26 июнь 2019 5 100

Як варити рисову локшину в домашніх умовах

Рисова локшина вже стає звичним гостем на столах громадян нашої країни. І це не дивно, адже людям весь час хочеться пробувати щось нове, досі незвідане. Сьогодні ви дізнаєтеся, як правильно її варити, щоб вона залишалася цілою, не злипалися і, при цьому, залишалася дуже смачною.

Як варити рисову локшину в домашніх умовах

Для салату: закип'ятити в чайнику воду, викласти локшину у велику ємність, залити окропом, злегка перемішати, щоб не злиплася, на п'ять хвилин залишити. Потім воду злити, виріб викласти в друшляк і промити холодною водою, потім акуратно перемішати її з іншими інгредієнтами.

Для супу: в підсоленій гарячій воді зварити рисову локшину, достатньо 4 хвилин, потім відкинути на сито і промити під холодною водою. Звертаємо увагу, що на відміну від нашої кухні, де вермішель відправляється в бульйон, в азіатські супи бульйон додається в локшину.

Для гарніру: можна її приготувати з обсмаженими овочами. Для цього залити окропом локшину і запарювати її протягом п'яти хвилин. Після чого викласти на сито або друшляк, з'єднати з овочами і протомитися ще 2 хвилини. Накрити сковороду кришкою і дати страві настоятися.

Багатьох кулінарів цікавить ще й те, як правильно варити рисову локшину, щоб не злипалися? Є рекомендації і на цей рахунок. Насамперед, закип'ятіть воду, посоліть. Локшину помістіть в каструлю, залийте киплячою водою, обов'язково перемішайте, щоб вона не злиплася, залиште на п'ять хвилин. Як тільки вона набубнявіє, злийте всю воду, викладіть її на сито або друшляк і гарненько промийте холодною водою.

А тепер представляємо вашій увазі деякі рецепти страв з вареної рисовою локшиною. Спробуйте їх приготувати, ось побачите, вам сподобається!

Рецепт рисової локшини з гострим і солодким перцем
Інгредієнти Кількість
локшина рисова - 300 г
перець солодкий - 2 маленьких стручка
перчик чилі (зелений) - 1 шт.
маленька цибулина (червона) - 1 шт.
кукурудзяні зерна (заморожені) - 2 жменьки
масло рослинне - 40 мл
солодка паприка мелена - 2 щіпки
сіль - за смаком
Час приготування: 25 хвилин Калорійність на 100 грам: 360 Ккал

Щоб вийшло ідеально, страву краще готувати в сковороді ВОК.

Процес приготування:

Крок 1. Варити локшину в киплячій і трохи підсоленій воді. Час готування зазначено на упаковці, дійте згідно з цими рекомендаціями.

Крок 2. Готовий продукт викладіть в друшляк, промити прохолодною водою. Щоб локшина трохи висохла, залиште її на деякий час у друшляку.

Крок 3. Почистіть цибулю, наріжте вздовж тонкими пір'ям, трохи підсолити.

Крок 4. Перчик чилі розрізати на дві половинки. Увага, якщо вам подобається гостра їжа, то насіння з перегородками залишайте, видаливши плодоніжку. Якщо не подобається – приберіть все. М'якоть перець наріжте соломкою.

Крок 5. Розріжте стручки солодкого перцю навпіл, приберіть насіння і перегородки. М'якоть наріжте тонкою соломкою.

Крок 6. З'єднайте чилі, цибулю і солодкий перець. Залийте окропом кукурудзу. Якщо у вас цілий качан, обсушіть його і зріжте зерна гострим ножиком.

Крок 7. У звичайній сковороді або воке розжарте масло, викладіть всі овочі і варіть на сильному вогні, час від часу помішуючи, 2 хв. Додайте паприку і зерна кукурудзи з водою, гарненько перемішайте. Після закипання відправте до овочів локшину. Весь час помішуючи, прогрійте інгредієнти і відразу подавайте на стіл.

Салат з овочами

Органічно поєднується локшина в салаті з багатьма інгредієнтами, і гриби не є винятком.

Кількість необхідних продуктів на одну порцію:

  • 60 г помідорів;
  • тільки свіжі огірки – 2 шт;
  • деревні гриби – 1 шт;
  • локшина рисова – 40 г;
  • 10 г свіжої кінзи;
  • 5 г свіжого часнику;
  • олія (кунжутна) – 10 мл;
  • соус (соєвий) – 15 мл;
  • щіпка цукру.

Салат готується за 10 хв., його калорійність — 355 ккал на 100 р.

Покроковий спосіб готування:

  1. Викладіть локшину в ємність з холодною водою, як тільки вона набубнявіє, додати трохи окропу і злийте воду;
  2. В охолоджений продукт додайте нарізані огірки, гриби, томати, листову зелень;
  3. Заправте салат соєвим соусом, олією, додайте цукор, китайський оцет і приправи аджиномото.

Читайте як приготувати смачний шоколадний кекс з вишнями.

Читайте як приготувати яєчню по французьки в хлібі — цікавий варіант для сніданку.

Візьміть на замітку рецепт соковитою горбуші з картоплею або овочевим асорті в духовці у фользі.

Локшина з яловичиною

Ця страва допоможе відновити сили після робочого дня. У його складі – яловичина, овочі, імбир, гострий перчик, часник і соєвий соус. Якщо подобається більш гострий смак – покладіть замість половинки цілий стручок перцю чилі.

Кількість продуктів на 4 порції:

  • 200 р локшини;
  • 200 г яловичої вирізки;
  • морква очищена;
  • стручок болгарського перцю;
  • 2 листочка пекінського салату;
  • половинка стручки чилі;
  • яйце;
  • часник – 2 зубчики;
  • маленький шматочок імбиру;
  • 30 мл соєвого соусу.

Страва з яловичиною можна приготувати за 25 хв. На 100 г доводиться 370 ккал.

Спосіб приготування:

Крок 1. Залийте гарячою водою рисову локшину, залиште на 7 хв.

Крок 2. В цей час овочі почистіть і наріжте тонкою соломкою. Вирізку наріжте соломкою.

Крок 3. У сковороді ВОК обсмажте до готовності яловичину, викладіть на тарілку.

Крок 4. В цей же сковороді обсмажте порубаний імбир, часник, додайте в сирому вигляді яйце, потім суміш овочів, смажте одну хвилину.

Крок 5. Покладіть в ВОК м'ясо і локшину, полийте соєвим соусом, постійно перемішуючи, обсмажуйте всі інгредієнти разом 1 хв.

Як приготувати цибульний суп

Азіатський колорит цього супу надає соєвий соус, а також рисова локшина. Зверніть увагу, що на відміну від нашої національної кухні, де обсмажені овочі кладуть у бульйон, в цьому рецепті бульйон додається до овочів.

Для супу потрібно:

  • очищена головка часник – 3 зубчики;
  • 10 г картопляного крохмалю;
  • цибулина;
  • 30 мл соєвого соусу;
  • перо зеленого лука;
  • 1, 5 літра курячого бульйону;
  • 45 р масла селянського;
  • перець болгарський;
  • 150 г локшини.

Суп можна приготувати за 40 хв., калорійність на 100 г готового страви складе 359 ккал.

Спосіб готування:

Крок 1. Відварити локшину в підсоленій гарячій воді, через 3 хвилини відкинути на сито і промити водою.

Крок 2. Нашаткувати цибулю, перець півкільцями, часник подрібнити і пір'я зеленої цибулі. Розігріти селянське масло в сковороді і злегка підрум'янити цибулю, потім покласти часник і зелений лук, добре змішати, смажити до карамельного кольору, додати солодкий перець, всі овочі обсмажити разом 3 хв.

Крок 3. У засмажені овочі влити бульйон курячий. Розвести крохмаль в соєвому соусі, влити його в суп, викласти готову рисову локшину. Суп довести до кипіння.

Крок 4. На стіл поставити суп, прикрашений подрібненою зеленою цибулею.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: