Як приготувати м'ясо по-французьки з ананасами
М'ясо по-французьки з ананасами – один з найбільш популярних рецептів приготування м'ясних страв. Варіації рецепта різноманітні, так що кожен зможе підібрати варіант собі по душі. А аромат приготованої страви не залишить байдужим нікого.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
свинина - | 1 кг |
цибулю - | 2 шт. |
майонез для заправки - | маленька пачка |
сир - | 250 г |
консервовані ананаси - | на кожен шматок м'яса за 1 кухоль |
оливкова олія - | для смаження |
сіль, перець - | за смаком |
Час приготування: 60 хвилин | Калорійність на 100 грам: 245 Ккал |
М'ясо по-французьки з ананасами в духовці – частина меню вишуканої кухні, полюбилася багатьом. Історія першого приготування страви йде далеко в минуле, і раніше поласувати ним могли лише заможні люди в спеціальних закладах.
Але сьогодні цей рецепт використовується багатьма господинями, які прикрашають їм будь-який святковий стіл.
Етапи:
- Готуємо основний продукт. Свинина є найбільш підходящим варіантом для приготування страви. Деякі замінюють її телятиною або яловичиною, але класичний рецепт передбачає використання саме свинини, найкраща її частину для цього — ошийок. Нарізаємо його невеликими шматочками, в довжину кожен повинен вийти приблизно 7 см, а товщина повинна бути не більше 1 см;
- Кожен шматочок м'яса відбиваємо, використовуючи харчову плівку;
- Деко змащуємо оливковою олією, зверху викладаємо шматочки м'яса. При цьому важливо, щоб вони не лягали один на одного. Змащуємо спеціями кожен шматок;
- Нарізаємо цибулю кільцями. Краще вибрати такі сорти, які не особливо пекучі, наприклад, хорошим варіантом буде червоний кримський цибулю. На кожен кладемо шматок 1-2 невеликі колечка, зверху додаємо 1 кільця ананаса.
- Змащуємо кожен шматок тонким шаром майонезу, рівномірно розподіляючи його ложкою;
- Відправляємо в духовку на 30 хвилин. Температура повинна бути близько 200 градусів;
- Натираємо сир, дістаємо м'ясо, посипаємо його і відправляємо в духовку ще на 10 хвилин.
До готового блюда гарним доповненням будуть свіжі овочі або овочеві салати з нежирної заправкою.
М'ясо по-французьки з ананасами і грибами на сковорідці
Варіація приготування страви на сковороді підходить тим, у кого немає можливості чи бажання користуватися духовою шафою. Якщо правильно підготувати блюдо, то воно вийде не менш ароматніший і соковитою, ніж при приготуванні за класичним рецептом.
Звичайно, готове блюдо буде мати очевидну відмінність з класичним варіантом, особливо зовні, однак смак вийде неперевершений, як і в першому варіанті. Необхідно підготувати такі продукти:
- свинина (або яловичина) – 1 кг;
- цибуля — 2 маленьких або один великий;
- сир твердих сортів – 250 г;
- майонез – маленька пачка;
- мариновані гриби – 250 г;
- банку консервованих ананасів;
- соняшникова олія;
- сіль, перець.
Час приготування – 2 години 15 хвилин.
Калорійність на 100 г – 280 ккал.
Етапи:
- Готуємо основний продукт. Якщо порізати його такими шматками, як вимагає того класичний рецепт, то воно не прожариться повністю і не буде точним. Тому подрібнюємо м'ясо, порубавши його на маленькі шматки;
- Змащуємо дно сковорідки рослинним маслом;
- Цибулю нарізаємо скибочками досить великого розміру, викладаємо на сковорідку;
- Зверху на шар цибулі викладаємо порзане м'ясо, солимо і перчимо його;
- Рясно заливаємо продукти шаром майонезу, важливо щоб він повністю покрив ємність;
- Зверху на майонез викладаємо порізані дрібними шматками ананаси і мариновані гриби. Багато господинь віддають печериці. Якщо вони так і дрібні, то різати не потрібно, а якщо великі, то їх потрібно подрібнити;
- Закриваємо сковороду, прикручуємо вогонь до мінімуму і тушкуємо блюдо цілу годину. Зрідка перевіряємо стан страви і при необхідності поливаємо трохи води;
- Через півтори години додаємо потертий на сир, і тушкуємо страву ще півгодини.
Яєчня по-французьки — відмінний сніданок, який дуже легко готувати кожен день.
Як зробити начинку для пиріжків з картоплею читайте в нашій статті.
Дізнайтеся, як правильно запекти домашню ковбасу в духовці — рецепт з фото і покроковими рекомендаціями.
Свинина з ананасом і картоплею в мультиварці
Деякі господині вважають за краще готувати в мультиварці і це цілком справедливо, адже страви в ній виходять дуже смачні.
М'ясо по-французьки не є виняток і його рецепт цілком можна пристосувати під особливості мультиварки. Відмінним додатковим інгредієнтом може стати звичайна картопля. Отже, такий варіації страви потрібно підготувати:
- свинина (або телятина) і картопля – 0,5 кг;
- цибуля – 1 шт;
- помідор – 1 шт;
- банку консервованих ананасів;
- майонез – 100 г (можна замінити сметаною);
- сир – 100 г;
- сіль, перець.
Час приготування – 1 годину.
Калорійність на 100 г – 285 ккал.
Етапи:
- Нарізаємо м'ясо на невеликі квадратні шматки;
- Картоплю чистимо і нарізаємо пластинами або кубиками такого ж розміру, як і м'ясо;
- Нарізаємо цибулю і помідор тонкими кільцями;
- У чашу наливаємо трохи олії, викладаємо наявні продукти в такому строгому порядку: м'ясо, цибулю, ананаси, картоплю, помідори. Кожен шар солимо і перчимо. Потім рясно заливаємо блюдо майонезом і додаємо натертий сир;
- Включаємо режим «Випічка» на 50 хвилин. Потім вимикаємо і залишаємо на «Підігріві» на 10 хвилин.
Кулінарні поради
Приготувати м'ясо легко, а от приготувати його таким чином, щоб воно вийшло соковитим, а не сухим, потрібно постаратися. Розглянемо декілька практичних порад:
- За той час, поки блюдо в духовці, необхідно кілька разів перевірити, не прилипає воно до дна. Якщо так, то потрібно долити трохи теплої води, а краще бульйону;
- Якщо Ви використовуєте заморожений продукт, то після готувати його потрібно відразу. Повторна заморожування і розморожування робить його жорстким і сухим;
- Коли страва готується на сковороді перевірити його готовність легко – потрібно увіткнути в нього виделку, якщо вона проходить вільно і виділяється прозорий сік, блюдо готове;
- Нарізати м'ясо на шматки необхідно вздовж волокон;
- При приготуванні м'яса по-французьки не рекомендується використовувати приправи, крім солі і перцю;
- Готувати страву краще всього відразу перед подачею до столу. Воно може стати «зіркою» святкового столу, а може радувати рідних в щоденному раціоні.
Висновок
- спочатку рецепт м'яса по-французьки мав на увазі його приготування тільки в духовці;
- основний набір продуктів: свинина, цибуля, ананаси, майонез, сир, спеції;
- додавати в нього можна інгредієнти: помідори, гриби, картопля;
- допускаються варіації приготування страви без духовки: на сковороді або в мультиварці, але вона буде мати інший вигляд.
Приємного апетиту!