Як смачно приготувати пісні кабачкові оладки
Оладки – справжня палочка-виручалочка. Це і смачний сніданок, і швидкий перекус, і навіть ласощі до чаю. Вони настільки універсальні, що в тісто можна додати майже будь інгредієнти: корисний і не дуже.
Сьогодні рекомендуємо випробувати один з корисних рецептів пісних оладок – з кабачками. До них потрібно мінімум інгредієнтів, а смак і консистенція виходять неймовірно ніжними. Якщо не додавати цукор, блюдо все одно виходить солодкуватим. Його сміливо можна подавати з варенням, так і з аджикою.
Людям, що дотримують пост, рецепти будуть особливо актуальні. Кабачки – овочевий продукт, а значить, його сміливо можна вживати. Продається він за прийнятною ціною, і домашні овочі можна знайти на ринку вже навесні. Втім, вони цілий рік лежать на прилавках. І це ще один великий плюс!
Хоча кабачкові оладки вважаються овочевими, в них сам кабачок мало помітний. Навіть якщо дитина навідріз відмовляється їсти даний продукт, оладки він його і не помітить. А разом з компотом або з ягідним сиропом це може стати його улюбленою стравою.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
кабачків середнього розміру - | 2 шт. |
зелені - | пучок |
борошна - | 75 г |
соняшникової олії - | 40 мл |
Час приготування: 30 хвилин | Калорійність на 100 грам: 50 Ккал |
Як готувати пісні оладки з кабачків:
- Зелень вимити всю вологу і злякатися, подрібнити ножем. Це може бути петрушка, кінза, кріп – що завгодно;
- У вимитого кабачка зрізати плодоніжку і плід натерти, зайвий сік злити. Якщо овоч не першої свіжості, шкірку бажано зчистити;
- У ємність пересипати зелень кабачки, перемішати і приправити;
- Додати борошно. Консистенція повинна бути трохи густий, тому борошна може знадобитися більше;
- Розігріти на сковороді олію і в ньому обсмажити за кілька хвилин всі оладки. Їх легше викладати столовою ложкою. Якщо тісто пристає, ложку треба просто кожен раз змочувати у холодній воді;
- Готові оладки краще їсти в гарячому вигляді, подавати з соусом або як гарнір.
Пісні кабачкові оладки з морквою
- 70 г борошна;
- 1 морква;
- 4 г солі;
- 2 молодих кабачка;
- 0,5 маленької цибулини;
- 45 мл соняшникової олії.
Час – 45 хвилин.
Калорійність – 56 калорій.
Приготування:
- З кабачків зчистити шкірку, вимити їх і відрізати плодоніжку;
- Натерти овоч і відставити його хвилин на п'ятнадцять в сторону, щоб дала сік;
- У цей час очистити моркву і точно так само натерти;
- Очищений цибулю можна дрібно порубати ножем, а можна теж натерти;
- Після закінчення строку кабачки трохи віджати руками і перекласти в іншу миску;
- До них додати моркву, цибулю, сіль і інші улюблені приправи, всипати борошно;
- Все перемішати, консистенція вийде досить густий;
- Масло в сковороді нагріти і в ньому обсмажити в обох сторін невеликі оладки. Повинна з'явитися золота скоринка – і тоді можна їх їсти.
Гречка з грибами в мультиварці — це блюдо можна готувати хоч кожен день, прочитайте нашу добірку рецептів.
Тісто для млинців в пляшці — незвичайний спосіб приготування традиційної страви.
Читайте як посмажити грінки з молоком і яйцем — смачне блюдо для сніданку.
Пісні оладки з кабачків і картоплі
- 2 невеликих кабачка;
- 2 середні картоплини;
- 2 р куркуми;
- 10 г кропу;
- 30 г борошна;
- 1 маленька цибулина.
Час – 40 хвилин.
Калорійність – 65 калорій.
Приготування:
- Кабачки вимити і зрізати шкірку з них. Якщо всередині є насіння, їх слід вичистити. Самі плоди натерти і дати їм пустити сік протягом десяти хвилин;
- Картоплю почистити від шкірки, вимити і теж натерти;
- Цибулину звільнити від лушпиння і натерти або подрібнити в пюре в блендері;
- Кабачки і картопля трохи віджати від рідини і змішати з цибулею;
- Сюди ж додати бажану кількість солі, куркуму і інші приправи;
- Кріп вимити, прибрати вологу і зелень дрібно порізати, додати до загальної маси;
- Всипати борошно і замісити тісто, в міру густа;
- Розігріти масло в сковороді і в ньому посмажити оладки. Подавати краще ще гарячими.
Рекомендації кулінарів
Хоча оладки вважаються стравою, з якими впорається навіть новачок, у них все одно є свої особливості при приготуванні. А якщо в основу йдуть ще й овочі, їх якість має першорядну важливість.
Для приготування пісних оладок кабачок може бути і молодим, і старим. Перевага, звичайно, віддається молодим овочів – в них більше соковитості, вітамінів, вони м'які і з ними простіше працювати. Якщо плід зовсім юний, з нього можна навіть шкірку не зчищати, а потрібно лише вимити і відрізати плодоніжку.
Як говорилося вище, старий кабачок обов'язково потрібно почистити від шкірки, і від насіння. Він досить твердий вже, тому страві може не діставати ніжності. Але це не є проблемою, якщо в тісто додати трохи зелені.
Смажити оладки можна не тільки на соняшниковій олії. Вони смачні і на оливковій, і на гірчичне, і навіть на кокосовому маслі. Це додає їм додатковий і незвичайний смак. Після смаження краще витягувати на паперовий рушник, щоб прибрати зайвий жир.
А подавати їх можна під будь-яким соусом, з різними джемами або повидлами і навіть просто їсти без всього. Пісні оладки з кабачків вдало поєднуються з гірчицею, листям салату, свіжими овочами. Їх можна просто подати з будь-яким салатом – і обід готовий.
Кабачкові оладки – вірне рішення, коли потрібно нагодувати сім'ю на швидку руку. Вони швидко готуються і так само швидко з'їдаються, даруючи задоволення і корисні речовини організму.