Як спекти домашній бісквітний рулет з повидлом
Бісквітні рулети з повидлом – це проста, швидка, смачна та недорога випічка, яка принесе здоров'ю будь-якої ласуни більше користі, ніж будь-яка купівельна солодощі з магазину.
Впоратися з приготуванням цього десерту зможе навіть недосвідчена господиня, головне мати під рукою не тільки необхідні інгредієнти, але і правильний докладний рецепт.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
великих добірних курячих яєць - | 3 шт. |
білого кристалічного цукру - | 160 р |
пшеничного борошна - | 140 г |
повидла - | 300 г |
теплої кип'яченої води - | 90 мл |
рослинного масла без запаху - | 20 мл |
Час приготування: 40 хвилин | Калорійність на 100 грам: 252 Ккал |
Ніжне повітряне тісто, згорнуте разом з яблучним повидлом в звабливий своїм ароматом і видом рулет – це не тільки дуже смачно, але і дуже просто. Не дивлячись на це, приготування такого десерту часто лякає господинь, і справа зовсім не в примхливому бисквитном тесті, а в процесі згортання його в рулет.
Докладне керівництво з приготування цього десерту, допоможе освоїти всі тонкощі процесу, і тоді бісквітний рулет з яблучним повидлом стане частим гостем на вашому столі.
Покрокова інструкція приготування:
- Перш ніж приступити до замішування тіста, потрібно включити духовку на розігрів (необхідна температура – 200 градусів) і підготувати деко. Застелити його папером для випічки, яку змастити рослинним маслом;
- Тепер можна приступати до замішування тіста. Яйця (їх температура всупереч існуючій думці не має абсолютно ніякого значення) збити міксером разом з яйцями. Починати треба процес збивання з мінімальної швидкості і поступово перевести її на максимальну;
- Через 10 хвилин повинна вийти світла пишна пінна маса, в яку потрібно невеликими порціями просіяти і вмішати муку. Цей процес здійснюється виключно за допомогою лопатки, рухи повинні бути знизу вгору;
- Готове однорідне тісто викласти на пергамент і розрівняти лопаткою. Потім відправити деко в духовку приблизно на 10 хвилин;
- Поки корж печеться з водички і столової ложки повидла потрібно зробити сироп для просочення;
- Усі процеси, які потрібно буде робити дуже швидко, і краще надівши на руку прихватку. Дістати бісквіт з духовки і викласти на інший промаслений лист пергаменту, зняти папір, на якій він турбувався, пройтися по ньому пензликом, змоченої в сиропі, намазати повидлом і швидко скрутити, поки вона не охолола;
- Перед нарізкою рулет краще охолодити. В якості прикраси можна посипати цукровою пудрою.
Покроковий рецепт випічки з повидлом і горіхами
Якщо хочеться зробити бісквітний рулет з товстим шаром начинки, то краще не класти всередину одне повидло, щоб він не вийшов занадто солодким, нудною і важкою. У такому разі для начинки краще змішати повидло з горіхами, сухофруктами, сиром або свіжими ягодами.
Для цього виду випічки з начинкою з повидла і горіхів знадобляться:
- 6 курячих яєць;
- 200 г цукру;
- 240 г борошна;
- 3 г ваніліну;
- 500 г повидла;
- 200 г ядер волоських горіхів.
Сумарний час випічки і розстойки рулету складе 90 хвилин.
Харчова цінність такого десерту – 300,0 ккал/100 р.
Хід роботи:
- На водяній бані в пишну піну міксером збити яйця разом з цукровим піском. Потім потроху просіяти борошно і замісити бісквітне тісто;
- Деко застелити папером для випічки, на неї рівномірно розподілити тісто і відправити на 15-20 хвилин в духовку запікатися при стандартній для бісквіта температурі (200 градусів);
- Готовий гарячий корж згорнути рулетом разом з папером і дати охолонути;
- Ядра волоських горіхів трохи обсмажити на сухій сковороді, потім пропустити через м'ясорубку і змішати з повидлом;
- Остиглий корж обережно розгорнути, зняти папір, щедро намазати повидлом з горіхами і знову згорнути:
- Дати рулету підійти близько однієї години, потім перед подачею нарізати на порційні шматочки.
Скільки варити курячі ніжки — читайте як правильно підготувати продукт для супу чи інших страв.
Читайте як приготувати смачну картоплю фрі в мультиварці.
Читайте як приготувати шарлотку з капусти — наші рецепти допоможуть вам урізноманітнити домашню випічку.
Корисні поради
Головна умова щодо яєць для бісквіта – це не їхня температура (холодні або кімнатної температури), а їх свіжість. Яйця неодмінно повинні бути свіжими, тоді вони добре взобьются. Якщо все ж яйця погано взбились, і тісто вийшло важким, ситуацію можна виправити, додавши трохи гашеного соди або розпушувача для тіста.
Корж для рулету не можна довго тримати в духовці, інакше він пересохне і потім просто зламається при згортанні його в рулет. У разі, коли господиня по недосвідченості пересушила бісквіт, можна виправити цю помилку, безпосередньо перед скручуванням просочивши корж сиропом, солодким чаєм або соком.
Якщо повидло для начинки виявилося занадто рідкісним, існує величезна ймовірність того, що воно просто витече з випічки. Відрегулювати консистенцію начинки можна, додавши в неї трохи мелених здобних сухарів або крихт пісочного печива.
Крім повидла, як наповнення для бісквітного рулету можна використовувати і різні види креми: заварний, сметанний, на основі вареної згущенки, сирний, білковий заварний, масляний і інші.
Прикрасити готовий рулет зверху можна подрібненим арахісом, пелюстками мигдалю, цукровою пудрою, какао-порошком, глазур'ю з білого або темного шоколаду, збитими вершками та іншими кондитерськими топпінг.