Як приготувати пісочне тісто для курника
Курник вважається царем всіх пирогів, тому що його можна робити практично з будь-якого виду тесту. На смак він виходить просто чудовим, а його аромат при приготуванні просто заповнює всі приміщення і приваблює всіх бажаючих до столу. Але перш ніж приступити до приготування цієї смачної випічки, варто дізнатися рецепти тіста, з якого роблять курник.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
борошна - | 500 грам |
цього коров'ячого масла - | 300 грам |
яєць - | 2 штуки |
води - | 2 маленькі ложечки |
солі - | кілька щіпок |
Час приготування: 40 хвилин | Калорійність на 100 грам: 410 Ккал |
Алгоритм приготування пісочного тіста для курника:
- Коров'яче масло необхідно заздалегідь витягнути з холодильника, розрізати на шматочки. Залишаємо його постояти 15 хвилин, щоб воно стало м'яким;
- У миску насипати борошно, її можна просіяти через сито;
- Додаємо до борошна трохи солі і перемішуємо;
- Як тільки масло стане м'яким, його потрібно викласти в муку;
- Перетираємо борошно з маслом руками або ложкою. В результаті повинні вийти крихти;
- Розбиваємо в борошняну суміш курячі яйця, підливаємо воду;
- Далі починаємо перемішувати всі інгредієнти за допомогою ложки;
- Після цього місимо тісто вручну. Воно повинно стати однорідним;
- У результаті повинна вийти основа з еластичною структурою;
- Готову пісочну основу можна використовувати для приготування курника.
Читайте як приготувати смачний суп з фрикадельками і рисом.
Візьміть на замітку рецепт ароматних картопляних котлет — рецепт з пюре зі спеціями і зеленню.
Не любите довго готувати? Тоді вам точно знадобляться наші рецепти других страв для ледачих.
Пісочне тісто на сметані
Для приготування знадобляться такі інгредієнти:
- півкілограма борошна;
- сметана – 100 грам;
- молоко – 2 великі ложки;
- масло вершкове – 4 великі ложки;
- сіль поварена – на свій смак;
- сода – 1 неповна ч. ложка.
Час приготування – 40 хвилин.
Калорійність – 412 ккал.
Процес приготування:
- Куряче розбиваємо яйце, кладемо в чашку і ретельно розмішуємо виделкою або вінчиком;
- Викладаємо в яєчну масу сметану, перемішуємо вінчиком до однорідності;
- Натуральне масло слід попередньо витягти з холодильника, щоб воно трохи розм'якло;
- Заливаємо в яєчно-сметанную суміш молоко і розмішуємо;
- Далі додаємо размякшее масло розтираємо віночком або вилкою;
- Засипаємо сіль, харчову соду і перемішуємо;
- Борошно потрібно просіяти кілька разів і пересипати до інших компонентів;
- Замішуємо з усіх компонентів тісто. Спочатку потрібно перемішувати ложкою;
- Далі місимо основу руками. У результаті повинно вийти основа з еластичною структурою;
- Викладаємо основу в пакет з поліетиленового матеріалу і ставимо в холодне місце на 30 хвилин;
- Після того, як пройде необхідний час, виймаємо тісто;
- Ділимо основу навпіл, прокатуємо з них два пласта, викладаємо між ними улюблену начинку.
Пісочне тісто на маргарині без яєць
Інгредієнти для приготування:
- 500 грам борошна;
- 4 великі ложки майонезу;
- сметана – 4 великі ложки;
- 150 грам маргарину;
- половина ч. ложки харчової соди;
- щіпка солі.
Час на приготування – 30-40 хвилин.
Калорійність – 385 ккал.
Як потрібно готувати:
- Маргарин потрібно перед приготуванням заморозити в морозилці;
- Далі протираємо маргарин через тертку з великої стружкою;
- Потім до маргарину підсипаємо борошно;
- Руками перетираємо маргарин і борошно до стану крихти;
- В крихту з борошна і маргарину додаємо сіль, соду;
- Після цього викладаємо сметану, майонез;
- Замішуємо з усіх компонентів тісто з м'яким і еластичним складом;
- Поміщаємо основу в пакет і покласти в холодне місце на чверть години;
- Після цього виймаємо основу з холодильника, поділяємо на дві частини;
- З кожної частини прокатуємо пласт, викладаємо начинку і формуємо курник.
Тісто на кефірі
Готувати будемо з наступних інгредієнтів:
- стакан кефіру з жирністю 3,2 %;
- 150 грам коров'ячого масла;
- два курячих яйця;
- 10 грам солі;
- щіпка харчової соди;
- трохи оцту;
- 35 грам цукрового піску;
- приблизно 700 грамів борошна.
Час приготування – 40 хвилин.
Калорійність – 396 ккал.
Приступаємо до приготування:
- Яйця розбиваємо, викладаємо в чашку;
- Засипаємо до яєць цукровий пісок і збиваємо виделкою або вінчиком до пишного стану;
- Після цього засипаємо сіль;
- Харчову соду гасимо невеликою кількістю укусу і вливаємо в яєчну суміш;
- Коров'яче масло викладаємо в сковороду, ставимо на вогонь і розтоплюємо до рідкого стану;
- Вливаємо розтоплене масло в ємність з яєчної сумішшю;
- Заливаємо склянку кефіру;
- Всі компоненти перемішуємо вінчиком або виделкою до однорідного стану;
- Після цього просіваємо борошно через сито, додаємо її частинами в рідку суміш і вимішуємо м'яке тісто;
- У результаті повинна вийти м'яка основа з еластичною структурою;
- Викладаємо основу в целофановий пакет і поміщаємо в холодильник на кілька годин;
- Як тільки пройде необхідну час, виймаємо основу, поділяємо на кілька частин;
- З кожної частини розкочуємо пласт прямокутної або круглої форми, викладаємо між пластами начинку і формуємо курник.
Рецепт смачного курника
Які інгредієнти будуть потрібні для тіста:
- 200 грам маргарину;
- 200 грам сметани;
- два жовтки;
- половина кілограма борошна;
- 1 маленька ложка розпушувача;
- щіпка солі;
- половина ч. ложки цукру.;
- один жовток для змазування.
Інгредієнти для курячої начинки:
- курка – ½ тушки;
- 400 грам цибулі;
- сіль поварена на свій смак;
- перець чорний у меленому вигляді – щіпка;
- половина склянки бульйону.
Компоненти для рисової начинки:
- один стакан рису;
- 6 курячих яєць;
- 130 мл бульйону;
- сіль;
- 30 грам коров'ячого масла.
Скільки готувати – 2,5 години.
Калорійність – 350 ккал.
Як потрібно робити:
- Для початку слід підготувати тісто. Його можна виконати згідно перерахованим вище рецептами;
- Після того, як буде готове тісто з еластичною структурою, його слід помістити в поліетиленовий пакет;
- Прибираємо основу в холодильник на 20 хвилин;
- Приступаємо до приготування курячої начинки. половину тушки промиваємо, кладемо в каструлю, заливаємо водою, підсолюємо і ставимо на вогонь;
- Додаємо до курки одну очищену головку цибулі і відварюємо до готовності курячого м'яса;
- Потім виймаємо з бульйону курку, відокремлюємо м'ясо від кісток;
- Нарізаємо м'ясо на дрібні шматочки;
- Інші цибулини чистимо від луски і шаткуємо кубиками;
- Підливаємо в жаровню рослинне масло, ставимо на вогонь і розігріваємо;
- Висипаємо в олія цибулю, засмажуємо до напівпрозорості;
- Після цього змішуємо м'ясо з цибулею, підсолюємо, перчимо;
- Вливаємо трохи бульйону, при цьому начинка не повинна вийти занадто рідкою;
- Потім потрібно зробити рисову начинку. Яйця відварюємо круто, рис варимо до м'якості;
- Очищаємо із яєць шкаралупки, нарізаємо кубиками;
- Рис промиваємо прохолодною водою;
- Перемішуємо яйця з рисом, підливаємо трохи бульйону. Рисова начинка не повинна вийти занадто рідкою;
- В рисову начинку потрібно додати не великий шматочок коров'ячого масла і розмішати;
- Далі виймаємо тісто і ділимо на дві частини, при цьому одна частина повинна бути більше іншої в два рази;
- Більшу частину прокатуємо у вигляді великого пласта круглої або прямокутної форми;
- Викладаємо шар у форму і робимо бортики по краях;
- На поверхню тіста викладаємо половину курячої начинки, потім половину рисовим. Далі знову кладемо начинку з курки і начинку з рису;
- Частину тіста розкачуємо у вигляді пласта, накриваємо їм верх пирога, всі краї защипуємо;
- У центрі курника робимо отвір, щоб виходив пар;
- Змащуємо курник жовтком;
- Прогріваємо духовку до 180-200 градусів і прибираємо форму;
- Запікаємо протягом 40-50 хвилин.
Приготувати курник не дуже складно, але і не так вже й просто. Важливо навчитися правильно робити для нього тісто. Саме від тесту залежить весь смак цієї випічки. Важливо, щоб воно вийшло м'яким, ароматною і дуже смачною. Тому, якщо ви зібралися робити цю випічку, то не забудьте скористатися нашими смачними рецептами тесту для неї.