Рецепти смачної домашньої випічки на Великдень для всієї родини
Сьогодні цілих дев'ять варіантів смачної випічки до свята. Тут дуже багато чого, так що кожен зможе підібрати щось на свій смак. Треба лише придивитися. Отже, представляємо вам рецепти випічки на Великдень.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
цукрового піску - | 270 г |
яєць - | 4 шт. |
присипки - | 1 упаковка |
пшеничного борошна - | 130 г |
білка яйця - | 1 шт. |
Час приготування: 30 хвилин | Калорійність на 100 грам: 312 Ккал |
Приготування:
- Для приготування бісквітного тіста краще все заздалегідь дістати з холодильника. Так інгредієнти будуть однієї температури, і з ними легше буде працювати;
- Для початку розбити яйця і збити їх легку піну;
- Додати цукровий пісок (1 склянку) і збивати, поки він не розчиниться і маса не збільшиться в два рази;
- Далі відправити до яєць борошно, всипаючи її частинами крізь сито;
- Коли тісто стане однорідним, розлити його по формах і відправити в духовку;
- Запікати міні-тортики п'ятнадцять хвилин при 180 градусах;
- Поки вони печуться, збити білок з залишками цукру в міцну піну;
- Змастити глазур'ю остиглі тортики і посипати їх.
Мармуровий паска з кавової глазур'ю
- 330 мл молока;
- 5 г ваніліну;
- 1150 г борошна;
- 230 г цукру;
- 10 мл молока;
- 3 г солі;
- 1 маленька упаковка дріжджів;
- 6 яєць;
- 5 кубиків шоколаду;
- 320 г масла вершкового.
Час – 3 години і 25 хвилин.
Калорії – 330.
Рецепт випічки покроково:
- Більшу частину молока підігріти, потім дати до нього дріжджі;
- Розвести масу до однорідності;
- Туди ж відправити половину борошна крізь сито, змішати і помістити в миску, де набрана тепла вода (щоб опара швидше піднімалася);
- Тісто має піднятися в два рази і тоді в нього можна додати й інші інгредієнти;
- Поки маса зростає, яйця поділити і збити жовтки з цукровим піском і ваніліном в повітряну, білу піну;
- Білки збити окремо в міцну піну;
- Вершкове масло порізати кубиками і кинути в сотейник;
- Розчинити його до рідкого стану;
- У піднялася опару додати білки, жовтки, сіль, масло і залишки борошна крізь сито;
- З усіх цих компонентів зібрати однорідне тісто за допомогою рук;
- Воно має бути м'яким, але при цьому не клеїтися до рук;
- Помістити миску з тестом в миску з теплою водою і почекати, поки воно виросте у два рази;
- Тоді масу обім'яти, розкласти у форми і почекати, поки вони знову виростуть;
- Прибрати в духовку і запікати до рум'яних шапочок близько 45 хвилин;
- Потім паски остудити і поки вони холонуть, довести шоколад до рідкого стану на водяній бані з молоком (10 мл) і готовим вареним кави (за смаком);
- Остиглі паски полити глазур'ю і дати їй застигнути.
Корсиканська великодній пиріг
- 170 г цукрової пудри;
- 60 г борошна;
- 460 г сиру або рікотти;
- 1 пучку солі;
- 35 г масла вершкового;
- 8 г цедри лимона;
- 6 яєць.
Час – 1 година.
Калорійність – 223 калорії.
Приготування:
- Сир або сир рікотта перебити заглибним блендером, щоб отримати кремову текстуру;
- Дати борошно крізь сито і знову перебити масу, але цього разу вже можна з допомогою віночка або міксера;
- Тепер дати сіль, пудру, цедру цитруса і яйця по одному;
- Після кожного яйця збити масу до однорідної консистенції;
- Змастити форму маслом, вилити тісто і поставити його в духову шафу;
- Запікати близько 40 хвилин при 190 за Цельсієм до сухої зубочистки.
Читайте як приготувати вишуканий паска на вершках з родзинками і цукатами — спробуйте приготувати його за нашими рецептами, а покрокові фото допоможуть вам.
А ви знаєте яким має бути тісто для пасок? Скористайтеся нашими порадами з приготування великодньої випічки.
Читайте як приготувати м'ясо по-іспанськи рецепт з фото і покроковими відео.
«Багатий» пиріг до Великодня
- 25 г дріжджів;
- 4 г солі;
- 230 г пармезану;
- 260 мл молока;
- 580 г моцарели;
- 380 г салямі;
- 10 г цукрового піску;
- 1150 г рікотти;
- 1 яйце (для тесту);
- 420 г шинки;
- 6 + 1 яєць;
- 85 г вершкового масла;
- 75 мл соняшникової олії.
Час – 4 години і 25 хвилин.
Калорії – 266.
Приготування пасхальної випічки:
- Молоко нагріти так, щоб стало теплим;
- Дріжджі порізати дрібно-дрібно, всипати їх до молока і повністю розвести;
- Розтопити масло, порізане кубиками на плиті;
- Дати яйце, цукор, сіль і борошно через сито;
- Замісити тісто, потім додати остигле масло вершкове і рослинне;
- Замішувати, поки маса не вбере все масло;
- Далі прибрати його в миску, накрити і прибрати в тепло;
- Коли тісто збільшиться вдвічі, обім'яти його і повернути на місце, щоб піднялося знову;
- Поки тісто росте, салямі позбавити від упаковки і порізати його кубиками;
- Шинку точно так само подрібнити на кубики, знявши упаковку;
- Моцарелу позбавити від розсолу і порізати кубиками;
- Пармезан подрібнити теркою;
- У велику ємність помістити рікотту, туди ж відправити моцарелу і приправити чорним перцем і сіллю за смаком;
- Додати шість яєць, перемішати і дати шинку з салямі;
- Туди ж пармезан і добре вимішати;
- Тісто розрізати на дві частини і розкачати обидві;
- Одну часто помістити у форму, утворюючи бортики;
- Викласти всю начинку всередину і накрити пиріг другою частиною тіста;
- Защипнути краю, можна додатково защипнути вилкою;
- Зробити кілька дірочок, щоб виходив пар;
- Залишився яйце збити і змастити пиріг для одержання рум'яної скоринки;
- Розігріти духовку до 190 за Цельсієм і запікати пиріг півтора години;
- Потім його вийняти, дати охолонути і тільки потім подавати до столу.
Сирна паска
- 550 г сиру;
- 2 яйця;
- 130 г цукру;
- 260 г очищених фісташок;
- 1 уп. ваніліну;
- 135 г масла вершкового.
Час – 1 годину і 45 хвилин + 12 годин.
Калорійність – 336 калорій.
Рецепт приготування сирної паски по кроках:
- Щоб сир став кремовою текстури, його необхідно пустити через сито і допомагати йому ложкою або ж скористатися допомогою заглибного блендера;
- Вершкове масло нарізати на кубики і прибрати в сотейник;
- Розтопити масло на плиті і остудити до кімнатної температури;
- Фісташки позбавити від шкаралупи, залити гарячою водою на п'ять хвилин;
- Тоді воду злити і знову залити, але вже холодною водою ще на три хвилини;
- Повторити обидва процесу ще три рази, щоб шкірка добре відійшла;
- Подрібнити фісташки з допомогою качалки і пакета або блендера;
- До сиру додати яйця, цукор, ванілін і масло вершково;
- Масу перемішати до однорідності, додати горішки;
- Перемішати масу дуже ретельно;
- Форму для паски накрити марлею в три шари і помістити на тарілку;
- Вилити сирну масу, вкрити її кінчиками марлі і помістити під прес;
- Прибрати в холодильник на дванадцять годин, при подачі можна прикрасити цілими горішками.
Великодні Панеттоне
- 120 мл води;
- 2 жовтка;
- 620 г борошна;
- 135 мл молока;
- 85 г вершкового масла;
- 13 г дріжджів;
- 30 + 10 г цукрової пудри;
- 3 г солі;
- 25 г цукатів;
- 1 яйце;
- 1 лимон;
- 120 г родзинок.
Час – 3 години і 40 хвилин.
Калорії – 288.
Приготування:
- Воду змішати з молоком і підігріти так, щоб маса стала теплою;
- Додати меншу частину пудри, 1 склянка борошна крізь сито і дріжджі;
- Добре перемішати, довести до однорідності і прибрати в тепло на тридцять хвилин;
- Вершкове масло порізати кубиками і розчинити до рідкого стану;
- Через півгодини додати решту пудру, сіль, жовтки, масло і решту борошна знову крізь сито;
- Замісити тісто і прибрати його знову в тепле місце, поки воно не підніметься до країв;
- Поки тісто піднімається, обваляти цукати і родзинки в борошні;
- Лимон вимити і знято з нього цедру з допомогою терки;
- В піднялося тісто вимішати родзинки з цукатами і цедрою;
- Форму для запікання полити олією і накрити пергаментом;
- Викласти тісто і дати йому відпочити і піднятися протягом години;
- Розігріти духовку до 220 градусів;
- Шапку Панеттоне змастити збитим яйцем і запікати десять хвилин;
- Потім при 180 за Цельсієм піч ще двадцять хвилин.
Морквяний кекс на Великдень
- 275 г цукрового піску;
- 5 г меленої кориці;
- 360 г моркви;
- 265 г борошна;
- 9 г розпушувача;
- 225 г мигдальної муки;
- 270 мл соняшникової олії;
- 4 яйця;
- 235 г кисломолочного сиру;
- 320 г сиру;
- 20 г кукурудзяного крохмалю;
- 125 г цукру (в начинку);
- 13 г ванільного цукру;
- 1 яйце (в начинку);
- 60 р цукрової пудри.
Час – 1 година 35 хвилин.
Калорії – 329.
Приготування випічки на Світлу Пасху покроково:
- Для начинки сир перебити заглибним блендером до кремовою текстури;
- Дати до нього яйце, крохмаль, два види цукру, все ретельно збити міксером — начинка готова;
- Моркву почистити, промити і подрібнити за допомогою тертки;
- Додати до неї корицю, мигдалеву борошно і цукор;
- Туди ж рослинне масло і всі чотири яйця;
- Масу добре перемішати і відставити;
- Форму присмачити маслом, присипати борошном і вилити половину морквяного тесту;
- Далі вилити сирну начинку і знову половину тіста;
- Духовку розігріти до 175 за Цельсієм;
- Прибрати кекс в розпечений шафа на одну годину;
- Потім вийняти його і повністю остудити;
- Сирний сир збити з цукровою пудрою;
- Змастити кекс сирним кремом, прикрасити і подавати.
Великодній бріош
- 1 упаковка дріжджів;
- 120 мл молока;
- 260 г копченого курячого філе;
- 640 г борошна;
- 55 г цукру;
- 1 упаковка ваніліну;
- 3 + 4 яйця;
- 3 г солі;
- 170 г вершкового масла.
Час – 2 години і 30 хвилин.
Калорії – 296.
Рецепт приготування поетапно:
- Молоко нагріти, всипати до нього дріжджі, розвести їх;
- В окремій ємності розбити яйця, збити і додати їх до дріжджів;
- М'яке масло порізати кубиками і теж відправити в молоко;
- Змішати цукор і сіль з борошном і ваніліном, пропустити крізь сито сипучі до інших компонентів;
- Масу замісити і відставити в тепле місце, не чіпати, поки тісто не дійде до верху;
- Поки тісто росте, вимити яйця і помістити їх у невелику каструлю;
- Залити водою майже до верху і прибрати на плиту;
- Коли вода закипить засікти п'ятнадцять хвилин і залишити яйця;
- Коли пройде час, злити окріп і залити яйця холодною водою;
- Через п'ять хвилин воду змінити, так як до цього часу вона вже нагріється;
- Міняти воду кожен раз, коли вона нагрівається, так яйця швидше охолонуть;
- Потім очистити їх і відставити у бік;
- Підготувати паперові форми, а якщо одноразових немає, то змастити їх маслом;
- Тісто необхідно розділити на частини і скачати з них кульки;
- В кожну кульку помістити яйце/шматочок курки;
- Заповнити форми тільки на 1/3, так як тісто сильно підніметься;
- Розігріти духовку до 170 за Цельсієм і піч бріош тридцять хвилин.
Закусочні мафіни до Великодня
- 130 г сиру косичка;
- 2 яйця;
- 1 пучок кінзи;
- 125 г борошна;
- 2 курячих філе;
- 140 г моцарели;
- 4 гриба;
- 125 мл молока.
Час – 40 хвилин.
Калорії – 145.
Приготування випічки:
- Куряче філе промити, висушити його і порізати маленькими шматочками;
- Обсмажити їх на сковороді до напівготовності;
- Грибочкам зачистити капелюшки та ніжки, порізати їх скибочками;
- Кінзу сполоснути, дрібно порубати;
- Сир порізати дрібними скибочками;
- Моцарелу теж подрібнити;
- Яйця збити, додати молоко і спеції, перемішати;
- Додати борошно крізь сито, ретельно змішати;
- Розділити рідку масу на дві частини;
- Одну з них додати до інших компонентів, перемішати;
- Форму для випікання присипати борошном і розподілити курино-сирну масу по місцях;
- Розлити залишки яєчної маси і прибрати в духовку на двадцять хвилин при 180 за Цельсієм.
Щоб приготувати смачну випічку до Великодня, потрібно витратити багато часу і дуже добре постаратися. Але, переглянувши наші рецепти, ви одразу ж зрозумієте, що воно того варто!