26 май 2019 3 137

Рецепти пасок на топленому молоці

Щоб свято Великодня вдався – обов'язково потрібно спекти пасочку. З додаванням топленого молока ви, напевно, ще не пробували. Так чого ж ми чекаємо? Швидше за роботу!

Крім докладних, детальних рецептів ми розписали вам цінні поради, які вже точно не дозволять вам зіпсувати тісто, навіть якщо ви новачок на кухні.

Дотримуючись всіх традицій
Інгредієнти Кількість
розсипчастих дріжджів - 15 г
масла вершкового - 165 г
пряженого молока - 260 мл
борошна - 670 г
цукрового піску - 180 г
курячих яєць - 3 шт.
родзинок - 220 г
Час приготування: 215 хвилин Калорійність на 100 грам: 320 Ккал

Готувати паска великодній на топленому молоці по простому традиційним рецептом потрібно так:

  1. Молоко підігріти так, щоб воно стало злегка теплим;
  2. Додати одну ложку цукру і перемішати до розчинення;
  3. Відправити за цукром і дріжджі, перемішати до розчинення;
  4. Далі склянку борошна крізь сито, ретельно перешкодити і накрити;
  5. Накрити і відставити в тепле місце, поки маса не збільшиться в два рази;
  6. Яйця поділити і змішати залишки цукру з білками;
  7. Збити їх в білу масу, яка повинна збільшитися;
  8. Білки збити до піків, дати трохи солі;
  9. У збільшену масу дати жовтки і перемішати;
  10. Додати туди м'яке масло, нарізане кубиками;
  11. Змішати до однорідності і дати білки;
  12. Перемішати і туди ж залишки борошна через сито;
  13. Замісити м'яке, пружне тісто, яке не пристає до рук;
  14. Накрити і прибрати на годину в тепло;
  15. Родзинки промити і залити його окропом, через чверть години воду злити;
  16. Сухофрукти промити і обсушити;
  17. Додати родзинки в масу, перемішати і накрити її ще на годину в теплі;
  18. Викласти готове тісто у велику форму (щоб займало лише третю частину);
  19. Дати постояти ще годину, щоб піднялося;
  20. Запікати десять хвилин при 100 градусах, потім 25 хвилин при 180 за Цельсієм;
  21. Перевірити паска на суху зубочистку.

Рецепт паски в хлібопічці — візьміть на замітку кілька наших рецептів, які ви з легкістю зможете приготувати.

Як фарбувати паперовими серветками яйця на Великдень — покроковий майстер-клас в нашій статті.

А ви знаєте як правильно приготувати смачне і ніжне тісто для пасок?

Паска Олександрійський на топленому молоці

  • 530 мл топленого молока;
  • 530 г цукрового піску;
  • 23 г дріжджів сипучих;
  • 5 яєць;
  • 265 г масла вершкового;
  • 2 жовтка;
  • 2 г ваніліну;
  • 3 г солі;
  • 15 мл коньяку;
  • 120 г родзинок;
  • + 1260 р борошна.

Час – 14 годин і 30 хвилин.

Калорії – 323.

Приготування:

  1. Яйця збити в легку піну у великій піалі;
  2. М'яке масло порізати кубиками і змішати з яйцями до однорідності;
  3. Дати жовтки, дріжджі, цукор і трохи підігріте молоко;
  4. Змішати компоненти і залишити в теплі на дванадцять годин (можна на ніч);
  5. Потім масу добре перемішати, замісивши в'язке тісто;
  6. Ізюм залити коньяком, залишити на півгодини;
  7. Додати в нього родзинки, трохи солі і ванільний цукор;
  8. Перемішати і дати більшу частину борошна через сито;
  9. Довести тісто до однорідності знову;
  10. Прибрати на півтори години в тепле місце, накрити;
  11. Далі обім'яти і наповнити ним форми на 1/3;
  12. Почекати, поки маса зросте і становитиме майже доверху;
  13. Запікати Олександрійські паски при 180 за Цельсієм до рум'яних шапочок.

Сметана тесту не перешкода

  • 320 мл сметани;
  • 130 г пресованих дріжджів;
  • 130 г цукатів;
  • 330 г вершкового масла;
  • 1470 р борошна;
  • 670 г цукрового піску;
  • 120 г родзинок;
  • 40 г ванільного цукру;
  • 60 г соняшникової олії;
  • 6 г солі;
  • 5 яєць;
  • 1 апельсин;
  • 3 яєчних жовтка;
  • 260 мл топленого молока.

Час – 15 годин і 30 хвилин.

Калорії – 331.

Рецепт паски на топленому молоці і сметані покроково:

  1. Яйця змішати з жовтком, додати цукор і збити;
  2. Додати дріжджі, раскрошив їх у крихту;
  3. Добре змішати, додати молоко і сметану;
  4. М'яке масло порізати кубиками, додати в ємність з іншими продуктами;
  5. Добре перемішати і прибрати в тепло на дванадцять годин, а краще на всю ніч;
  6. Ізюм вимити, запарити окропом на наступний день, обсушити його;
  7. Додати до опарі разом з цукатами і ванільним цукром;
  8. Апельсин вимити, позбавити його від цедри і додати її в опару;
  9. Масу добре вимішати;
  10. У велику кількість етапів додати борошно крізь сито;
  11. Замішувати масу спочатку ложкою, потім підключити руки;
  12. Вимішувати її протягом тридцяти хвилин;
  13. В кінці замісу тісто повинно залишитися трохи липким;
  14. Вмістити масу в ємність, знову накрити і прибрати в тепло ще на півтора години;
  15. Після цього тісто розділити на частини і розкласти по формах;
  16. Дати піднятися до країв, прибравши ще раз в тепле місце;
  17. Змастити шапочки жовтком і відправити в духову шафу;
  18. Запікати великодні паски при 190 за Цельсієм до рум'яності.

Корисні поради

При роботі з дріжджовим тістом обов'язково потрібно пам'ятати про те, які умови потрібно для нього виконати. Для початку під час замісу потрібно дотримуватися температури в приміщенні. Має бути тепло, не повинно бути ніяких протягів, вітру. Ті ж умови слід дотримуватися і під час відпочинку тесту. Це дуже важливо!

Пряжене молоко можна приготувати вдома самостійно. Для цього звичайне молоко просто треба томити на маленькому вогні протягом двох годин під кришкою. Те ж саме можна зробити і в духовці. Молоко повинно змінитися в кольорі і запаху.

Продукти для приготування тіста бажано заздалегідь дістати з холодильника. Їм важливо бути однією температури – кімнатної. Якщо якісь продукти будуть холодними, то це не дуже добре вплине на активність дріжджів. Як ми вже писали вище – дріжджі люблять тепло, а тому від холоду вони будуть працювати повільніше або взагалі можуть припинити діяти.

Якщо ви приготуєте паска на топленому молоці – близькі будуть вважати вас героєм. Як мінімум, з-за того, що ви витратили на його приготування добру частку свого часу. Ну і, звичайно, тому, що це настільки смачно, що вони просто не зможуть відірватися і почнуть вимагати більше добавки.

Що ще почитати: