Як зробити тісто для пирога без дріжджів
Домашня випічка – це завжди дуже смачне ласощі, що незрівнянно з магазинними товарами подібного призначення. У неї не просто додаються натуральні інгредієнти, туди вкладається частинка душі домашнього кухаря, його любов і турбота. Оцінка таких рецептів завжди отримує найвищий бал і має перевагу.
Якщо говорити про найбільш поширених, практично щоденних рецептах , то це пироги, вони можуть бути солодкими, а можуть займати ранг другого блюда.
У цій статті розглянемо, як потрібно правильно готувати тісто для будь-якого пирога без дріжджів, а також і сам процес приготування домашньої випічки.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
будь-який кисломолочний або молочний продукт (від звичайного кислого молока до ряжанки) - | 1 гранований стакан |
пшеничне борошно - | 3 гранованих склянки |
цукор-пісок - | 10 г |
сіль харчова - | 10 г |
соняшникова олія - | 50 г |
харчова сода - | 12 р |
Час приготування: 45 хвилин | Калорійність на 100 грам: 330 Ккал |
Спосіб приготування:
- Відміряємо сипучі продукти (сіль, цукор і соду);
- Беремо молочну основу тесту, виливаємо її в приготовлену посуд, туди опускаємо підготовлені раніше цукор, сіль і соду, перемішуємо;
- Додаємо 1/3 соняшникової олії;
- Готуємо борошно: пропускаємо її крізь сито, насичуючи киснем, що поліпшить властивості продукту;
- Змішуємо всі інгредієнти з борошном, робимо заміс, вводимо в тісто решту соняшникової олії;
- Відправляємо його в тепле місце, зверху покриваємо рушником або захисною плівкою, даємо час піднятися протягом 30 хвилин;
- Тепер можна приступати до процесу випічки.
Заварне тісто на кефірі
Швидкі в приготуванні і дуже смачні вироби, приготовлені на заварному тісті.
Продуктовий склад, відрізняється простотою і доступністю:
- домашня кисле молоко (або кефір) - 300 гр.;
- звичайна вода – 1 ½ склянки;
- пшеничне борошно – ½ кг;
- цукор-пісок – 50 гр.;
- харчова сіль -10 гр. для солоних пирогів, пучку – для солодких;
- соняшникова олія – 50 гр.;
- харчова сода – на кінчику ножа;
- курячі яйця в кількості 3 шт.
Час, витрачений на приготування — ½ години.
Калорійність – 350.
Етапи процесу приготування:
- Для початку приготуємо весь перелік інгредієнтів, щоб він був під рукою;
- Далі вимиємо яйця;
- Борошно просіваємо;
- Беремо зручну посуд для приготування тіста;
- Вбиваємо туди яйця, всипаємо цукор-пісок, сіль;
- Збиваємо до однорідної маси вручну віночком або блендером;
- Додаємо в збиту масу кисле молоко, соняшникова олія, харчову соду;
- Ще раз добре перемішуємо інгредієнти тесту;
- Тепер настав час борошна. Щоб не утворилося грудочок, в рідке тісто борошно вводимо поступово, швидко і добре перемішуючи складу;
- Далі беремо каструлю, наливаємо в неї воду і залишаємо до закипання;
- У готове тісто вводимо закипілу воду, не припиняючи перемішувати складу. Так тісто вийде одноманітним і еластичним;
- Все готово.
Читайте як приготувати смачні листкові язички з цукром — візьміть на замітку нашу добірку смачної випічки.
Рецепти консервації кабачків на зиму — спробуйте заготовити овочі з допомогою наших покрокових підказок.
Дріжджове тісто на пиріжки — рецепти з фото і відео.
Рецепт основи для солодкого пирога на молоці
Склад продуктів:
- 1 ст. коров'ячого молока;
- 1 ст. цукрового піску;
- ½ Кг. пшеничного борошна;
- щіпка харчової солі;
- харчова сода, гашене в оцті – на кінчику ножа;
- курячі яйця в кількості 3 шт.;
- ванілін (за смаком);
- оцет або сік лимона (для погашення соди) – ½ ч. л.
Час – 35 хвилин.
Калорійність – 337.
Приготування тіста покроково:
- Спочатку приготуємо інгредієнти;
- Яйця вимиємо;
- Борошно насичуємо килородом, просіваючи її крізь сито;
- Беремо глибоку посуд;
- Вбиваємо туди яйця, всипаємо цукор-пісок, сіль;
- Збиваємо до однорідної маси;
- Додаємо в збиту масу молоко;
- Ще раз добре перемішуємо інгредієнти тесту;
- Після цього вводимо борошно. Щоб не утворювалося грудочок, її всипаємо порційно, перемішуючи складу без зупинки;
- Останній додаємо харчову соду, обов'язково гашену в оцті або лимонному соці;
- У готовий складу можна додати ваніль;
- Консистенція тіста повинна вийти сметаноподібної;
- Можна приступати до випічки пирога.
Швидке тісто на сметані для капустяного пирога
Необхідні компоненти для капустяного пирога:
- сметана – 125 гр.;
- майонезний соус – 50 гр.;
- 150 гр. пшеничного борошна;
- щіпка харчової солі;
- харчова сода – 3 гр.;
- курячі яйця в кількості 1 шт..
Час приготування – 10 – 15 хвилин.
Калорійність – 350.
Процес приготування:
- Спочатку приготуємо інгредієнти;
- Готуємо:
- беремо глибоку мисочку, розбиваємо в неї яйця, кладемо сіль і перемішуємо;
- далі вводимо молочні компоненти (сметану і майонез), надаємо масі однорідний вид;
- додаємо соду, повільно всипаємо борошно, вимішуємо тісто, видаляючи з нього грудочки;
- суміш повинна вийти консистенції сметани;
- Тепер можна готувати пиріг.
Кефірна основа для рибного пирога
Продуктовий склад:
- домашня кисле молоко (або кефір) – 180 гр.;
- ¼ Кг вершкового масла;
- пшеничне борошно – ½ кг;
- цукор-пісок – 10 гр.;
- харчова сіль – 3 гр.;
Час приготування 45 хвилин.
Калорійність – 317.
Спосіб приготування:
- Перед початком приготування масло витягнути з холодильника, щоб воно стало м'яким;
- Беремо посуд, всипаємо туди попередньо просіяне борошно;
- Змішуємо два вищеназваних компонента;
- Далі вводимо сипучі продукти і кисле молоко;
- Все ретельно перемішуємо;
- Тепер тісто необхідно відправити у морозильну камеру, обгорнувши в плівку, на півгодини;
- Після такого процесу можна приступати до процесу приготування.
Корисні поради
- Чим краще просіяна борошно, тим шикарніше випічка.
- Кращий розпушувач домашнього приготування – сода, гашене соком лимона.
- Сіль – обов'язковий компонент будь-якого тесту.
Правильне харчування – запорука здоров'я сім'ї. Опара без дріжджів один з варіантів смачного та корисного харчування.