Як приготувати шашлик з курячої печінки на мангалі і в духовці
Одним з найбільш популярних страв, що готуються на природі, є шашлик. Багато вважають, що справжній шашлик готується тільки з м'яса, але це помилкове судження.
Шашлик, приготований з курячої печінки, виходить не менш смачним і ароматним. Та й до того ж, його із задоволенням їдять навіть дітки, які, як правило, не дуже люблять печінку.
Тонкощі приготування
Шашлик з печінки має ряд своїх тонкощів у приготуванні:
- субпродукти ні в якому разі не варто маринувати з використанням оцту або ж вина, так як печінка даному випадку втратить свій природний смак і аромат;
- для того щоб печінка не гірчила, перед приготуванням варто уважно оглянути її – якщо побачите наявність білих прожилок, акуратно видаліть;
- страви з печінки та інших субпродуктів не люблять надлишків в спеціях і прянощах: солі і перцю буде цілком достатньо;
- приготування шашлику з курячої печінки вимагає особливої уваги безпосередньо в момент обсмажування – він повинен відбуватися швидко, не більше 10-15 хвилин. Так як печінка – це дуже ніжний продукт, який здатний швидко пересушиться. Як тільки при проколюванні шматочка перестане виступати кров – шашлик готовий.
Рецепт курячої гомілки на сковороді — прекрасне блюдо, яке підійде до будь-якого гарніру.
Читайте як правильно приготувати хрін з буряком — рецепт з приготування.
До молодої картоплі відмінно підійде салат зі шпротами і сухариками. Спробуйте!
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
печінка куряча (охолоджена) - | 2 кг |
майонезний соус «Провансаль 67%» - | 400 мл |
сіль кам'яна - | за смаком |
червоний цибулю - | 3 головки |
суміш перців - | за смаком |
Час приготування: 45 хвилин | Калорійність на 100 грам: 153 Ккал |
Якщо ви досі не пробували шашлик з печінки, приготований на мангалі, обов'язково поспішайте його приготувати, ви будете в захваті!
Приготування:
- Підготуйте субпродукт. Акуратно звільніть його від жилок і всіх «перетяжок». Зверніть свою увагу на те, що печінку розрізати на частини не варто, вона повинна залишитися цілісною;
- Цибулю наріжте великими кільцями злегка посоліть, і змішайте з підготовленою печінкою;
- Заправте підготовлені інгредієнти для майбутнього шашлику майонезним соусом, перемішайте і залиште на 30 хвилин – цього часу буде цілком достатньо для маринування печінки;
- Після закінчення зазначеного часу, акуратно нанизуйте шматочки замаринованной печінки на шампури, чергуючи їх з цибульними кільцями;
- Обсмажте шашлик субпродукту над розжареним деревним вугіллям, постійно провертаючи шампур навколо своєї осі. Дуже важливо не пересушити шашличок над вугіллям – 10-15 хвилин буде цілком достатньо.
Шашличок в беконі
Шашлик, приготований з курячої печінки, коштує значно дешевше звичного всім м'ясного шашлику. Але за смаком йому нічим не поступається. Особливо припаде до душі гурманам шашлик з печінки, обернутої в ароматні шматочки бекону. Готується ця страва досить швидко, а результат від готового страви перевершить всі ваші очікування! Печінка виходить ароматною, соковитою і пікантною за рахунок «обгортки» з бекону.
Інгредієнти:
- куряча печінка – 0,5 кг;
- бекон – 20 смужок;
- кам'яна велика сіль;
- мелений чорний перець – 10 р.
Час приготування страви: 30 хв.
Калорійність на 100 г: 155 кКал.
Приготування:
- Печінку промити, злегка осушіть (промокнувши паперовими рушниками), здобріть сіллю і свіжомеленим чорним перцем;
- Акуратно перемішайте печінка, рівномірно розподіляючи сіль і перчик;
- Візьміть беконовые смужки і по черзі загорніть в кожну з них по шматочки курячої печінки;
- Після того, як всі шматочки будуть загорнуті, укладіть їх на сітку для барбекю і, як слід, закріпіть за допомогою верхньої решітки. Кріплення повинне бути надійним, щоб у процесі перевертання сітки, печінковий шашлик не випадав;
- Розташуйте сітку барбекю над мангалом з розжареним вугіллям і швидко обсмажте шашлик з курячої печінки, двічі перевернувши сітку. Для приготування даного виду шашлику буде потрібно не більше 15 хвилин;
- Акуратно зніміть шматочки печінкового шашличка, обгорненого в беконовые смужки (намагаючись не пошкодити і не розгорнути бекон) і переклавши на блюдо, подавайте до столу, доповнюючи улюбленими прохолодними напоями і гарніром із печеної картоплі.
Мікс з сердечками в духовці на шпажках
Переваги такої страви, як шашлик з курячої печінки і сердечок має масу достоїнств. По-перше – це його відносна дешевизна.
По-друге – це швидкість його приготування. Ну і, звичайно ж, не можна не оцінити те, що приготувати це блюдо можна будь-яким зручним для вас способом: на грилі, на сковороді або, як ми опишемо нижче, у духовці.
Так що ви можете сміливо вибирати той спосіб термічної обробки, який буде зручний саме вам.
Необхідні інгредієнти:
- суміш курячих сердечок і печінки – 1 кг;
- сіль крупнокаменная;
- цибуля – 2 шт.;
- сало свіже несолоне – 0,2 кг;
- майонезний соус 67% — 300 мл
Тривалість приготування: 30 хв.
Калорійність на 100 г: 145 кКал.
Приготування страви:
- Курячі сердечка і печінку ретельно промити від залишків кров'яних згустків, осушіть від зайвої рідини і приправте сіллю і майонезним соусом;
- Цибулю наріжте кільцями і додайте до субпродуктів. Перемішайте;
- Сало наріжте тонкими скибочками і по черзі з цибулею і субпродуктами нанизайте на попередньо розмочені у воді дерев'яні шпажки.
- Викладіть дерев'яні шпажки на деко і відправте в розігріту до 1800С духовку;
- Випікайте шашлик з курячої печінки і сердечок протягом 20 хвилин;
- Готовий шашлик викладіть на сервірувальне блюдо, безпосередньо зі шпажками, на яких він готувався, і подавайте до столу.
Кулінарні поради
- на гарнір до шашлику з курячої печінки і сердечок найкращим чином підійдуть свіжі овочі, представлені у вигляді нарізки. Вони як не можна краще здатні відтінити природний і своєрідний смак даних субпродуктів;
- даний вид шашлику відноситься до розряду дієтичних страв, тому, якщо ви стежите за своїм здоров'ям і фігурою – не використовуйте для маринування печінки майонезний соус;
- якщо ви плануєте обсмажувати шашлички на шпажках – віддавайте перевагу дерев'яним. Вони екологічно чисті і не піддаються окисленню. Але варто обов'язково пам'ятати – для того, щоб шпажки не обгорали в процесі смаження, їх варто попередньо замочити на кілька годин у холодній воді;
- якщо субпродукти для приготування шашличка були попередньо заморожені, то розморожувати їх слід безпосередньо в холодильнику. Це необхідно для того, щоб не порушувати внутрішню структуру субпродуктів в момент дефростації. В іншому випадку, печінка не буде тримати структуру і легко порветься в момент нанизування її на шампур.
Приємного апетиту!