Як спекти пиріг з листкового тіста з сиром
Пиріг з листкового тіста з сиром можна приготувати за максимально короткий час. Така прекрасна випічка зможе виручити перед несподіваним приходом гостей або при бажанні порадувати себе і близьких смачним десертом, але при цьому, повну відсутність часу на тривалий процес приготування вигадливих пирогів.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
дріжджове листкове тісто - | 300 грам |
сир 9%-ний - | 300 грам |
курячі яйця - | 2 штуки |
цукор - | 70 грам |
лимон - | половина одного |
концентрат лимонний - | одна капсула |
родзинки - | 30 грам |
сметана (жирність 15%-ная) - | 100 грам |
Час приготування: 60 хвилин | Калорійність на 100 грам: 242 Ккал |
Цей рецепт відкритого листкового пирога з сиром чудово доповнюється свіжим лимонним смаком.
Покрокове приготування відкритого листкового пирога:
- Спочатку необхідно зайнятися підготовкою родзинок, який ретельно перебирається, потім промивається і заливається окропом. Відставити родзинки з гарячою водою в бік і приступити до підготовки начинки;
- Підготовлений сир потрібно розтерти разом з цукром до утворення масу з мінімальною зернистістю;
- Додати до сиру сметану і знову дуже ретельно все перемішати;
- Потім вбити підготовлені курячі яйця і знову все змішати до утворення абсолютно однорідної маси;
- З половини одного лимона обережно зняти цедру, яка повинна бути дуже дрібно і додати до сметано-сирну суміш. Також одночасно з цим додати в суміш лимонний концентрат і все разом перемішати;
- З родзинок злити всю воду до останньої краплі і також набряклий продукт додати в підготовлювану начинку;
- Дуже ретельно перемішати всю начинку;
- Придбане в магазині тісто необхідно розморозити, а потім розкотити в круглий пласт, товщина якого повинна скласти не менше 3 мм. При розкочуванні варто орієнтуватися на розміри форми. З допомогою качалки подготовленны1й пласт переноситься у форму, при цьому обов'язково необхідно сформувати бортики, висота яких складе не менше 3 см;
- Поверхню пласта обов'язково потрібно проколоти виделкою, для того щоб у процесі випікання не утворилися бульбашки;
- Рівномірно розкласти начинку по пласту. Добре розрівняти і відправити в заздалегідь нагріту до 180С духовку;
- Час випікання пирога в духовій шафі повинно тривати не більше 45 хвилин.
Перловка з тушонкою в мультиварці — це ситне і досить просте блюдо, яке можна готувати кожен день.
Дієтичні котлети з індички — краща страва для дитячого харчування. Котлетки виходять ніжними і соковитими, читайте наші рецепти.
Кілька варіантів соус для шашлику від класичного до пряного з грузинськими нотками.
Листковий пиріг з бездріжджового тіста з сиром і цукатами
Пиріг, приготований за цим рецептом, виходить смачним, соковитим, наповненим, що володіє сильним ароматом. Тут потрібні такі складові:
- листкове бездріжджове тісто – ½ кг;
- сир 9%-ний – ½ кг;
- цукор (можна цукровий пісок) – п'ять столових ложок;
- маленька щіпка солі;
- ванілін – одна чайна ложка;
- курячі яйця – три штуки;
- цукати – десять штук;
- вершкове масло, попередньо залишене в кімнатних умовах – 20 грам.
Час приготування: 1 годину 10 хвилин.
Калорійність – 259 ккал.
Процес приготування смачного десерту в етапах:
- Придбане готове тісто необхідно залишити для повної розморожування в умовах кімнатної температури;
- У цей час можна зайнятися підготовкою начинки. Для цього в глибоку ємність висипати підготовлений сир, до якого необхідно додати цукор або цукровий пісок і ванілін;
- Цукати нарізати на невеликі шматочки і разом з дрібкою солі відправити до сиру. Ретельно перемішати складу;
- В окремій ємності збити курячі яйця і додати до сиру, але перед цим потрібно залишити невелику частину для змащування майбутнього пирога. Сирну суміш потрібно ретельно вимішати разом з яйцями до повного розчинення цукру;
- Повністю розморожене тісто треба розкачати в довжину так, щоб воно збільшилося вдвічі;
- Викласти в підготовлену начинку, залишаючи з кожного краю по 2 см вільного простору;
- Скатати тісто в рулет, щільно защипнувши краю;
- Круглий деко змастити розм'якшений вершковим маслом і приступити до викладання рулету у формі спіралі;
- Змастити поверхню отриманої спіралі відкладеної яєчної сумішшю з додаванням невеликої кількості цукру;
- Обов'язково варто проколоти пиріг в декількох місцях за допомогою вилки;
- Розігріти духовку до 200С і відправити в неї форму з пирогом. Час випікання складе не більше 50 хвилин.
Закусочний пиріг з готового тіста з сиром і зеленню
Цей рецепт допоможе вирішити проблему з нестачею закусок на святковому столі. До того ж, процес приготування займе зовсім небагато часу. Для цього потрібно:
- листкове бездріжджове тісто – 250 грам;
- сир 9%-ний – 200 грам;
- сметана (жирність – 15%) – 200 грам;
- свіжі яйця (курячі) – чотири штуки;
- будь-який твердий сир – 100 грам;
- олія оливкова – одна столова ложка;
- за невеликий щіпці чорного меленого перцю і морської солі;
- свіжа зелень – невеликий пучок.
Час приготування – 45 хвилин.
Калорійність – 260 ккал.
Етапи приготування несолодкого пирога:
- В першу чергу необхідно включити духовку для нагрівання. Оптимальна температура — 190С;
- Тісто розморозити і сформувати з нього пласт, підходящий для підготовленої округлої форми. Обов'язково потрібно сформувати бортики висотою до 2 см;
- Сир помістити в чашу блендера і ретельно подрібнити;
- Твердий сир подрібнити з допомогою терки (бажано великої);
- В окремій ємності змішати курячі яйця з перцем і сіллю і збити за допомогою міксера до отримання суміші однорідної складу;
- Додати до яєчної суміші подрібнений сир, більшу частину тертого твердого сиру і сметану. Знову збити весь склад з допомогою міксера;
- Зелень вимити, добре просушити, подрібнити за допомогою гострого ножа. Додати до збитої начинці і добре перемішати;
- Вилити весь складу на підготовлений у формі пласт тіста і відправити в духовку на 15 хвилин;
- Після закінчення цього часу дістати форму, присипати поверхню рештою кількістю твердого сиру і знову відправити в духовку на 15 хвилин.
Пиріг з листкового тіста з сиром можна приготувати в солодкому варіанті в якості десерту, а можна приготувати і несолодке закуску, яка може стати відмінним варіантом для будь-якого святкового столу або десерту.
Важливою перевагою такого варіанту є те, що час для приготування потрібно мінімальна кількість, а ось результат порадує своєю легкістю і прекрасними смаковими якостями.