Як приготувати курячі рулетики в беконі
Таке блюдо припаде до смаку більшості, можливо, воно і не корисне, але зате дуже смачне. Курятина, загорнута беконом, під час приготування захищена від висихання. А те, що вона просочується свинячим жиром, робить її ще соковитіше.
Бекон покривається дуже смачною скоринкою, так що встояти неможливо. Може бути використане як друге блюдо з гарніром і як закуска. Блюдо їдять як в гарячому, так і в холодному вигляді.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
курятина - | 400 г |
свинячий бекон (грудинка) - | 7-10 шматочків |
сир вершковий - | 100 г |
часник - | 3 зубчики |
зелень, перець і сіль - | за смаком |
рослинна олія - | 20 мл |
Час приготування: 40 хвилин | Калорійність на 100 г: 290 Ккал |
Класичний рецепт найшвидший і для приготування з нього необхідний мінімум продуктів.
Курячі рулетики в беконі потрібно готувати таким чином:
- Підготувати філе: обмити, обсушити і відбити молотком для м'яса, так щоб філе перетворилося на тонку пластину;
- Змішати сир, дрібно нарізаний часник, зелень, спеції;
- Кожне підготовлену пластину з курятини змастити цією сумішшю шаром приблизно в 0,7 см;
- Згорнути в рулетики;
- Кожен рулетик акуратно обернути скибочкою бекону, якщо потрібно, то не одним;
- Викласти рулети на розігріту сковороду з розігрітим маслом;
- Смажити по 10 хвилин з кожного боку;
- Зменшити вогонь, накрити кришкою і дати протомиться ще 10 хвилин.
Рулетики можна обгорнути у фольгу і зберігати так в холодильнику. А якщо подається в якості другої страви, то виключно гарячим, на гарнір ідеальні картопляне пюре, паста і овочі на грилі.
Курячі рулетики в беконі, запечені з сиром
Можна запекти страву в духовці з сиром. Скоринка у такої страви виходить просто приголомшливою, роблячи блюдо гідним святкового столу.
Необхідні інгредієнти:
- куряче філе — 450 г;
- свинячий бекон — 7-10 скибочок;
- сир твердих сортів (пармезан, гауда) — 100 г;
- 4-5 зубчики часнику;
- яйце куряче.
Час приготування: 50 хв.
Калорійність на 100 г: 230 Ккал.
Рецепт покроково:
- Відбити філе курки, натерти сир;
- 2/3 сиру змішати з рубаним часником, яйцем і спеціями, посолити;
- Сумішшю густо змастити філе і згорнути його в рулетики;
- Кожен рулетик обернути беконом;
- Скласти всі рулетики у форму для запікання, змащувати форму маслом необов'язково, достатньо жиру, який стече в процесі запікання;
- Посипати сиром, сіллю і спеціями;
- Нагріти духовку до 180 градусів і відправити туди рулетки;
- Коли скоринка стане рум'яною дістати і посипати зеленню.
Фарширована курка без кісток — цікаве і смачне блюдо, яке стане хітом святкового столу.
Спробуйте салат «Обжорка» з печінки — простий у приготувань, але разом з тим дуже смачний і ситний.
Цікава закуска пхали з шпинату по-грузинськи — рецепт тут.
Рулетики з курячого філе з соковитою начинкою
Для любителів овочів страву можна доповнити помідорами. Поєднання томатів, базиліка і вершкового сиру додасть страві італійський відтінок. Цей варіант самий дієтичний, на 100 г в ньому всього 150 Ккал.
Необхідні інгредієнти:
- філе курки — 400 г;
- 4 середніх томата;
- свинячий бекон (грудинка) — 10 середніх шматочків;
- вершковий сир — 150 г;
- базилік свіжий;
- часник — 2 зубчики.
Час приготування: 40 хв.
Калорійність на 100 г: 150 Ккал.
Алгоритм створення чудовою закуски:
- Підготувати філе курки і відбити;
- Обшпарити помідори, зняти шкірку;
- Нарізати помідори, свіжий базилік і часник дуже дрібно, змішати й посолити суміш;
- На відбиті пластини курятини намазати шар сиру, посипати сумішшю з овочів і зелені;
- Звернути в рулети, обернути беконом;
- Скласти в форму для запікання і відправити в гарячу духовку;
- Готувати при 200 градусах 30 хвилин.
З такої кількості продуктів виходить 6 досить великих рулетиків.
Рецепт рулетиків з курячого м'яса з грибами
Курка і смажені в маслі гриби чудове поєднання родом із французької кухні.
Необхідні інгредієнти:
- кура — 400 г;
- гриби (печериці або гливи) 300 г;
- свинячий бекон — 7-10 середніх скибочок;
- 1 цибулина;
- вершкове масло для смаження;
- сіль, зелень і спеції за бажанням.
Час приготування: 50 хв.
Калорійність на 100 г: 204 Ккал.
Як приготувати страву:
- Підсмажити цибулю до м'якості, а потім додати гриби і смажити ще 10 хвилин;
- Відкласти гриби в бік, остудити;
- В цей час м'ясо курки помити, підсушити паперовим рушником і відбити;
- На кожен відбитий шматок курятини покласти гриби з цибулею шаром не більше 1 см;
- Звернути в рулети і обернути беконом;
- Зверху посипати спеціями і відправити в духовку на 30 хвилин.
Рецепт страви з ананасом
Такий варіант підійде для святкових вечерь. Поєднання персика сподобається справжнім гурманам. Не всі знають про такому поєднанні, але воно досить гармонійно. Тому гості будуть приємно здивовані, а сил страву багато не відніме.
Необхідні інгредієнти:
- курятина — 400 г;
- ананаси — 200 г;
- оливкова олія для смаження;
- свинячий бекон (грудинка) — 7-10 шматочків, залежно від розміру;
- сіль, зелень і спеції за бажанням.
Час приготування: 35 хв.
Калорійність на 100 г: 223 Ккал.
Покроковий алгоритм дій:
- Підготувати філе курки і відбити;
- Тонко нарізати ананаси пластинами і викласти на філе, загорнути в рулети;
- Зверху обернути скибочками бекону;
- На сильному вогні обсмажити до скоринки з обох сторін;
- На деко постелити пергаментний папір, викласти рулетики;
- Запікати 25 хвилин при 200 градусах.
Так як начинка не така жирна, щоб блюдо вийшло соковитим краще використовувати стегнову частину. Ананаси можна використовувати і свіжі і консервовані.
Поради шеф-кухарів
Кілька порад від знавців допоможуть приготувати блюдо ідеально:
- Соковите м'ясо курки – це стегна. Якщо попрацювати і відокремити м'ясо від ніжки ножем, то можна зробити рулетик з такого стейка;
- Якщо філе відрізається від грудинки, то робити це потрібно поперек волокон, зазвичай для 1 пластинки необхідно половину грудки, розрізаної навпіл;
- Під час того як м'ясо курки відбивають, то роблять це тупим кінцем молотка для м'яса. Філе загорнути в харчову плівку, щоб бризки не забруднили кухню;
- Еталоном вершкового сиру є сир від бренду Philadelphia (Філадельфія), але його не так просто дістати. Хорошими аналогами є сири від брендів: Frischkase, Mlekara Sabac, Hohland і Almette. Замінити можна будь-яким вершковим сиром, інше його назви: м'який сир і крем-сир;
- Зелень може бути та, що більше подобається, але краще всього з часником поєднується кріп і базилік;
- Якщо приготувати в фользі, то вони вийдуть тушкованими, цей варіант підійде для людей з хворим шлунком;
- Для того щоб рулетики не розвалилися напевно можна обв'язати їх харчової нікою або проткнути зубочисткою, але перед подачею нитки і зубочистку треба буде витягнути;
- Почати обертати беконом краще починаючи з вузького краю скибочки бекону;
- Начинку можна урізноманітнити, додавши болгарський перець, чорнослив, горіхи, спаржу, персик, мариновані огірки за смаком;
- Чим сильніше розігріти духовку, тим рум'яніша буде скоринка у бекона, але не більше 220 градусів.
Приємного апетиту!