13 март 2019 5 919

Як приготувати рулет з листкового тіста з фаршем

Випічка з листкового тіста — це практично безвідмовний варіант, її люблять усі. Але метушні з його самостійним приготуванням чимало і доцільніше піч з готового. Воно нічим не гірше, просто на заводі його роблять в промислових масштабах, що дозволить заощадити час господині

Якщо зробити випічку з м'ясом, то вона може виступати як повноцінне ситне блюдо. Рулет є аналогом пирога з м'ясом, але в більш швидкому виконанні. Його можна їсти як гарячим, так і холодним.

Покроковий рецепт
Інгредієнти Кількість
замороженого тіста - 400 г (2 аркуша)
фаршу (свинина або яловичина в будь-якому поєднанні) - 300 г
цибулин - 1 шт.
білок яйця - 1 шт.
олія соняшникова - для смаження
борошна - 2 ст. ложки
солі - 1 ч. л.
спецій - на свій смак
Час приготування: 40 хвилин Калорійність на 100 грам: 230 Ккал

Тісто продається в замороженому вигляді у формі листів і рулонів, буває дріжджовим і бездріжджовим. Ось покроковий рецепт рулету з бездріжджового листкового тіста з м'ясним фаршем.

  1. Розморозити тісто, але не повністю, близько години;
  2. На олії підсмажити цибулю до м'якості, до нього додати фарш, посолити, додати спецій і обсмажити на великому вогні до скоринки;
  3. Присипавши дошку або стіл борошном розкачати обидва пласта до товщини 3-4 мм;
  4. Половину готового фаршу розподілити на розкатаному тесті, залишивши по краях 1,5 см порожнього простору;
  5. Сформувати рулет, прищипнув краю;
  6. Змастити білком, викласти на пергамент для випічки і відправити в духовку;
  7. Зробити кілька проколів виделкою, щоб рулет не здувся;
  8. Випікати при 200 градусах півгодини.

Рецепт крилець як у КФС — спробуйте смачну закуску, яка найкращим чином підійде до пива.

Рецепт бісквітного рулету з повидлом — смачна страва до чаю.

Ще один варіант десерту — трубочки з кремом. Візьміть на замітку цей рецепт.

Рулет з листкового дріжджового тіста з курячим фаршем

Дріжджове тісто від бездріжджового відрізняється тим, що готова випічка буде пишніше, і менш калорійніше. У бездрожжевом шари склеюються за рахунок підвищеного вмісту олії, але воно може довго зберігатися в морозилці. Дріжджі тривалої заморозки не люблять. Крім яловичого фаршу, можна використовувати і курячий. Ось рецепт рулету з курячим фаршем з використанням дріжджів. Має вийти два невеликих рулету.

Необхідні інгредієнти:

  • 400 г дріжджового листкового тіста;
  • курячий фарш — 300 г;
  • 3 яйця;
  • часник — 3 зубчики;
  • вершки 20% — 20 мл;
  • вершкове масло — 20 г;
  • сіль спеції за бажанням.

Час приготування: 50 хв.

Калорійність на 100 г: 270 Ккал.

  1. Дістати тісто з холодильника, приблизно за годину;
  2. Нарізати курку, розчавити часник, зварити 2 яйця і дрібно нарубати їх;
  3. В олії обсмажити часник, курятину, посолити, додати спецій;
  4. Злити зайву рідину змішати з яйцем;
  5. Розкачати тісто і викласти начинку на нього;
  6. Скрутити рулет, змастити зверху сирим яйцем і защепити кінці;
  7. Викласти на пекарську папір і відправити в духову шафу на 20 хвилин.

Кулінарні нотатки

Ось кілька порад для приготування незабутньою випічки:

  1. Листкове тісто не можна розморожувати повністю, воно повинно бути твердим, але піддається розкочування;
  2. Випікати довше 30 хвилин не варто, інакше тісто висохне, і випічка стане несмачною;
  3. Духовку краще прогріти заздалегідь, так рулет пропечеться рівномірніше;
  4. Щоб начинка була соковитіше краще додати трохи картоплі або сиру;
  5. Замість проколів виделкою можна зробити косі надрізи 1–2см через кожні 5 см;
  6. Рулет перед запіканням можна посипати кунжутом;
  7. З бездріжджового рулет буде більш розсипчастим і хрустким, з дріжджового м'якше;
  8. При випіканні виробів з дріжджового відкривати духовку під час процесу не можна;
  9. У різних варіаціях до фаршу додають гарбуз, болгарський перець, часник, кабачки. Такі експерименти тільки вітаються.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: