11 июнь 2019 1 418

Рецепти приготування курника з куркою та картоплею

Існує величезна кількість видів випічки з несолодкої начинкою. Ми поговоримо про курнике. Що ж це за страва така?

Курник – це досить-таки старе російське блюдо, він являє собою пиріг з м'ясом всередині. Спочатку він робився з куркою.

До речі, свою назву пиріг отримав саме завдяки м'яса цієї птиці. Але з часом наповнення стало складніше.

Сьогодні вмістом смачного пирога крім м'яса можуть служити і інші інгредієнти, такі як гриби, рис, сир, картопля. Саме рецепт курника з куркою та картоплею ми розглянемо нижче.

Рецепт апетитного курника з куркою і ароматною картоплею
Інгредієнти Кількість
борошна - скільки зажадає тісто
кефіру - 250 мл
вершкового масла (можна маргарин) - 1 упаковка
солі - пів чайної ложки
соди - пів чайної ложки
курячого м'яса - 0,5 кг
картоплі - 3-4 шт.
ріпчастої цибулі - 3-4 шт.
спецій - за смаком
Час приготування: 180 хвилин Калорійність на 100 грам: 249 Ккал

Взагалі, пиріг з куркою набагато легше для шлунка, ніж з іншим м'ясом. Тим, хто готує курник вперше, краще всього використовувати курку.

У даному рецепті використовується варіант пирога з тестом на кефірі.

І не просто так, адже у цього виду тесту безліч переваг: довгий час не черствіє, легко засвоюється, в ньому менше калорій, ніж у дріжджовому, наприклад.

Однак пам'ятайте: в жодному разі не потрібно робити тісто дуже тугим, але і липким його робити теж не треба. Щоб досягти золотої середини, засипаємо борошно не всю відразу, а потроху.

Тепер опишемо детально всі етапи приготування смачного курника з картоплею і куркою за рецептом з наочними фото.

Тісто для нашого курника замісити можна досить просто і швидко. Для початку у кефір засипаємо невелику щіпку соди, далі в металевій ємності розігріваємо масло (або маргарин) до м'якого, але нежидкого стану.

Потім все це потрібно перемішати до однорідної консистенції. Потім на 1,5-2 години при температурі 15-20°С залишаємо тісто полежати в целофановому мішечку.

Тепер приступаємо до наповнення. Вимити і почистити овочі, нарізати їх, куряче м'ясо порізати на дрібні шматочки.

Далі потрібно з одного шматка тіста зробити два: той, що більше, буде нижньою частиною, а менший – верхи. Низ розкачати, надавши круглу форму або форму листа.

Потім потрібно розкласти розкачане тісто на деко, заздалегідь змащений маслом, або спеціальну форму. Викладають начинку, як правило, шарами:

  1. Злегка перчене і солона курка;
  2. Цибуля;
  3. Картопля, сіль, перець;
  4. Шматочки масла.

Але якщо кухар захоче вміст змішати, то смак від цього сильно не постраждає.

Далі потрібно закрити курку та овочі іншою частиною тіста і обережно затиснути краю пирога. Щоб курник добре пропікся, потрібно зробити невеликий отвір в середині верхньої частини пирога або багато маленьких.

Прикрасити можна різними фігурками з тіста, як показано на фото.

Потім треба помістити в гарячу духовку деко з курником і почекати, поки скоринка зарум'яниться.

Після цього залишається витягнути готовий курник і для краси змастити його олією або яйцем.

Відео-рецепт приготування курника дивіться нижче:

Ніжний пиріг з листкового тіста з куркою, картоплею і сиром

Ще один рецепт курника, на цей раз — з листкового тіста. Вироби з нього подобаються практично всім, адже воно дуже смачне і приємно хрумтить у роті.

Але процес його приготування досить трудомісткий, так і все може вийти не так, як хочеться. Тому краще купити в магазині готове листкове тісто. В начинку, крім курки та картоплі, додамо сир для надання ніжності страви.

Інгредієнти:

  • 0,5 кг листкового тіста (прісного, бездріжджового);
  • 400-500 г м'яса курки;
  • Одна цибулина;
  • 100 г сиру (твердих сортів);
  • Приправи за смаком;
  • Одне яйце.

Для начинки краще брати куряче філе, ця частина птиці готується швидше всього. Філе порізати на невеликі кубики, додати перець, сіль або іншу приправу.

Потерти на тертці сир твердого сорту, а цибулину порізати на четвертинки. Змішати м'ясо, сир і цибулю.

Отриману начинку викласти на попередньо розкачане тісто, добре її розрівнявши. Потрібно обов'язково залишити місця з країв і по кутах для защипування тесту.

Ще один пласт тіста проткнути по всій площі виделкою і накрити начинку зверху. Краї потрібно ретельно зліпити один з одним.

Можна зробити краю красивої форми, наприклад, ребристою або у вигляді кіски. Зверху треба змастити пиріг яйцем.

Потім помістити виріб приблизно на 30 хв в духову піч, виставивши температуру на 200-210 градусів. Під час випікання курник повинен покритися золотистою скоринкою.

Готовий курник повинен постояти хвилин десять, щоб охолонути. Все, можна розрізати і подавати страву до столу.

Лінивий курник — просто, швидко і смачно

Інгредієнти для приготування рецепту ледачого курника з картоплею і куркою потрібні такі:

  • 100 г маргарину;
  • 2 склянки борошна;
  • 1 стакан молока;
  • 1 чайна ложка соди;
  • 1 чайна ложка солі;
  • 6 штук картоплі;
  • 400-500 г м'яса курки;
  • 1 велика цибулина;
  • Сіль, різні приправи.

Маргарин потрібно розтопити в мисці до м'якої консистенції, додати до нього борошно, налити молоко, насипати соду і сіль. Всі продукти добре перемішати.

Подрібнити курячу м'якоть і цибулю, порізати кубиками картоплю. Можна додати трохи солі, перцю або спецій.

В якості форми потрібно взяти сковороду. Її змастити маслом, вилити туди частину тіста, яке має рівномірно розподілитися по дну.

Зверху покласти начинку, вирівняти. Залити рештою тестом і теж розрівняти. Поставити температуру в духовці на 180 градусів і запікати пиріг півтори години.

При такому способі готування не треба розкачувати тісто, защипывать краю, тут все відбувається само собою, а курник виходить не менш смачним.

Популярність м'яса курки зростає з кожним днем. Звичайно, її і готувати, і їсти — одне задоволення! Рецепти курки в мультиварці з фото: смачно, корисно, святково. До речі, саме це м'ясо можуть дозволити собі люди, що прагнуть до зниження ваги.

Не знаєте, що приготувати гостям на день народження? Тут можете почерпнути свіжі ідеї. Всі страви смачні і нескладні.

Дізнайтеся тут, чим корисні висівки і чому деякі люди їх вживають для поліпшення здоров'я. Будьте обізнані!

Корисні поради господині

Як і в інших рецептах, приготування курника з куркою та картоплею вимагає до себе належної уваги і дотримання деяких моментів:

  1. Щоб курник вийшов красивої форми, потрібно викладати начинку рівномірно;
  2. Ще, викладаючи начинку потрібно залишати трохи місця з країв для того, щоб вміст пирога не вивалилося;
  3. Для апетитного вигляду пиріг потрібно змащувати яйцем або рослинним маслом;
  4. Щоб не сщипывать краю, можна заливати тісто в сковороду і краю «злипнуться» самі;
  5. Крім описаних вище видів тіста можна використовувати ще і млинцеве.

Пироги з куркою та картоплею смачні і готувати їх досить просто. Рецепти курников згодяться будь-якій господині. Будь то сімейне свято або звичайний день, і сім'я і гості по достоїнству оцінять це просте російське блюдо.

При готуванні таких пирогів господиня при виборі тіста і начинки не обмежена суворими рамками. Можна пробувати різні, комбінувати інгредієнти. І головне, щоб життя була смачною!

Почати експерименти з складовими пирога можна прямо зараз. Для натхнення представляємо вам відеозапис, в якій розглянуто дуже цікавий млинцевий курник.

Можете сміливо спробувати приготувати його самостійно. Розбудіть в собі кулінарного генія!

Що ще почитати: