15 апрель 2019 2 012

Бісквітний рулет: рецепти з фото і тонкощі приготування

Рулети з тонкого бісквітного тіста зроблять ваш десертний стіл ошатним і викличуть захоплення у гостей. Цей десерт дуже простий у приготуванні, але господині чомусь побоюються його готувати.

У даній статті ми розглянемо основні варіації приготування солодких рулетів з самими різноманітними наповнювачами: від повидла до начинки зі свіжих фруктів.

Рецепти приголомшливо м'якого бісквітного рулету

З повидлом
Інгредієнти Кількість
яєць - 3-4 шт.
цукрової пудри - ¾ Склянки
борошна - стакан
будь повидла, бажано густої консистенції - стакан
вершкового масла - для змащування форми
Час приготування: 90 хвилин Калорійність на 100 грам: 298 Ккал

Це найпростіший варіант приготування рулету, початківцям господиням рекомендуємо починати кулінарну практику саме з нього.

Розглянемо приготування рецепту по етапах з фото:

  1. Розігрійте духовку до 170°C;
  2. Візьміть ємність для збивання, переконайтеся, що вона повністю суха;
  3. Відокремте білки, при цьому жовтки тримайте поруч, вони нам знадобляться;
  4. Збийте білки з цукровою пудрою до міцних піків;
  5. По одному вводите в тісто жовтки, не припиняючи збивати;
  6. Всипте в тісто просіяне борошно, ретельно перемішайте;
  7. Вилийте отримане тісто на деко, поверхня розрівняйте ложкою і поставте випікати на 12 хвилин;
  8. Готовність визначаємо візуально: тісто має підрум'янитися і трохи піднятися;
  9. Готовий гарячий корж перевертаємо на чисту серветку, змащуємо повидлом і звертаємо (це зручно зробити за допомогою серветки);
  10. Акуратно перекладаємо рулет на форму для подачі, рівняємо краю і за бажанням присипаємо цукровою пудрою;
  11. Даємо охолонути і подаємо до столу з чаєм або кавою.

Зі згущеним молоком

Цей рулет за бажанням можна готувати як зі звичайним згущеним молоком, так і з вареним згущеним молоком, вона більш густої консистенції, тому простіше буде згорнути готовий варіант. Додатково в начинку можна використовувати горіхи або шоколадну крихту, це додасть фактурності ніжного десерту.

Щоб спекти смачний десерт зі згущеним молоком, знадобляться:

  • Курячі яйця – 5 штук;
  • Цукор-пісок – 250 грам;
  • Борошно пшеничне – 160 грам;
  • Згущене молоко – опціонально;
  • Масло вершкове – 1 пачка;
  • Горіхи (за бажанням).

Покрокове приготування бісквітного рулету за рецептом з наочними фото:

  1. Збиваємо яйця з цукром;
  2. Акуратно всипаємо борошно пшеничне, не припиняємо збивати;
  3. Отримане тісто виливаємо в заздалегідь підготовлену форму для випікання, тонким шаром рівномірно розподіляємо по всій поверхні форми;
  4. Ставимо деко в духовку, розігріту до 180°C на 20 хвилин;
  5. Гарячий корж перекладаємо на інший лист, звільняємо від пергаменту, даємо охолонути;
  6. Звичайну згущене молоко змішати з розм'якшеним вершковим маслом в рівних пропорціях і рівномірно наносимо на корж;
  7. Присипаємо крем подрібненими горішками або тертим шоколадом;
  8. Згортаємо рулет, щільно загортаючи краї, стежимо, щоб крем при цьому не витікав;
  9. Охолоджуємо рулет в холодильнику (краще залишити на ніч);
  10. Подаємо нарізаним на красиві порційні шматочки, краще всього поєднується десерт з гарячою міцною кавою.

Їмо, закривши очі від задоволення!

Дивіться відео-рецепт цього чудового десерту зі згущеним молоком:

Шоколадний рулет з кремом

Цей рулет виглядає дуже ошатно на святковому столі з-за контрасту шоколадного бісквітного тіста і білого сметанного крему.

За бажанням зверху можна покрити глазур'ю, а всередину покласти шар ягід, тоді розріз буде ще цікавіше, а смак більш насиченим за рахунок ягідної кислинки.

Необхідну кількість інгредієнтів на 10-12 порцій:

  • 3 яйця;
  • Половина склянки цукру;
  • 1 ст. ложка квіткового меду;
  • 50 грам какао-порошку високої якості;
  • Масло для змазування дека;
  • 0,5 чайної ложки соди.

Для кремової начинки:

  • Склянка сметани жирністю 30%;
  • ½ Склянки цукрової пудри;
  • Стакан будь-яких ягід (особливо добре виходить з вишнею).

Готуємо шоколадний бісквітний рулет з кремом за рецептом так:

  1. У мисці збиваємо яйця з цукром і медом на невеликій швидкості дочиста;
  2. В окремій ємності змішуємо сухі інгредієнти (борошно, порошок какао і соду);
  3. Не припиняючи збивати, вливаємо трохи рідку суміш (навпаки робити не рекомендується, так як все розлетиться по кухні);
  4. Отриману масу виливаємо на вистелений пекарської папером деко, розрівнюємо рівномірно по формі і випікаємо 15 хвилин при 200°C;
  5. Тим часом готуємо крем: змішуємо в мисці сметану з пудрою, збиваємо до загустіння;
  6. Підготуємо ягідну начинку: вишні звільнимо від кісточок і трохи отожмем, щоб сік не зли валося з країв отриманого рулету;
  7. Готовий корж виймаємо й даємо охолонути, якщо тісто вийшло сухуватим – просочіть отриманим соком, тоді його зручніше буде згорнути в трубочку;
  8. Корж рясно змастіть кремом і укладіть по нижньому краю шар ягід;
  9. Згорніть рулет, акуратно притискаючи кожен виток;
  10. Поставте в холодильник, тоді бісквіт вийде соковитим і вологим.

Подавайте десерт до святкового столу, акуратно розклавши ошатні колечка рулету по страві і отримуйте захоплені відгуки ваших гостей.

Пропонуємо вивчити технологію готування ще одного шоколадного рулету, але тільки тепер він буде з вершковим кремом із сиру Філадельфія:

З маком

Особливо смачними виходять бісквітні рулети з маковою начинкою, які ще здавна пекли наші бабусі.

Особливо доречними вони будуть на святковому великодньому столі.

Повітряне здобне тісто з соковитою маковою начинкою по достоїнству оцінять любителі цієї здоби.

Мак у цьому рецепті заварюється з молоком і манною крупою.

Інгредієнти:

  • 5 яєць;
  • Стакан цукру;
  • 160 гр. борошна;
  • 100 гр. маку;
  • 3 столових ложок манної крупи;
  • Молоко – пару столових ложок;
  • Ваніль.

Готуємо бісквітний рулет з маком покроково, дотримуючись інструкції:

  1. Вимиті яйця відокремлюємо на жовтки і білки;
  2. З'єднуємо білки і цукор, збиваємо в густу щільну масу;
  3. По одному додаємо 5 жовтків;
  4. Змішуємо масу з борошном, акуратно розмішуючи тісто ложкою, щоб не пошкодити легкість;
  5. Деко застелити промасленим пергаментом і розподілити тісто по ньому, намагаючись не допускати горбків;
  6. Випікати заготовку для рулету 15 хвилин в розігрітій до 180°С духовій шафі;
  7. Тим часом займемося маком: розмолоти в кавомолці мак з манкою, висипати інгредієнти в каструльку, влити вказану кількість молока і заварити до закипання (5-7 хвилин);
  8. Готовий корж звільнити від паперу, перевернути красивою стороною вгору;
  9. Макову начинку рівномірно розподілити по всій поверхні коржа і тут же згорнути його в рулет;
  10. Краї рулету підрівняти і відправити його в прохолодне місце на пару годин в холодильник ставити не потрібно);
  11. Нарізати на порції (10-12 шматків) і подати до святкового столу.

Продовжуючи тему випічки, пропонуємо вам спекти солодкі хрусткі рогалики з начинкою. Шалено смачні рогалики з пісочного тіста для всієї родини. Особливо добре вони розходяться за чаюванням!

Коли зовсім немає бажання включати духовку і чекати певний час, поки сготовится десерт можна приготувати тістечко «Картопля» з печива. Всі інструкції по приготуванню є в цій статті. Всього 10 хвилин і можна подавати на стіл частування!

Звичні чай і кава теж іноді можна заміняти, наприклад, молочним коктейлем. Тут ви знайдете всілякі рецепти цього смачного напою.

З варенням

На приготування цього десерту вам буде потрібно рівно 20 хвилин, що робить даний рецепт незамінним для раптово наскочили гостей.

При цьому виглядає він вельми ошатно, а за смаком нітрохи не поступається магазинного.

Ваші гості по достоїнству оцінять ніжний смак бісквітного рулету з варенням.

Для приготування цього простого рецепту знадобиться:

  • Яйця – 4 штуки;
  • Цукор – 1 склянка;
  • Борошно пшеничне – 1 склянка;
  • Розпушувач – 1 пакетик;
  • Пакетик ванільного ароматизатора;
  • Стакан варення без кісточок (ідеальний варіант – полуничне);
  • Пудра цукрова для присипки.

Готуємо рулет покроково таким чином:

  1. Яйця збиваємо міксером з цукром і ваніллю;
  2. Просіваємо борошно з розпушувачем;
  3. У суху суміш вливаємо обережно яєчне тісто і перемішуємо;
  4. На змащений лист пергаменту вилийте бісквітну суміш і розрівняти лопаткою;
  5. Випікайте 10-12 хвилин при 200°С;
  6. Вийміть і тут же скрутіть тісто в рулетик прямо з пергаментом;
  7. Розгорніть виріб і рясно промажте його варенням;
  8. Дайте йому просочитися близько години;
  9. Подавайте бісквітний рулет з варенням до вечірнього чаю з лимоном і приймайте компліменти з приводу вашого кулінарної майстерності від ваших гостей! Приємного апетиту.

Давайте подивимося, як проходять всі етапи приготування рулету з полуничним варенням:

З бананом

В будь-якому будинку бувають випадки, коли потрібно утилізувати запас закуплені продукти і цей рецепт стане прекрасним способом використання бананів, які вже починають темніти.

Рулет бісквітний, приготований за цим рецептом, виходить надзвичайно повітряним, а банан доповнює смак і додає нотку свіжості.

Компоненти для десерту:

  • Яйця – 4 штуки;
  • Цукор – 200 грам;
  • Борошно – 1 склянка;
  • Варена згущене молоко – 200 грам;
  • Банани – 2 штуки.

Покроковий рецепт бісквітного рулету з бананом:

  1. Яйця збиваємо з цукром до утворення щільної білої піни;
  2. Змішуємо яєчну суміш з борошном;
  3. Акуратно розкладаємо тісто по змащеного пергаменту;
  4. Встановлюємо деко в духовку на 10-12 хвилин при температурі 170°C;
  5. Отриманий корж виймаємо і гарячим згортаємо, надаючи форму майбутнього рулету;
  6. Розкриваємо злегка остиглий рулет і змащуємо вареним згущеним молоком, по нижньому краю розміщуючи цілі, нерезаные (!) банани;
  7. Звертаємо виріб і ставимо охолоджуватися;
  8. На остиглий рулетик наносимо глазур, поливаючи тонкими цівками поперек вироби;
  9. Обережно нарізаємо його тонкими порційними шматками (з вказаної кількості вийде 10-12 порцій);
  10. Запрошуємо всіх до столу!

Корисні поради кулінарів

Завжди використовуйте пергамент для приготування рулету, це дасть можливість вам благополучно витягнути корж з форми.

Якщо бісквіт вийшов сухуватим, можна легко виправити ситуацію, просочивши корж цукровим сиропом, тільки не перестарайтеся, інакше він розм'якне.

При випічці вмикайте функцію «конвекція», бісквіт буде особливо пишним.

Бісквітні рулети – швидкий спосіб приготування десерту, використовуючи мінімум продуктів, при цьому результат завжди буде радувати.

А як на рахунок експериментів? У черговому відео-сюжеті ви дізнаєтеся, як готувати рулетик з бісквітного тіста під назвою «Мімоза»:

Що ще почитати: