19 июнь 2019 4 364

Як зробити тісто для пирога без дріжджів

Домашня випічка – це завжди дуже смачне ласощі, що незрівнянно з магазинними товарами подібного призначення. У неї не просто додаються натуральні інгредієнти, туди вкладається частинка душі домашнього кухаря, його любов і турбота. Оцінка таких рецептів завжди отримує найвищий бал і має перевагу.

Якщо говорити про найбільш поширених, практично щоденних рецептах , то це пироги, вони можуть бути солодкими, а можуть займати ранг другого блюда.

У цій статті розглянемо, як потрібно правильно готувати тісто для будь-якого пирога без дріжджів, а також і сам процес приготування домашньої випічки.

Простий рецепт тіста для випічки
Інгредієнти Кількість
будь-який кисломолочний або молочний продукт (від звичайного кислого молока до ряжанки) - 1 гранований стакан
пшеничне борошно - 3 гранованих склянки
цукор-пісок - 10 г
сіль харчова - 10 г
соняшникова олія - 50 г
харчова сода - 12 р
Час приготування: 45 хвилин Калорійність на 100 грам: 330 Ккал
Інгредієнти для випічки мають певний стандарт. Однак, бажання поекспериментувати або ж просто відсутність окремих одиниць продукту призводять до виникнення чогось нового, не менш смачного.

Спосіб приготування:

  1. Відміряємо сипучі продукти (сіль, цукор і соду);
  2. Беремо молочну основу тесту, виливаємо її в приготовлену посуд, туди опускаємо підготовлені раніше цукор, сіль і соду, перемішуємо;
  3. Додаємо 1/3 соняшникової олії;
  4. Готуємо борошно: пропускаємо її крізь сито, насичуючи киснем, що поліпшить властивості продукту;
  5. Змішуємо всі інгредієнти з борошном, робимо заміс, вводимо в тісто решту соняшникової олії;
  6. Відправляємо його в тепле місце, зверху покриваємо рушником або захисною плівкою, даємо час піднятися протягом 30 хвилин;
  7. Тепер можна приступати до процесу випічки.

Заварне тісто на кефірі

Швидкі в приготуванні і дуже смачні вироби, приготовлені на заварному тісті.

Продуктовий склад, відрізняється простотою і доступністю:

  • домашня кисле молоко (або кефір) - 300 гр.;
  • звичайна вода – 1 ½ склянки;
  • пшеничне борошно – ½ кг;
  • цукор-пісок – 50 гр.;
  • харчова сіль -10 гр. для солоних пирогів, пучку – для солодких;
  • соняшникова олія – 50 гр.;
  • харчова сода – на кінчику ножа;
  • курячі яйця в кількості 3 шт.

Час, витрачений на приготування — ½ години.

Калорійність – 350.

Етапи процесу приготування:

  1. Для початку приготуємо весь перелік інгредієнтів, щоб він був під рукою;
  2. Далі вимиємо яйця;
  3. Борошно просіваємо;
  4. Беремо зручну посуд для приготування тіста;
  5. Вбиваємо туди яйця, всипаємо цукор-пісок, сіль;
  6. Збиваємо до однорідної маси вручну віночком або блендером;
  7. Додаємо в збиту масу кисле молоко, соняшникова олія, харчову соду;
  8. Ще раз добре перемішуємо інгредієнти тесту;
  9. Тепер настав час борошна. Щоб не утворилося грудочок, в рідке тісто борошно вводимо поступово, швидко і добре перемішуючи складу;
  10. Далі беремо каструлю, наливаємо в неї воду і залишаємо до закипання;
  11. У готове тісто вводимо закипілу воду, не припиняючи перемішувати складу. Так тісто вийде одноманітним і еластичним;
  12. Все готово.

Читайте як приготувати смачні листкові язички з цукром — візьміть на замітку нашу добірку смачної випічки.

Рецепти консервації кабачків на зиму — спробуйте заготовити овочі з допомогою наших покрокових підказок.

Дріжджове тісто на пиріжки — рецепти з фото і відео.

Рецепт основи для солодкого пирога на молоці

Склад продуктів:

  • 1 ст. коров'ячого молока;
  • 1 ст. цукрового піску;
  • ½ Кг. пшеничного борошна;
  • щіпка харчової солі;
  • харчова сода, гашене в оцті – на кінчику ножа;
  • курячі яйця в кількості 3 шт.;
  • ванілін (за смаком);
  • оцет або сік лимона (для погашення соди) – ½ ч. л.

Час – 35 хвилин.

Калорійність – 337.

Приготування тіста покроково:

  1. Спочатку приготуємо інгредієнти;
  2. Яйця вимиємо;
  3. Борошно насичуємо килородом, просіваючи її крізь сито;
  4. Беремо глибоку посуд;
  5. Вбиваємо туди яйця, всипаємо цукор-пісок, сіль;
  6. Збиваємо до однорідної маси;
  7. Додаємо в збиту масу молоко;
  8. Ще раз добре перемішуємо інгредієнти тесту;
  9. Після цього вводимо борошно. Щоб не утворювалося грудочок, її всипаємо порційно, перемішуючи складу без зупинки;
  10. Останній додаємо харчову соду, обов'язково гашену в оцті або лимонному соці;
  11. У готовий складу можна додати ваніль;
  12. Консистенція тіста повинна вийти сметаноподібної;
  13. Можна приступати до випічки пирога.

Швидке тісто на сметані для капустяного пирога

Необхідні компоненти для капустяного пирога:

  • сметана – 125 гр.;
  • майонезний соус – 50 гр.;
  • 150 гр. пшеничного борошна;
  • щіпка харчової солі;
  • харчова сода – 3 гр.;
  • курячі яйця в кількості 1 шт..

Час приготування – 10 – 15 хвилин.

Калорійність – 350.

Процес приготування:

  1. Спочатку приготуємо інгредієнти;
  2. Готуємо:
  • беремо глибоку мисочку, розбиваємо в неї яйця, кладемо сіль і перемішуємо;
  • далі вводимо молочні компоненти (сметану і майонез), надаємо масі однорідний вид;
  • додаємо соду, повільно всипаємо борошно, вимішуємо тісто, видаляючи з нього грудочки;
  • суміш повинна вийти консистенції сметани;
  1. Тепер можна готувати пиріг.

Кефірна основа для рибного пирога

Продуктовий склад:

  • домашня кисле молоко (або кефір) – 180 гр.;
  • ¼ Кг вершкового масла;
  • пшеничне борошно – ½ кг;
  • цукор-пісок – 10 гр.;
  • харчова сіль – 3 гр.;

Час приготування 45 хвилин.

Калорійність – 317.

Спосіб приготування:

  1. Перед початком приготування масло витягнути з холодильника, щоб воно стало м'яким;
  2. Беремо посуд, всипаємо туди попередньо просіяне борошно;
  3. Змішуємо два вищеназваних компонента;
  4. Далі вводимо сипучі продукти і кисле молоко;
  5. Все ретельно перемішуємо;
  6. Тепер тісто необхідно відправити у морозильну камеру, обгорнувши в плівку, на півгодини;
  7. Після такого процесу можна приступати до процесу приготування.

Корисні поради

  1. Чим краще просіяна борошно, тим шикарніше випічка.
  2. Кращий розпушувач домашнього приготування – сода, гашене соком лимона.
  3. Сіль – обов'язковий компонент будь-якого тесту.

Правильне харчування – запорука здоров'я сім'ї. Опара без дріжджів один з варіантів смачного та корисного харчування.

Що ще почитати: