29 июнь 2019 5 478

Як готувати курячу грудку з картоплею в духовці

Куряче м'ясо – один з найбільш корисних і поживних продуктів, що відрізняються легкою засвоюваністю організму. На відміну від інших м'ясних виробів, все, що готується на його основі, особливо м'яке, соковите і майже завжди дозволено при дотриманні багатьох дієт.

Якщо його порівнювати зі свининою, то тут воно виграє меншою калорійністю, а на відміну від індички не таке жорстке і не представляє труднощів для травної системи.

Тому курка вважається дієтичним продуктом і не додає зайвих кілограмів. На основі ніжною свіжої грудки можна приготувати дуже смачні страви в духовці, а картопля додасть їй особливий смак і ситність.

Простий рецепт
Інгредієнти Кількість
Грудки курячі - 950 г
Цибуля ріпчаста - 2-3 штуки
Картопля - приблизно 12-14 штук
Чорний мелений перець - 5 г
Часник - 6 зубців
Олія соняшникова - 100 мл
Яйця курячі (жовтки) - 3 штуки
Сіль - за смаком
Кріп, петрушка - не більше пучка (для прикраси)
Сметана - 500 г
Час приготування: 40 хвилин Калорійність на 100 грам: 200 Ккал
Приготувати куряче м'ясо з картоплею доступно навіть для молодої господині. А швидкість процесу дозволяє економити чимало вільного часу.

Спосіб приготування курячої грудки з картоплею в духовій шафі:

  1. Курку миють, просушують, нарізають на невеликі шматки;
  2. Картоплини очищають, промивають під струменем води, ріжуть на коліщатка, товщина яких не більше 10 мм;
  3. Ріпчасту цибулю теж чистять, миють і нарізають у вигляді кілець;
  4. Кулінарний лист змащують маслом;
  5. На нього викладають шар картоплі, перчать, солять, поливають сметаною;
  6. Потім покривають її м'ясом, знову використовують сіль і перець;;
  7. Зверху кладуть цибульні кільця;
  8. Накривають залишилися картоплею, підсолюють, перчать, посипають тертим часником;
  9. Все покривають сметаною і збитими жовтками яєць;
  10. Полузаготовку ставлять в духовку (яка вже добре прогріта) і печуть грудинку приблизно 35-45 хвилин, при температурі до 190 градусів;
  11. Готову страву остуджують, посипають митої і нарізаною зеленню.

Рецепт курячої грудки з картоплею і грибами в духовці

Картопля з грибами завжди створюють в єдності неймовірно оригінальні смакові відчуття, тому на основі таких продуктів кулінари придумують безліч страв. Але якщо додати ще один інгредієнт – курячу грудку, можна вдало завершити смакову гаму.

Крім того, страви, приготовані на основі курячих грудок, не тільки апетитні, але і дуже корисні, оскільки містять необхідну кількість білку (будівельного «матеріалу» для організму людини). Але разом з тим від м'яса курки важко набрати вагу, якщо є його в міру і не вживати жирних соусів.

Продукти, які потрібні для приготування курячої грудки з картоплею і грибами:

  • Куряче філе або грудка (без шкірки) – 1000 м;
  • Картопля – 10 штук;
  • Морква – 1-2 штуки (залежить від розміру);
  • Чорний мелений перець – 6 м;
  • Часник – кілька зубчиків;
  • Сіль – за смаком;
  • Помідори – кілька штук;
  • Майонез – півсклянки;
  • Масло рослинне – півсклянки;
  • Гриби (краще вешенки) – 400 г;
  • Сметана – 1 стакан.

Час приготування: 45-50 хвилин. Калорійність: 250 кілокалорій в 100 грамах продукту.

Спосіб приготування страви з картоплі, курки та грибів:

  • Куряче м'ясо промивають, осушують;
  • Картоплю очищають, миють, нарізають кружечками;
  • Томати ріжуть на скибочки;
  • Моркву натирають на тертці;
  • Гриби теж промивають, видаляють зайві частини, дрібно ріжуть;
  • Кулінарний лист змащують і висипають на нього картопляні скибочки, приправляють соняшниковою олією, солять, перчать;
  • Зверху висипають подрібнені гриби, морква;
  • Потім на тонкі шматочки курку нарізають і кладуть поверх овочів, знову перчать і солять;
  • Часникові зубчики очищають, миють, тиснуть;
  • В блюдце з'єднують сметану, сіль, майонез, часник, перець;
  • Одержаним соусом заливають блюдо і поміщають в духовку приблизно на 50 хвилин, при температурі 190 градусів.

Грудки курячі, запечені під сиром

Сир дуже часто використовується в кулінарії для того, щоб отримати рум'яну скоринку для выпечных виробів. Його присутність значно покращує смак будь-якої страви. Куряче м'ясо, спечене з сиром і картоплею, особливо смачне і корисне.

Інгредієнти для приготування курячих грудок:

  • Філе курки або грудинки без шкіри – 1200 м;
  • Цибуля – 2 штуки;
  • Часник – 4 зубчики;
  • Твердий сир – 400 г;
  • Картопля – 1 кг;
  • Сметана – 300-400 г;
  • Олія соняшникова – половина склянки;
  • Сіль – за смаком;
  • Чорний перець – за смаком;
  • Майонез – 100 г;
  • Петрушка, кріп – половину пучка.

Час приготування: до 50 хвилин. Калорійність: 240 кілокалорій в 100 г готового страви.

Приготування курки з картоплею і сиром:

  1. Картоплю чистять, миють і нарізають на невеликі тонкі шматочки;
  2. Промінь очищають, ріжуть кільцями;
  3. Курячу грудку без кістки промивають, розрізають на шматки;
  4. Деко змащують маслом, викладають картоплю, цибулю, потім шматочки м'яса;
  5. Всі солять, перчать;
  6. Змішують сметану і майонез, поливають отриманим соусом курку з картоплею;
  7. Натирають на тертці сир і посипають ним полузаготовку;
  8. Ставлять її в духовку і випікають при температурі 190 градусів, приблизно 45-50 хвилин;
  9. Вимитої і нарізаною зеленню прикрашають отримане блюдо.

У вас не виходить соковите філе тріски в духовці? Читайте наші рекомендації, і страва буде просто чудовим.

Яловичина тушкована з овочами мультиварці — просте блюдо, на кожен день.

Пиріг з гарбузом — рецепт з покроковим фото.

Кулінарні поради

Готувати печену курку дуже просто. Додаткові інгредієнти дозволяють поліпшити якість страви і зробити його більш апетитним. Спеціалісти дають такі поради для того, щоб приготувати найбільш смачну курячу грудку з картоплею в духовці:

  1. М'ясо курки буде соковитіше і смачніше, якщо його вимочити в маринаді;
  2. Для того щоб отримати апетитне блюдо, необхідно поливати грудинку і інші додаткові продукти сметанним соусом;
  3. Для поліпшення смакових якостей рекомендується використовувати всілякі спеції;
  4. Солити страву слід за смаком, а так само індивідуально визначатися з кількістю часнику і цибулі;
  5. Соусом треба поливати кожен шар страви і його поверхню, потім посипати тертим сиром, який дозволить отримати рум'яну скоринку.

Для приготування страв різного виду на основі курки потрібно вибирати виключно найсвіжіше м'ясо. Важливо, щоб сир теж був найсвіжішим, найбільш краще «пармезан» і подібні йому тверді сорти. Зазвичай прикрашають зеленню вже готову страву.

Що ще почитати: