Що таке равіолі і як їх смачно готувати
Слово «равіолі» все більше і більше на слуху у громадян нашої країни. А що це таке, власне, і чому так стали називати всіма улюблені пельмені? Давайте розберемося.
Равіолі — це італійська різновид російських пельменів. Начинка в них може бути найрізноманітніша. Крім того, форма готового виробу також може відрізнятися — круглі, квадратні, трикутні і так далі.
Незважаючи на те, що і равіолі, і пельмені — страви з тіста і начинки, різниця в них все-таки є.
Чим відрізняються равіолі від пельменів
- Равіолі не ліплять руками — для цього використовуються спеціальні форми. Традиційні російські пельмені, звичайно ж, зліплені вручну. Принаймні, саме такі вироби цінуються найбільше;
- До складу тіста для італійських виробів обов'язково входять яйця і рослинне масло. Пельмені та вареники ж формуються з прісного тіста на основі води та борошна;
- Російські вироби з тіста, як правило, відварюються. А ось равіолі передбачається готувати по-різному — варити, смажити, запікати;
- Начинка равіолі становить не більш як на 50 відсотків порівняно з тістом. Тобто останнє повинно бути досить товсто раскатано. У той час як в пельменях цінується велика кількість начинки і тонке тісто;
- Російське виріб з тіста робиться тільки з м'ясною начинкою, на крайній випадок, з рибною. Інші варіації відносяться до вареників. А ось равіолі можуть бути з рибою, м'ясом, овочами, сиром або фруктами у своєму складі.
Як їх готувати: ліплення і приготування
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
яйця - | 2 штуки |
жовтки - | 4 штуки |
борошно - | близько 250 грамів |
сіль - | щіпка |
рослинна олія - | 1 їдальня ложка |
вода - | 1 їдальня ложка |
Час приготування: 25 хвилин | Калорійність на 100 грам: 200 Ккал |
У класичному рецепті італійських виробів практично немає води. Іноді допускається добавка рідини для замісу тіста. Рецепт дуже простий.
Яйця розбиваємо в миску і злегка збиваємо. Додаємо сіль і масло. Борошно просіваємо гіркою в центр столу або дошки. Робимо невелике поглиблення і починаємо вливати рідку частину. Замішуємо тісто високої пружності і додаємо трохи води. Консистенція повинна бути пружною і відновлювати форму при натисканні пальцем.
А яку зробити начинку? Найпростіший варіант — обсмажити печериці з цибулею. Для цього подрібнюємо гриби дрібним кубиком разом з цибулею і обсмажуємо на сковороді з вершковим маслом. У готову начинку можна потерти будь сир. Формуємо равіолі.
Якщо форми немає, то ви можете сформувати равіолі будь-якої форми — круглі, квадратні або навіть у формі півмісяця. Головне, обробити краї вилкою для естетичного вигляду.
Що стосується вибору способу приготування, то ось найпопулярніші — варіння або обсмажування. Для відварювання виробів ми кладемо їх в киплячу підсолену воду на 5 хвилин. Смажити їх також дуже просто — в нагріту сковороду з рослинним маслом, кладемо равіолі і обсмажуємо до золотавої скоринки з кожної сторони.
Рецепти
Різноманітність начинок просто вражає. В такі вироби можна покласти м'ясні варіанти, так і овочеві — з сирами і соусами.
Равіолі зі шпинатом і рікоттою
- шпинат — 500 грамів;
- сир Рікотта — 200 грамів;
- вершкове масло — 50 г;
- цибуля ріпчаста — 1 невелика цибулина.
Витрати часу — 20 хвилин. Калорійність на 100 грамів — 250 ккал.
Для початку виготовляємо тісто за класичним рецептом, який представлений вище. Даємо йому відпочити в холодильнику хвилин 20.
Шпинат подрібнюємо ножем і тушкуємо під кришкою з додаванням невеликої кількості води. Солимо і перчимо. В окремій сковороді обсмажуємо на вершковому маслі цибулю. Всі інгредієнти перемішуємо з сиром і даємо охолонути. Використовуємо для ліплення равіолі.
Розкачуємо тісто на пласти і розкладаємо начинку через рівні проміжки невеликими порціями. Розкачуємо другий пласт і накриваємо майбутні равіолі. Тепер нарізаємо вироби.
Таку варіацію равіолі найкраще обсмажити на вершковому маслі. Для цього кладемо його в сковороду, трохи розігріваємо, а потім обсмажуємо вироби з тіста до скоринки.
Як приготувати соковиту яловичину по французьки — рецепт з фото і покроковим відео.
Як приготувати солодкий кисіль з варення і крохмалю читайте в нашій статті.
Спробуйте приготувати ніжний, повітряний торт з сиру «Сльози ангела».
Солодкі равіолі
Чому б не подати ці вироби в якості солодкого страви? Для цього нам потрібно взяти такі продукти:
- сир рікотта - 300 грамів;
- цукор — 2 столові ложки;
- ром — пара чайних ложок;
- цедра одного лимона.
Витрати часу — 10 хвилин. Калорійність на 100 грамів — 260 ккал.
Робимо тісто по стандартному рецептом. Якщо ви ласун, додайте трішки цукру.
Рецепт дуже простий — сир перемішуємо з цедрою, цукром і ромом. Ліпимо равіолі будь-якої форми. Такі десертні варіації краще виготовляти у вигляді півмісяця.
Варити такі равіолі ми не будемо — їх слід обсмажити у великій кількості масла. Викладіть готовий продукт на паперову серветку, щоб прибрати зайвий жир.
З червоною рибою і вершками
- філе сьомги або форелі — 200 грамів;
- вершки — половина склянки;
- кріп — невеликий пучок;
- часник — 1 зубчик.
Витрати часу — 20 хвилин. Калорійність на 100 грамів — 267 ккал.
Готуємо тісто, а потім прибираємо його в холодильник на 25 хвилин. Розкочуємо пласт прямокутної форми.
Рибу нарізаємо дрібними шматочками. На сухій сковороді з антипригарним покриттям обсмажуємо до готовності. Заливаємо вершки, додаємо роздавлений часник і кріп. Вимикаємо вогонь. Риба вбере в себе жирні вершки і стане соковитою. Під таке вишукане блюдо ідеально підійде біле вино і овочевий салат.
Начинку викладаємо на тісто, накриваємо другим шаром.
Обрізаємо равіолі і формуємо краю за допомогою вилки, якщо форми у вас немає.
Такий варіант страви буде дуже смачно загасити. Для цього в сотейнику розігріваємо вершкове масло, кладемо равіолі, додаємо вершки, розведені навпіл з водою. Солимо, перчимо, а також кладемо трохи кропу. Через 10 хвилин блюдо буде готово.
З курячим філе
- філе — 200 грамів;
- цибуля — 1 цибулина;
- червоний болгарський перець — половина плоду;
- сир твердий — 60 грамів;
- масло вершкове — 50 грамів.
Витрати часу — 30 хвилин. Калорійність на 100 грамів — 270 ккал.
Готуємо тісто за класичним рецептом. Накриваємо його плівкою, а потім відправляємо в холодильник.
Подрібнюємо куряче філе в блендері або ж за допомогою м'ясорубки. На вершковому маслі обсмажуємо цибулю і болгарський перець. Додаємо курячий фарш і смажимо, постійно помішуючи. Робити це потрібно для того, щоб з фаршу не вийшла одна велика котлета. Готувати філе необхідно не більше 10 хвилин. У гарячу масу натираємо сир і даємо охолонути.
Спробуємо зробити равіолі круглої форми. Для цього тісто розкачуємо не занадто тонко, вирізаємо гуртки за допомогою склянки чи чашки. На середину викладаємо курку, а зверху кладемо гурток тестової маси. Защипуємо краю, попередньо трохи придавивши виріб для видалення повітря.
Дане блюдо ми будемо запікати. Кладемо равіолі у форму. Наливаємо 500 мл молока, додаємо сіль, перець. Як тільки молоко вбереться, посипаємо сиром і даємо йому розплавитися буквально пару хвилин в гарячій духовій шафі.
З чим їдять
Безумовно, равіолі більше подають як самостійну страву. Однак ви можете подати їх з овочевим салатом, з фруктами, з соусами різних видів. Все залежить від самої начинки.
Наприклад, равіолі з сиром і зеленню всередині можна подати з овочевим асорті або ж з житніми тостами. Вироби з солодкою начинкою подаємо з фруктами і морсами. Можна також додати на стіл морозиво.
Тепер ви знаєте, як приготувати різні варіанти равіолі. Побалуйте себе і своїх близьких! Приємного апетиту!