05 май 2019 1 307

Прості рецепти чудових пирогів з апельсинами

Ніжний, смачний, ароматний пиріг з додаванням апельсинів – як же багато варіантів приготування такої смакоти! Кожна господиня знайде для себе найкращий, найшвидший і зручний рецепт. Можна зробити бісквітний пиріг з листкового тіста. Приготувати ласощі в духовці або в мультиварці. Є різні способи приготувати пироги з апельсином.

Легкий рецепт
Інгредієнти Кількість
апельсинів - 1 шт.
холодних яєчних білків - 5 шт.
пшеничного борошна - 450 г
соди харчової - 2 ч. ложки
цукру - 140 г
крохмалю картопляного - 1 ст. ложка
солі - щіпка
соняшникової олії - 1 ст. ложка
кисляку 1% - 290 мл
ливочного несолоного масла 72,5% - 150 г
оцту спиртового 5% - 0,5 ст. ложки
Час приготування: 80 хвилин Калорійність на 100 грам: 245 Ккал

Швидкий по приготуванню виходить вологий, м'який, смачний бісквітний пиріг з апельсинами.

Нарізати на шматки масло, перекласти в миску, розтопити в мікрохвильовій печі. Залишити до повного охолодження. В масло насипати цукор, сіль. У суміш з маслом налити кисляк. Перемішати. Соду погасити оцтом і налити в миску.

Борошно і крохмаль просіяти і додати до масляної суміші. Все ретельно збити міксером, щоб не було грудочок. Апельсин вимити і обдати окропом. Зрізати цедру і подрібнити. Можна взяти блендер і подрібнити в ньому або натерти на дрібній тертці.

Апельсин порізати на дрібні шматочки, дістати всі кісточки. Вичавити сік. Можна покласти в марлю і віджати або скористатися соковижималкою. Додати цедру і сік апельсина в тісто. Перемішати. Взяти миску для збивання. Ретельно вимити і знежирити. Це треба для того, щоб яєчні білки добре взбились і не осіли.

Охолоджені яєчні білки покласти в миску, додати сіль на кінчику ножа (що б краще взбивались білки) і збивати міксером, до тих пір, що б білкова маса стала піками, не змінювалася і не розтікалася при нахилі миски. Додати акуратно білкову масу в тісто і перемішати ложкою.

 

Деко або форму для запікання добре пензликом промазати маслом рослинним. Тісто перекласти у форму або на деко. Розігріти духовку. Температура 180 градусів. Випікати пиріг приблизно 35-55 хвилин.

Простий листковий пиріг з додаванням апельсинів і горіхів

З листкового тіста найчастіше готують пироги відкриті і закриті. Бувають вони з солодкою і несолодкої начинкою. Великою популярністю користується пиріг з листкового тіста з апельсинами і горіхами.

Солодкий пиріг з апельсинами подають на свято, на сніданок або просто до чаю. Листкове тісто можна приготувати самому або вибрати простий, швидкий варіант — купити готове в магазині.

Інгредієнти:

  • 3 листа листкового тіста;
  • 3 апельсина;
  • 100 гр. цукру;
  • 360 гр. сиру м'якого 1%;
  • 200 гр. горіхів (кількість можна змінювати за вашим смаком);
  • 3 ст. ложки пшеничного борошна в/с;
  • 100 гр. цукрової пудри;
  • 300 мл вершків 33%.

Час приготування: приблизно 70 хвилин.

Калорійність: близько 270,09 Ккал/100 гр.

Стіл присипати борошном і розкласти листи листкового тіста розморожуватися. Наколоти кожен аркуш виделкою. Деко застелити спеціальним папером для випічки і змастити пензликом соняшниковою олією. Покласти на деко лист листкового тіста. Духовку заздалегідь розігріти (до 180 градусів).

Поставити пиріг на режим верхній і нижній нагрівальний елемент. Випекти всі три листа. Апельсини почистити. Обов'язково зняти білу плівку. Нарізати дрібними шматочками. Вершки збити з цукром до стійких піків.

Додати сир, шматочки апельсина і акуратно перемішати. Крем і горіхи розділити на три частини. Корж змастити кремом, накрити коржем, посипати горіхами.

Зверху другий корж, крем, посипати горіхами. Накрити третім коржем, змастити кремом і посипати горіхами. Готовий пиріг зверху присипати цукровою пудрою.

Риба, запечена з картоплею в духовці — просте і ситне блюдо на кожен день.

Залишився розсіл з огірків або помідорів? Не біда, адже можна спекти смачне печиво.

Візьміть на замітку наші способи завертання млинців з сиром.

Закритий пиріг з листкового тіста

Ще один смачний, корисний, простий рецепт апельсинового пирога.

Інгредієнти:

  • 500 гр. листкового тіста (2 аркуша);
  • 2 апельсина;
  • 75 гр. цукру;
  • 1,5 ст. ложки олії соняшникової;
  • 50 гр. горіхів.

Час приготування: 1 год.

Калорійність: близько 329,18 Ккал/100 гр.

Апельсин вимити, облити окропом. Зняти шкірку. Цедру дрібно натерти. З апельсина зняти білу плівку. Розділити на часточки, дістати всі кісточки. Часточки нарізати шматочками. Горіхи обсмажити на сковорідці. Подрібнити.

Перемішати цукор, апельсин, цедру, горіхи. Розкачати лист листкового тіста. У змащену рослинним маслом круглу форму викласти тісто так, що б тісто закривало краю форми. Покласти на тісто начинку.

Другий пласт листкового тіста розкачати круглої форми і щільно накрити начинку. Краї обов'язково добре защипнути. Духовку розігріти до 200 градусів. Випікати протягом 35-45 хвилин.

Цитрусовий пиріг в мультиварці – швидкий рецепт

Якщо простий пиріг з апельсинами приготувати в мультиварці, він виходить соковитим, ароматним. Якщо порівняти з приготуванням в духовці, апельсиновий пиріг з мультиварки збереже більше корисних речовин.

Інгредієнти:

  • 180 гр. цукру;
  • 240 гр. борошна;
  • 3 апельсина;
  • 3 шт. курячих яєць;
  • 100 гр. маргарину;
  • оцет;
  • 1 ч. ложка харчової соди;
  • олія соняшникова.

Час приготування: близько 1 години 20 хв.

Калорійність: близько 250,84 Ккал/100 гр.

Зняти шкірку з апельсина. Подрібнити на тертці апельсинову цедру. В мікрохвильовій печі, можна на водяній бані, маргарин розтопити. Відставити до повного охолодження, щоб повністю охолов. Зробити апельсиновий сік.

Збити цукор і яйця, додати маргарин, борошно, апельсиновий сік, цедру. Погасити оцтом соду. Все добре збити міксером. Чашу мультиварки повністю змастити маслом, перекласти в неї тісто і поставити на годину на режим «Випічка».

Поради

Мука повинна бути обов'язково просіяної. Тоді пиріг добре підніметься і буде більш пишним. При просіюванні борошна в ситі залишиться все сміття, який може міститися в борошні.

При знятті з цедри апельсина, потрібно білу частину відокремити, щоб пиріг не гірчив.

Апельсиновим пирогом нікого не здивувати, адже це найпростіше і найшвидше ласощі. Коли гості на порозі і нічим пригостити, можна з мінімальною кількістю продуктів встигнути приготувати такий пиріг до приходу гостей.

Що ще почитати: