Як приготувати м'ясо по-іспанськи в домашніх умовах
Страви, приготовані з м'яса, воліють більшість жителів планети. Це і не дивно, адже вони шалено смачні і дуже корисні. Вживання такої їжі дозволяє організму отримати найважливіша речовина – білок.
А якщо в приготованому м'ясній страві буде ще й твердий сир, так що отримується кількість «будівельного» матеріалу збільшиться практично удвічі. Приготувати м'ясо можна безліччю способів, адже зіпсувати цей продукт практично нереально.
Пропонуємо кілька нескладних рецептів приготування м'яса по-іспанськи.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
вирізка свиняча або яловича - | близько 1 кг |
цибулю і моркву - | по 2 шт. |
сир - | 250 г |
картопля - | 5 середніх шт. |
улюблена гірчиця - | 40-60 г |
майонез (можна сметану) - | 140 г |
спеції та сіль - | за смаком |
масло - | для обсмажування |
Час приготування: 80 хвилин | Калорійність на 100 грам: 294 Ккал |
Як готувати м'ясо по-іспанськи в духовці:
- Картоплю ретельно помити за допомогою губки і відправити варитися.
- Зварену картоплю звільняємо від «мундира», крупно натираємо;
- Моркву очищаємо і подрібнюємо таким же чином;
- Натираємо сир на крупній тертці;
- Цибулини позбавляємо від лушпиння, промиваємо і шаткуємо півкільцями. Далі, їх необхідно подзолотить на сковороді, взбрызнутой маслом;
- Морква приєднуємо до цибулі і пасеруємо хвилинки 6-7;
- М'ясо відокремлюємо від усього зайвого, миємо. Поділяємо на шматки зручні для порцій і розм'якшуємо з обох боків за допомогою кухонного молоточка;
- 180 градусів потрібно задати духовці;
- Глибокий лист обмазуємо маслом, рівномірно поміщаємо туди відбиті шматочки м'яса і обмазуємо їх гірчицею;
- Укладаємо зверху нетолстый шар картоплі, приправляємо;
- Далі, куля морквяно-цибулевої піджарки;
- Зверху майонез і сир;
- Поміщаємо підготовлену форму в духовку. Півгодини і готово.
Тушковане м'ясо по-іспанськи на сковороді
Знадобиться:
- вирізка яловичини або свинини – 700-800 г;
- цибуля звичайний ріпчаста – 2-3 шт.;
- твердий сир (можна блакитний) – 150 г;
- нежирна сметана або низькокалорійний майонез – 250-300 г;
- олія для обсмажування;
- сіль, кріп, мелений перець – за смаком.
Необхідний час: 40-45 хв.
Калорійність: 313 ккал – 100 р.
Рецепт покроково:
- М'ясо промити і розрізати на невеликі шматочки кубічної форми;
- Лушпиння з цибулин зняти, помити. Головки подрібнити півкільцями;
- Сковорідку з невеликим шаром соняшникової жиру розігріти і помістити в неї м'ясо;
- Обсмажувати м'ясну складову необхідно хв. 15, задавши середній вогонь;
- Кладемо цибулю і спеції до подрумянившейся вирізці, змішуємо, встановлюємо маленький вогонь і протушиваем 6-8 хв. під кришкою;
- Коли цибуля розм'якшиться, в цю масу слід додати сметану (майонез), можна підлити трохи води і тушкувати ще хвилин 15;
- Незадовго до завершення готування крупно натерти сир і посипати сметано-м'ясну субстанцію.
Хамон в домашніх умовах
В'ялене іспанське м'ясо більш відоме під назвою хамон. Блюдо шалено смачне і елементарне у приготуванні, але дуже тривалий.
Необхідне:
- окіст або рулька свиняча – 4,5-5 кг;
- у три рази більше солі, обов'язково морський;
- величезний таз.
Необхідний час: від 6 міс.
Калорійність: 203 ккал – 100 р.
Як правильно готувати іспанське в'ялене м'ясо:
- Величезний окіст необхідно очистити від можливих забруднень, трохи обмити і відразу ж насухо протерти;
- Продукт помістити в підходящу для нього ємність і рясно заспать морською сіллю з усіх боків;
- У такому положенні необхідно все залишити на тиждень-півтора. Можна періодично перевертати окіст для рівномірного просолювання;
- Потім свинячу ногу слід вийняти з тазу, обтрусити всю зайву сіль і підвісити в добре провітрюваному приміщенні. Так рулька повинна провести від 5 місяців.
Рецепт сирної запіканки з родзинками — простий варіант корисної випічки.
Як приготувати соковиті курячі котлети в духовці читайте в нашій статті.
Рецепт тушкованого м'яса в мультиварці — відмінні варіант, коли потрібно приготувати щось неймовірно смачне і в той же час не дуже калорійне. Рецепти з покроковими фото.
Швидкий рецепт в'яленого м'яса по-іспанськи
Продукти:
- корейка – 1000-1200 г;
- сіль (морська) – 2000-2400 м;
- цукор – 1000 м;
- мелена суміш з перцю, часнику, лаврового листа і коріандру.
Необхідний час: близько 3 тижнів.
Калорійність: 207 ккал – 100 р.
- У великій посудині робимо суміш з піску та солі;
- Поміщаємо туди попередньо очищену, промиту і суху свиню вирізку, ретельно перемішуємо;
- Накриваємо ємність підходящої тарілкою і зверху встановлюємо вантаж у кілька кг. Очікуємо 3-4 дні;
- Не забуваємо кілька разів в день позбуватися яка утворюється рідини і провертати корейку;
- Після просолення м'ясо просушуємо і обтираем меленими приправами;
- Продукт необхідно загорнути у декілька шарів марлі, туго обмотати мотузкою і відправити на балкон на 5-6 доби в підвішеному стані;
- Достигати делікатес повинен ще близько 1,5 тижня в холодильнику.
Корисні поради
- У приготуванні краще використовувати свіже м'ясо. Якщо є тільки морозиво, то воно повинно відтавати на кухні при температурі навколишнього середовища. Швидкі методи розморожування здатні зіпсувати смак і негативно вплинути на м'якість;
- Сире м'ясо в прохолодному місці варто зберігати загорнутий у фольгу;
- Під час нарізки необхідно усвідомити напрям волокон і розрізати виключно поперек них;
- «На око» визначати готовність м'яса по-іспанськи краще не варто. Допоможе це зробити невеликий надріз. Побачили білий сік — готовий;
- До додавання солі також потрібно ставитися уважно. Відразу солити помилково, а в середині готування — ідеально;
- Вирізка максимально краще підходить для шашлику, а частини спини згодяться для тушкування і смаження;
- Хочете досягти золотий і рум'яної скоринки – не накривайте сковороду кришкою;
- Під час смаження цілісного невеликого шматка дозволено перевертати м'ясо лише раз. Дочекайтеся повного приготування однієї частини, а потім вже перевертайте на іншу. Це дозволить зберегти більше соку, з-за чого страва не буде жорстким і гумовим;
- При запіканні переконливо шматка можна помістити в духовку вогнетривку ємність з водою. М'ясо точно не пересохне;
- Під час тривалого гасіння м'яса рідина випаровується, тому періодично необхідно додавати гарячу воду. Перепад температур погіршує смакові якості.
Приємного апетиту!