31 май 2019 2 114

Як приготувати пісочне тісто для курника

Курник вважається царем всіх пирогів, тому що його можна робити практично з будь-якого виду тесту. На смак він виходить просто чудовим, а його аромат при приготуванні просто заповнює всі приміщення і приваблює всіх бажаючих до столу. Але перш ніж приступити до приготування цієї смачної випічки, варто дізнатися рецепти тіста, з якого роблять курник.

Класичний рецепт
Інгредієнти Кількість
борошна - 500 грам
цього коров'ячого масла - 300 грам
яєць - 2 штуки
води - 2 маленькі ложечки
солі - кілька щіпок
Час приготування: 40 хвилин Калорійність на 100 грам: 410 Ккал

Алгоритм приготування пісочного тіста для курника:

  1. Коров'яче масло необхідно заздалегідь витягнути з холодильника, розрізати на шматочки. Залишаємо його постояти 15 хвилин, щоб воно стало м'яким;
  2. У миску насипати борошно, її можна просіяти через сито;
  3. Додаємо до борошна трохи солі і перемішуємо;
  4. Як тільки масло стане м'яким, його потрібно викласти в муку;
  5. Перетираємо борошно з маслом руками або ложкою. В результаті повинні вийти крихти;
  6. Розбиваємо в борошняну суміш курячі яйця, підливаємо воду;
  7. Далі починаємо перемішувати всі інгредієнти за допомогою ложки;
  8. Після цього місимо тісто вручну. Воно повинно стати однорідним;
  9. У результаті повинна вийти основа з еластичною структурою;
  10. Готову пісочну основу можна використовувати для приготування курника.

Читайте як приготувати смачний суп з фрикадельками і рисом.

Візьміть на замітку рецепт ароматних картопляних котлет — рецепт з пюре зі спеціями і зеленню.

Не любите довго готувати? Тоді вам точно знадобляться наші рецепти других страв для ледачих.

Пісочне тісто на сметані

Для приготування знадобляться такі інгредієнти:

  • півкілограма борошна;
  • сметана – 100 грам;
  • молоко – 2 великі ложки;
  • масло вершкове – 4 великі ложки;
  • сіль поварена – на свій смак;
  • сода – 1 неповна ч. ложка.

Час приготування – 40 хвилин.

Калорійність – 412 ккал.

Процес приготування:

  1. Куряче розбиваємо яйце, кладемо в чашку і ретельно розмішуємо виделкою або вінчиком;
  2. Викладаємо в яєчну масу сметану, перемішуємо вінчиком до однорідності;
  3. Натуральне масло слід попередньо витягти з холодильника, щоб воно трохи розм'якло;
  4. Заливаємо в яєчно-сметанную суміш молоко і розмішуємо;
  5. Далі додаємо размякшее масло розтираємо віночком або вилкою;
  6. Засипаємо сіль, харчову соду і перемішуємо;
  7. Борошно потрібно просіяти кілька разів і пересипати до інших компонентів;
  8. Замішуємо з усіх компонентів тісто. Спочатку потрібно перемішувати ложкою;
  9. Далі місимо основу руками. У результаті повинно вийти основа з еластичною структурою;
  10. Викладаємо основу в пакет з поліетиленового матеріалу і ставимо в холодне місце на 30 хвилин;
  11. Після того, як пройде необхідний час, виймаємо тісто;
  12. Ділимо основу навпіл, прокатуємо з них два пласта, викладаємо між ними улюблену начинку.

Пісочне тісто на маргарині без яєць

Інгредієнти для приготування:

  • 500 грам борошна;
  • 4 великі ложки майонезу;
  • сметана – 4 великі ложки;
  • 150 грам маргарину;
  • половина ч. ложки харчової соди;
  • щіпка солі.

Час на приготування – 30-40 хвилин.

Калорійність – 385 ккал.

Як потрібно готувати:

  1. Маргарин потрібно перед приготуванням заморозити в морозилці;
  2. Далі протираємо маргарин через тертку з великої стружкою;
  3. Потім до маргарину підсипаємо борошно;
  4. Руками перетираємо маргарин і борошно до стану крихти;
  5. В крихту з борошна і маргарину додаємо сіль, соду;
  6. Після цього викладаємо сметану, майонез;
  7. Замішуємо з усіх компонентів тісто з м'яким і еластичним складом;
  8. Поміщаємо основу в пакет і покласти в холодне місце на чверть години;
  9. Після цього виймаємо основу з холодильника, поділяємо на дві частини;
  10. З кожної частини прокатуємо пласт, викладаємо начинку і формуємо курник.

Тісто на кефірі

Готувати будемо з наступних інгредієнтів:

  • стакан кефіру з жирністю 3,2 %;
  • 150 грам коров'ячого масла;
  • два курячих яйця;
  • 10 грам солі;
  • щіпка харчової соди;
  • трохи оцту;
  • 35 грам цукрового піску;
  • приблизно 700 грамів борошна.

Час приготування – 40 хвилин.

Калорійність – 396 ккал.

Приступаємо до приготування:

  1. Яйця розбиваємо, викладаємо в чашку;
  2. Засипаємо до яєць цукровий пісок і збиваємо виделкою або вінчиком до пишного стану;
  3. Після цього засипаємо сіль;
  4. Харчову соду гасимо невеликою кількістю укусу і вливаємо в яєчну суміш;
  5. Коров'яче масло викладаємо в сковороду, ставимо на вогонь і розтоплюємо до рідкого стану;
  6. Вливаємо розтоплене масло в ємність з яєчної сумішшю;
  7. Заливаємо склянку кефіру;
  8. Всі компоненти перемішуємо вінчиком або виделкою до однорідного стану;
  9. Після цього просіваємо борошно через сито, додаємо її частинами в рідку суміш і вимішуємо м'яке тісто;
  10. У результаті повинна вийти м'яка основа з еластичною структурою;
  11. Викладаємо основу в целофановий пакет і поміщаємо в холодильник на кілька годин;
  12. Як тільки пройде необхідну час, виймаємо основу, поділяємо на кілька частин;
  13. З кожної частини розкочуємо пласт прямокутної або круглої форми, викладаємо між пластами начинку і формуємо курник.

Рецепт смачного курника

Які інгредієнти будуть потрібні для тіста:

  • 200 грам маргарину;
  • 200 грам сметани;
  • два жовтки;
  • половина кілограма борошна;
  • 1 маленька ложка розпушувача;
  • щіпка солі;
  • половина ч. ложки цукру.;
  • один жовток для змазування.

Інгредієнти для курячої начинки:

  • курка – ½ тушки;
  • 400 грам цибулі;
  • сіль поварена на свій смак;
  • перець чорний у меленому вигляді – щіпка;
  • половина склянки бульйону.

Компоненти для рисової начинки:

  • один стакан рису;
  • 6 курячих яєць;
  • 130 мл бульйону;
  • сіль;
  • 30 грам коров'ячого масла.

Скільки готувати – 2,5 години.

Калорійність – 350 ккал.

Як потрібно робити:

  1. Для початку слід підготувати тісто. Його можна виконати згідно перерахованим вище рецептами;
  2. Після того, як буде готове тісто з еластичною структурою, його слід помістити в поліетиленовий пакет;
  3. Прибираємо основу в холодильник на 20 хвилин;
  4. Приступаємо до приготування курячої начинки. половину тушки промиваємо, кладемо в каструлю, заливаємо водою, підсолюємо і ставимо на вогонь;
  5. Додаємо до курки одну очищену головку цибулі і відварюємо до готовності курячого м'яса;
  6. Потім виймаємо з бульйону курку, відокремлюємо м'ясо від кісток;
  7. Нарізаємо м'ясо на дрібні шматочки;
  8. Інші цибулини чистимо від луски і шаткуємо кубиками;
  9. Підливаємо в жаровню рослинне масло, ставимо на вогонь і розігріваємо;
  10. Висипаємо в олія цибулю, засмажуємо до напівпрозорості;
  11. Після цього змішуємо м'ясо з цибулею, підсолюємо, перчимо;
  12. Вливаємо трохи бульйону, при цьому начинка не повинна вийти занадто рідкою;
  13. Потім потрібно зробити рисову начинку. Яйця відварюємо круто, рис варимо до м'якості;
  14. Очищаємо із яєць шкаралупки, нарізаємо кубиками;
  15. Рис промиваємо прохолодною водою;
  16. Перемішуємо яйця з рисом, підливаємо трохи бульйону. Рисова начинка не повинна вийти занадто рідкою;
  17. В рисову начинку потрібно додати не великий шматочок коров'ячого масла і розмішати;
  18. Далі виймаємо тісто і ділимо на дві частини, при цьому одна частина повинна бути більше іншої в два рази;
  19. Більшу частину прокатуємо у вигляді великого пласта круглої або прямокутної форми;
  20. Викладаємо шар у форму і робимо бортики по краях;
  21. На поверхню тіста викладаємо половину курячої начинки, потім половину рисовим. Далі знову кладемо начинку з курки і начинку з рису;
  22. Частину тіста розкачуємо у вигляді пласта, накриваємо їм верх пирога, всі краї защипуємо;
  23. У центрі курника робимо отвір, щоб виходив пар;
  24. Змащуємо курник жовтком;
  25. Прогріваємо духовку до 180-200 градусів і прибираємо форму;
  26. Запікаємо протягом 40-50 хвилин.

Приготувати курник не дуже складно, але і не так вже й просто. Важливо навчитися правильно робити для нього тісто. Саме від тесту залежить весь смак цієї випічки. Важливо, щоб воно вийшло м'яким, ароматною і дуже смачною. Тому, якщо ви зібралися робити цю випічку, то не забудьте скористатися нашими смачними рецептами тесту для неї.

Що ще почитати: