Рецепт приготування торта «П'яна вишня» покроково з фото
Торт «П'яна вишня» — це дійсно шедевр кулінарного мистецтва. Яке ж це смачне ласощі! Спробувавши один раз, смак вже не забудеш ніколи. А як забути? У цій випічці поєднується все ідеально – і ніжний бісквіт, і крем, і свіжа проспиртованная вишня.
Перед його приготуванням пропонуємо вам дізнатися, що це за такий торт і звідки він прийшов до нас на стіл.
Відомості про торт «П'яна вишня»
На превеликий жаль, невідомо хто заснував цей рецепт. Але, незважаючи на це, цей десерт готують вже досить довгий час у багатьох куточках світу.
До речі, не варто думати, що якщо в ньому алкоголь, то він чинить шкідливий вплив, це не зовсім так. Справа в тому, що він шкідливий суто у великих кількостях.
А от у маленьких, як стверджують деякі фахівці, він навіть корисний – знімає спазм у шлунку, знижує тиск, знімає головний біль, розширює судини.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
яєць - | 5 штук |
цукру - | стакан |
борошна - | 150-160 грам |
какао - | 180 г |
сметани - | 70 мл |
ваніліну - | 5 грам |
харчової соди - | підлогу ч. ложки |
солі - | трохи |
свіжої вишні - | 300 грам |
вершкового масла - | пачка |
згущеного молока - | банку |
настоянка на основі вишні, коньяк, ром чи червоне вино - | 120 мл |
чорний шоколад - | плитка на 100 грам |
пудра з білого цукру - | приблизно 150 грам |
крохмальний порошок - | 1 ст. ложка |
Час приготування: 900 хвилин | Калорійність на 100 грам: 345 Ккал |
Як приготувати:
Вишню слід промити холодною водою, вичистити кісточки і викласти в чашку;
Ягоди потрібно залити алкоголем і накрити харчовою плівкою. Прибрати їх в холодне місце на дві доби. Якщо ж потрібно швидше, то ягоди можна потримати в алкоголі протягом 12 годин, але не менше;
Приблизно за добу потрібно спекти коржі для торта. Першим ділом потрібно розбити яйця, розділити білки і желточки і викласти по окремих мисках. Жовтки потрібно залишити при кімнатній температурі, а білки прибрати в холод;
Далі слід просіяти борошно в глибоку чашку і змішати з какао-порошком і содою;
Розпалити духовку і розігріти до 170-180 градусів. Форму для випічки потрібно застелити папером з пергаменту і змастити рослинним маслом;
Потім жовтки гарненько збиваємо міксером;
До жовтків починаємо повільно засипати цукровий пісок і ванілін, при цьому не перестаємо збивати. Збиваємо близько 5 хвилин до утворення білої однорідної консистенції;
Далі додаємо в яєчну суміш сметану і засипаємо невеликими порціями борошно з какао і содою. Замішуємо густе і однорідне тісто;
Білки потрібно витягнути з холодильника, додаємо до них сіль і збиваємо міксером до стійкої піни;
Викладаємо на тісто половину білкової піни і перемішуємо, потім додаємо решту білкову суміш і знову добре перемішуємо;
Після цього тісто слід викласти в спеціальну форму для запікання і поставити в духовку;
Бісквіт випікають близько 50 хвилин. Готовий корж виймаємо і залишаємо його у формі, при цьому зверху накриваємо рушником;
Через 5-11 хвилин його виймаємо з форми і перекладаємо на решітку духовки. Залишаємо його там до повного охолодження;
Як тільки він охолоне, виймаємо його і залишаємо на добу при звичайній кімнатній температурі, але не менше 8 годин;
Після цього у бісквіта потрібно зрізати верхню частину, при цьому по краях повинні залишитися бортики завширшки не менше 1,5 см;
Потім акуратно виймаємо внутрішню м'якоть, залишаємо дно і по краях по 2 см;
Приступаємо до приготування начинки. Вишню потрібно вийняти з алкоголю і перекласти на сито, щоб з неї стекла зайва рідина;
Вершкове масло слід розм'якшити в мікрохвильовці. Потім перекладаємо його в чашку і збиваємо міксером до кремоподібної суміші;
У вершкове масло повільно вливаємо згущене молоко і продовжуємо збивати;
Далі наливаємо туди 2-3 ложки алкоголю, в якому вымачивались вишневі ягоди, і також збиваємо до однорідності;
Після цього торт всередині промазуємо кремом. Обов'язково потрібно промазати всі стінки і дно;
Заповнюємо бісквіт вишнею, шматочками поламаного бісквіта і закриваємо зрізаною верхівкою. Прибираємо торт в холодильник;
Приступаємо до глазурі. Вершкове масло потрібно викласти в невелику металеву ємність і помістити її на плиту;
Після того як масло стане рідким, додаємо туди цукрову пудру і змішуємо до повного розчинення;
Засипаємо туди какао-порошок і перемішуємо;
Наливаємо 4 ст. ложок алкоголю, в якому замочувалася вишня, і знову змішуємо;
Засипаємо крохмальний порошок і ретельно перемішуємо, при цьому потрібно розбивати всі грудочки;
Плитку шоколаду слід розламати на середні шматочки і покласти у місткість до всіх інгредієнтів. Відварюємо до повного розчинення шоколаду. Далі знімаємо з вогню і охолоджуємо;
Виймаємо Торт з холодильної камери, промазуємо його зверху глазур'ю. Бока також слід добре промазати. Потім знову ставимо в холодильник і залишаємо його на 10 годин;
Після цього його можна прикрасити і подати на стіл!
Яблука в карамелі рецепт яскравого ласощі. Приготувати їх досить просто, а дітям це корисні карамельні ласощі напевно сподобаються.
Читайте як правильно зробити смачні рогалики з начинкою з вишні. До речі, пропонуємо вам інші варіанти начинок.
Ви навіть не уявляєте скільки є варіантів бісквітного торта, рецепти з фото і покроковими рекомендаціями. Читайте нашу добірку найцікавіших рецептів бісквітних тортів.
Торт «П'яна вишня в шоколаді»
Компоненти для бісквіта:
- Яйця курячі – 6 штучок;
- Пів кілограма цукрового піску;
- Вершкове масло (не спред) або маргарин – 130 грам;
- ½ Ч. ложки розпушувача або харчової соди;
- Півкіло борошна.
Для крему:
- Стакан цукрового піску;
- 300 грам вершкового (жирного) масла;
- Одне яйце;
- 100 мл молока;
- 70 грам какао-порошку;
- Чорний шоколад – 30 грам;
- 300-400 грам свіжої вишні;
- 100 мл коньяку або рому.
Для глазурі:
- 100-120 грам цукрового піску;
- Сметана або вершки – 2 ст. ложки;
- 50 грам какао;
- 20 грам вершкового (не спреду) олії.
Розглянемо докладно всі «кулінарні» кроки:
- В чашку блендера розбиваємо яйця, засипаємо до них цукровий пісок і гарненько збиваємо до однорідності;
- Потім додаємо туди розм'якшене масло або маргарин, харчову соду, борошно і знову перемішуємо;
- Форму для запікання промазуємо рослинним маслом, присипаємо манною крупою і виливаємо рідке тісто;
- Поміщаємо в духовку, заздалегідь розігріту до 170-180 градусів і випікаємо протягом близько 30 хвилин;
- Остиглий бісквіт розрізаємо навпіл – одна частина повинна бути більше;
- У великої частини виймаємо внутрішню частину так, щоб вона мала вигляд тарілки;
- Вишню попередньо за добу заливаємо коньяком і наполягаємо в холодному місці;
- Готуємо крем. Розм'якшене масло викладаємо в блендер, додаємо туди цукровий пісок і яйце. Все збиваємо до однорідної консистенції;
- Ставимо На плиту каструлю з молоком, какао-порошком і цукровим піском. Проварюємо, поки на поверхні не з'являться бульбашки;
- Через пару хвилин в каструлю, заливаємо масляну суміш з блендера і добре перемішуємо вінчиком;
- В окрему глибоку чашку викладаємо вишню, додаємо м'якоть бісквіта і заливаємо коньяком. Залишаємо на пару хвилин, щоб все просякло;
- Далі заливаємо всі інгредієнти кремом і добре змішуємо;
- В кінці шоколад протираємо на дрібній тертці і додаємо кремову суміш з вишнею;
- Коржі потрібно просочити коньяком, в якому вымачивалась вишня;
- Потім корж, який має заглиблення, заповнюємо масою з крему, вишні і бісквіта;
- Закриваємо всі другим коржем і прибираємо в холодильник;
- Готуємо глазур. Ставимо На плиту металеву ємність і наливаємо вершки;
- Потім в теплі вершки викладаємо вершкове масло і розтоплюємо;
- Додаємо туди цукор-пісок, какао-порошок. Доводимо до кипіння і знімаємо з вогню;
- Виймаємо Торт з холодильника і промазуємо з усіх боків шоколадною глазур'ю;
- Можна прикрасити тертим шоколадом і коктейльної вишнею.
Варіант сметанного бісквіта для основи торта «П'яна вишня»
Компоненти для бісквіта:
- Борошно – 3 склянки;
- Півлітра сметани або вершків;
- Стакан цукрового піску;
- Яйця курячі – 3 штучки;
- ½ Ч. л. соди;
- Какао-порошок – 50 грам.
Приготування:
- В чашку блендера слід викласти яйця, цукровий пісок засипати і додати сметану. Все збивається до однорідної консистенції;
- Борошно змішати з какао і содою;
- Далі сухі інгредієнти засипаємо в блендер до решти інгредієнтів і гарненько перемішуємо;
- Потім тісто виливаємо з мазанную маслом форму і випікаємо 50 хвилин при температурі 180 градусів.
Корисні поради
- Вишню обов'язково замочуйте в алкоголі не менше 8 годин. Краще більше, так вона краще просочиться і додасть випічці пікантний смак;
- Після повного приготування торт обов'язково повинен постояти в холодному місці близько 10 годин. Протягом цього часу він просочиться і буде набагато смачніше;
- Десерт можна прикрасити тертим шоколадом, шматочками ягід, мармеладом. Краще всього на поверхню викладати ягоди вишні і мармелад з вишневим смаком.
Ну ось і все, тепер ви знаєте, як приготувати цей чудовий десерт. Можливо, на перший погляд здасться, що дуже складно, але це далеко не так. Він буде під силу будь-якій господині!