04 июнь 2019 137

Смажені пельмені на сковороді: кулінарні ідеї гурманів

Смажені пельмені подобаються багатьом.

Однак, як правильно приготувати їх знають не всі.

Інгредієнти прості, а от безпосередньо процес вимагає особливої уважності.

Найпростіший рецепт
Інгредієнти Кількість
упаковка пельменів - 35-40 штук
оливкова або соняшникова олія - 50 мл
сіль - за смаком
перець - за смаком
зелень - за бажанням
Час приготування: 30 хвилин Калорійність на 100 г: 350 Ккал

Тепер про головне — як посмажити пельмені на сковороді:

  1. В неї наливається масло таким шаром, щоб було закрито повністю дно і розігрівається на повільному вогні.
  2. Обережно викладаються пельмені в один ряд і обсмажуються на мінімальному вогні протягом 20 хвилин.
  3. Важливо перевертати їх кожні 5 хвилин на іншу сторону для рівномірного обсмаження.
  4. Спеції додаються безпосередньо перед зняттям страви з вогню.
  5. Можна накрити кришкою їх тільки в самому початку, і обсмажити так кожну з сторін по одному разу, а потім кришку слід зняти.

Класичний спосіб

Для обжарювання таким способом знадобиться:

  • 1 упаковка пельменів (35-40 штук);
  • оливкова або соняшникова олія;
  • сіль, перець, зелень.
В даному випадку олія наливається в сковороду так, щоб воно наполовину закривав шар пельменів.

Кожна із сторін обсмажується на повільному вогні з відкритою кришкою протягом 10 хвилин, потім вони перевертаються на іншу сторону і при необхідності знову додається масло, так, щоб воно закривало вміст наполовину.

Спеції також додаються безпосередньо перед зняттям з вогню.

Однак обсмажуючи їх таким способом, потім потрібно помістити їх на пару хвилин на паперовий рушник, щоб воно ввібрало зайве масло.

Відійшовши від класики, відразу перейдемо в абсолютно некласичний, але надзвичайно смачний рецепт, який покроково ви можете побачити нижче у відео:

Обжарювання на маслі і воді

Інгредієнти:

  • пельмені 1 упаковка (35-40 штук);
  • оливкова або соняшникова олія;
  • сіль, перець;
  • зелень;
  • склянку окропу.

Масло необхідно в такій кількості, щоб воно тільки закривала дно.

Викладаються пельмені одним шаром і нудяться на мінімальному вогні під кришкою.

На самому початку приготування їх слід ретельно перемішати, щоб масло обгорнула кожну пельмешку з усіх боків.

Після того, як з одного боку з'явилася злегка підсмажена кірочка, вони перевертаються на другу сторону і солятся.

Як тільки на другій стороні з'явився легкий підсмажений рум'янець, в сковороду заливається стакан крутого окропу таким способом, щоб вони були закриті їм наполовину.

Робити це необхідно дуже швидко і відразу ж закривати кришкою, інакше витече на плиту і буде сильно бризкати на всі боки.

Далі слід почекати, поки під кришкою не припиниться бурління, після чого її можна зняти.

Страву доводять до готовності на максимальному вогні і періодично помішується.

Як тільки випаровується вся вода, і пельмені стають світло золотистого кольору – вони готові.

І тільки після вимкнення вогню додаються перець, зелень і інші приправи за смаком.

Весь процес можна побачити у відео-ролику:

Смажені пельмені в паніровці

Знадобиться:

  • 1 упаковка пельменів (35-40 штук);
  • оливкова або соняшникова олія;
  • сіль;
  • перець;
  • зелень;
  • 3 яйця;
  • 0,5 склянки молока;
  • панірувальні сухарі.

Яйця збиваються з молоком і подсаливаются за смаком.

Попередньо злегка розморожені равіолі занурюються цілком спочатку в ємність з яйцями, а потім дуже швидко обвалюються в панірувальних сухарях і відправляються на сковороду з розігрітим маслом.

Смажаться вони не менше 10 хвилин з кожного боку на маленькому вогні.

Спеції додаються при обжарке другої сторони.

При обжарке борошняних виробів у такий спосіб їх необхідно заздалегідь дістати з морозильної камери і викласти з пачки то кількість, яка буде готуватися.

Так вони злегка розморозяться і не злипнуться.

Останнім часом магазинна солона скумбрія не радує, так як то запах не той, то з розсолом щось незрозуміле. Адже все-таки краще домашньої їжі нічого немає. Кращі способи засолювання скумбрії в домашніх умовах.

Ви не ласун, але хочеться чогось цікавого у вигляді десерту? Так приготуйте торт з курячої печінки, рецепт його тут.

Дізнайтеся у статті, що за медичний препарат Спіруліна для схуднення і які про нього відгуки.

Практичні поради

Для готування бажано використовувати пельмені не звичайні, а маленькі, так вони краще просмажаться.

При обсмажуванні їх з кип'яченою водою, можна додати трохи томатної пасти.

Вона додасть страві оригінальний аромат.

Масло краще використовувати оливкову олію.

Таке блюдо більше нагадує чебуреки зменшених розмірів, а от якщо використовувати для обсмажування равіолі з пташиним фаршем, смак буде саме пельменним.

Щоб скоринка смажених готових виробів не була занадто жорсткою, перед тим як зняти з вогню можна накрити кришкою на 1-2 хвилини.

Незалежно від обраного способу бажано їх частіше перевертати, щоб вони отримали обжарку з усіх боків.

Пельмені приходять на виручку дуже часто.

Коли немає часу, найпопулярнішим напівфабрикатом по праву вважаються саме вони.

На жаль, зазвичай використовується фабричний продукт.

Але навіть у такому випадку при грамотному підході до їх обжарке страва буде апетитним, смачним і ситним.

Якщо у вас є час і ви маєте намір самостійно ліпити пельмені, а потім їх смажити, то пропонуємо до перегляду корисне відео з проходженням усіх етапів:

Що ще почитати: