подивившись відео, ви дізнаєтеся ще один рецепт апетитних бутербродів з сосисками і маринованими огірочками: