Як приготувати м'ясо по-французьки з фаршу
Немає кращого поєднання, ніж сир з м'ясом. Приготувати прекрасне блюдо «М'ясо по-французьки» нескладно, достатньо просто скористатися рецептами нижче.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
свинина - | 550 грамів |
цибулю - | 5 штук |
майонез - | 25 грамів |
томати - | 3 штуки |
сир - | 150 грамів |
рослинна олія - | 25 мл |
картопля - | 5 штук |
спеції - | за смаком |
Час приготування: 50 хвилин | Калорійність на 100 г: 250 Ккал |
Свинина — незамінний інгредієнт смачного і ароматного страви. Як з нього зробити м'ясо по-французьки, розповімо далі.
Як готувати:
- Візьміть свіжу свинину і зробіть з неї фарш. Покладіть його в тарілку. Перемішайте зі спеціями.
- Очистіть цибулю і наріжте його тонкими кільцями.
- Натріть на дрібній тертці сир. Почистіть картоплю і трохи відваріть його. Приблизно через 10 хвилин після варіння остудіть і наріжте на кружечки.
- Візьміть деко, змастіть його маслом. Викладіть картоплю, а зверху — порізану цибулю. В самому кінці покладіть фарш. Так вийдуть акуратні порційні котлети.
- Поставте готову страву в духовці при 200 градусах приблизно на 30 хвилин. За п'ять хвилин до кінця приготування посипте все сиром. У гарячому вигляді подавайте гостям.
Як запекти з яловичим фаршем
Зробити апетитний обід для всієї родини не складе труднощів, якщо є яловичий фарш. Трохи любові і магії, і з цього вийде чарівну страву. Нижче основні кроки по його приготуванню.
Інгредієнти:
- яловичий фарш — 450 грамів;
- цибуля — 3 штуки;
- сир — 150 грамів;
- спеції — за смаком;
- рослинне масло — 30 мілілітрів;
- картопля — 6 штук;
- овочі та зелень — для прикраси.
Час приготування: 45 хвилин.
Калорійність на 100 грам: 256 ккал.
Як приготувати:
- Робимо фарш або дістаємо вже готовий. Додаємо в нього спеції. Відставляємо в сторону ненадовго.
- Ріжемо цибулю і викладаємо його на змащений маслом деко. Зверху нього кладемо тонкі скибочки картоплі.
- Прикрашаємо отриману масу фаршем і відправляємо в духовку на 30 хвилин. Температура при цьому повинна досягати 200 градусів.
- За кілька хвилин до кінця посипаємо м'ясо по-французьки тертим сиром. При необхідності додаємо ще трохи спецій.
- Подаємо зі свіжими овочами та зеленню.
М'ясо по-французьки з курячим фаршем
Курка — ідеальний продукт для ситної вечері або легкого перекусу.
Інгредієнти:
- курячий фарш — 375 грамів;
- консервовані ананаси — 1 банка;
- сир — 135 грамів;
- майонез — 25 грамів;
- спеції — за смаком;
- рослинна олія — 25 мілілітрів;
- картопля — 4 штуки.
Час приготування: 40 хвилин.
Калорійність на 100 грам: 248 ккал.
Етапи приготування:
- Беремо деко, обмазуємо його маслом, щоб нічого не пригоріло.
- Укладаємо порційно фарш на нього, додаємо трохи спецій і майонезу. Зверху викладаємо порізану кружальцями картоплю, консервовані ананаси і сир.
- Відправляємо отримані м'ясні шматочки в духовку на 30 хвилин і готуємо до появи ароматного запаху.
- Як тільки все буде готово, дістаємо і подаємо в гарячому вигляді.
Як смачно приготувати з картоплею
Фарш і картоплю дають фантастичний смак. Якщо приготувати їх разом, вийде смачне і ситне блюдо. Як його зробити подивимося нижче.
Інгредієнти:
- будь-м'ясний фарш — 475 грамів;
- картопля — 6 штук;
- цибуля — 5 штук;
- майонез — 45 грамів;
- сир — 160 грамів;
- спеції — за смаком;
- помідори — 3 шт. великих;
- зелень для прикраси.
Час приготування: 55 хвилин.
Калорійність на 100 грам: 245 ккал.
Як готувати:
- Робимо фарш або дістаємо вже готовий для розморожування. Як тільки він розморозиться, можна приступати до готування.
- Додаємо в нього спеції майонез, все перемішуємо. На деко, покритий фольгою, викладаємо сформовані невеликі котлети.
- Очищаємо і нарізаємо цибулю на кільця. Прикрашаємо їм м'ясні шматочки. Зверху кладемо так само нарізані помідори. На одну порцію — один кружечок помідора і приблизно три кільця цибулі.
- Нарізаємо картоплю і додаємо до м'яса в самому кінці. Відправляємо в духовку на 40 хвилин при температурі 180 градусів. Готовність перевіряємо по м'ясу.
- За дві хвилини до закінчення приготування посипаємо кожен шматочок м'яса з овочами тертим сиром, щоб створити своєрідну подушку з нього.
- Подаємо в гарячому вигляді, переклавши з посуду для запікання в порційні тарілки. Додатково, якщо є бажання, прикрашаємо зеленню.
Гриби — відмінне додаток м'яса
Для справжніх цінителів французької кухні припасений особливий рецепт. Нижче розглянемо його детальніше.
Інгредієнти:
- м'ясний фарш на вибір — 500 грамів;
- печериці — 350 грамів;
- сир — 220 грамів;
- майонез — 50 грамів;
- сметана — 50 грамів;
- рослинна олія — 60 мілілітрів;
- спеції — за смаком;
- цибуля — 3 штуки;
- картопля — 4 штуки.
Час приготування: 60 хвилин.
Калорійність на 100 грам: 267 ккал.
Як приготувати страву:
- Беремо свіжий м'ясний фарш і формуємо з нього невеликі котлети, викладаємо у змащену маслом посуд для запікання.
- Ріжемо цибулю тонкими кільцями, печериці — пластинами, а картопля — кружечками. Укладаємо їх шарами на м'ясо.
- Змащуємо кожен шар соусом зі сметани і майонезу і додаємо спеції.
- Отримані порції відправляємо запікатися в духовку на 40 хвилин при температурі 190 градусів. Готовність визначаємо за м'яса і картоплі. Як тільки вони пропечуться, можна виймати з духовки.
- При подачі прикрашаємо страви кожен шматочок м'яса тертим сиром. Якщо він не розплавиться, можна додатково підігріти все ще раз. Додаємо при бажанні будь-які овочі, щоб знизити калорійність страви.
Рекомендуємо ознайомитися, як приготувати м'ясо по-французьки з ананасами до святкового столу.
Коханому чоловікові можна запекти свинину «en français» по одному з цих рецептів. Він буде в захваті!
А тут ви дізнаєтеся, як можна запекти м'ясо «Гармошка» в духовці.
М'ясо по-французьки з фаршем і пюре
Всі люди, а особливо діти, люблять пюре з м'ясом. Зробити цю смакоту для всієї родини нескладно. Досить скористатися наступним рецептом.
Інгредієнти:
- картопля — 6 штук;
- молоко — 150 мл;
- сметана — 50 грамів;
- фарш м'ясний будь — 350 грамів;
- цибуля — 4 штуки;
- майонез — 45 грамів;
- зелень — 1 пучок;
- спеції — за смаком;
- кукурудза консервована — 1 банку.
Час приготування: 70 хвилин.
Калорійність на 100 г: 275 ккал.
Етапи покроково:
- Готуємо пюре. Спочатку очищаємо від шкірки картоплю і варимо його до повної готовності. Перетворюємо на пюре.
- Додаємо тепле молоко, а також сметану. Все розмішуємо. Перчимо і солимо, як потрібно.
- Ріжемо цибулю на красиві і акуратні кільця, зелень дрібно шаткуємо.
- Беремо готовий фарш. Солимо і перчимо. Формуємо з нього невеликі коржі і вкладаємо їх в посуд для запікання, застелену фольгою.
- Далі поміщаємо на них остигле пюре, зелень з цибулею. Змащуємо шари майонезом.
- Зверху на кожен шматочок викладаємо маленьку ложку кукурудзи без соку.
- В останню чергу натираємо сир і відправляємо блюдо в піч.
- Запікаємо апетитні м'ясні коржі близько 40 хвилин при температурі 180 градусів. За рекомендацією фахівців, піч розігріваємо заздалегідь.
- Подаємо м'ясо по-французьки разом із зеленню. Можна додати будь-які овочі за бажанням.
Корисні поради
- Для приготування смачної страви вибирайте тільки свіжі продукти. Свіжоморожені зіпсують смак.
- Щоб курка вийшла соковитіше, змащуйте її, крім спецій, натуральним або купівельними майонезним соусом.
- Використовуйте для готування металевий або скляний деко. На ньому все виходить смачніше і краще.
- Деякі гурмани радять змінити черговість шарів при готування м'яса по-французьки. Спочатку покладіть м'ясо, на нього цибулю і потім картоплю. Так м'ясо просочиться овочевим соком і вийде соковитіше.
- Щоб не отримати підгорілу і несмачну скоринку сиру, посипте м'ясо сиром вже в самому кінці готування.
- Не відкривайте часто піч, щоб температура не змінювалася, а овочі з м'ясом вийшли смачними і рівномірно приготованими.
- Щоб зробити блюдо менш калорійним, додайте в нього більше свіжих овочів і не посипайте їх сіллю. Солоний сир зробить смак досконалим.
- Щоб нічого не підгоріло при готуванні, покладіть на деко фольгу. Потім можна буде просто прибрати фольгу і не потрібно відтирати в'їдаються плями.
- Намагайтеся нарізати акуратні і рівноцінні шматочки, щоб в процесі запікання все було рівномірно приготовлено.
- Подавайте ласощі зі свіжими овочами і зеленню, щоб знизити калорійність і зробити його більш апетитним.