Як правильно приготувати домашню локшину
Який же смачний виходить суп з домашньою локшиною, так просто смакота! Напевно, не знайдеш такої людини, який би сказав, що йому не подобається це блюдо. Наваристий бульйон з курочкою та з локшиною домашнього приготування — це просто принадність.
Однак та, на превеликий жаль, не всі можуть приготувати домашню локшину – у когось не виходить тісто, у кого-то лапша розварюється. Але не все так погано, всьому можна навчитися, пропонуємо розглянути рецепти: як правильно приготувати локшину і супи разом з нею.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
Борошно вищого сорту - | 1,5 склянки |
Яйце куряче - | 1 штука |
Сіль - | щіпка |
Час приготування: 50 хвилин | Калорійність на 100 грам: 295 Ккал |
Як готувати:
Куряче яйце розбиваємо і кладемо в глибоку ємність;
Потім гарненько збиваємо виделкою яйце до утворення піни;
Додаємо трохи солі, на свій розсуд і перемішуємо;
Далі беремо борошно і невеликими порціями засипаємо в збите яйце, при цьому продовжуємо збивати;
Насипаємо борошно до тих пір, поки маса не стане сильно густий і не придбає структуру тесту;
Далі на робочу поверхню столу насипаємо трохи борошна і викладаємо на неї тісто. Замішуємо руками до крутого стану;
Формуємо з тіста невеликий колобок, загортаємо його в поліетиленовий пакет;
Поміщаємо його в холодильник на півгодини;
Після цього колобок виймаємо, ділимо на дві порції;
З кожної частини формуємо невелику коржик, щоб було легше працювати;
Потім за допомогою лапшерізки або звичайною качалки розкачуємо корж товщиною не більше 2 мм;
Як тонкі коржі будуть розкатані, їх потрібно розрізати на смуги завширшки не більше 5 см;
Всі смужки складаємо в стопку і потім за допомогою лапшерізки або ножа розрізаємо їх на локшину;
Готова локшина повинна вийти з перерізом 2х2;
Потім всю готову локшину викладаємо на дерев'яну дошку, присипану борошном, і обсушуємо.
Як приготувати домашню локшину для курячого супу
Компоненти для тіста:
- Склянка пшеничного борошна;
- Яйце куряче – 1 штука;
- Щіпка солі;
- 1 маленька ложечка рослинного масла.
Для супу:
- М'ясо куряче, спинки – 2 штуки;
- Куряча грудка – 1 штука;
- Одна морквина;
- Одна невелика цибулина;
- Пучок зелені кропу;
- Домашня локшина;
- Трохи солі і чорного перцю.
Готування:
- Куряче яйце розбиваємо і викладаємо в чашку;
- Додаємо до яйця рослинне масло і сіль. Все ретельно збиваємо виделкою або віночком до появи піни;
- Потім борошно просіваємо через сито в іншу чашку, в серединці робимо поглиблення і заливаємо туди збите яйце;
- Все перемішуємо виделкою до густої суміші;
- Присипаємо робочий стіл борошном і викладаємо туди тісто. Замішуємо його руками до еластичної структури;
- Викладаємо в целофановий пакет і добре загортаємо. Залишаємо на 30 хвилин;
- Потім розрізаємо на дві порції і кожну прокатуємо качалкою в тонкий коржик. Розкачуємо як можна тонше;
- Розкачані коржі підсушуємо хвилин 20;
- Присипаємо коржі гарненько борошном, щоб у процесі відварювання локшина не злиплася;
- Розрізаємо їх на смужки шириною 5-7 см;
- Складаємо смужки у вигляді стопки і розрізаємо на локшину;
- Викладаємо її в сито і протряхиваем, щоб зайва борошно обсипалася;
- Потім соломку викладаємо на дерев'яну дошку або на стіл і підсушуємо;
- Тепер переходимо до приготування супу. Спинки і грудку промиваємо;
- Спинки викладаємо в металеву ємність, наливаємо воду і ставимо на вогонь;
- Як тільки спинки закиплять, на поверхні з'явиться піна, її потрібно прибрати;
- Потім в киплячий бульйон викладаємо грудку, додаємо сіль;
- Цибулину промиваємо і прямо в лушпинні викладаємо в бульйон, вона додасть золотистий колір;
- Морква добре промити, зчистити шкірку і розрізати на 3-4 частини. Викладаємо її в суп;
- Відварюємо суп хвилин 40. Потім виймаємо з нього куряче м'ясо, моркву і цибулину;
- М'ясо ріжемо на шматочки, моркву дрібно рубаємо;
- Локшину окремо відварюємо в підсоленій воді до готовності, хвилин 5-7. Можна локшину зварити прямо в бульйоні, але в процесі відварювання бульйон стане каламутним;
- Потім в тарілку наливаємо бульйон, кладемо туди шматочки м'яса і моркви, додаємо локшину і подаємо на стіл.
З чого роблять сухе молоко? Читайте історію цього продукту, його користь і шкоду.
Читайте як правильно приготувати десерти з яблук. Самі смачні рецепти на нашому порталі.
Салат з вареного буряка: від найбільш простих і традиційних рецептів, до самих неймовірних і неймовірно смачних. Наша стаття.
Як приготувати рисову локшину в домашніх умовах
Нам потрібні такі продукти:
- Рисове борошно – півкілограма;
- Яйця курячі – 3 штуки;
- Вода – 1 велика ложка;
- Трохи солі.
Як готувати:
- Яйця відокремлюємо від шкаралупи і кладемо у велику миску;
- Додаємо в яйця трохи солі і збиваємо. Для збивання можна використовувати віночок, міксер або блендер;
- Збивати яйця до утворення піни;
- Рисову муку потрібно висипати на поверхню столу невеликою купкою;
- У центрі гірки робимо невелику ямку і заливаємо туди збиті яйця з сіллю;
- Потихеньку замішуємо тісто. Якщо потрібно підлийте трохи води. Структура тесту повинна вийти м'якою;
- Формуємо з тіста кульку;
- Поділяємо кульку на 4 частини;
- Кожну частину розкочуємо качалкою або спеціальною машинкою у вигляді тонкої і майже прозорою коржі;
- Кожен пласт добре присипаємо з двох сторін борошном і залишаємо подсушиваться на 20-30 хвилин;
- Потім кожен пласт розрізаємо на невеликі смужки і ріжемо їх у вигляді тонкої локшини;
- Локшину обсушуємо і перекладаємо в сухий пакет.
Як приготувати вок локшину в домашніх умовах
Які інгредієнти слід придбати:
- 100 грам свинячого м'яса;
- Цибулина – 1 штука;
- 300 г стручкової квасолі;
- Рисова локшина на свій розсуд;
- 1 свіжий перець;
- Рослинна олія;
- 1 велика ложка соєвого соусу;
- Цукровий пісок – 2 ч. ложки;
- Трохи меленого чорного перцю.
Переходимо до готування:
- Свиняче м'ясо промиваємо, видаляємо прожилки, плівки. Обсушуємо паперовими серветками;
- Стручкову квасоля промиваємо теплою водою;
- З цибулини очищаємо від лушпиння і ріжемо кубиками;
- Солодкий перець чистимо від насіння, видаляємо плодоніжки й ріжемо соломкою;
- Ставимо сковороду На плиту, наливаємо олію і прогріваємо;
- На розпечене масло засипаємо цибульні кубики, соломку перчика і стручкову квасолю. Всі смажимо;
- Тим часом м'ясо ріжемо у вигляді брусочків або соломкою;
- Через 5 хвилин до засмажки з овочевої нарізки додаємо шматочки м'яса разом з чорним меленим перцем. Смажимо все хвилин 5-7;
- Потім змішуємо соєвий соус цукровим піском в мисці і добре перемішуємо;
- Готовим соусом поливаємо овочі і м'ясо. Зменшуємо вогонь і готуємо хвилин 7-8;
- Рисову локшину, приготовану за рецептом вище, слід відварити протягом 5-7 хвилин;
- Після цього готову відварну локшину викладаємо в сковороду до інших компонентів і перемішуємо, щоб соус і соки овочів і м'яса вбралися в локшину. Готуємо ще 2-3 хвилини;
- Блюдо готове, викладаємо його по тарілках і подаємо на стіл
Як приготувати локшину удон в домашніх умовах
Що нам потрібно:
- Півкіло неочищеної муки;
- Борошно, вибілена пшеничне – 150 грам;
- Гаряча вода – 250 мл;
- Сіль – 4 маленькі ложечки.
Переходимо до приготування:
- У склянці теплої води розводимо сіль і розмішуємо. Заважаємо до тих пір, поки вся сіль не розчиниться;
- У глибоку чашку викладаємо борошно обох сортів і добре перемішуємо;
- Після того, як сіль у воді повністю розійдеться, заливаємо воду в борошно і замішуємо тісто. Воно повинно вийти крутим і еластичним;
- Робимо з нього кулю і викладаємо в поліетиленовий пакет;
- Обертаємо рушник і кладемо на підлогу, так роблять кухаря японської кухні;
- Потім встаємо на тісто і тупцюємо на ньому пару хвилин;
- Далі виймаємо коржик і розкачуємо, звертаємо навпіл і знову розгортаємо;
- Після цього знову перекладаємо в пакет, загортаємо рушником, викладаємо на підлогу і тупцюємо на ньому;
- Знову виймаємо з пакету і прокатуємо. Так потрібно робити 3-4 рази. Тісто має стати ідеально гладким;
- В кінці викладаємо його в мішок і залишаємо там 4 години;
- Через 4 години, по тесту потрібно знову потоптатися і вже після цього розгортаємо в тонкий пласт товщиною 4 мм;
- Розкатаний пласт складаємо втричі – дві бічні бік звертаємо до середини пласта;
- Потім за допомогою гострого і довгого ножа розрізаємо складену корж втричі на кільця товщиною 3 мм;
- Ставимо на плиту каструлю з водою, доводимо до кипіння і засипаємо туди локшину удон. Відварюємо до готовності, хвилин 7-8;
- Відварну локшину промиваємо кілька разів і подаємо на стіл.
Як приготувати тонку домашню локшину з куркою
Для тіста:
- 2 яйця;
- Склянку борошна.
Для супу:
- 700 грам курячого м'яса;
- Вода – 2 літри;
- Морква – 1 штука;
- Одна головка цибулі;
- Один солодкий перець;
- Трохи солі;
- Пара гілочок кропу.
Рецептура:
- Яйця розбиваємо в чашку і змішуємо з борошном;
- Замішуємо круте і еластичне тісто;
- Потім формуємо з нього невелику кульку і залишаємо на 15-20 хвилин;
- Кулька розкачуємо у вигляді тонкої коржі, її товщина повинна бути близько 2 мм;
- Корж просушуємо протягом 20-30 хвилин;
- Потім корж розрізаємо на смужки товщиною 6-8 см;
- Ці смужки складаємо чарочку і розрізаємо на тоненьку локшину, схожу на вермішель;
- Розсипаємо локшину на столі і залишаємо подсушиваться;
- Куряче м'ясо розрізаємо на порційні шматочки, кладемо в каструлю, наливаємо воду і ставимо на газ;
- Як тільки вода закипить, знімаємо зверху піну, додаємо в бульйон сіль;
- З лука знімаємо шкірку і розрізаємо його у вигляді півкілець, засипаємо їх у бульйон;
- Морква промиваємо, чистимо і тремо середньої теркою. Також засипаємо в бульйон;
- Перець очищаємо від насіння і плодоніжки, ріжемо соломкою і викладаємо в бульйон;
- Приблизно за 10 хвилин до готовності засипаємо в бульйон тонку локшину і відварюємо до готовності;
- В кінці суп присипаємо дрібними шматочками кропу.
Секрети приготування домашньої локшини
- Після замішування тісто має постояти хвилин 30-40;
- Після розкочування коржики не повинні надто довго сохнути, інакше вони пересохнуть, і будуть розсипатися;
- Варити локшину слід не більше 7-8 хвилин. В іншому випадку вона розвариться і вийде каша.
Локшина, приготовлена в домашніх умовах, завжди виходить смачною. З неї можна приготувати різні страви. Наприклад, з рисової або удон можна приготувати різні другі страви з овочами або м'ясом. А от домашня локшина ідеально поєднується з курячим бульйоном.
Приготуйте локшину за запропонованими рецептами і порадуйте цими стравами свою родину!