21 июнь 2019 6 640

Як приготувати пиріг з листкового тіста з фаршем

Деякі з нас віддають перевагу солодкій випічці. Зустрічаються люди, яким більше до душі несолодкі страви. Бувають і такі, яким випічка зовсім не подобається. Але пиріг, приготований з листкового тіста, начинкою в якому виступає фарш, нікого не залишить байдужим.

Таку випічку можна подавати на сніданок. Вона ідеально підійде для обідньої або вечірньої трапези. Її можна взяти з собою в дорогу або на роботу. Готується він швидко, а основна її перевага в тому, що вона виручить в будь-якій ситуації, будь то неждані гості або необхідність термінового перекусу.

Пиріг з листкового прісного тіста з фаршем
Інгредієнти Кількість
листкового тіста (бездріжджового) - півкіло
цибулин - 4 шт.
сметани - 75 г
фарш (свинячий або яловичий) - півкіло
яєць - 4 шт.
будь-якого твердого сиру - 100 г
масла рослинного походження - 30 мл
сіль, зелений лук, чорний перець (мелений) - за смаком
Час приготування: 40 хвилин Калорійність на 100 грам: 220 Ккал
Багато хто любить готувати вдома пиріг з фаршем, використовуючи листкове бездріжджове тісто. Приготування такої страви не займає багато часу. Воно виходить ароматним і смачним, ідеально відповідним для подачі на святковий і повсякденний стіл.

Ріпчасту цибулю звільняємо від лушпиння і максимально дрібно нарізаємо, додаємо у фарш і відправляємо все на сковороду, попередньо змащену олією. Все обсмажуємо приблизно 10 хвилин. У процесі смаження фарш необхідно поперчити і посолити.

Яйця відварюємо круто і нарізаємо невеликими шматочками. Зелена цибуля моєму, дрібно нарізаємо, перемішуємо з яйцями і додаємо до фаршу. Сюди ж кладемо сметану і все добре перемішуємо.

Тісто, попередньо розморожене, поділяємо на дві, що відрізняються один від одного, частини. Більшу з них трохи розкачуємо і викладаємо у форму, зробивши бортики.

Зверху викладаємо начинку з сковороди і посипаємо тертим сиром.

Накриваємо начинку другою частиною тіста, защипуємо краю і змащуємо пиріг збитим яйцем. Робимо невеличку дірочку в його центрі або невеликі розрізи по всьому його периметру.

Відправляємо пиріг з фаршем в розігрітий духову шафу (температура не повинна перевищувати 180°C) на півгодини.

Випічка з листкового дріжджового тіста з фаршем

Цей м'ясний пиріг з листкового дріжджового тіста з фаршем простий у приготуванні і відрізняється чудовим смаком. Підходить для частування гостей і домочадців, які по достоїнству оцінять ароматну і соковиту начинку випічки. Після запікання пиріг виходить з красивою золотистою скоринкою.

Інгредієнти:

  • півкіло листкового тіста (дріжджового);
  • 2 зубчики часнику;
  • масло (пісне) – 30 мл;
  • півкіло яловичого фаршу;
  • півкіло свинячого фаршу;
  • 4 яйця;
  • одна середня цибулина;
  • готова гірчиця – 30 г;
  • перець, будь-яка зелень, сіль.

Час приготування – 60 хвилин.

Калорійність (на 100 грам) – 284 ккал.

Відварюємо круто три яйця. Вони будуть використані для додавання в начинку. Варені яйця допоможуть тримати форму пирога з м'ясним фаршем.

Цибулю разом з часником нарізаємо дрібними шматочками. На сковороду, попередньо розігріту, вливаємо олію і обсмажуємо в ньому цибулю до тих пір, поки він не придбає золотавий колір. Після цього додаємо часник і обсмажуємо ще хвилинку.

Вимішуємо фарш для начинки пирога, додаємо сіль, зелень і перець. В отриману масу викладаємо гірчицю, обсмажену цибулю з часником і все добре вимішуємо. Тепер в центральній частині фаршу робимо маленьке поглиблення, додаємо в нього яйце, після чого все знову перемішуємо.

Велику дошку посипаємо борошном і розкачує на ній листкове тісто (дріжджове), надаючи йому форму великого прямокутника. На середину отриманого листа викладаємо начинку, на неї – відварені яйця, попередньо розрізані наполовину.

Тепер з обох країв акуратно накладаємо фарш на яєчну начинку. Краї пласта нарізаємо у вигляді смужок, ширина яких приблизно 3 см, при цьому робимо кут в 45 градусів. Далі, використовуючи техніку «косичка внахлест», з'єднуємо нарізані смужки і прищипываем їх в місцях з'єднання.

Духовку розігріваємо до 180°C. Деко трохи посипаємо борошном. На нього викладаємо пиріг так, щоб випічка розташовувалася по діагоналі дека.

В окремій ємності збиваємо трохи солі і яйце, потім отриманою масою змащуємо зверху нашу страву. Перед запіканням пиріг повинен чверть години настоятися, після чого деко з ним ставимо в духовку. Через 40 хвилин перевіряємо готовність пирога.

Рецепт пирога з м'ясом і картоплею

Крім м'ясної начинки в пироги з листкового тіста можна додавати інші продукти. Відмінно в такий випічці поєднується картоплю і фарш.

Інгредієнти:

  • 1 кг листкового тіста;
  • 5 картоплин середнього розміру;
  • півкіло м'ясного фаршу;
  • дві цибулини;
  • яйце – 1 шт.;
  • сіль і перець – додають в залежності від смаку;
  • 20 г масла тваринного походження.

Час приготування – 50 хвилин.

Калорійність (на 100 грам) – 252 ккал.

Картопля з фаршем і цибулею тушкуємо до напівготовності.

Форму для випічки застеляємо фольгою і змащуємо маслом тваринного походження.

Тісто розділяємо наполовину. Одну частину при розкочуванні робимо трохи більше розмірів форми і потім викладаємо на її дно. Поверх кладемо тушковану картоплю з фаршем і розрівнюємо по всій формі.

Другу половину тіста розкочуємо за розмірами форми і викладаємо поверх картопляно-м'ясної начинки.

Зверху пиріг обмазуємо збитим яйцем і залишаємо настоюватися на чверть години. Потім випічку поміщаємо в розігріту духовку і запікаємо 20-30 хвилин.

Рецепти приготування судака — візьміть на замітку ці страви, їх можна готувати по будь-якому приводу.

Як приготувати трикутники з м'ясом і картоплею — це татарське блюдо, яке готується дуже просто.

Пиріг зі сметаною і чорносливом — це неймовірно смачне блюдо, яке відрізняється соковитістю і насиченим смаком.

Кулінарні поради

Якщо доводиться вибирати, яке листкове тісто — дріжджове або бездріжджове – використовувати у приготуванні пирога, врахуйте одну обставину: коли тісто дріжджове, пиріг виходить більш пишним, при цьому він менш розсипчастий, ніж у варіанті використання бездріжджовий основи.

Якщо листкове тісто було заморожено, його розморожують, залишивши на столі (температура повинна бути кімнатної). Коли температура розморожування занадто висока, тісто розпливеться, що зробить його непридатним до використання.

Листкове тісто не потрібно м'яти руками. Його розкочують качалкою, при чому тільки в одному напрямку – це дозволить запобігти розривання пласта.

Вироби, приготовлені з листкового тіста, потрібно відправляти в духовку холодними. Це дозволить тісту піднятися до того, як розтане доданий в нього масло тваринного походження.

Заготовки випічки, приготовані з листкового тіста з фаршем, запікають при температурі від 190°C до 230°C. При цьому духовку попередньо розігрівають. Коли температура вище 230°C, вироби виходять твердими і сухими.

Щоб випічка, приготовлена з листкового тіста, блищала, її необхідно змастити яйцем.

Для якнайшвидшого запікання листкового пирога з м'ясною начинкою обидва його шару — нижній і верхній — в деяких місцях проколюють, використовуючи вилку.

Що ще почитати: