11 май 2019 979

Як зварити смачну поживну юшку з яйцем

Юшка з яйцем – це смачне і ситне блюдо, яким можна радувати гостей і домочадців хоч кожен день. Це не тільки традиційна страва в будь-якому російському домі, але і прекрасне рішення для всіх, хто стежить за фігурою і дотримується здорового харчування.

Кулінарії відомі різні способи приготування рибного супу з яйцем, два з яких будуть детально описані нижче.

Традиційний рецепт
Інгредієнти Кількість
Риба - 0,5 кг
Картопля - 6 бульб
Цибуля ріпчаста - 2 головки
Яйце куряче - 2 шт.
Лист лавровий - 1-2 шт.
Сіль, перець - за смаком
Зелень будь - для присипки
Час приготування: 50 хвилин Калорійність на 100 грам: 43 Ккал

Як приготувати юшку з яйцем покроково:

  1. Для початку потрібно підготувати всі наявні продукти: картоплю почистити і нарізати кубиками, цибулю дрібно нарізати, рибу поділити на невеликі шматочки;
  2. Курячі яйця вибити в окремий посуд і збити їх віночком;
  3. У каструлю налити необхідну кількість води, поставити на вогонь і довести до кипіння;
  4. У киплячу воду опустити картоплю і рибу;
  5. Риба і картопля повинні отвариться до готовності, після чого до них можна всипати цибулю, туди ж додається лавровий лист;
  6. Суп посолити і поперчити за смаком;
  7. Тепер необхідно влити в каструлю збиті яйця, після чого вміст відразу ж перемішується і знову доводять до кипіння;
  8. Готову юшку розлити по тарілочках, в кожну додати трохи рубаної зелені для аромату.

Млинцевий торт з заварним кремом — цей десерт вам стане в нагоді, коли захочете здивувати своїх домочадців.

Спробуйте приготувати суп з курячих пупків за нашим рецептом.

Як приготувати смачний картопля для гарніру в духовці.

Юшка з горбуші з яйцем

Для приготування такого смачного страви можна використовувати не тільки річкову рибу, але і морську:

Які продукти взяти В якій кількості
Горбуша (бажано свіжа) 1,5-2 кг
Картопля середнього розміру 5-6 шт
Яйце куряче 1 шт
Цибуля ріпчаста 1 шт
Морква середнього розміру 1 шт
Кріп, петрушка Кілька гілочок кожного
Олія рослинна Для смаження

Приготування даного страви займе близько 40 хв. В 100 гр продукту буде міститися 49 ккал.

Покроковий рецепт:

  1. Для початку необхідно зайнятися рибою: з неї потрібно видалити хвіст і всі плавці, всі нутрощі, в тому числі і зябра, розрізати на невеликі шматочки, а риб'ячу голову поділити на дві частини;
  2. Покласти рибу в миску, як слід промити її в проточній воді;
  3. Тепер можна перекладати її в каструлю, залити водою і поставити на вогонь;
  4. Як тільки вода закипить, першу воду злити, залити чисту і знову поставити на вогонь;
  5. Тим часом можна приступати до підготовки овочів: картопля почистити і нарізати невеликими кубиками, так само вчинити з морквою (її можна нарізати звичайними кружечками);
  6. Цибулю також почистити і порізати на тонкі півкільця;
  7. На сусідню конфорку поставити сковороду, влити в неї масло, включити середній вогонь;
  8. Обсмажити цибулю і моркву протягом 5 хв до рум'яного кольору;
  9. Як тільки закипить вода, рибу необхідно витягти з каструлі і видалити всі кісточки, при цьому рибне м'ясо придушити виделкою;
  10. В готовий рибний бульйон всипати картоплю, варити його на середньому вогні до стану напівготовності;
  11. Далі ввести до картоплі цибульно-морквяну обжарку, перемішати інгредієнти і варити ще 3 хв;
  12. Додати в майбутній суп подрібнену рибу;
  13. В окремій підходящої посуді збити куряче яйце (можна використовувати віночок або звичайну вилку);
  14. Тонкою цівкою ввести в бульйон яйце, попутно помішуючи його ополоником або ложкою;
  15. Посолити і поперчити страву;
  16. Дрібно нарізати зелень і додати до супу, варити страву ще 3 хв;
  17. Через зазначений час, зняти каструлю з вогню, накрити кришкою, дати вусі настоятися протягом 5-10 хв, після чого її можна подавати до столу.

Корисні поради

В першу чергу, будь-яка господиня, яка бажає приготувати чудову юшку з яйцем, повинна знати, що для такої страви підійде далеко не кожна риба. Тут потрібно тільки той продукт, м'ясо якого володіє ніжним солодкуватим смаком і властивої йому клейкість. Рекомендується віддавати перевагу жирним або маложирним сортів риби. Ідеальними варіантами вважаються наступні:

  • річкова риба – карт, окунь, йорж, сиг, судак, карась, сазан або краснопірка;
  • морська риба – морський окунь, тріска, палтус або горбуша.

А тепер відповімо на інший поширений питання — як додати яйце в юшку? Отже, яйце в юшку вводиться дуже просто: для початку його необхідно збовтати до однорідної маси жовтого кольору, після чого тоненьким струменем влити в бульйон, при цьому відразу ж його перемішуючи. Таким чином, яєчна суміш рівномірно розподілиться у страві і не перетвориться на один суцільний ком.

Що ще почитати: