Як смачно приготувати салат з фунчозой
Страви східної кухні завжди відрізнялися пікантністю і оригінальністю. Особливо популярними є частування з фунчозы. Найбільш смачними й незвичайними виходять салати з рисової локшини з гострими прянощами і соусами. Ця закуска подобається абсолютно всім без винятку.
А якщо її приготувати самостійно, так вона вийде набагато краще і смачніше, ніж та, яка продається в багатьох магазинах і подається в кафе, ресторанах. Однак, напевно, мало хто знає, як приготувати салати з фунчозы. Але це не проблема, ми допоможемо вам приготувати це чудове частування.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
рисової локшини - | 250 грам |
м'яса - | 200 грам |
білокачанної капусти - | 100 грам |
моркви - | 1 штука |
зеленої редьки - | 1 штука |
часнику - | 3 зубчики |
цибулин - | 1 штука |
солодкого перцю - | 1 штука |
китайського цибулі - | 50 грам |
соєвого соусу - | 30 мл |
суміші червоного і чорного меленого перцю - | 1 маленька ложечка |
солі - | за смаком |
Час приготування: 60 хвилин | Калорійність на 100 грам: 130 Ккал |
Як готувати:
- Воду розігріваємо до кипіння і заливаємо їй рисову локшину. Залишаємо її кілька хвилин у гарячій воді, потім перекладаємо на друшляк, щоб стекла вся рідина;
- Цибулину і моркву чистимо від шкірки і ріжемо у вигляді тонких смужок;
- Капусту шаткуємо у вигляді тонкої соломки;
- Редьку можна попередньо замочити у воді, щоб з неї вийшла вся зайва рідина. Але не можна замочувати, тому що вона, як правило, не гірка. Розрізаємо її на тонкі смужки;
- Солодкий перець ріжемо навпіл, вичищаємо все насіння, видаляємо плодоніжки і шаткуємо м'якоть соломкою;
- Ставимо На плиту сковорідку, наливаємо трохи олії і розігріваємо;
- На розпечене масло викладаємо овочеву нарізку, додаємо сіль і обсмажуємо близько 20 хвилин. Періодично все перемішуємо, щоб не підгоріло;
- М'ясо нарізаємо на тонкі смужки приправити спеціями, додати мелений чорний і червоний перець, скропити соєвим соусом і посолити;
- Часникові зубчики чистимо і дрібно ріжемо або протираємо дрібної теркою. Викладаємо його в м'ясну нарізку;
- Далі викладаємо все на розігріту олію і обсмажуємо на невеликому вогні до готовності;
- Китайський цибулю шаткуємо на дрібні шматочки;
- Готове м'ясо посипаємо китайським цибулею і закриваємо кришкою 5-10 хвилин;
- Потім м'ясну засмажку з'єднуємо з рисовою локшиною і гарненько перемішуємо, щоб м'ясний соус рівномірно розподілився;
- Після цього викладаємо туди овочеву зажарку і знову перемішуємо. Якщо потрібно, то трохи підсолюємо;
- В кінці готовий салат викладаємо на широку плоску тарілку у вигляді гірки.
Простий рецепт торта на кефірі з шоколадом або фруктами. Такий десерт можна приготувати з будь-якої нагоди.
Рецепт смачного «Рафаелло», приготованого в домашніх умовах це відмінне блюдо, яке подобається всім. До речі, кульки готують не тільки як десерт, але і з м'яса як закуску.
Торт з вафельних коржів і згущеним молоком готується просто, а якщо туди додати фрукти, варення або горіхи смак десерту тільки виграє. Читайте як приготувати.
Салат «Фунчоза»: рецепт в домашніх умовах
Що потрібно:
- Локшина рисова – 150 грам;
- Свіжі огірки – 2 штуки;
- Солодкий перець – 1 штука;
- 200 грам курячого м'яса;
- 50 грам пір'я зеленої цибулі;
- Одна цибулина;
- Морква – 1 штука;
- 3 зубчики часнику;
- 3 невеликі ложечки кунжутного насіння;
- 3 маленькі ложечки рисового оцту;
- Рослинна олія;
- 70 мл соєвого соусу;
- Маленька ложечка суміші з червоного і чорного меленого перцю;
- Імбир мелений – ½ ч. ложки.
Тривалість готування – годину;
Калорійність на 100 грам – 110.
Як приготувати:
- Першим ділом розігріваємо воду. Фунчозу викладаємо в гарячу воду, закриваємо кришкою і залишаємо распариваться на 5 хвилин;
- Головку цибулі очищаємо від шкірки і нарізаємо кубиками;
- Огірки промиваємо і ріжемо тонкою соломкою;
- Солодкий перець чистимо від насіння і видаляємо плодоніжки. Шаткуємо м'якоть соломкою;
- Морквину промиваємо, зчищають бруд і трьох у велику стружку;
- М'ясо курки варимо до готовності в підсоленій воді. Далі ріжемо м'ясо у вигляді невеликих шматочків;
- Часникові зубки чистимо від шкірки і дрібно рубаємо;
- Пір'я зеленої цибулі обполіскуємо і розрізаємо на тонкі кільця;
- Ставимо на газ жаровню, наливаємо рослинне масло і викладаємо туди шматочки цибулі, перцю, стружку моркви і часник. Смажимо близько 10 хвилин;
- Потім овочеву засмажку змішуємо з рисовою локшиною, додаємо туди м'ясо курки і перемішуємо;
- Потім всі збризкуємо соєвим соусом, приправляємо спеціями, червоним меленим перцем, посипаємо кунжутним насінням і додаємо рисовий оцет. Все перемішуємо;
- Викладаємо салат гіркою на велику плоску тарілку і посипаємо колечками зеленого лука.
Салат з фунчозы по-корейськи
Які інгредієнти знадобляться:
- Вермішель фунчоза – 150 грам;
- Огірок свіжий – 2 штуки;
- Морква – 1 штука;
- Часниковий зубчик;
- Петрушка, кріп – 6-8 гілочок;
- Пакетик з заправкою для фунчозы по-корейськи-80 грам;
- Сіль, спеції.
Тривалість готування – 20 хвилин;
Калорійність на 100 грам – 112.
Переходимо до готування:
- Морквину промиваємо, чистимо шкірку і ріжемо на тонкі смужки. Викладаємо їх у миску і віджимаємо руками 2-3минуты, поки морква не дасть сік;
- Розігріваємо воду до кипіння і заливаємо окропом фунчозу. Наполягаємо її близько 5 хвилин і відкидаємо на друшляк, щоб витекла вся зайва рідина;
- Свіжі огірки промиваємо і розрізаємо у вигляді тонкої соломки;
- Вичищаємо у перцю насіння і зрізаємо плодоніжку. Розрізаємо його на тонку соломку;
- Далі кріп з петрушкою промиваємо і ріжемо на дрібні шматочки;
- Часниковий субчик очищаємо і видавлюємо пресом;
- У миску викладаємо рисову локшину, овочеву нарізку, шматочки зелені і часник. Все гарненько перемішуємо;
- Заливаємо заправкою, приправляємо спеціями, підсолюємо і знову змішуємо;
- Залишаємо салат настоюватися протягом 2 годин, щоб він добре просочився;
- В кінці всі інгредієнти знову добре перемішуємо і подаємо на стіл.
Салат «Фунчоза» з овочами
Потрібні такі складові:
- 100 грам фунчозы;
- 1 болгарський перчик;
- Морква – 1 штука;
- Свіжий огірок — 1 штука;
- 3 часникових зубця;
- 70 мл винного оцту;
- 2 великі ложки соєвого оцту;
- Рослинна олія;
- Сіль, спеції.
Тривалість приготування – 30-40 хвилин;
Калорійність на 100 грам – 124.
Переходимо до приготування:
-
- Розігріваємо воду до кипіння. Рисову локшину викладаємо в миску, заливаємо окропом, закриваємо кришкою і залишаємо распариваться хвилин 10;
-
- Перець очищаємо від насіння, зрізаємо плодоніжку і промиваємо. Шаткуємо м'якоть на тонкі смужки;
-
- Огірок промиваємо та нарізаємо у вигляді соломки;
-
- Морквину промиваємо, чистимо шкірку і протираємо великою теркою;
-
- Часникові зубчики очищаємо від шкірки і видавлюємо через часникодавку;
-
- Потім стружку моркви приправляємо винним і соєвим оцтом, додаємо часник і залишаємо настоюватися 10 хвилин;
- Потім рисову локшину з'єднуємо з соломкою перцю, огірка, стружкою моркви і поливаємо все соусом від моркви;
- В кінці заправляємо все рослинним маслом, додаємо спеції, сіль і залишаємо настоюватися близько 2 годин.
Китайський салат з фунчозой і креветками
Складові компоненти:
- Рисова локшина – 250 грам;
- Креветки – 400 грам;
- Солодкий перчик – 3 штуки;
- 2 головки ріпчастої цибулі;
- 2 зубчики часнику;
- Соєвий соус – 40 мл;
- 1 велика ложка рослинної олії;
- 50 мл соку лимона.
Тривалість готування – 30-40 хвилин;
Калорійність на 100 грам – 117.
Готування:
- Рисову локшину заливаємо гарячою водою і настоюйте 5-10 хвилин, щоб вона зварилася;
- Після цього відкидаємо на друшляк і промиваємо прохолодною водою. Залишаємо на пару хвилин, щоб витекла вся зайва рідина;
- Ставимо на плиту воду, підсолюємо і розігріваємо. Як тільки вода почне кипіти запускаємо туди креветки, відварюємо хвилин 3-4. Варені креветки виймаємо з води, остуджуємо, знімаємо панцирі і ріжемо середніми шматочками;
- З цибулин знімаємо шкірку і нарізаємо на невеликі брусочки;
- Перець очищаємо від насіння і плодоніжки. Ріжемо м'якоть у вигляді тонкої соломки;
- Відварну рисову вермішель викладаємо в глибоку чашку, кладемо туди овочеву нарізку і шматочки креветок. Все перемішуємо;
- В окремій мисці робимо соус. Наливаємо соєвий соус, додаємо сік лимона і рослинне масло;
- Часникові зубці очищаємо і видавлюємо через часникодавку. Викладаємо часник соус і змішуємо;
- Поливаємо салат соусом і перемішуємо до повного розподілу соусу;
- Прибираємо готовий салат в холодильник на 10-15 хвилин для просочування.
Секрети приготування
- Під час покупки дивіться на зовнішній вигляд рисового локшини. Вона повинна мати сіруватий відтінок, володіти крихкістю, ламкістю і приємним горіховим запахом;
- Замість звичайного соняшникової олії можна використовувати кунжутна, кукурудзяна, гарбузове масло. Вони додадуть незвичайний смак і аромат;
- Не шкодуйте спецій і соєвого соусу. Ці інгредієнти повинні обов'язково бути присутніми в салатах з фунчозой.
Ну, ось виявляється все просто і легко. Трохи фантазії, кмітливості і смачний салат з фунчозой буде готовий. Головне — додайте побільше спецій, приправ, соєвий соус, тоді ваш салатик вийде пікантним і дуже ароматним.
Будьте впевнені, ваші близькі будуть в захваті від цього смачного частування!