Як готувати домашнє печиво на маргарині
Печиво на маргарині – це відмінне доповнення до чаю, ранкової кави і навіть до соку. І зовсім не обов'язково його купувати, знаючи рецепт готування, його можна швидко зробити вдома. При цьому, воно буде куди краще і за смаком, і за зовнішнім виглядом. Так, як же зробити смачне пісочне печиво з додаванням маргарину? Давайте детально відповімо на це питання.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
маргарин - | 230 грам |
цукор-пісок - | 170 грам |
яйця - | 3 шт. |
борошно - | 300 грам |
сода харчова - | щіпка |
масло пісне - | трохи |
Час приготування: 40 хвилин | Калорійність на 100 грам: 380 Ккал |
Як потрібно робити просте печиво на маргарині:
- Розбиваємо курячі яйця і кладемо в ємність;
- Підсипаємо до яєць цукровий пісок, все добре перемішуємо;
- Бажано маргарин попередньо вийняти з холодильника, щоб він став кімнатної температури;
- Його можна покласти до інших компонентів в цілому вигляді або перетерти через тертку з великими зубцями;
- Ретельно змішуємо за допомогою віночка або вилки;
- Далі підсипаємо борошно і харчову соду;
- Вимішуємо тісто, поки воно не стане еластичним;
- Викладаємо його на поверхню столу, розкачуємо і вирізаємо з нього склянкою круглі печива;
- На форму для запікання підливаємо трохи рослинного масла і поміщаємо в прогріту духовку на 5 хвилин, щоб вона прогрілася;
- Викладаємо на прогріту форму печиво;
- Ставимо деко з тістом в духовку;
- Печемо при температурі 180 градусів близько 5-7 хвилин;
- Готові фігурки розкладаємо на тарілці і подаємо на стіл до чаю.
Домашнє печиво пісочне
Які інгредієнти підготуємо:
- 150 грам маргарину;
- Цукор-пісок – 180 грамів;
- 270 грам борошна;
- півсклянки смаженого перемеленого арахісу;
- ванільний порошок – 30 грам;
- цукрова пудра – 2 середні ложки;
- кокосова стружка – 70 грам.
Скільки будемо робити – 1 годину.
Яка калорійність на 100 грам – 375 ккал.
Приступаємо до готування домашнього пісочного печива на маргарині:
- Викладаємо маргарин в сотейник, ставимо на плиту і прогріваємо. Він повинен розтопитися до рідкого стану;
- Насипаємо в маргарин цукровий пісок, все перемішуємо венчикам до повного розчинення цукрового піску;
- Потім додаємо ванілін і перемелений арахіс. Знову все добре розмішуємо;
- Засипаємо трохи борошно і перемішуємо;
- У результаті повинно вийти тісто з густою структурою;
- Руками робимо з нього круглі печива;
- На деко наливаємо трохи олії, викладаємо на нього всі кульки;
- Духовку розігріваємо до 180 градусів, ставимо туди деко з усіма кульками з пісочного тіста;
- Залишаємо запікатися печиво протягом 25 хвилин;
- У тарілку насипати цукрову пудру і кокосову стружку все перемішуємо;
- Готове печиво виймаємо з духовки і обвалюємо в суміші з пудри і стружки;
- Викладаємо кульки на тарілку і подаємо на стіл до чаю або кави.
Тушкована картопля з м'ясом у мультиварці — просте повсякденне блюдо, яке готувати дуже легко.
Ви придбали мультиварку ремоднд? Спробуйте спекти цікавий сирний кекс з родзинками або лимонною цедрою.
Салат з консервованими печерицями — різні варіанти і рецепти цієї вишуканої закуски.
Печиво на швидку руку на маргарині і сметані
Що буде потрібно:
- упаковка вершкового маргарину на 200-250 грам;
- сметана – 250 мл;
- два яйця;
- цукор – 200 грам;
- харчова сода гашене оцтом – ½ ч. ложки;
- борошно – 1 кілограм.
Час приготування – 40 хвилин.
Скільки калорій на 100 грам – 430 ккал.
Рецепт печива на швидку руку покроково:
- Маргарин викладаємо в сковороду, ставимо на вогонь і розтоплюємо до рідкого стану;
- Далі засипаємо до нього цукровий пісок, ретельно все розмішуємо;
- В окрему чашку викладаємо курячі яйця і збиваємо їх віночком;
- Потім викладаємо до них розтоплений маргарин, сметану, соду з оцтом і всі добре розмішуємо;
- Після цього повільно додаємо борошно, замішуємо тісто за допомогою ложки;
- Коли мука буде вся засипана, місимо тісто вручну;
- Далі прокатуємо основу у вигляді пласта;
- З нього можна вирізати ножем різні невеликі фігурки. Якщо є спеціальні формочки, то можна за допомогою них зробити красиві печива;
- Змащуємо форму рослинним маслом, розкладаємо на неї готові фігурки;
- Розжарюємо духовку до 180 градусів, поміщаємо туди форми з печивом;
- Випікаємо все протягом 15 хвилин;
- Готову випічку поміщаємо на тарілку і подаємо на стіл до чаю.
Знамените «Кураб'є» на радість всій родині
Які складові будуть потрібні:
- 600 грам борошна;
- 380 грам вершкового маргарину;
- 180 грам цукрової пудри;
- повидло з яблук або абрикоса – 2 великі ложки;
- цукровий пісок – 2 великі ложки;
- яєчні білки – 2 штуки.
Готувати буде потрібно – 1 годину.
Калорійність на 100 грам – 420 ккал.
Рецепт печива на маргарині «Кураб'є» поетапно:
- Маргарин і курячі яйця краще вийняти з холодильника заздалегідь, щоб ці продукти придбали кімнатну температуру;
- Коли маргарин стане м'яким, викладаємо його в ємність, засипаємо до нього цукрову пудру і перемішуємо до пишної суміші. Розмішувати можна будь-яким способом – за допомогою міксера, блендера або вручну. Але все-таки краще перемішувати вручну, тому що тільки так можна приготувати смачне даний печиво «Кураб'є»;
- Далі в вершкову суміш викладаємо курячі білки і знову все збиваємо до рівномірної структури. У результаті повинна вийти пишна маса;
- За трохи додаємо борошно і замішуємо тісто. За структурою воно має вийти не дуже густим;
- Потім викладаємо основу в кондитерський мішок, встановлюємо наконечник із зубчастою основою і робимо печиво, воно вийде точно таке ж, як у магазині;
- Якщо такого мішка немає, то можна розділити тісто на невеликі частини, розкачати з них невеликі коржі і за допомогою ложки або іншого столового приладу зробити невеличкі пелюстки;
- Поверхня форми для запікання збризкуємо рослинним маслом або кладемо на неї папір для випікання;
- Викладаємо печиво на поверхню форми;
- У середину кожної печенюшки викладаємо трохи джему або повидла;
- Розжарюємо духовку до 200-230 градусів, ставимо туди форму;
- Запікаємо все в протягом 20-25 хвилин.
Випічка на маргарині і кефірі
Які продукти будуть потрібні:
- півкілограма борошна;
- склянка кефіру;
- маргарин вершковий – 150 грам;
- 150 грам цукру;
- два яйця;
- трохи солі;
- трохи родзинок або кураги для начинки.
Готуватися має – 1 годину.
Калорії в 100 грамах – 380 ккал.
Приступаємо до готування пісочного печива:
- Маргарин краще вийняти з холодильника заздалегідь, щоб він став кімнатної температури і розм'як;
- Розбиваємо яйця, викладаємо в чашку і добре збиваємо;
- Підсипаємо цукор-пісок, заливаємо кефір і гарненько все збиваємо до рівномірної структури;
- Борошно потрібно просіяти два рази і засипаємо її в рідку суміш;
- Туди ж викладаємо розм'якшений маргарин, начинку. Все ретельно перемішуємо;
- Готове тісто краще всього загорнути в харчову плівку і залишити постояти близько 30 хвилин;
- Далі розгортаємо з основи пласт;
- Вирізаємо з нього різні фігурки;
- Деко для запікання змащуємо рослинним маслом;
- Розкладаємо на деко печиво;
- Прогріваємо духовку до 200 градусів, поміщаємо туди деко з печивом і залишаємо запікатися на 20 хвилин;
- Готові печива викладаємо на тарілку і подаємо на стіл до чаю.
Печеньки з сирною начинкою
Для приготування буде потрібно:
- маргарин – 150 грам;
- м'який сир – 100 грам;
- сир твердого сорту – 80 грам;
- борошно – 380 грам;
- вода – 120 мл;
- пекарський порошок – 5 грам;
- сіль на свій розсуд.
Час приготування – 1 годину.
Харчова цінність на 100 грам – 420 ккал.
Приступаємо до приготування:
- Першим ділом маргарин перетираємо теркою з крупною решіткою, викладаємо його в чашку і змішуємо з м'яким сиром;
- Твердий сир розтираємо теркою з дрібними зубцями, викладаємо його до маргарину, туди ж підливаємо воду;
- Засипаємо борошно, додаємо сіль і пекарський порошок;
- Замішуємо тісто вручну, воно має вийти не дуже густе, але з досить щільною структурою;
- Загортаємо основу в поліетиленовий пакет, ставимо в холод на 20 хвилин;
- Після цього витягуємо, прокатуємо у вигляді пласта і вирізаємо трикутники;
- Деко змащуємо олією і викладаємо на нього всі трикутники;
- Прогріваємо духовку до 180 градусів;
- Поміщаємо в духовку трикутне печиво з сиром і випікаємо його приблизно 25 хвилин;
- Готові печива виймаємо на тарілку і подаємо на стіл.
Корисні поради
- для різноманітності в тісто можна додати горіхи, родзинки, курагу, шоколад, мармелад або шматочки фруктів;
- можна зробити шоколадні печива, для цього в основу потрібно додати кілька великих ложок какао-порошку;
- можна всередину печива покласти начинку з повидла, джему або згущеного молока, вийде дуже смачно і незвично;
- для запаху в тісто можна додати ванілін або кориця;
- запікати краще всього на папері для запікання, завдяки їй низ випічки не пригорить.
Печінка на маргарині – це смачна випічка, яку можна приготувати по-різному. Її можна доповнити різними компонентами, наприклад, горіхами, варенням, сухофруктами або свіжими фруктами. У будь-якому випадку, як би не експериментували, це печиво завжди виходить просто чудовим!