08 март 2019 1 804

Бутерброди з сосисками для швидкого перекусу і святкового столу

Сосиски можна їсти як самостійне блюдо або використовувати для бутербродів. Їх краса в тому, що приготування займе лічені хвилини.

Бутерброди з сосисками і маринованими огірками
Інгредієнти Кількість
сосиски (ганноверські) - 3 шт.
огірки (солоні) - 2 шт.
цибулини (звичайні) - 2 шт.
булочки (довгі) - 3 шт.
борошно (вищого ґатунку) - 50 г
цукрова пудра - 1 ст. ложка
олія рафінована - 50 мл
гірчиця і кетчуп - за смаком
перець чилі - за бажанням
Час приготування: 35 хвилин Калорійність на 100 грам: 267 Ккал

Огірки нарізати тонкими пластинками, цибулю не просто додати до сосисок, а обсмажити в паніровці з борошна, цукрової пудри і солі. Так він вийде хрустким.

Готуємо:

  1. У сковороді з розігрітим рафінованим маслом обсмажити нашатковану цибулю. Ступінь обжарювання – до прозорості овоча.
  2. Поки цибуля обсмажується, в окремому посуді приготувати для нього панірувальну суміш. З'єднати борошно, цукрову пудру, сіль. Всипати підготовлену суміш в сковорідку з цибулею. При постійному помішуванні підрум'янити цибулю. Викласти його на паперовий рушник, щоб видалити зайве масло.
  3. За допомогою кулінарної пензлика обмазати маслом сосиски, викласти для обжарювання на сковороду-гриль (змащувати олією сковорідку не потрібно).
  4. Тонко нашаткувати пластинами солоні огірки.
  5. Надрізати булочку, розкрити книжку, намазати м'яким гірчицею. Всередину покласти обсмажену ковбасу, додати за смаком кетчуп, пластини огірка, обсмажену цибулю. За бажанням ще можна приправити подрібненим перцем чилі.

Гаряча закуска з сосисками і сиром

Гарячі бутерброди дуже ситні і цілком підійдуть для сімейного сніданку. У цьому випадку їх добре подати з салатом зі свіжих овочів.

Вимагається:

  • 2 скибочки білого хліба (не занадто м'якого);
  • 2 скибочки сиру;
  • 2 будь-які сосиски;
  • перчити за смаком, додати зелень.

Для салату:

  • 1 солодкий помідор;
  • за смаком покласти цибулю-порей;
  • 30 мл оливкової олії;
  • 15 мл оцту винного.

Час: 40 хв.

Порція: 254 ккал.

Готуємо:

  1. Спочатку підготувати основу для бутерброда. Батон обрізати з 2-х сторін, зрізати скоринку знизу і нарізати 2 скибочки товщиною не більше 1 сантиметра.
  2. Сосиски розрізати навпіл (половинки повинні бути тонкими і плоскими). Шматочки хліба змастити маслом, зверху викласти сир, сосиски (половинки) накрити другим скибочкою хліба.
  3. Додати бутерброду більш плоский вигляд. Для цього покласти на нього зверху обробну дошку і злегка придавити, зайве з країв обрізати (обрізки не викидати, вони знадобляться для салату). З двох сторін підрум'янити бутерброд на оливковій олії.
  4. Для салату нарізати обрізки від бутерброда, змішати в глибокій мисці з нашаткованою помідором, свіжою зеленню і пореєм. Додати в салат масло, оцет, приправити, гарненько перемішати. Подавати гарячий бутерброд на тарілці разом з салатом.

Ситні бутерброди з картоплею

Дуже хороша змішана начинка – сосиски і картоплю разом. У результаті виходить цікавий смак.

Вимагається:

  • 3 великих шматки цільнозернового хліба;
  • 2 бульби картоплі;
  • 150 г будь-яких сосисок;
  • 100 г сирної стружки;
  • 1 яєчний жовток;
  • 150 мл свіжих вершків;
  • 10 г м'якої гірчиці;
  • 15 мл оливкової олії;
  • приправляти перцем за смаком.

Час: 25 хв.

Калорійність порції: 249 ккал.

Готуємо:

  1. Натерти окремо на тертці весь картоплю і сосиски.
  2. Застелити деко фольгою, розкласти шматочки хліба, збризнути маслом і відправити в розігрітий гриль на кілька хвилин.
  3. Натертий сир викласти в ємність блендера, додати жовток, вершки, гірчицю, все приправити, збити до однорідності.
  4. Невеликими кубиками нарізати сосиски, додати разом з картоплею в сирну масу, перемішати.
  5. Підсмажені скибочки хліба перевернути з маслом стороною вниз, зверху розкласти рівним шаром підготовлену масу.
  6. Бутерброди для обжарювання відправити на гриль до появи рум'яної скоринки.

Готуємо в духовці

Гарячі бутерброди можуть стати чемпіонами по співвідношенню смакових якостей і легкості в приготуванні.

Вимагається:

  • 2 молочні сосиски;
  • 1 багет;
  • 200 г сиру;
  • 1 помідор;
  • 15 мл рослинного масла;
  • 1 яйце куряче;
  • за смаком додати свіжу зелень.

На приготування знадобиться: 30 хв.

Цінність на 100 г: 253 ккал.

Готуємо:

  1. Сир натерти, зелень подрібнити, помідори нашаткувати півкільцями, сосиски — кубиками.
  2. Вбити в широку миску яйце, покласти пару щіпок сирної стружки, все збити віночком. За смаком покласти рубану зелень.
  3. Скибочки багета (однією стороною) занурити в приготовлену суміш. Цієї ж стороною викласти шматочки на розігріту сковорідку, підрум'янити. Готові скибочки хліба розкласти на деко (форму) підрум'яненою стороною вгору.
  4. Посипати хліб сирної стружкою, зверху розкласти сосиски, півкільця томатів, посипати тертим сиром.
  5. Готувати в розігрітій духовій шафі, достатньо 7 хвилин при 180 Cº.

На відео — ще один варіант приготування бутербродів з сосисками в духовці:

Рецепт для мікрохвильової печі: бутерброди з сосисками і яйцем

Приготування в мікрохвильовій печі вимагає від початківця кулінара певних навичок і хитрощів. Про них ви довідаєтеся в нашому рецепті.

Вимагається:

  • 2 сосиски (молочні);
  • 3 тосту (великих);
  • 3 яйця;
  • 5 стебел шніт-цибулі;
  • 15 мл оливкової олії;
  • 1 г меленого перцю;
  • сіль.

Потрібно для соусу:

  • 1 авокадо;
  • 1 помідор;
  • 1 цибулина-шалот;
  • 1 половинка лимона;
  • 20 мл оливкової олії Extra Virgin;
  • за смаком перець мелений;
  • 1 г солі.

Знадобиться всього 25 хв.

Калорійність на порцію: 262 ккал.

Для любителів фруктів приготуйте бутерброди з ківі.

Безліч рецептів смачних бутербродів до святкового столу ви знайдете тут.

У мікрохвильовій печі можна зробити бутерброди на швидку руку. Тут рецепти.

Готуємо:

  1. У центрі шматочка хліба вирізати м'якуш. Для вирізання добре підійде кондитерське кільце. Нарізати сосиски кубиками.
  2. У сковорідці розігріти олію, підрум'янити тільки одну сторону скибочки хліба, потім шматочок перевернути, в вирізані отвори розбити по 1 яйцю, зубочисткою проколоти жовтки, на білок викласти нарізані сосиски. Відправити на хвилину в мікрохвильовку на повну потужність.
  3. Шніт-цибулю подрібнити, посипати готовий бутерброд. Замість шніт-цибулі можна використовувати перо звичайного зеленого лука.
  4. Приготувати оригінальний соус: з очищеного авокадо, видалити кісточку, м'якоть витягнути ложкою, помідор дрібно нашаткувати, цибулю-шалот — півкільцями. З ¼ лимона вичавити 10 мл соку. Підготовлені інгредієнти з'єднати в мисці, додавши оливкову олію, потім за допомогою вилки масу розім'яти, приправити за смаком.
Цибулю-шалот можна замінити звичайним цибулею, замочивши його ненадовго в соку лимона. Щоб бутерброди в мікрохвильовій печі не підсихали, їх потрібно закривати спеціальним куполом з отворами.

Пікантна закуска з авокадо

Інгредієнти в рецепті можна змінити: якщо немає авокадо, взяти вершковий сир або знежирений сир.

Потрібні:

  • 4 скибочки хліба;
  • 4 яйця;
  • 2 плоду авокадо;
  • 2 сосиски;
  • 2 жменьки насіння гарбузових;
  • 1 лайм;
  • маленький пучок кінзи;
  • 60 мл оливкової олії;
  • за смаком паприка, сіль, перець.

Необхідний час: 35 хв.

Цінність 100 г порції: 269 ккал.

Готуємо:

  1. Сковороду-гриль розігріти і підсушити насіння гарбузове. З ½ частини лайма віджати 10 мл соку.
  2. Авокадо розділити навпіл, вирізати кісточку, м'якоть ложкою вийняти, вилити на неї сік лайма, після чого розім'яти так, щоб шматочки вийшли нерівномірними.
  3. Скибочки хліба підсушити з кожної сторони на сковорідці-гриль до утворення карамельного смужок.
  4. Кінзу подрібнити, додати до авокадо, влити Extra Virgin оливкову олію, приправити паприкою, перемішати.
  5. Кожне яйце окремо посмажити, приправити за смаком.
  6. Сосиски нарізати кружками, підрум'янити на розігрітому маслі.
  7. Підсушені шматочки хліба намазати пастою авокадо, покласти зверху яєчню, шматочки сосисок і гарбузове насіння.

Маленькі хитрощі

Щоб вийшло ідеально, в бутербродах краще використовувати:

  • сосиски, обсмажені на сковороді-гриль;
  • не дуже м'який білий хліб;
  • не просто білий хліб, а цільнозерновий, його зараз всюди печуть;
  • пікантну гірчицю з м'яким смаком;
  • максимально солодкі і стиглі помідори;
  • менше солі;
  • свіжу зелень, наприклад,петрушку, цибулю або перо зеленого цибулі – абсолютно безпрограшний варіант.

Подивившись відео, ви дізнаєтеся ще один рецепт апетитних бутербродів з сосисками і маринованими огірочками:

Що ще почитати: