07 май 2019 3 012

Як приготувати м'ясо по-французьки з фаршу

Немає кращого поєднання, ніж сир з м'ясом. Приготувати прекрасне блюдо «М'ясо по-французьки» нескладно, достатньо просто скористатися рецептами нижче.

М'ясо по-французьки зі свинячим фаршем
Інгредієнти Кількість
свинина - 550 грамів
цибулю - 5 штук
майонез - 25 грамів
томати - 3 штуки
сир - 150 грамів
рослинна олія - 25 мл
картопля - 5 штук
спеції - за смаком
Час приготування: 50 хвилин Калорійність на 100 г: 250 Ккал

Свинина — незамінний інгредієнт смачного і ароматного страви. Як з нього зробити м'ясо по-французьки, розповімо далі.

Як готувати:

  1. Візьміть свіжу свинину і зробіть з неї фарш. Покладіть його в тарілку. Перемішайте зі спеціями.
  2. Очистіть цибулю і наріжте його тонкими кільцями.
  3. Натріть на дрібній тертці сир. Почистіть картоплю і трохи відваріть його. Приблизно через 10 хвилин після варіння остудіть і наріжте на кружечки.
  4. Візьміть деко, змастіть його маслом. Викладіть картоплю, а зверху — порізану цибулю. В самому кінці покладіть фарш. Так вийдуть акуратні порційні котлети.
  5. Поставте готову страву в духовці при 200 градусах приблизно на 30 хвилин. За п'ять хвилин до кінця приготування посипте все сиром. У гарячому вигляді подавайте гостям.

Як запекти з яловичим фаршем

Зробити апетитний обід для всієї родини не складе труднощів, якщо є яловичий фарш. Трохи любові і магії, і з цього вийде чарівну страву. Нижче основні кроки по його приготуванню.

Інгредієнти:

  • яловичий фарш — 450 грамів;
  • цибуля — 3 штуки;
  • сир — 150 грамів;
  • спеції — за смаком;
  • рослинне масло — 30 мілілітрів;
  • картопля — 6 штук;
  • овочі та зелень — для прикраси.

Час приготування: 45 хвилин.

Калорійність на 100 грам: 256 ккал.

Як приготувати:

  1. Робимо фарш або дістаємо вже готовий. Додаємо в нього спеції. Відставляємо в сторону ненадовго.
  2. Ріжемо цибулю і викладаємо його на змащений маслом деко. Зверху нього кладемо тонкі скибочки картоплі.
  3. Прикрашаємо отриману масу фаршем і відправляємо в духовку на 30 хвилин. Температура при цьому повинна досягати 200 градусів.
  4. За кілька хвилин до кінця посипаємо м'ясо по-французьки тертим сиром. При необхідності додаємо ще трохи спецій.
  5. Подаємо зі свіжими овочами та зеленню.

М'ясо по-французьки з курячим фаршем

Курка — ідеальний продукт для ситної вечері або легкого перекусу.

Інгредієнти:

  • курячий фарш — 375 грамів;
  • консервовані ананаси — 1 банка;
  • сир — 135 грамів;
  • майонез — 25 грамів;
  • спеції — за смаком;
  • рослинна олія — 25 мілілітрів;
  • картопля — 4 штуки.

Час приготування: 40 хвилин.

Калорійність на 100 грам: 248 ккал.

Етапи приготування:

  1. Беремо деко, обмазуємо його маслом, щоб нічого не пригоріло.
  2. Укладаємо порційно фарш на нього, додаємо трохи спецій і майонезу. Зверху викладаємо порізану кружальцями картоплю, консервовані ананаси і сир.
  3. Відправляємо отримані м'ясні шматочки в духовку на 30 хвилин і готуємо до появи ароматного запаху.
  4. Як тільки все буде готово, дістаємо і подаємо в гарячому вигляді.

Як смачно приготувати з картоплею

Фарш і картоплю дають фантастичний смак. Якщо приготувати їх разом, вийде смачне і ситне блюдо. Як його зробити подивимося нижче.

Інгредієнти:

  • будь-м'ясний фарш — 475 грамів;
  • картопля — 6 штук;
  • цибуля — 5 штук;
  • майонез — 45 грамів;
  • сир — 160 грамів;
  • спеції — за смаком;
  • помідори — 3 шт. великих;
  • зелень для прикраси.

Час приготування: 55 хвилин.

Калорійність на 100 грам: 245 ккал.

Як готувати:

  1. Робимо фарш або дістаємо вже готовий для розморожування. Як тільки він розморозиться, можна приступати до готування.
  2. Додаємо в нього спеції майонез, все перемішуємо. На деко, покритий фольгою, викладаємо сформовані невеликі котлети.
  3. Очищаємо і нарізаємо цибулю на кільця. Прикрашаємо їм м'ясні шматочки. Зверху кладемо так само нарізані помідори. На одну порцію — один кружечок помідора і приблизно три кільця цибулі.
  4. Нарізаємо картоплю і додаємо до м'яса в самому кінці. Відправляємо в духовку на 40 хвилин при температурі 180 градусів. Готовність перевіряємо по м'ясу.
  5. За дві хвилини до закінчення приготування посипаємо кожен шматочок м'яса з овочами тертим сиром, щоб створити своєрідну подушку з нього.
  6. Подаємо в гарячому вигляді, переклавши з посуду для запікання в порційні тарілки. Додатково, якщо є бажання, прикрашаємо зеленню.

Гриби — відмінне додаток м'яса

Для справжніх цінителів французької кухні припасений особливий рецепт. Нижче розглянемо його детальніше.

Інгредієнти:

  • м'ясний фарш на вибір — 500 грамів;
  • печериці — 350 грамів;
  • сир — 220 грамів;
  • майонез — 50 грамів;
  • сметана — 50 грамів;
  • рослинна олія — 60 мілілітрів;
  • спеції — за смаком;
  • цибуля — 3 штуки;
  • картопля — 4 штуки.

Час приготування: 60 хвилин.

Калорійність на 100 грам: 267 ккал.

Як приготувати страву:

  1. Беремо свіжий м'ясний фарш і формуємо з нього невеликі котлети, викладаємо у змащену маслом посуд для запікання.
  2. Ріжемо цибулю тонкими кільцями, печериці — пластинами, а картопля — кружечками. Укладаємо їх шарами на м'ясо.
  3. Змащуємо кожен шар соусом зі сметани і майонезу і додаємо спеції.
  4. Отримані порції відправляємо запікатися в духовку на 40 хвилин при температурі 190 градусів. Готовність визначаємо за м'яса і картоплі. Як тільки вони пропечуться, можна виймати з духовки.
  5. При подачі прикрашаємо страви кожен шматочок м'яса тертим сиром. Якщо він не розплавиться, можна додатково підігріти все ще раз. Додаємо при бажанні будь-які овочі, щоб знизити калорійність страви.

Рекомендуємо ознайомитися, як приготувати м'ясо по-французьки з ананасами до святкового столу.

Коханому чоловікові можна запекти свинину «en français» по одному з цих рецептів. Він буде в захваті!

А тут ви дізнаєтеся, як можна запекти м'ясо «Гармошка» в духовці.

М'ясо по-французьки з фаршем і пюре

Всі люди, а особливо діти, люблять пюре з м'ясом. Зробити цю смакоту для всієї родини нескладно. Досить скористатися наступним рецептом.

Інгредієнти:

  • картопля — 6 штук;
  • молоко — 150 мл;
  • сметана — 50 грамів;
  • фарш м'ясний будь — 350 грамів;
  • цибуля — 4 штуки;
  • майонез — 45 грамів;
  • зелень — 1 пучок;
  • спеції — за смаком;
  • кукурудза консервована — 1 банку.

Час приготування: 70 хвилин.

Калорійність на 100 г: 275 ккал.

Етапи покроково:

  1. Готуємо пюре. Спочатку очищаємо від шкірки картоплю і варимо його до повної готовності. Перетворюємо на пюре.
  2. Додаємо тепле молоко, а також сметану. Все розмішуємо. Перчимо і солимо, як потрібно.
  3. Ріжемо цибулю на красиві і акуратні кільця, зелень дрібно шаткуємо.
  4. Беремо готовий фарш. Солимо і перчимо. Формуємо з нього невеликі коржі і вкладаємо їх в посуд для запікання, застелену фольгою.
  5. Далі поміщаємо на них остигле пюре, зелень з цибулею. Змащуємо шари майонезом.
  6. Зверху на кожен шматочок викладаємо маленьку ложку кукурудзи без соку.
  7. В останню чергу натираємо сир і відправляємо блюдо в піч.
  8. Запікаємо апетитні м'ясні коржі близько 40 хвилин при температурі 180 градусів. За рекомендацією фахівців, піч розігріваємо заздалегідь.
  9. Подаємо м'ясо по-французьки разом із зеленню. Можна додати будь-які овочі за бажанням.

Корисні поради

  1. Для приготування смачної страви вибирайте тільки свіжі продукти. Свіжоморожені зіпсують смак.
  2. Щоб курка вийшла соковитіше, змащуйте її, крім спецій, натуральним або купівельними майонезним соусом.
  3. Використовуйте для готування металевий або скляний деко. На ньому все виходить смачніше і краще.
  4. Деякі гурмани радять змінити черговість шарів при готування м'яса по-французьки. Спочатку покладіть м'ясо, на нього цибулю і потім картоплю. Так м'ясо просочиться овочевим соком і вийде соковитіше.
  5. Щоб не отримати підгорілу і несмачну скоринку сиру, посипте м'ясо сиром вже в самому кінці готування.
  6. Не відкривайте часто піч, щоб температура не змінювалася, а овочі з м'ясом вийшли смачними і рівномірно приготованими.
  7. Щоб зробити блюдо менш калорійним, додайте в нього більше свіжих овочів і не посипайте їх сіллю. Солоний сир зробить смак досконалим.
  8. Щоб нічого не підгоріло при готуванні, покладіть на деко фольгу. Потім можна буде просто прибрати фольгу і не потрібно відтирати в'їдаються плями.
  9. Намагайтеся нарізати акуратні і рівноцінні шматочки, щоб в процесі запікання все було рівномірно приготовлено.
  10. Подавайте ласощі зі свіжими овочами і зеленню, щоб знизити калорійність і зробити його більш апетитним.

Що ще почитати: