23 июнь 2019 2 293

Як правильно приготувати домашню локшину

Який же смачний виходить суп з домашньою локшиною, так просто смакота! Напевно, не знайдеш такої людини, який би сказав, що йому не подобається це блюдо. Наваристий бульйон з курочкою та з локшиною домашнього приготування — це просто принадність.

Однак та, на превеликий жаль, не всі можуть приготувати домашню локшину – у когось не виходить тісто, у кого-то лапша розварюється. Але не все так погано, всьому можна навчитися, пропонуємо розглянути рецепти: як правильно приготувати локшину і супи разом з нею.

Як приготувати домашню локшину: класичний рецепт
Інгредієнти Кількість
Борошно вищого сорту - 1,5 склянки
Яйце куряче - 1 штука
Сіль - щіпка
Час приготування: 50 хвилин Калорійність на 100 грам: 295 Ккал

Як готувати:

Куряче яйце розбиваємо і кладемо в глибоку ємність;

Потім гарненько збиваємо виделкою яйце до утворення піни;

Додаємо трохи солі, на свій розсуд і перемішуємо;

Далі беремо борошно і невеликими порціями засипаємо в збите яйце, при цьому продовжуємо збивати;

Насипаємо борошно до тих пір, поки маса не стане сильно густий і не придбає структуру тесту;

Далі на робочу поверхню столу насипаємо трохи борошна і викладаємо на неї тісто. Замішуємо руками до крутого стану;

Формуємо з тіста невеликий колобок, загортаємо його в поліетиленовий пакет;

Поміщаємо його в холодильник на півгодини;

Після цього колобок виймаємо, ділимо на дві порції;

З кожної частини формуємо невелику коржик, щоб було легше працювати;

Потім за допомогою лапшерізки або звичайною качалки розкачуємо корж товщиною не більше 2 мм;

Як тонкі коржі будуть розкатані, їх потрібно розрізати на смуги завширшки не більше 5 см;

Всі смужки складаємо в стопку і потім за допомогою лапшерізки або ножа розрізаємо їх на локшину;

Готова локшина повинна вийти з перерізом 2х2;

Потім всю готову локшину викладаємо на дерев'яну дошку, присипану борошном, і обсушуємо.

Як приготувати домашню локшину для курячого супу

Компоненти для тіста:

  • Склянка пшеничного борошна;
  • Яйце куряче – 1 штука;
  • Щіпка солі;
  • 1 маленька ложечка рослинного масла.

Для супу:

  • М'ясо куряче, спинки – 2 штуки;
  • Куряча грудка – 1 штука;
  • Одна морквина;
  • Одна невелика цибулина;
  • Пучок зелені кропу;
  • Домашня локшина;
  • Трохи солі і чорного перцю.

Готування:

  1. Куряче яйце розбиваємо і викладаємо в чашку;
  2. Додаємо до яйця рослинне масло і сіль. Все ретельно збиваємо виделкою або віночком до появи піни;
  3. Потім борошно просіваємо через сито в іншу чашку, в серединці робимо поглиблення і заливаємо туди збите яйце;
  4. Все перемішуємо виделкою до густої суміші;
  5. Присипаємо робочий стіл борошном і викладаємо туди тісто. Замішуємо його руками до еластичної структури;
  6. Викладаємо в целофановий пакет і добре загортаємо. Залишаємо на 30 хвилин;
  7. Потім розрізаємо на дві порції і кожну прокатуємо качалкою в тонкий коржик. Розкачуємо як можна тонше;
  8. Розкачані коржі підсушуємо хвилин 20;
  9. Присипаємо коржі гарненько борошном, щоб у процесі відварювання локшина не злиплася;
  10. Розрізаємо їх на смужки шириною 5-7 см;
  11. Складаємо смужки у вигляді стопки і розрізаємо на локшину;
  12. Викладаємо її в сито і протряхиваем, щоб зайва борошно обсипалася;
  13. Потім соломку викладаємо на дерев'яну дошку або на стіл і підсушуємо;
  14. Тепер переходимо до приготування супу. Спинки і грудку промиваємо;
  15. Спинки викладаємо в металеву ємність, наливаємо воду і ставимо на вогонь;
  16. Як тільки спинки закиплять, на поверхні з'явиться піна, її потрібно прибрати;
  17. Потім в киплячий бульйон викладаємо грудку, додаємо сіль;
  18. Цибулину промиваємо і прямо в лушпинні викладаємо в бульйон, вона додасть золотистий колір;
  19. Морква добре промити, зчистити шкірку і розрізати на 3-4 частини. Викладаємо її в суп;
  20. Відварюємо суп хвилин 40. Потім виймаємо з нього куряче м'ясо, моркву і цибулину;
  21. М'ясо ріжемо на шматочки, моркву дрібно рубаємо;
  22. Локшину окремо відварюємо в підсоленій воді до готовності, хвилин 5-7. Можна локшину зварити прямо в бульйоні, але в процесі відварювання бульйон стане каламутним;
  23. Потім в тарілку наливаємо бульйон, кладемо туди шматочки м'яса і моркви, додаємо локшину і подаємо на стіл.

З чого роблять сухе молоко? Читайте історію цього продукту, його користь і шкоду.

Читайте як правильно приготувати десерти з яблук. Самі смачні рецепти на нашому порталі.

Салат з вареного буряка: від найбільш простих і традиційних рецептів, до самих неймовірних і неймовірно смачних. Наша стаття.

Як приготувати рисову локшину в домашніх умовах

Нам потрібні такі продукти:

  • Рисове борошно – півкілограма;
  • Яйця курячі – 3 штуки;
  • Вода – 1 велика ложка;
  • Трохи солі.

Як готувати:

  1. Яйця відокремлюємо від шкаралупи і кладемо у велику миску;
  2. Додаємо в яйця трохи солі і збиваємо. Для збивання можна використовувати віночок, міксер або блендер;
  3. Збивати яйця до утворення піни;
  4. Рисову муку потрібно висипати на поверхню столу невеликою купкою;
  5. У центрі гірки робимо невелику ямку і заливаємо туди збиті яйця з сіллю;
  6. Потихеньку замішуємо тісто. Якщо потрібно підлийте трохи води. Структура тесту повинна вийти м'якою;
  7. Формуємо з тіста кульку;
  8. Поділяємо кульку на 4 частини;
  9. Кожну частину розкочуємо качалкою або спеціальною машинкою у вигляді тонкої і майже прозорою коржі;
  10. Кожен пласт добре присипаємо з двох сторін борошном і залишаємо подсушиваться на 20-30 хвилин;
  11. Потім кожен пласт розрізаємо на невеликі смужки і ріжемо їх у вигляді тонкої локшини;
  12. Локшину обсушуємо і перекладаємо в сухий пакет.

Як приготувати вок локшину в домашніх умовах

Які інгредієнти слід придбати:

  • 100 грам свинячого м'яса;
  • Цибулина – 1 штука;
  • 300 г стручкової квасолі;
  • Рисова локшина на свій розсуд;
  • 1 свіжий перець;
  • Рослинна олія;
  • 1 велика ложка соєвого соусу;
  • Цукровий пісок – 2 ч. ложки;
  • Трохи меленого чорного перцю.

Переходимо до готування:

  1. Свиняче м'ясо промиваємо, видаляємо прожилки, плівки. Обсушуємо паперовими серветками;
  2. Стручкову квасоля промиваємо теплою водою;
  3. З цибулини очищаємо від лушпиння і ріжемо кубиками;
  4. Солодкий перець чистимо від насіння, видаляємо плодоніжки й ріжемо соломкою;
  5. Ставимо сковороду На плиту, наливаємо олію і прогріваємо;
  6. На розпечене масло засипаємо цибульні кубики, соломку перчика і стручкову квасолю. Всі смажимо;
  7. Тим часом м'ясо ріжемо у вигляді брусочків або соломкою;
  8. Через 5 хвилин до засмажки з овочевої нарізки додаємо шматочки м'яса разом з чорним меленим перцем. Смажимо все хвилин 5-7;
  9. Потім змішуємо соєвий соус цукровим піском в мисці і добре перемішуємо;
  10. Готовим соусом поливаємо овочі і м'ясо. Зменшуємо вогонь і готуємо хвилин 7-8;
  11. Рисову локшину, приготовану за рецептом вище, слід відварити протягом 5-7 хвилин;
  12. Після цього готову відварну локшину викладаємо в сковороду до інших компонентів і перемішуємо, щоб соус і соки овочів і м'яса вбралися в локшину. Готуємо ще 2-3 хвилини;
  13. Блюдо готове, викладаємо його по тарілках і подаємо на стіл

Як приготувати локшину удон в домашніх умовах

Що нам потрібно:

  • Півкіло неочищеної муки;
  • Борошно, вибілена пшеничне – 150 грам;
  • Гаряча вода – 250 мл;
  • Сіль – 4 маленькі ложечки.

Переходимо до приготування:

  1. У склянці теплої води розводимо сіль і розмішуємо. Заважаємо до тих пір, поки вся сіль не розчиниться;
  2. У глибоку чашку викладаємо борошно обох сортів і добре перемішуємо;
  3. Після того, як сіль у воді повністю розійдеться, заливаємо воду в борошно і замішуємо тісто. Воно повинно вийти крутим і еластичним;
  4. Робимо з нього кулю і викладаємо в поліетиленовий пакет;
  5. Обертаємо рушник і кладемо на підлогу, так роблять кухаря японської кухні;
  6. Потім встаємо на тісто і тупцюємо на ньому пару хвилин;
  7. Далі виймаємо коржик і розкачуємо, звертаємо навпіл і знову розгортаємо;
  8. Після цього знову перекладаємо в пакет, загортаємо рушником, викладаємо на підлогу і тупцюємо на ньому;
  9. Знову виймаємо з пакету і прокатуємо. Так потрібно робити 3-4 рази. Тісто має стати ідеально гладким;
  10. В кінці викладаємо його в мішок і залишаємо там 4 години;
  11. Через 4 години, по тесту потрібно знову потоптатися і вже після цього розгортаємо в тонкий пласт товщиною 4 мм;
  12. Розкатаний пласт складаємо втричі – дві бічні бік звертаємо до середини пласта;
  13. Потім за допомогою гострого і довгого ножа розрізаємо складену корж втричі на кільця товщиною 3 мм;
  14. Ставимо на плиту каструлю з водою, доводимо до кипіння і засипаємо туди локшину удон. Відварюємо до готовності, хвилин 7-8;
  15. Відварну локшину промиваємо кілька разів і подаємо на стіл.

Як приготувати тонку домашню локшину з куркою

Для тіста:

  • 2 яйця;
  • Склянку борошна.

Для супу:

  • 700 грам курячого м'яса;
  • Вода – 2 літри;
  • Морква – 1 штука;
  • Одна головка цибулі;
  • Один солодкий перець;
  • Трохи солі;
  • Пара гілочок кропу.

Рецептура:

  1. Яйця розбиваємо в чашку і змішуємо з борошном;
  2. Замішуємо круте і еластичне тісто;
  3. Потім формуємо з нього невелику кульку і залишаємо на 15-20 хвилин;
  4. Кулька розкачуємо у вигляді тонкої коржі, її товщина повинна бути близько 2 мм;
  5. Корж просушуємо протягом 20-30 хвилин;
  6. Потім корж розрізаємо на смужки товщиною 6-8 см;
  7. Ці смужки складаємо чарочку і розрізаємо на тоненьку локшину, схожу на вермішель;
  8. Розсипаємо локшину на столі і залишаємо подсушиваться;
  9. Куряче м'ясо розрізаємо на порційні шматочки, кладемо в каструлю, наливаємо воду і ставимо на газ;
  10. Як тільки вода закипить, знімаємо зверху піну, додаємо в бульйон сіль;
  11. З лука знімаємо шкірку і розрізаємо його у вигляді півкілець, засипаємо їх у бульйон;
  12. Морква промиваємо, чистимо і тремо середньої теркою. Також засипаємо в бульйон;
  13. Перець очищаємо від насіння і плодоніжки, ріжемо соломкою і викладаємо в бульйон;
  14. Приблизно за 10 хвилин до готовності засипаємо в бульйон тонку локшину і відварюємо до готовності;
  15. В кінці суп присипаємо дрібними шматочками кропу.

Секрети приготування домашньої локшини

  • Після замішування тісто має постояти хвилин 30-40;
  • Після розкочування коржики не повинні надто довго сохнути, інакше вони пересохнуть, і будуть розсипатися;
  • Варити локшину слід не більше 7-8 хвилин. В іншому випадку вона розвариться і вийде каша.

Локшина, приготовлена в домашніх умовах, завжди виходить смачною. З неї можна приготувати різні страви. Наприклад, з рисової або удон можна приготувати різні другі страви з овочами або м'ясом. А от домашня локшина ідеально поєднується з курячим бульйоном.

Приготуйте локшину за запропонованими рецептами і порадуйте цими стравами свою родину!

Що ще почитати: