09 апрель 2019 3 320

Як смачно приготувати фунчозу з куркою

Фунчоза (вона ж китайські спагетті, скляна, рисова або крохмальна локшина) давно стала популярна серед гурманів різних країн. Зараз це поширений інгредієнт, який використовується досить часто в страви азіатської кухні, можна придбати в будь-якому великому супермаркеті. З неї готують салати, гарячі страви і навіть дивно смачні супи в глиняних горщиках.

Рецепт приготування фунчозы з куркою
Інгредієнти Кількість
фунчозы - 100 г
м'яса курячого без кісток - 300 г
лука - 150 г
рослинної олії - 40 мл
соєвого соусу - 40 мл
солі і перцю - за смаком
Час приготування: 30 хвилин Калорійність на 100 г: 170 Ккал

Курка, рисові спагетті і овочі – це ідеальне поєднання для салатів і гарячих страв. Овочі можна взяти не тільки традиційні (болгарський перець, цибуля та морква), але і будь-які інші.

Також можна додати до основних інгредієнтів гриби, від цього блюдо стане смачнішим. Нижче наведено базовий рецепт, що розкриває основні принципи приготування цієї страви, і вже спираючись на нього, кожна господиня зможе експериментувати, створюючи свій шедевр.

Інструкція по приготуванню:

  1. Ріпчасту цибулю подрібнити кубиками і обсмажувати протягом 5 хвилин з оливковою або іншим рослинним маслом, слідом додати невеликі шматочки курячого м'яса і обсмажувати, помішуючи ще 5-10 хвилин, заправити соєвим соусом, сіллю і спеціями. Після чого ще трохи загасити м'ясо (не більше 5 хвилин);
  2. Рисову локшину приготувати згідно до інструкції на упаковці або замочити на 5 хвилин в окропі, потім зцідити рідину, відкинувши локшину на сито або друшляк;
  3. Коли курка буде готова прибрати її з вогню, викласти до м'яса китайські спагетті, перемішати і страва готова до подачі.

Фунчоза з куркою теріякі

М'якість і оригінальність смаку локшини і курки надає соус теріякі. Якщо його не виявиться під рукою, то не варто засмучуватися. Його легко можна зробити самостійно.

Досить змішати по 6 столових ложок соєвого соусу і рисового вина (можна замінити просто білим сухим), додати 2 столові ложки меду, 1 столову ложку меленого імбиру і подрібнений зубок часнику.

Для пікантної фунчозы з куркою необхідно мати під рукою:

  • 600 г курячого філе;
  • 200 г рисової локшини;
  • 200 г печериць;
  • 120 г соусу теріякі;
  • 15-20 г часнику;
  • 40 мл рослинного масла;
  • кунжут, сіль і перець за смаком.

Така курочка з локшиною може стати паличкою-виручалочкою, коли часу на приготування немає абсолютно, оскільки на його приготування буде потрібно мізерно мало часу від 10 до 20 хвилин, а в результаті вийде шикарне гостину для ситної вечері.

Калорійність, розрахована на 100 г готового продукту – 172,3 ккал.

Порядок процесу приготування:

  1. Філе курки гострим ножем нарізати невеликого розміру скибочками, печериці тонкими слайсами, часник подрібнити ножем або пропустити через прес;
  2. На рослинному (соняшниковій або оливковій) олії з часником, обсмажити шматочки курки до готовності;
  3. Наступними у сковороду додати шампіньйони і смажити все разом кілька хвилин, не забуваючи помішувати все;
  4. Фунчозу залити окропом і запарювати 5 хвилин, накривши посудину з нею кришкою. Після чого злити воду;
  5. Обсмажене м'ясо і гриби залити соусом теріякі, додати сіль і спеції, тушкувати 2 хвилини, потім вимкнути вогонь, викласти локшину, добре перемішати, дати трохи постояти, щоб інгредієнти просочилися смаками один одного. Готову страву посипати зернами кунжуту перед подачею.

Яловичина в духовці в рукаві — м'ясо приготоване таким способом виходить дуже ніжним і соковитим.

Рецепт тушкованої баранини в казані — відмінний рецепт для заміського пікніка.

Рецепт копченої скумбрії в домашніх умовах — спробуйте варіанти, які ми для вас підготували.

Фунчоза з куркою і овочами в мультиварці

Рисова локшина може стати інгредієнтом для смачного гарячого страви, приготованої в мультиварці.

Важливо пам'ятати, що оскільки фунчоза готується дуже швидко, то процес приготування в мультиварці буде розділений на два етапи. Перший – приготування овочів і м'яса, другий – введення в блюдо і приготування локшини.

Для страви з фунчозы в мультиварці знадобляться:

  • 200 г курячого м'яса;
  • 100 р цибулі ріпчастої;
  • 120 г моркви;
  • 120 г солодкого болгарського перцю;
  • 50 мл соняшникової олії без запаху;
  • 375 мл очищеної питної води;
  • сіль і спеції (чорний мелений перець, коріандр тощо).

Підготовка продуктів і час, який вони проведуть у мультиварці, складе 1 годину 15 хвилин.

Калорійність страви буде дорівнює 158,1 ккал/100 р.

Всі процеси готування здійснюються в такій послідовності:

  1. Куряче м'ясо і овочі подрібнити. Нарізка може бути абсолютно будь – кубики, соломка, брусочки. На смак кінцевого страви це ні яким чином не вплине;
  2. На дно чаші мультиварки влити кількість соняшникової олії, зазначене у рецепті, викласти курку та овочі, влити воду і варити під закритою кришкою, використовуючи програму «Гасіння», протягом 50 хвилин;
  3. Коли зазначений час вийде, в мультикастрюлю викласти поламаний на шматочки поменше фунчозу, додати сіль і спеції. Готувати страву ще 10 хвилин в тому ж режимі «Гасіння».

Салат з фунчозой, куркою і спаржевої квасолею

Оскільки прозора фунчоза практично не має ніякого смаку, то основну роль у наданні страві смаку грають спеції і прянощі.

В рецепті цього салату – це кухонна сіль, мелені горошини чорного перцю, рисовий оцет, соєвий соус і часник. Якщо комусь не дуже приємний яскраво виражений запах часнику, то є альтернатива – соєвий соус з часником.

Для теплого салату знадобляться:

  • 500 г курячого філе;
  • 400 г спаржевої квасолі;
  • 200 г фунчозы;
  • 100 г цибулі;
  • 100 г моркви;
  • 100 г болгарського перцю;
  • 15 г часнику;
  • 50 мл рисового оцту;
  • 50 мл соєвого соусу;
  • 50 мл рослинного масла;
  • сіль і перець за смаком.

Приготування цього ситного і смачного страви можливо здійснити за час дорівнює 30 хвилинам.

Стограмова порція цього міксу містить 119,6 кілокалорії.

Алгоритм роботи:

  1. Моркву, болгарський перець і куряче філе настругати дрібною соломкою, цибулю – кубиками, часник дуже дрібними кубиками;
  2. Спаржеву квасолю проварити близько 3-4 хвилин у киплячій ключем підсоленій воді і відкинути на сито або друшляк;
  3. Фунчозу залити на 5 хвилин окропом, потім охолодити у холодній воді з кубиками льоду;
  4. З рослинним маслом обсмажити до готовності шматочки курячого філе;
  5. Коли курка буде готова до неї додати і обсмажити до м'якості овочі в наступному порядку: ріпчаста цибуля, морква, солодкий перець, часник;
  6. Коли м'ясо і овочі будуть готові, вогонь зменшити до мінімуму, викласти в сковороду спаржеву квасолю, влити оцет рисовий і соєвий соус, задобрити сіллю і перцем за смаком, а потім прогріти овочеву суміш не більше 1 хвилини;
  7. Останньою в салат відправляється скляна локшина. Всі старанно і ретельно перемішати і подавати.

Рецепт салату фунчоза з куркою і огірком

Це дуже простий рецепт страви корейської кухні, який припаде до смаку і будь-якому європейцеві. Крім основних інгредієнтів (фунчозы, огірків і курки) салат можна доповнити морквою, болгарським перцем.

За бажанням ці інгредієнти можна піддати термічній обробці, підсмаживши їх на рослинному маслі, або просто дрібно нашаткувати.

Для цього корейського салату необхідний наступний перелік інгредієнтів:

  • 150 г фунчозы;
  • 200 г курячого філе без кісток і шкіри;
  • 150 г свіжих огірків;
  • 150 г цибулі;
  • 150 г солодкого (червоного, жовтого чи зеленого) перцю;
  • 150 г моркви;
  • 60 мл соєвого соусу;
  • 40 мл рослинного масла;
  • сіль і перець за смаком.

Тривалість процесу приготування цієї закуски – 40 хвилин.

Калорійність корейського салату – 118,1 кілокалорії на 100 грамів.

Хід приготування:

  1. Ріпчаста цибуля дрібно нашаткувати кубиками і на розпеченій сковороді обсмажити буквально з краплею олії;
  2. Коли цибуля почне потроху золотитися, у сковороду викласти вимите і нарізане невеликими тоненькими смужками куряче філе. Далі все обсмажувати разом. Через 5-7 хвилин влити до м'яса і цибулі соєвий соус і тушкувати м'ясо ще 5 хвилин, оскільки філе готується дуже швидко;
  3. Керуючись покрокової інструкцією на упаковці, приготувати скляну локшину. Якщо вона здасться занадто довгою її можна нарізати на менші відрізки;
  4. Свіжі огірки і солодкий червоний болгарський перець за допомогою ножа перетворити на соломку, моркву пропустити через тертку для моркви по-корейськи;
  5. В глибокому салатнику, мисці або іншій посудині змішати фунчозу, куряче м'ясо і подрібнені овочі. Все акуратно, але ретельно перемішати, додати солі і спецій за смаком, після чого процес приготування салату можна вважати закінченим.

Корисні поради

Оскільки рисова локшина порівняно недавно з'явилася в раціоні європейців, тому готуючи її вперше, не зайвим буде ознайомитися з деякими корисними порадами, які допоможуть обійти можливі невдачі:

  1. Як і будь-які інші макаронні вироби, фунчоза може бути різного розміру, тому готувати її потрібно строго керуючись інструкцією з упакування, тому що недоваренный продукт абсолютно не придатний до вживання в їжу, а переварені рисові нитки перетворяться на кашу;
  2. До приготування довга рисова локшина дуже тендітна, тому якщо є необхідність подрібнити її, то краще робити це вже з готовою фунчозой;
  3. Як і з звичайними макаронами, у воду слід хлюпнути трохи рослинного масла по одній столовій ложці на літр води. Це запобігає злипання прозорих ниток локшини;
  4. Китайську рисову скляну локшину, яка покладена в упаковці моточками, готують по-особливому. Довгою тонкою ниткою моток локшини пов'язують перед варінням, і в такому вигляді опускають у киплячу воду. Хвилини через 3-4 за нитку моток виймають з окропу, кладуть на сито і промивають дуже холодною водою. Після крижаного купання можна нарізати поперек на менші відрізки;
  5. Не варто варити за один раз занадто багато локшини, оскільки через добу вона втратить всі свої приємні смакові якості.

Приємної трапези!

Що ще почитати: