26 июнь 2019 1 762

Як смачно приготувати італійські равіолі з начинкою

Макаронні вироби равіолі є одним з варіантів пасти і належать до традиційної кухні Італії, батьківщини спагетті і піци. Їх готують із щільного, тонко розкачаного тіста і самих незвичайних начинок.

Класичний наповнювач – це шпинат з пармезаном і рікоттою (італійський молочний продукт). Крім цього, в якості фаршу використовують рибу, морепродукти (анчоуси, креветки), петрушку з курячими яйцями, гриби, сир, свинячу грудинку з сочевицею, гарбуз і мускатні горіхи, рідше перекручене м'ясо птиці або яловичину.

Равіолі з зеленню вживають в їжу під час пісних днів. Ще за вашим бажанням вони легко перетворюються в ласу солодкість і подаються у вигляді смачного десерту з медом, шоколадом, фруктами або ягодами всередині.

Всілякі поєднання продуктів народжують нові смаки, що, безсумнівно, привертає увагу гурманів.

Вручну равіолі не ліплять, зазвичай їх вирізують формочками або ножами, спеціально призначеними для тіста. У підсумку виходять акуратні вироби – округлі, квадратні, трикутні, у вигляді півкола, – які варять у воді.

Вони виступають, як окрему страву і завжди вживаються з різноманітними соусами, які так популярні в Італії. Пряні підливи, на основі томатів або вершків – їх безліч варіантів!

А ось солоні або гострі равіолі, смажені в олії, можна додати прямо в суп або їсти вприкуску.

Равіолі – іноземні «родичі» наших пельменів і вареників, які відрізняються певною витонченістю, властивої всім італійським стравам. Зробіть таку страву у себе вдома. Можливо, для початку, варто спробувати звичайні начинки, наприклад, з м'ясом, грибами, сиром або рибою.

Ну а головне в цій страві все-таки його основа, тобто тісто. Приділіть цьому належну увагу, тоді результат вас не розчарує!

Процес створення універсального тесту для равіолі

Будь господині завжди хочеться, як можна точно наблизитися до оригінальної страви. Щоб ваше творіння не просто було смачним, а справило фурор, старанно дотримуйтесь порад.

Хоча борошняна основа для равіолі і трохи відрізняється від пельменній, нічого складного в її замісі немає. Хіба що знадобиться трохи старанності і наполегливості, щоб заготовка вийшла правильної консистенції, була в міру тугий і «рухомий». Вимішуйте тісто з силою, з часу, близько 15 хвилин.

Равіолі роблять по-різному, часом їх заводять на воді і беруть продукти у такому співвідношенні: 200 грамів борошна, 105 мл води, 35 мл оливкової олії, сіль.

А можна спробувати і таку версію: 2 яйця, 180 мл води, 2 ст. ложки оливкової олії, 1,5 ч. ложки солі, а борошна знадобитися приблизно 750 гр. (обсяг борошна контролюйте самі, не висипайте відразу всю). Найпопулярнішим для равіолі вважається яєчне тісто.

Склад:

  • Борошно пшеничне – 200 грамів;
  • Яйця курячі – 2 шт.;
  • Олія оливкова – 1 ст. ложка;
  • Щіпка солі.
Досвідчені кулінари радять починати заміс відразу на стільниці. Просіяне повітряну борошно насипте у вигляді горбка, зробіть у середині поглиблення. Розбийте яйця, влийте оливкове масло, посоліть. Спочатку тісто буде розвалюватися, кришитися, але незабаром перетворитися в суцільний однорідний грудку.

Ретельно розминайте його руками, періодично відбивайте об стіл. Не забудьте, що тісто треба помістити в пакетик і закрити в темній прохолоді хвилин на 20. Після такого «відпочинку» тісто розділіть навпіл. Озброїтеся качалкою і тонко розкачати обидві частини. Поки працюєте з одним шматочком, другий краще сховати під чашкою, щоб не підсох.

Товщина отриманих в результаті листів повинна бути не більше одного міліметра. Якщо у вас є кухонний прилад локшинорізка, то ви без праці впораєтеся з цією справою.

Останній етап приготування – це створення самих виробів, ім'я яким равіолі. На один з розкатаних шматків тіста розподіліть наповнювач, розкладаючи його порціями ложкою з деякими проміжками.

Зверху опустіть другий лист тіста і притисніть пальцями порожні проміжки, розріжте. Обов'язково контролюйте варіння. Під час варіння вироби можуть порватися, тому не робіть вогонь надто сильним. Варяться вони близько 10 хвилин, смажаться – 3-5 хв.

Равіолі з м'ясом: покроковий рецепт
Інгредієнти Кількість
Борошно - 200 г
Яйця - 2 шт.
Сіль - щіпка
Оливкова олія - 1 ст. ложка
Домашній фарш (свинина + яловичина) - 250 г
Ріпчаста цибуля - 1 шт.
Часник - 1-2 зубчики
Спеції для фаршу - за смаком
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 г: 250 Ккал

Поєднання м'ясної начинки і тіста, звичайно, сходственно з нашими рідними пельменями. Але спробуйте зробити цю страву з іншим підходом, можливо, ви відкриєте для себе нові грані його смаку.

Обов'язково приготуйте своїми руками соус, адже він є невід'ємною частиною такої страви, як равіолі! Для самого простого знадобляться такі продукти:

  • Помідори – 4 шт.;
  • Цибуля – 1 шт.;
  • Часник – 1 зубчик;
  • Сіль, перець – за смаком;
  • Базилік – щіпка;
  • Цукор – 1/3 ч. ложки.

Замісіть тісто і приберіть в холод «відпочивати», нехай лежить не менше 20 хвилин.

Займіться вмістом равіолі. Дрібно наріжте цибулю і підсмажте на рослинній олії і додати до перекрученному м'яса.

Туди ж відправте сіль, спеції, подрібнений часник, розмішайте. Візьміть тісто, розділіть на дві частини і кожну розкачайте в тонкі листи.

Рівномірно розкладайте шматочки фаршу так, щоб між ними були рівні відстані, потім накрийте рештою тестом.

Зробіть равіолі та відваріть їх у солоній воді до готовності.

Для варіння соусу потрібна велика сковорідка. Покладіть в неї очищені від шкірки, перетерті помідори, смажену цибулю і цукор.

Варіть 7 хвилин, регулярно перемішуючи. Потім посоліть, додайте перець і базилік. Не знімайте соус з вогню ще 5-7 хвилин. Він буде ніжніше, якщо його розтерти заглибним блендером.

І ось, м'ясні равіолі з томатною підливою готові!

Равіолі сирні

Такий наповнювач, як сир зрадить макаронним виробам м'який, приємний смак. Купіть твердий сорт, який ви найбільше любите. Італійці вибирають переважно такі види сиру, як пармезан і рікотта.

Приготуйте універсальне тісто з борошна, яєць і масла (описаний вище), а для наповнювача знадобляться:

  • Сметана – 1 ст. ложка;
  • Жовтки курячих яєць – 3 шт.;
  • Сир – 200 гр.;
  • Мускатний горіх, перець, петрушка – за смаком.

У глибокій чашці змішайте подрібнений на тертці сир і всі інші інгредієнти. Сформуйте равіолі з сиром і варіть 8-10 хвилин. Їх можна їсти, полив розтопленим вершковим маслом або заправивши тертим сиром іншого сорту.

Равіолі з грибами

Маленькі конвертики з тіста з грибами, заправлені сирно-вершковим соусом, – справжня смакота! Для цієї страви підійдуть як печериці, так і гливи або опеньки.

Продукти для тіста:

  • 120 мл води;
  • 400 гр. борошна;
  • 2 яйця;
  • 50 мл оливкової олії;
  • ½ Ч. ложки солі;

Для начинки:

  • 500 гр. грибів;
  • 2 яйця;
  • ½ Ч. ложки солі;
  • 1 головка ріпчастої цибулі;
  • Рослинна олія для смаження;
  • Чорний перець.

У посуд налийте води, до неї відправте все інше. Потроху підсипати борошно, вимішуйте, робіть щільну блискучу масу без грудочок. Нехай тісто трохи постоїть, а ви тим часом підсмажте на рослинній олії цибулю і гриби, дайте суміші охолонути.

До цієї суміші додайте яйця, сіль і перець, ретельно перемішайте. Потім розкачайте тісто у велику тонкий коржик, покладіть начинку і акуратно закрийте другим пластом тіста. Виріжте борошняні вироби і доведіть їх до готовності.

Гаряче блюдо прикрасити кропом.

Равіолі з фореллю

Форель – неймовірно смачна риба! Її приготування мало потребує особливих добавках та спеціях, вона тепер гарна і повна необхідних організму речовин. Тому равіолі з фореллю – ласа пожива і здорова.

Продукти:

  • Вода – 250 мл;
  • Борошно – 300 гр. борошна (або трохи більше);
  • Сіль – 1 ч. ложка;
  • Оливкова (соняшникова) олія – 2 ст. ложки;
  • Форель – півкілограма;
  • Ріпчаста цибуля – 3 великі головки;
  • Перець;
  • Сіль – щіпка.

Зробіть тісто потрібної густоти. Розберіть форель, видаливши шкіру і кістки. Зручніше за все робити це, коли риба подмерзшая, наріжте її кубиками. Подрібнену цибулю обдайте окропом, щоб він став м'якшим, з'єднайте його з рибою, посоліть і поперчіть.

Розкачайте тісто. Можна зліпити равіолі будь-якої форми, на ваш розсуд, наприклад, округлими. Виріжте з тіста гуртки середнього розміру, на одні покладіть начинку, іншими прикрийте її, закріпіть краю виробів. Киньте равіолі у киплячу воду, готуйте 10 хвилин.

Ще одне блюдо з сонячної Італії — рецепт «Тірамісу в домашніх умовах.

Рибний пиріг з листкового тіста з горбуші за нашим рецептом.

Червона риба у вершковому соусі — ще одне блюдо, яке можна зустріти в італійському ресторані. Спробуйте наш рецепт.

Корисні поради

  1. Коли формуєте равіолі і розподіліть начинку, розкладаючи її рівномірно по тесту, намочіть порожні проміжки яйцем або водою, щоб краї виробів краще злиплися;
  2. Італійці їдять свіжі равіолі і не заморожують їх, тому що тісто може потріскатися;
  3. З самого початку працюйте при низькій температурі навколишнього середовища і холодними руками. У жаркому приміщенні тісто швидко почне сохнути;
  4. Не маєте спеціального ножа для вирізки равіолі, а хочеться зробити красиву хвилясту обідок? Скористайтеся звичайною виделкою! Просто притисніть нею краї виробів;
  5. Варити равіолі краще у великий каструлі, так як в маленькій посуді вони злипнуться;
  6. Раскативая тісто, постарайтеся досягти потрібної товщини приблизно в 1 мм. Занадто тонкий лист порветься у вируючій воді і начинка «відправиться у " вільне плавання», ну а з товстого шару вийдуть не равіолі, а звичайні вареники!

Успіхів та вдалих експериментів біля плити!

Що ще почитати: