Смажені пельмені на сковороді: кулінарні ідеї гурманів
Смажені пельмені подобаються багатьом.
Однак, як правильно приготувати їх знають не всі.
Інгредієнти прості, а от безпосередньо процес вимагає особливої уважності.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
упаковка пельменів - | 35-40 штук |
оливкова або соняшникова олія - | 50 мл |
сіль - | за смаком |
перець - | за смаком |
зелень - | за бажанням |
Час приготування: 30 хвилин | Калорійність на 100 г: 350 Ккал |
Тепер про головне — як посмажити пельмені на сковороді:
- В неї наливається масло таким шаром, щоб було закрито повністю дно і розігрівається на повільному вогні.
- Обережно викладаються пельмені в один ряд і обсмажуються на мінімальному вогні протягом 20 хвилин.
- Важливо перевертати їх кожні 5 хвилин на іншу сторону для рівномірного обсмаження.
- Спеції додаються безпосередньо перед зняттям страви з вогню.
- Можна накрити кришкою їх тільки в самому початку, і обсмажити так кожну з сторін по одному разу, а потім кришку слід зняти.
Класичний спосіб
Для обжарювання таким способом знадобиться:
- 1 упаковка пельменів (35-40 штук);
- оливкова або соняшникова олія;
- сіль, перець, зелень.
Кожна із сторін обсмажується на повільному вогні з відкритою кришкою протягом 10 хвилин, потім вони перевертаються на іншу сторону і при необхідності знову додається масло, так, щоб воно закривало вміст наполовину.
Спеції також додаються безпосередньо перед зняттям з вогню.
Однак обсмажуючи їх таким способом, потім потрібно помістити їх на пару хвилин на паперовий рушник, щоб воно ввібрало зайве масло.
Відійшовши від класики, відразу перейдемо в абсолютно некласичний, але надзвичайно смачний рецепт, який покроково ви можете побачити нижче у відео:
Обжарювання на маслі і воді
Інгредієнти:
- пельмені 1 упаковка (35-40 штук);
- оливкова або соняшникова олія;
- сіль, перець;
- зелень;
- склянку окропу.
Масло необхідно в такій кількості, щоб воно тільки закривала дно.
Викладаються пельмені одним шаром і нудяться на мінімальному вогні під кришкою.
На самому початку приготування їх слід ретельно перемішати, щоб масло обгорнула кожну пельмешку з усіх боків.
Після того, як з одного боку з'явилася злегка підсмажена кірочка, вони перевертаються на другу сторону і солятся.
Як тільки на другій стороні з'явився легкий підсмажений рум'янець, в сковороду заливається стакан крутого окропу таким способом, щоб вони були закриті їм наполовину.
Робити це необхідно дуже швидко і відразу ж закривати кришкою, інакше витече на плиту і буде сильно бризкати на всі боки.
Далі слід почекати, поки під кришкою не припиниться бурління, після чого її можна зняти.
Страву доводять до готовності на максимальному вогні і періодично помішується.
Як тільки випаровується вся вода, і пельмені стають світло золотистого кольору – вони готові.
І тільки після вимкнення вогню додаються перець, зелень і інші приправи за смаком.
Весь процес можна побачити у відео-ролику:
Смажені пельмені в паніровці
Знадобиться:
- 1 упаковка пельменів (35-40 штук);
- оливкова або соняшникова олія;
- сіль;
- перець;
- зелень;
- 3 яйця;
- 0,5 склянки молока;
- панірувальні сухарі.
Яйця збиваються з молоком і подсаливаются за смаком.
Попередньо злегка розморожені равіолі занурюються цілком спочатку в ємність з яйцями, а потім дуже швидко обвалюються в панірувальних сухарях і відправляються на сковороду з розігрітим маслом.
Смажаться вони не менше 10 хвилин з кожного боку на маленькому вогні.
Спеції додаються при обжарке другої сторони.
При обжарке борошняних виробів у такий спосіб їх необхідно заздалегідь дістати з морозильної камери і викласти з пачки то кількість, яка буде готуватися.
Так вони злегка розморозяться і не злипнуться.
Останнім часом магазинна солона скумбрія не радує, так як то запах не той, то з розсолом щось незрозуміле. Адже все-таки краще домашньої їжі нічого немає. Кращі способи засолювання скумбрії в домашніх умовах.
Ви не ласун, але хочеться чогось цікавого у вигляді десерту? Так приготуйте торт з курячої печінки, рецепт його тут.
Дізнайтеся у статті, що за медичний препарат Спіруліна для схуднення і які про нього відгуки.
Практичні поради
Для готування бажано використовувати пельмені не звичайні, а маленькі, так вони краще просмажаться.
При обсмажуванні їх з кип'яченою водою, можна додати трохи томатної пасти.
Вона додасть страві оригінальний аромат.
Масло краще використовувати оливкову олію.
Таке блюдо більше нагадує чебуреки зменшених розмірів, а от якщо використовувати для обсмажування равіолі з пташиним фаршем, смак буде саме пельменним.
Незалежно від обраного способу бажано їх частіше перевертати, щоб вони отримали обжарку з усіх боків.
Пельмені приходять на виручку дуже часто.
Коли немає часу, найпопулярнішим напівфабрикатом по праву вважаються саме вони.
На жаль, зазвичай використовується фабричний продукт.
Але навіть у такому випадку при грамотному підході до їх обжарке страва буде апетитним, смачним і ситним.
Якщо у вас є час і ви маєте намір самостійно ліпити пельмені, а потім їх смажити, то пропонуємо до перегляду корисне відео з проходженням усіх етапів: