11 июнь 2019 1 610

Як просто і смачно приготувати салат з кальмарів

Щоб приготувати салат на основі кальмарів, потрібно правильно їх зварити. При приготуванні таких страв є прекрасна можливість проявити фантазію і втілити в життя свої ідеї.

Правильний спосіб приготування молюсків

М'ясо кальмарів настільки ніжне і смачне, що з давніх часів воно вважається делікатесом, місце якому знайдеться на будь-якому столі. В той же час воно володіє безліччю корисних властивостей. Для того щоб отримати смачне готову страву з м'ясом кальмарів, в першу чергу їх потрібно правильно зварити.

Для полегшення приготування тушок, необхідно постаратися знайти свіже м'ясо. Якщо воно лежить в холодильнику довго, воно стає більш тугим і «неслухняним». Перед варінням тушки кальмарів потрібно очистити від тонкої плівки.

Зробити це просто, достатньо просто занурити їх на секунду в окріп. Вони тут же самі почнуть згортатися. Після зачистки кальмари можна готувати далі.

Відомі кілька способів, що дозволяють легко і просто зварити тушки кальмарів. Основне правило будь-якого з них: м'ясо не має варитися більше 2 хвилин. У іншому випадку замість ніжного, витонченого делікатесу вийде несмачний кусок гуми.

Є кілька способів повернути м'яса колишню м'якість, але для цього потрібно багато часу – доведеться повторно варити тушки не менше години. При цьому всі корисні властивості продукту зникнуть. Розглянемо деякі з способів приготування:

  1. Беремо каструлю, набираємо в неї воду і додаємо спеції. Можна використовувати будь-які приправи, обов'язкова з них – сіль. Доводимо воду до кипіння і, не прикручуючи вогонь, викладаємо тушки кальмарів. Через кілька хвилин витягуємо їх з допомогою шумівки і остуджуємо;
  2. Доводимо воду до кипіння таким же чином, як і в попередньому способі. Кидаємо в неї тушки кальмарів і відразу ж знімаємо каструлю з вогню. Через 10 хвилин дістаємо готові кальмари з води.
Покроковий рецепт класичного салату
Інгредієнти Кількість
м'яса кальмара - 0,5 кг
цибулин - 2 шт.
яєць - 4 шт.
майонезу - за смаком
солі - щіпка
Час приготування: 20 хвилин Калорійність на 100 грам: 70 Ккал

Такий простий салат може стати відмінним варіантом для смачного, але в той же час легкого вечері. Для його приготування буде потрібно зовсім небагато продуктів і часу. До речі, він є хорошим варіантом для тих, хто стежить за фігурою.

Приготувати смачний і простий салат з кальмарів можна в кілька етапів:

  1. Готуємо м'ясо кальмарів. Для цього очищаємо тушки від плівки, варимо у воді зі спеціями, не більше 2 хвилин. Чим більше спецій додати, тим смачніше і ароматнішою вийде м'ясо, рекомендується обов'язково додавати лавровий листочок. Потім охолоджуємо тушки і режим смужками;
  2. Відварюємо яйця і нарізаємо їх не занадто дрібно, бажано соломкою;
  3. Обробка цибулі здійснюється залежно від його сорту. Солодкий, соковитий червоний лук досить просто тонко нарізати. Якщо ж лук «сильний», то спочатку потрібно прибрати всю гіркоту. Для цього можна опустити вже нарізану цибулю в окріп, в якому варилися кальмари на пару хвилин або ж замаринувати його в оцті;
  4. Перемішуємо всі компоненти і заправляємо майонезом.

Простий і смачний салат з консервованих кальмарів

Для тих, кому приготування кальмарів самостійно здається складним, на магазинних полицях пропонуються консервоване м'ясо. По ніжності і смаковими характеристиками воно нічим не відрізняється від свіжого, крім того, його використання скорочує час, необхідне на приготування салату.

Розглянемо один популярний рецепт салату з консервованим м'ясом кальмарів. Необхідно підготувати:

  • банку консервованих кальмарів (зазвичай 300-350 грам);
  • 100 г довгого рису;
  • ½ Банки консервованої кукурудзи;
  • 2 огірка;
  • 4 яйця;
  • майонез;
  • сіль;
  • зелень (за бажанням).

Час приготування салату – 30 хвилин. Калорійність на 100 грам – 150 ккал.

Етапи приготування салату:

  1. Варимо рис до готовності, помістивши його в 200 г киплячої води. Промиваємо готовий рис з допомогою друшляка і холодною, проточної води. Для приготування дієтичного страви, рекомендується варити його не традиційним способом, а приготувати на пару;
  2. Вимиті огірки нарізаємо дрібно;
  3. Яйця відварюємо і також нарізаємо кубиками;
  4. Консервовані кальмари продаються зазвичай порізаними великими шматочками, тому подрібнюємо їх, щоб вони вийшли за розміром приблизно як кубики огірків;
  5. Змішуємо всі нарізані інгредієнти, додаємо кукурудзу, майонез, спеції і зелень. Зелень можна нарізати в салат, а можна використовувати просто для декору.

«Царський»

Це блюдо стане зіркою будь-якого шикарного столу. Салат надзвичайно ситний, так що особливо від нього в захваті представники сильної статі. Втім, зазвичай він нікого не залишає байдужим.

Є два варіанти використання м'яса кальмара в рецепті: варене і консервоване. Розглянемо рецепт з використанням маринованих кальмарів, так як він виходить більш пікантним. Для нього необхідно підготувати:

  • банку консервованого м'яса (зазвичай 300 г);
  • 300 г курячого філе;
  • 2 яблука;
  • майонез;
  • 4 яйця;
  • сіль, перець.

Деякі стверджують, що поєднувати м'ясо з морепродуктів не варто, однак, одна порція салату з м'ясом курки і кальмарів розсіюють всі упередження.

Час приготування салату – 30 хвилин. Калорійність на 100 грам – 190 ккал.

Етапи приготування салату:

  1. Відварюємо куряче філе. Зазвичай це займає не більше 15 хвилин після закипання. Остуджуємо м'ясо і нарізаємо його кубиками;
  2. Варимо яйця, остуджуємо і також подрібнюємо;
  3. Яблука очищаємо від шкірки і подрібнюємо. Рекомендується використовувати більш кислі сорти, які додадуть страві «родзинку»;
  4. Консервоване м'ясо кальмарів нарізаємо маленькими кубиками, якщо воно ще не подрібнене;
  5. Перемішуємо всі компоненти, заправляємо майонезом. Якщо використовується не домашній майонез, а покупної, можна додати в заправку гірчицю або лимон для насиченості смаку.

Тушкована картопля з м'ясом або овочами в каструлі — візьміть на замітку цей рецепт.

Пісний пиріг з ягодами — страва, яку легко приготувати і до того ж воно дуже калорійне.

Читайте як приготувати рибні котлети на пару — спробуйте приготувати це корисне, дієтичне блюдо за нашими рецептами.

«Ексклюзив»

Оригінальність салату полягає у використанні для його приготування чорносливу. Цей сухофрукт надає готовому страві солодкий присмак і аромат, який буде помітний задовго до того, як страва буде в тарілці.

Перевага салату «Ексклюзив» з кальмарами також у тому, що готується він дуже швидко. Отже, необхідно підготувати:

  • 300 г розмороженого м'яса кальмарів;
  • 100 г чорносливу;
  • 100 г сиру;
  • великий болгарський перець;
  • 200 г сметани;
  • сіль, цукор.

Час приготування салату – 15 хвилин. Калорійність на 100 грам – 105 ккал.

Етапи приготування:

  1. Варимо тушки кальмарів. Для цього поміщаємо їх у киплячу підсолену воду на пару хвилин і дістаємо. Остуджуємо м'ясо і нарізаємо його тоненькою соломкою;
  2. Чорнослив розрізаємо на 4-6 шматочків. Необхідно брати ягоди без кісточок, якщо такої можливості немає, то важливо стежити, щоб кількість порізаного чорносливу без кісточок було 100 грамів, згідно з рецептом;
  3. Сир нарізаємо кубиками. Бажано використовувати Адигейський або будь-який інший несолоний сорт;
  4. Болгарський перець нарізаємо дрібними кубиками. Для краси можна взяти дві різнокольорові половинки, наприклад, червону і жовту;
  5. Змішуємо всі інгредієнти, заправляємо сметаною, а також додаємо сіль і цукор, які повинні братися за смаком, але приблизно в однакових кількостях.

Перед подачею на стіл, салату необхідно постояти хоча б 15-20 хвилин. За цей час цукор і сіль повністю розчиняться. Після цього салат потрібно ще раз перемішати і подавати на стіл.

Корисні поради

  1. Краще всього використовувати заморожені тушки, які раніше не размораживались. Робити це потрібно на повітрі, а краще всього в холодильнику;
  2. Важливо зчистити плівку повністю і з зовнішньої сторони тушок, і з внутрішньої;
  3. Бульйон, в якому варилося м'ясо кальмарів, можна не викидати, а використовувати його в якості основи для супу;
  4. Найбільш поєднаний продукт у салаті з кальмаром – варені яйця, вони є практично у всіх рецептах;
  5. Найкраще додавати у воду, в якій вариться м'ясо такі спеції: чорний горошок, сіль, лавровий лист, гвоздику, сушений болгарський перець.

Висновок

  • приготувати салат з кальмарів може бути набагато простіше, ніж думають багато хто. Важливо лише правильно зварити м'ясо і підібрати підходящий рецепт з доступних продуктів;
  • якщо бажання возитися з варінням немає взагалі, можна скористатися консервованими кальмарами. Їх м'ясо зберігає всі свої смакові характеристики;
  • готові салати на основі кальмарів можуть вийти як поживними, так і легкими – дієтичними, все залежить від вибору інгредієнтів.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: