Як швидко приготувати оладки на воді
Важко зустріти людину, яка б не побалував себе «маленькими сонечками» — оладками. Це дуже швидке та економне блюдо. Легке і просте у виконанні. Всім, хто любить ласощі, але звик рахувати калорії, будуть цікаві такі рецепти.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
яєць - | 3 шт. |
води - | 0,75 л |
борошна в/с - | 350-450 г |
цукру - | 20-75 р |
соди - | 1 ч. ложечка |
оцет або сік лимона - | 10 мл |
сіль - | за смаком |
соняшникова олія - | для смаження |
Час приготування: 50 хвилин | Калорійність на 100 грам: 185 Ккал |
Цей рецепт можна віднести до розряду «швидких». В рецепті не використовуються дріжджі, тому немає необхідності чекати, поки тісто підійде. За рахунок гашеного соди оладки виходять пишними.
Як готувати:
- В теплу, злегка підігріту воду, додати цукор, посолити. Перешкодити, вбити яйця і добре вимісити віночком;
- Соду погасити оцтом (лимонним соком) і додати в суміш;
- Безперервно помішуючи, поступово вводити борошно (щоб не утворювалися грудки);
- На добре розігріту сковороду столовою ложкою викладаємо невеликі оладки і смажимо до готовності з двох сторін.
Рада! Оладки вберуть менше масла, якщо пару столових ложок олії додати безпосередньо перед смаженням у тісто.
Пишні оладки на воді та ferment з яйцями
У багатьох такі оладки асоціюються з дитинством. Їх завжди готували у садочках і школах, так і наші бабусі завжди надавали перевагу саме такий вид оладок. Тим, хто любить пишні і м'які дріжджові оладки, буде корисний цей рецепт.
Для приготування знадобиться:
- 350-450 г борошна;
- 500 мл води;
- яйце — 1 шт;
- 50 г цукру;
- щіпка солі;
- 1 чайна ложечка сухих або 15 г свіжих дріжджів;
- масло (будь-яке рослинне).
Потрібно часу – 1,5 -2 години.
Калорійність — 221 ккал/100 р.
Як готувати:
- Підігріти воду до кімнатної температури і розчинити в ній дріжджі. Краще відразу все робити в глибокій мисці;
- Туди ж додаємо сіль і цукор, додаємо яйця і добре перемішуємо вінчиком;
- Поступово вводимо просіяне борошно. Добре вимішуємо ложкою;
- Накрити миску рушником або харчовою плівкою і залишити підходити до 1 години;
- На розігріту сковорідку акуратно викладаємо ложкою оладки. Смажимо з обох боків до золотистої скоринки.
Дріжджові оладки
Це-блюдо для тих, хто звик тримати піст. Як і будь-які дріжджові оладки, вони займуть у вас більше часу, ніж звичні оладки на кефірі, але результат того вартий.
Для приготування знадобиться:
- 0,5 л води (2 склянки);
- 300-400 г борошна (з борошном краще не переборщувати, щоб тісто не було тугим);
- 15 г сухих дріжджів (майже 1,5 ч. ложки);
- 20-25 г цукру;
- трошки солі;
- соняшникова олія.
Потрібно часу – 1,5 -2 години.
Калорійність — 220 ккал/100 р.
Як приготувати тісто і посмажити дріжджові оладки:
- У теплій воді розводимо дріжджі. Додаємо туди цукор, солимо;
- Безперервно помішуючи, поступово додаємо просіяне борошно;
- Помістити тісто туди, де тепліше, до появи пухирців (35-45 хвилин). Воно повинно трохи підійти і злегка збільшитися в об'ємі;
- На змащену маслом сковороду ложкою викладаємо оладки. Смажимо з обох сторін на середньому вогні.
Рада! Щоб оладки вийшли пишними і високими, смажте їх під кришкою.
Пісні млинці без яєць і дріжджів
Самий бюджетний варіант оладок. Для приготування потрібно мінімум інгредієнтів. Це доступний рецепт, який допомагає успішно нагодувати сім'ю в період безгрошів'я. - Блюдо під час посту. Ситне і низькокалорійне.
Для приготування знадобиться:
- тепла вода — 1,5 склянки (300-350 мл);
- борошно пшеничне (можна замінити вівсяної) — 250 г;
- рослинне масло — 3-4 ст. ложки;
- цукор — 25 г (для красивої рум'яної скоринки);
- сода — неповна чайна ложка;
- оцет або сік лимона;
- сіль — 1 чайна ложечка.
Потрібно часу – 1 година.
Калорійність — 195 ккал/100г.
Як готувати:
- Спочатку змішуємо сухі інгредієнти — борошно, сіль, цукор;
- Акуратно розмішуючи, додаємо підігріту воду (завдяки теплій воді оладки вийдуть пишніше);
Рада! Замість теплої простої води можна використовувати газовану воду кімнатної температури. Ефект буде таким же.
- Потрібно дати тісту трохи відпочити і настоятися. Вистачить 20-30 хвилин;
- Розігріваємо сковороду змащуємо олією і виливаємо тісто ложкою;
- Смажимо оладки з обох сторін;
- Кожен готовий оладок промазуємо медом або варенням.
Як приготувати кляр на пиві до риби, овочів або м'яса читайте в нашій статті.
Читайте як приготувати манник з яблуком і маком — випічка виходить незвичайно ніжною і смачною. Спробуйте наш варіант.
Класичний жульєн з грибами — візьміть на замітку цей рецепт.
Дієтичний варіант
Хто стежить за своєю фігурою, але любить побалувати себе чимось смачненьким і не уявляє свого життя без випічки, по достоїнству оцінить цей рецепт. Це не тільки корисно, але й дуже смачно!
Для приготування знадобиться:
- борошно вівсяна (можна подрібнити блендером вівсяні пластівці)— 4 ст. ложки;
- банани — 2 невеликого розміру або один великий;
- яйце — вистачить 1 шт;
- ¼ Ч. ложки соди;
- лимонний сік, щоб погасити соду.
Потрібно часу – 35-50 хвилин.
Калорійність — 110 ккал/100 р.
Як зробити дієтичне оладки на воді з бананами:
- Банани добре розминаємо виделкою до отримання кашки;
- Вбиваємо одне яйце і насипаємо борошна;
- Гасимо соду і додаємо в отриману масу. Збиваємо блендером;
- Випікаємо оладки на добре розігрітій сухій сковорідці з антипригарним покриттям. Відмінно підходить сковорода млинна.
Рада! Можна приготувати бананові оладки без борошна. Для цього змішуємо яйця і банан, додаємо трохи олії і випікаємо на сковорідці.
Сирно-бананові оладки
Цей рецепт не менш діетічен, але більш корисний для всіх, хто планує худнути! Сир — це продукт з негативною калорійністю, з низьким вмістом вуглеводів і високим вмістом білків.
Для приготування знадобиться:
- вівсяне борошно — 3-4 ст. ложки (приблизно півсклянки);
- банани — 2 невеликих або один великий;
- 2 яйця молодої курки або одне середнього розміру;
- сир 5% жирності (можна використовувати і знежирений) — 100 р.
Потрібно часу – 30-40 хвилин.
Калорійність — 125 ккал/100 г.
Як готувати:
- Розминаємо виделкою банани і сир;
- Вбиваємо яйце і насипаємо борошно;
- Ретельно перемішуємо (можна використовувати блендер);
- Випікаємо на розігрітій сковорідці з двох боків до утворення коричневої скоринки.
Рада! Для смаку і користі в тісто для оладок на воді можна додати родзинки, в'ялену журавлину або інші корисні сухофрукти.
Як видно з наведених рецептів, оладки будуть доречні на будь-якому столі. Ними можна пригощати гостей, дати поласувати дітям, є в пісні дні і вживати при дієтичному харчуванні. Обов'язково побалуйте себе і своїх близьких цим смачним і простим стравою! Вони будуть дуже задоволені! Приємного апетиту!