07 июнь 2019 6 212

Що таке равіолі і як їх смачно готувати

Слово «равіолі» все більше і більше на слуху у громадян нашої країни. А що це таке, власне, і чому так стали називати всіма улюблені пельмені? Давайте розберемося.

Равіолі — це італійська різновид російських пельменів. Начинка в них може бути найрізноманітніша. Крім того, форма готового виробу також може відрізнятися — круглі, квадратні, трикутні і так далі.

Незважаючи на те, що і равіолі, і пельмені — страви з тіста і начинки, різниця в них все-таки є.

Чим відрізняються равіолі від пельменів

  1. Равіолі не ліплять руками — для цього використовуються спеціальні форми. Традиційні російські пельмені, звичайно ж, зліплені вручну. Принаймні, саме такі вироби цінуються найбільше;
  2. До складу тіста для італійських виробів обов'язково входять яйця і рослинне масло. Пельмені та вареники ж формуються з прісного тіста на основі води та борошна;
  3. Російські вироби з тіста, як правило, відварюються. А ось равіолі передбачається готувати по-різному — варити, смажити, запікати;
  4. Начинка равіолі становить не більш як на 50 відсотків порівняно з тістом. Тобто останнє повинно бути досить товсто раскатано. У той час як в пельменях цінується велика кількість начинки і тонке тісто;
  5. Російське виріб з тіста робиться тільки з м'ясною начинкою, на крайній випадок, з рибною. Інші варіації відносяться до вареників. А ось равіолі можуть бути з рибою, м'ясом, овочами, сиром або фруктами у своєму складі.

Як їх готувати: ліплення і приготування

Тісто для равіолі
Інгредієнти Кількість
яйця - 2 штуки
жовтки - 4 штуки
борошно - близько 250 грамів
сіль - щіпка
рослинна олія - 1 їдальня ложка
вода - 1 їдальня ложка
Час приготування: 25 хвилин Калорійність на 100 грам: 200 Ккал

У класичному рецепті італійських виробів практично немає води. Іноді допускається добавка рідини для замісу тіста. Рецепт дуже простий.

Яйця розбиваємо в миску і злегка збиваємо. Додаємо сіль і масло. Борошно просіваємо гіркою в центр столу або дошки. Робимо невелике поглиблення і починаємо вливати рідку частину. Замішуємо тісто високої пружності і додаємо трохи води. Консистенція повинна бути пружною і відновлювати форму при натисканні пальцем.

А яку зробити начинку? Найпростіший варіант — обсмажити печериці з цибулею. Для цього подрібнюємо гриби дрібним кубиком разом з цибулею і обсмажуємо на сковороді з вершковим маслом. У готову начинку можна потерти будь сир. Формуємо равіолі.

Найчастіше равіолі виготовляються за допомогою спеціальної форми. Пласт тесту розкочується товщиною близько 2 мм Оптимальна форма — витягнутий прямокутник. Розкладаємо начинку невеликими гірками на відстані близько 2 сантиметрів один від одного. Потім накриваємо заготівлю другим шаром тіста і застосовуємо форму для поділу виробів.

Якщо форми немає, то ви можете сформувати равіолі будь-якої форми — круглі, квадратні або навіть у формі півмісяця. Головне, обробити краї вилкою для естетичного вигляду.

Що стосується вибору способу приготування, то ось найпопулярніші — варіння або обсмажування. Для відварювання виробів ми кладемо їх в киплячу підсолену воду на 5 хвилин. Смажити їх також дуже просто — в нагріту сковороду з рослинним маслом, кладемо равіолі і обсмажуємо до золотавої скоринки з кожної сторони.

Рецепти

Різноманітність начинок просто вражає. В такі вироби можна покласти м'ясні варіанти, так і овочеві — з сирами і соусами.

Равіолі зі шпинатом і рікоттою

  • шпинат — 500 грамів;
  • сир Рікотта — 200 грамів;
  • вершкове масло — 50 г;
  • цибуля ріпчаста — 1 невелика цибулина.

Витрати часу — 20 хвилин. Калорійність на 100 грамів — 250 ккал.

Для початку виготовляємо тісто за класичним рецептом, який представлений вище. Даємо йому відпочити в холодильнику хвилин 20.

Шпинат подрібнюємо ножем і тушкуємо під кришкою з додаванням невеликої кількості води. Солимо і перчимо. В окремій сковороді обсмажуємо на вершковому маслі цибулю. Всі інгредієнти перемішуємо з сиром і даємо охолонути. Використовуємо для ліплення равіолі.

Розкачуємо тісто на пласти і розкладаємо начинку через рівні проміжки невеликими порціями. Розкачуємо другий пласт і накриваємо майбутні равіолі. Тепер нарізаємо вироби.

Таку варіацію равіолі найкраще обсмажити на вершковому маслі. Для цього кладемо його в сковороду, трохи розігріваємо, а потім обсмажуємо вироби з тіста до скоринки.

Як приготувати соковиту яловичину по французьки — рецепт з фото і покроковим відео.

Як приготувати солодкий кисіль з варення і крохмалю читайте в нашій статті.

Спробуйте приготувати ніжний, повітряний торт з сиру «Сльози ангела».

Солодкі равіолі

Чому б не подати ці вироби в якості солодкого страви? Для цього нам потрібно взяти такі продукти:

  • сир рікотта - 300 грамів;
  • цукор — 2 столові ложки;
  • ром — пара чайних ложок;
  • цедра одного лимона.

Витрати часу — 10 хвилин. Калорійність на 100 грамів — 260 ккал.

Робимо тісто по стандартному рецептом. Якщо ви ласун, додайте трішки цукру.

Рецепт дуже простий — сир перемішуємо з цедрою, цукром і ромом. Ліпимо равіолі будь-якої форми. Такі десертні варіації краще виготовляти у вигляді півмісяця.

Варити такі равіолі ми не будемо — їх слід обсмажити у великій кількості масла. Викладіть готовий продукт на паперову серветку, щоб прибрати зайвий жир.

З червоною рибою і вершками

  • філе сьомги або форелі — 200 грамів;
  • вершки — половина склянки;
  • кріп — невеликий пучок;
  • часник — 1 зубчик.

Витрати часу — 20 хвилин. Калорійність на 100 грамів — 267 ккал.

Готуємо тісто, а потім прибираємо його в холодильник на 25 хвилин. Розкочуємо пласт прямокутної форми.

Рибу нарізаємо дрібними шматочками. На сухій сковороді з антипригарним покриттям обсмажуємо до готовності. Заливаємо вершки, додаємо роздавлений часник і кріп. Вимикаємо вогонь. Риба вбере в себе жирні вершки і стане соковитою. Під таке вишукане блюдо ідеально підійде біле вино і овочевий салат.

Начинку викладаємо на тісто, накриваємо другим шаром.

Обрізаємо равіолі і формуємо краю за допомогою вилки, якщо форми у вас немає.

Такий варіант страви буде дуже смачно загасити. Для цього в сотейнику розігріваємо вершкове масло, кладемо равіолі, додаємо вершки, розведені навпіл з водою. Солимо, перчимо, а також кладемо трохи кропу. Через 10 хвилин блюдо буде готово.

З курячим філе

  • філе — 200 грамів;
  • цибуля — 1 цибулина;
  • червоний болгарський перець — половина плоду;
  • сир твердий — 60 грамів;
  • масло вершкове — 50 грамів.

Витрати часу — 30 хвилин. Калорійність на 100 грамів — 270 ккал.

Готуємо тісто за класичним рецептом. Накриваємо його плівкою, а потім відправляємо в холодильник.

Подрібнюємо куряче філе в блендері або ж за допомогою м'ясорубки. На вершковому маслі обсмажуємо цибулю і болгарський перець. Додаємо курячий фарш і смажимо, постійно помішуючи. Робити це потрібно для того, щоб з фаршу не вийшла одна велика котлета. Готувати філе необхідно не більше 10 хвилин. У гарячу масу натираємо сир і даємо охолонути.

Спробуємо зробити равіолі круглої форми. Для цього тісто розкачуємо не занадто тонко, вирізаємо гуртки за допомогою склянки чи чашки. На середину викладаємо курку, а зверху кладемо гурток тестової маси. Защипуємо краю, попередньо трохи придавивши виріб для видалення повітря.

Дане блюдо ми будемо запікати. Кладемо равіолі у форму. Наливаємо 500 мл молока, додаємо сіль, перець. Як тільки молоко вбереться, посипаємо сиром і даємо йому розплавитися буквально пару хвилин в гарячій духовій шафі.

З чим їдять

Безумовно, равіолі більше подають як самостійну страву. Однак ви можете подати їх з овочевим салатом, з фруктами, з соусами різних видів. Все залежить від самої начинки.

Наприклад, равіолі з сиром і зеленню всередині можна подати з овочевим асорті або ж з житніми тостами. Вироби з солодкою начинкою подаємо з фруктами і морсами. Можна також додати на стіл морозиво.

Тепер ви знаєте, як приготувати різні варіанти равіолі. Побалуйте себе і своїх близьких! Приємного апетиту!

Що ще почитати: