Бісквітний рулет: рецепти з фото і тонкощі приготування
Рулети з тонкого бісквітного тіста зроблять ваш десертний стіл ошатним і викличуть захоплення у гостей. Цей десерт дуже простий у приготуванні, але господині чомусь побоюються його готувати.
У даній статті ми розглянемо основні варіації приготування солодких рулетів з самими різноманітними наповнювачами: від повидла до начинки зі свіжих фруктів.
Рецепти приголомшливо м'якого бісквітного рулету
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
яєць - | 3-4 шт. |
цукрової пудри - | ¾ Склянки |
борошна - | стакан |
будь повидла, бажано густої консистенції - | стакан |
вершкового масла - | для змащування форми |
Час приготування: 90 хвилин | Калорійність на 100 грам: 298 Ккал |
Це найпростіший варіант приготування рулету, початківцям господиням рекомендуємо починати кулінарну практику саме з нього.
Розглянемо приготування рецепту по етапах з фото:
- Розігрійте духовку до 170°C;
- Візьміть ємність для збивання, переконайтеся, що вона повністю суха;
- Відокремте білки, при цьому жовтки тримайте поруч, вони нам знадобляться;
- Збийте білки з цукровою пудрою до міцних піків;
- По одному вводите в тісто жовтки, не припиняючи збивати;
- Всипте в тісто просіяне борошно, ретельно перемішайте;
- Вилийте отримане тісто на деко, поверхня розрівняйте ложкою і поставте випікати на 12 хвилин;
- Готовність визначаємо візуально: тісто має підрум'янитися і трохи піднятися;
- Готовий гарячий корж перевертаємо на чисту серветку, змащуємо повидлом і звертаємо (це зручно зробити за допомогою серветки);
- Акуратно перекладаємо рулет на форму для подачі, рівняємо краю і за бажанням присипаємо цукровою пудрою;
- Даємо охолонути і подаємо до столу з чаєм або кавою.
Зі згущеним молоком
Цей рулет за бажанням можна готувати як зі звичайним згущеним молоком, так і з вареним згущеним молоком, вона більш густої консистенції, тому простіше буде згорнути готовий варіант. Додатково в начинку можна використовувати горіхи або шоколадну крихту, це додасть фактурності ніжного десерту.
Щоб спекти смачний десерт зі згущеним молоком, знадобляться:
- Курячі яйця – 5 штук;
- Цукор-пісок – 250 грам;
- Борошно пшеничне – 160 грам;
- Згущене молоко – опціонально;
- Масло вершкове – 1 пачка;
- Горіхи (за бажанням).
Покрокове приготування бісквітного рулету за рецептом з наочними фото:
- Збиваємо яйця з цукром;
- Акуратно всипаємо борошно пшеничне, не припиняємо збивати;
- Отримане тісто виливаємо в заздалегідь підготовлену форму для випікання, тонким шаром рівномірно розподіляємо по всій поверхні форми;
- Ставимо деко в духовку, розігріту до 180°C на 20 хвилин;
- Гарячий корж перекладаємо на інший лист, звільняємо від пергаменту, даємо охолонути;
- Звичайну згущене молоко змішати з розм'якшеним вершковим маслом в рівних пропорціях і рівномірно наносимо на корж;
- Присипаємо крем подрібненими горішками або тертим шоколадом;
- Згортаємо рулет, щільно загортаючи краї, стежимо, щоб крем при цьому не витікав;
- Охолоджуємо рулет в холодильнику (краще залишити на ніч);
- Подаємо нарізаним на красиві порційні шматочки, краще всього поєднується десерт з гарячою міцною кавою.
Їмо, закривши очі від задоволення!
Дивіться відео-рецепт цього чудового десерту зі згущеним молоком:
Шоколадний рулет з кремом
Цей рулет виглядає дуже ошатно на святковому столі з-за контрасту шоколадного бісквітного тіста і білого сметанного крему.
Необхідну кількість інгредієнтів на 10-12 порцій:
- 3 яйця;
- Половина склянки цукру;
- 1 ст. ложка квіткового меду;
- 50 грам какао-порошку високої якості;
- Масло для змазування дека;
- 0,5 чайної ложки соди.
Для кремової начинки:
- Склянка сметани жирністю 30%;
- ½ Склянки цукрової пудри;
- Стакан будь-яких ягід (особливо добре виходить з вишнею).
Готуємо шоколадний бісквітний рулет з кремом за рецептом так:
- У мисці збиваємо яйця з цукром і медом на невеликій швидкості дочиста;
- В окремій ємності змішуємо сухі інгредієнти (борошно, порошок какао і соду);
- Не припиняючи збивати, вливаємо трохи рідку суміш (навпаки робити не рекомендується, так як все розлетиться по кухні);
- Отриману масу виливаємо на вистелений пекарської папером деко, розрівнюємо рівномірно по формі і випікаємо 15 хвилин при 200°C;
- Тим часом готуємо крем: змішуємо в мисці сметану з пудрою, збиваємо до загустіння;
- Підготуємо ягідну начинку: вишні звільнимо від кісточок і трохи отожмем, щоб сік не зли валося з країв отриманого рулету;
- Готовий корж виймаємо й даємо охолонути, якщо тісто вийшло сухуватим – просочіть отриманим соком, тоді його зручніше буде згорнути в трубочку;
- Корж рясно змастіть кремом і укладіть по нижньому краю шар ягід;
- Згорніть рулет, акуратно притискаючи кожен виток;
- Поставте в холодильник, тоді бісквіт вийде соковитим і вологим.
Подавайте десерт до святкового столу, акуратно розклавши ошатні колечка рулету по страві і отримуйте захоплені відгуки ваших гостей.
Пропонуємо вивчити технологію готування ще одного шоколадного рулету, але тільки тепер він буде з вершковим кремом із сиру Філадельфія:
З маком
Особливо смачними виходять бісквітні рулети з маковою начинкою, які ще здавна пекли наші бабусі.
Особливо доречними вони будуть на святковому великодньому столі.
Повітряне здобне тісто з соковитою маковою начинкою по достоїнству оцінять любителі цієї здоби.
Мак у цьому рецепті заварюється з молоком і манною крупою.
Інгредієнти:
- 5 яєць;
- Стакан цукру;
- 160 гр. борошна;
- 100 гр. маку;
- 3 столових ложок манної крупи;
- Молоко – пару столових ложок;
- Ваніль.
Готуємо бісквітний рулет з маком покроково, дотримуючись інструкції:
- Вимиті яйця відокремлюємо на жовтки і білки;
- З'єднуємо білки і цукор, збиваємо в густу щільну масу;
- По одному додаємо 5 жовтків;
- Змішуємо масу з борошном, акуратно розмішуючи тісто ложкою, щоб не пошкодити легкість;
- Деко застелити промасленим пергаментом і розподілити тісто по ньому, намагаючись не допускати горбків;
- Випікати заготовку для рулету 15 хвилин в розігрітій до 180°С духовій шафі;
- Тим часом займемося маком: розмолоти в кавомолці мак з манкою, висипати інгредієнти в каструльку, влити вказану кількість молока і заварити до закипання (5-7 хвилин);
- Готовий корж звільнити від паперу, перевернути красивою стороною вгору;
- Макову начинку рівномірно розподілити по всій поверхні коржа і тут же згорнути його в рулет;
- Краї рулету підрівняти і відправити його в прохолодне місце на пару годин в холодильник ставити не потрібно);
- Нарізати на порції (10-12 шматків) і подати до святкового столу.
Продовжуючи тему випічки, пропонуємо вам спекти солодкі хрусткі рогалики з начинкою. Шалено смачні рогалики з пісочного тіста для всієї родини. Особливо добре вони розходяться за чаюванням!
Коли зовсім немає бажання включати духовку і чекати певний час, поки сготовится десерт можна приготувати тістечко «Картопля» з печива. Всі інструкції по приготуванню є в цій статті. Всього 10 хвилин і можна подавати на стіл частування!
Звичні чай і кава теж іноді можна заміняти, наприклад, молочним коктейлем. Тут ви знайдете всілякі рецепти цього смачного напою.
З варенням
На приготування цього десерту вам буде потрібно рівно 20 хвилин, що робить даний рецепт незамінним для раптово наскочили гостей.
При цьому виглядає він вельми ошатно, а за смаком нітрохи не поступається магазинного.
Ваші гості по достоїнству оцінять ніжний смак бісквітного рулету з варенням.
Для приготування цього простого рецепту знадобиться:
- Яйця – 4 штуки;
- Цукор – 1 склянка;
- Борошно пшеничне – 1 склянка;
- Розпушувач – 1 пакетик;
- Пакетик ванільного ароматизатора;
- Стакан варення без кісточок (ідеальний варіант – полуничне);
- Пудра цукрова для присипки.
Готуємо рулет покроково таким чином:
- Яйця збиваємо міксером з цукром і ваніллю;
- Просіваємо борошно з розпушувачем;
- У суху суміш вливаємо обережно яєчне тісто і перемішуємо;
- На змащений лист пергаменту вилийте бісквітну суміш і розрівняти лопаткою;
- Випікайте 10-12 хвилин при 200°С;
- Вийміть і тут же скрутіть тісто в рулетик прямо з пергаментом;
- Розгорніть виріб і рясно промажте його варенням;
- Дайте йому просочитися близько години;
- Подавайте бісквітний рулет з варенням до вечірнього чаю з лимоном і приймайте компліменти з приводу вашого кулінарної майстерності від ваших гостей! Приємного апетиту.
Давайте подивимося, як проходять всі етапи приготування рулету з полуничним варенням:
З бананом
В будь-якому будинку бувають випадки, коли потрібно утилізувати запас закуплені продукти і цей рецепт стане прекрасним способом використання бананів, які вже починають темніти.
Рулет бісквітний, приготований за цим рецептом, виходить надзвичайно повітряним, а банан доповнює смак і додає нотку свіжості.
- Яйця – 4 штуки;
- Цукор – 200 грам;
- Борошно – 1 склянка;
- Варена згущене молоко – 200 грам;
- Банани – 2 штуки.
Покроковий рецепт бісквітного рулету з бананом:
- Яйця збиваємо з цукром до утворення щільної білої піни;
- Змішуємо яєчну суміш з борошном;
- Акуратно розкладаємо тісто по змащеного пергаменту;
- Встановлюємо деко в духовку на 10-12 хвилин при температурі 170°C;
- Отриманий корж виймаємо і гарячим згортаємо, надаючи форму майбутнього рулету;
- Розкриваємо злегка остиглий рулет і змащуємо вареним згущеним молоком, по нижньому краю розміщуючи цілі, нерезаные (!) банани;
- Звертаємо виріб і ставимо охолоджуватися;
- На остиглий рулетик наносимо глазур, поливаючи тонкими цівками поперек вироби;
- Обережно нарізаємо його тонкими порційними шматками (з вказаної кількості вийде 10-12 порцій);
- Запрошуємо всіх до столу!
Корисні поради кулінарів
Завжди використовуйте пергамент для приготування рулету, це дасть можливість вам благополучно витягнути корж з форми.
Якщо бісквіт вийшов сухуватим, можна легко виправити ситуацію, просочивши корж цукровим сиропом, тільки не перестарайтеся, інакше він розм'якне.
Бісквітні рулети – швидкий спосіб приготування десерту, використовуючи мінімум продуктів, при цьому результат завжди буде радувати.
А як на рахунок експериментів? У черговому відео-сюжеті ви дізнаєтеся, як готувати рулетик з бісквітного тіста під назвою «Мімоза»: