21 май 2019 1 743

Як приготувати м'ясо по-іспанськи в домашніх умовах

Страви, приготовані з м'яса, воліють більшість жителів планети. Це і не дивно, адже вони шалено смачні і дуже корисні. Вживання такої їжі дозволяє організму отримати найважливіша речовина – білок.

А якщо в приготованому м'ясній страві буде ще й твердий сир, так що отримується кількість «будівельного» матеріалу збільшиться практично удвічі. Приготувати м'ясо можна безліччю способів, адже зіпсувати цей продукт практично нереально.

Пропонуємо кілька нескладних рецептів приготування м'яса по-іспанськи.

Класичний рецепт – приготування в духовці
Інгредієнти Кількість
вирізка свиняча або яловича - близько 1 кг
цибулю і моркву - по 2 шт.
сир - 250 г
картопля - 5 середніх шт.
улюблена гірчиця - 40-60 г
майонез (можна сметану) - 140 г
спеції та сіль - за смаком
масло - для обсмажування
Час приготування: 80 хвилин Калорійність на 100 грам: 294 Ккал

Як готувати м'ясо по-іспанськи в духовці:

  1. Картоплю ретельно помити за допомогою губки і відправити варитися.
  2. Зварену картоплю звільняємо від «мундира», крупно натираємо;
  3. Моркву очищаємо і подрібнюємо таким же чином;
  4. Натираємо сир на крупній тертці;
  5. Цибулини позбавляємо від лушпиння, промиваємо і шаткуємо півкільцями. Далі, їх необхідно подзолотить на сковороді, взбрызнутой маслом;
  6. Морква приєднуємо до цибулі і пасеруємо хвилинки 6-7;
  7. М'ясо відокремлюємо від усього зайвого, миємо. Поділяємо на шматки зручні для порцій і розм'якшуємо з обох боків за допомогою кухонного молоточка;
  8. 180 градусів потрібно задати духовці;
  9. Глибокий лист обмазуємо маслом, рівномірно поміщаємо туди відбиті шматочки м'яса і обмазуємо їх гірчицею;
  10. Укладаємо зверху нетолстый шар картоплі, приправляємо;
  11. Далі, куля морквяно-цибулевої піджарки;
  12. Зверху майонез і сир;
  13. Поміщаємо підготовлену форму в духовку. Півгодини і готово.

Тушковане м'ясо по-іспанськи на сковороді

Знадобиться:

  • вирізка яловичини або свинини – 700-800 г;
  • цибуля звичайний ріпчаста – 2-3 шт.;
  • твердий сир (можна блакитний) – 150 г;
  • нежирна сметана або низькокалорійний майонез – 250-300 г;
  • олія для обсмажування;
  • сіль, кріп, мелений перець – за смаком.

Необхідний час: 40-45 хв.

Калорійність: 313 ккал – 100 р.

Рецепт покроково:

  1. М'ясо промити і розрізати на невеликі шматочки кубічної форми;
  2. Лушпиння з цибулин зняти, помити. Головки подрібнити півкільцями;
  3. Сковорідку з невеликим шаром соняшникової жиру розігріти і помістити в неї м'ясо;
  4. Обсмажувати м'ясну складову необхідно хв. 15, задавши середній вогонь;
  5. Кладемо цибулю і спеції до подрумянившейся вирізці, змішуємо, встановлюємо маленький вогонь і протушиваем 6-8 хв. під кришкою;
  6. Коли цибуля розм'якшиться, в цю масу слід додати сметану (майонез), можна підлити трохи води і тушкувати ще хвилин 15;
  7. Незадовго до завершення готування крупно натерти сир і посипати сметано-м'ясну субстанцію.

Хамон в домашніх умовах

В'ялене іспанське м'ясо більш відоме під назвою хамон. Блюдо шалено смачне і елементарне у приготуванні, але дуже тривалий.

Необхідне:

  • окіст або рулька свиняча – 4,5-5 кг;
  • у три рази більше солі, обов'язково морський;
  • величезний таз.

Необхідний час: від 6 міс.

Калорійність: 203 ккал – 100 р.

Як правильно готувати іспанське в'ялене м'ясо:

  1. Величезний окіст необхідно очистити від можливих забруднень, трохи обмити і відразу ж насухо протерти;
  2. Продукт помістити в підходящу для нього ємність і рясно заспать морською сіллю з усіх боків;
  3. У такому положенні необхідно все залишити на тиждень-півтора. Можна періодично перевертати окіст для рівномірного просолювання;
  4. Потім свинячу ногу слід вийняти з тазу, обтрусити всю зайву сіль і підвісити в добре провітрюваному приміщенні. Так рулька повинна провести від 5 місяців.

Рецепт сирної запіканки з родзинками — простий варіант корисної випічки.

Як приготувати соковиті курячі котлети в духовці читайте в нашій статті.

Рецепт тушкованого м'яса в мультиварці — відмінні варіант, коли потрібно приготувати щось неймовірно смачне і в той же час не дуже калорійне. Рецепти з покроковими фото.

Швидкий рецепт в'яленого м'яса по-іспанськи

Продукти:

  • корейка – 1000-1200 г;
  • сіль (морська) – 2000-2400 м;
  • цукор – 1000 м;
  • мелена суміш з перцю, часнику, лаврового листа і коріандру.

Необхідний час: близько 3 тижнів.

Калорійність: 207 ккал – 100 р.

  1. У великій посудині робимо суміш з піску та солі;
  2. Поміщаємо туди попередньо очищену, промиту і суху свиню вирізку, ретельно перемішуємо;
  3. Накриваємо ємність підходящої тарілкою і зверху встановлюємо вантаж у кілька кг. Очікуємо 3-4 дні;
  4. Не забуваємо кілька разів в день позбуватися яка утворюється рідини і провертати корейку;
  5. Після просолення м'ясо просушуємо і обтираем меленими приправами;
  6. Продукт необхідно загорнути у декілька шарів марлі, туго обмотати мотузкою і відправити на балкон на 5-6 доби в підвішеному стані;
  7. Достигати делікатес повинен ще близько 1,5 тижня в холодильнику.

Корисні поради

  1. У приготуванні краще використовувати свіже м'ясо. Якщо є тільки морозиво, то воно повинно відтавати на кухні при температурі навколишнього середовища. Швидкі методи розморожування здатні зіпсувати смак і негативно вплинути на м'якість;
  2. Сире м'ясо в прохолодному місці варто зберігати загорнутий у фольгу;
  3. Під час нарізки необхідно усвідомити напрям волокон і розрізати виключно поперек них;
  4. «На око» визначати готовність м'яса по-іспанськи краще не варто. Допоможе це зробити невеликий надріз. Побачили білий сік — готовий;
  5. До додавання солі також потрібно ставитися уважно. Відразу солити помилково, а в середині готування — ідеально;
  6. Вирізка максимально краще підходить для шашлику, а частини спини згодяться для тушкування і смаження;
  7. Хочете досягти золотий і рум'яної скоринки – не накривайте сковороду кришкою;
  8. Під час смаження цілісного невеликого шматка дозволено перевертати м'ясо лише раз. Дочекайтеся повного приготування однієї частини, а потім вже перевертайте на іншу. Це дозволить зберегти більше соку, з-за чого страва не буде жорстким і гумовим;
  9. При запіканні переконливо шматка можна помістити в духовку вогнетривку ємність з водою. М'ясо точно не пересохне;
  10. Під час тривалого гасіння м'яса рідина випаровується, тому періодично необхідно додавати гарячу воду. Перепад температур погіршує смакові якості.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: