Як зварити смачну поживну юшку з яйцем
Юшка з яйцем – це смачне і ситне блюдо, яким можна радувати гостей і домочадців хоч кожен день. Це не тільки традиційна страва в будь-якому російському домі, але і прекрасне рішення для всіх, хто стежить за фігурою і дотримується здорового харчування.
Кулінарії відомі різні способи приготування рибного супу з яйцем, два з яких будуть детально описані нижче.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
Риба - | 0,5 кг |
Картопля - | 6 бульб |
Цибуля ріпчаста - | 2 головки |
Яйце куряче - | 2 шт. |
Лист лавровий - | 1-2 шт. |
Сіль, перець - | за смаком |
Зелень будь - | для присипки |
Час приготування: 50 хвилин | Калорійність на 100 грам: 43 Ккал |
Як приготувати юшку з яйцем покроково:
- Для початку потрібно підготувати всі наявні продукти: картоплю почистити і нарізати кубиками, цибулю дрібно нарізати, рибу поділити на невеликі шматочки;
- Курячі яйця вибити в окремий посуд і збити їх віночком;
- У каструлю налити необхідну кількість води, поставити на вогонь і довести до кипіння;
- У киплячу воду опустити картоплю і рибу;
- Риба і картопля повинні отвариться до готовності, після чого до них можна всипати цибулю, туди ж додається лавровий лист;
- Суп посолити і поперчити за смаком;
- Тепер необхідно влити в каструлю збиті яйця, після чого вміст відразу ж перемішується і знову доводять до кипіння;
- Готову юшку розлити по тарілочках, в кожну додати трохи рубаної зелені для аромату.
Млинцевий торт з заварним кремом — цей десерт вам стане в нагоді, коли захочете здивувати своїх домочадців.
Спробуйте приготувати суп з курячих пупків за нашим рецептом.
Як приготувати смачний картопля для гарніру в духовці.
Юшка з горбуші з яйцем
Для приготування такого смачного страви можна використовувати не тільки річкову рибу, але і морську:
Які продукти взяти | В якій кількості |
---|---|
Горбуша (бажано свіжа) | 1,5-2 кг |
Картопля середнього розміру | 5-6 шт |
Яйце куряче | 1 шт |
Цибуля ріпчаста | 1 шт |
Морква середнього розміру | 1 шт |
Кріп, петрушка | Кілька гілочок кожного |
Олія рослинна | Для смаження |
Приготування даного страви займе близько 40 хв. В 100 гр продукту буде міститися 49 ккал.
Покроковий рецепт:
- Для початку необхідно зайнятися рибою: з неї потрібно видалити хвіст і всі плавці, всі нутрощі, в тому числі і зябра, розрізати на невеликі шматочки, а риб'ячу голову поділити на дві частини;
- Покласти рибу в миску, як слід промити її в проточній воді;
- Тепер можна перекладати її в каструлю, залити водою і поставити на вогонь;
- Як тільки вода закипить, першу воду злити, залити чисту і знову поставити на вогонь;
- Тим часом можна приступати до підготовки овочів: картопля почистити і нарізати невеликими кубиками, так само вчинити з морквою (її можна нарізати звичайними кружечками);
- Цибулю також почистити і порізати на тонкі півкільця;
- На сусідню конфорку поставити сковороду, влити в неї масло, включити середній вогонь;
- Обсмажити цибулю і моркву протягом 5 хв до рум'яного кольору;
- Як тільки закипить вода, рибу необхідно витягти з каструлі і видалити всі кісточки, при цьому рибне м'ясо придушити виделкою;
- В готовий рибний бульйон всипати картоплю, варити його на середньому вогні до стану напівготовності;
- Далі ввести до картоплі цибульно-морквяну обжарку, перемішати інгредієнти і варити ще 3 хв;
- Додати в майбутній суп подрібнену рибу;
- В окремій підходящої посуді збити куряче яйце (можна використовувати віночок або звичайну вилку);
- Тонкою цівкою ввести в бульйон яйце, попутно помішуючи його ополоником або ложкою;
- Посолити і поперчити страву;
- Дрібно нарізати зелень і додати до супу, варити страву ще 3 хв;
- Через зазначений час, зняти каструлю з вогню, накрити кришкою, дати вусі настоятися протягом 5-10 хв, після чого її можна подавати до столу.
Корисні поради
В першу чергу, будь-яка господиня, яка бажає приготувати чудову юшку з яйцем, повинна знати, що для такої страви підійде далеко не кожна риба. Тут потрібно тільки той продукт, м'ясо якого володіє ніжним солодкуватим смаком і властивої йому клейкість. Рекомендується віддавати перевагу жирним або маложирним сортів риби. Ідеальними варіантами вважаються наступні:
- річкова риба – карт, окунь, йорж, сиг, судак, карась, сазан або краснопірка;
- морська риба – морський окунь, тріска, палтус або горбуша.
А тепер відповімо на інший поширений питання — як додати яйце в юшку? Отже, яйце в юшку вводиться дуже просто: для початку його необхідно збовтати до однорідної маси жовтого кольору, після чого тоненьким струменем влити в бульйон, при цьому відразу ж його перемішуючи. Таким чином, яєчна суміш рівномірно розподілиться у страві і не перетвориться на один суцільний ком.