Як просто і смачно приготувати салат з кальмарів
Щоб приготувати салат на основі кальмарів, потрібно правильно їх зварити. При приготуванні таких страв є прекрасна можливість проявити фантазію і втілити в життя свої ідеї.
Правильний спосіб приготування молюсків
Для полегшення приготування тушок, необхідно постаратися знайти свіже м'ясо. Якщо воно лежить в холодильнику довго, воно стає більш тугим і «неслухняним». Перед варінням тушки кальмарів потрібно очистити від тонкої плівки.
Зробити це просто, достатньо просто занурити їх на секунду в окріп. Вони тут же самі почнуть згортатися. Після зачистки кальмари можна готувати далі.
Відомі кілька способів, що дозволяють легко і просто зварити тушки кальмарів. Основне правило будь-якого з них: м'ясо не має варитися більше 2 хвилин. У іншому випадку замість ніжного, витонченого делікатесу вийде несмачний кусок гуми.
Є кілька способів повернути м'яса колишню м'якість, але для цього потрібно багато часу – доведеться повторно варити тушки не менше години. При цьому всі корисні властивості продукту зникнуть. Розглянемо деякі з способів приготування:
- Беремо каструлю, набираємо в неї воду і додаємо спеції. Можна використовувати будь-які приправи, обов'язкова з них – сіль. Доводимо воду до кипіння і, не прикручуючи вогонь, викладаємо тушки кальмарів. Через кілька хвилин витягуємо їх з допомогою шумівки і остуджуємо;
- Доводимо воду до кипіння таким же чином, як і в попередньому способі. Кидаємо в неї тушки кальмарів і відразу ж знімаємо каструлю з вогню. Через 10 хвилин дістаємо готові кальмари з води.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
м'яса кальмара - | 0,5 кг |
цибулин - | 2 шт. |
яєць - | 4 шт. |
майонезу - | за смаком |
солі - | щіпка |
Час приготування: 20 хвилин | Калорійність на 100 грам: 70 Ккал |
Такий простий салат може стати відмінним варіантом для смачного, але в той же час легкого вечері. Для його приготування буде потрібно зовсім небагато продуктів і часу. До речі, він є хорошим варіантом для тих, хто стежить за фігурою.
Приготувати смачний і простий салат з кальмарів можна в кілька етапів:
- Готуємо м'ясо кальмарів. Для цього очищаємо тушки від плівки, варимо у воді зі спеціями, не більше 2 хвилин. Чим більше спецій додати, тим смачніше і ароматнішою вийде м'ясо, рекомендується обов'язково додавати лавровий листочок. Потім охолоджуємо тушки і режим смужками;
- Відварюємо яйця і нарізаємо їх не занадто дрібно, бажано соломкою;
- Обробка цибулі здійснюється залежно від його сорту. Солодкий, соковитий червоний лук досить просто тонко нарізати. Якщо ж лук «сильний», то спочатку потрібно прибрати всю гіркоту. Для цього можна опустити вже нарізану цибулю в окріп, в якому варилися кальмари на пару хвилин або ж замаринувати його в оцті;
- Перемішуємо всі компоненти і заправляємо майонезом.
Простий і смачний салат з консервованих кальмарів
Для тих, кому приготування кальмарів самостійно здається складним, на магазинних полицях пропонуються консервоване м'ясо. По ніжності і смаковими характеристиками воно нічим не відрізняється від свіжого, крім того, його використання скорочує час, необхідне на приготування салату.
Розглянемо один популярний рецепт салату з консервованим м'ясом кальмарів. Необхідно підготувати:
- банку консервованих кальмарів (зазвичай 300-350 грам);
- 100 г довгого рису;
- ½ Банки консервованої кукурудзи;
- 2 огірка;
- 4 яйця;
- майонез;
- сіль;
- зелень (за бажанням).
Час приготування салату – 30 хвилин. Калорійність на 100 грам – 150 ккал.
Етапи приготування салату:
- Варимо рис до готовності, помістивши його в 200 г киплячої води. Промиваємо готовий рис з допомогою друшляка і холодною, проточної води. Для приготування дієтичного страви, рекомендується варити його не традиційним способом, а приготувати на пару;
- Вимиті огірки нарізаємо дрібно;
- Яйця відварюємо і також нарізаємо кубиками;
- Консервовані кальмари продаються зазвичай порізаними великими шматочками, тому подрібнюємо їх, щоб вони вийшли за розміром приблизно як кубики огірків;
- Змішуємо всі нарізані інгредієнти, додаємо кукурудзу, майонез, спеції і зелень. Зелень можна нарізати в салат, а можна використовувати просто для декору.
«Царський»
Це блюдо стане зіркою будь-якого шикарного столу. Салат надзвичайно ситний, так що особливо від нього в захваті представники сильної статі. Втім, зазвичай він нікого не залишає байдужим.
Є два варіанти використання м'яса кальмара в рецепті: варене і консервоване. Розглянемо рецепт з використанням маринованих кальмарів, так як він виходить більш пікантним. Для нього необхідно підготувати:
- банку консервованого м'яса (зазвичай 300 г);
- 300 г курячого філе;
- 2 яблука;
- майонез;
- 4 яйця;
- сіль, перець.
Деякі стверджують, що поєднувати м'ясо з морепродуктів не варто, однак, одна порція салату з м'ясом курки і кальмарів розсіюють всі упередження.
Час приготування салату – 30 хвилин. Калорійність на 100 грам – 190 ккал.
Етапи приготування салату:
- Відварюємо куряче філе. Зазвичай це займає не більше 15 хвилин після закипання. Остуджуємо м'ясо і нарізаємо його кубиками;
- Варимо яйця, остуджуємо і також подрібнюємо;
- Яблука очищаємо від шкірки і подрібнюємо. Рекомендується використовувати більш кислі сорти, які додадуть страві «родзинку»;
- Консервоване м'ясо кальмарів нарізаємо маленькими кубиками, якщо воно ще не подрібнене;
- Перемішуємо всі компоненти, заправляємо майонезом. Якщо використовується не домашній майонез, а покупної, можна додати в заправку гірчицю або лимон для насиченості смаку.
Тушкована картопля з м'ясом або овочами в каструлі — візьміть на замітку цей рецепт.
Пісний пиріг з ягодами — страва, яку легко приготувати і до того ж воно дуже калорійне.
Читайте як приготувати рибні котлети на пару — спробуйте приготувати це корисне, дієтичне блюдо за нашими рецептами.
«Ексклюзив»
Оригінальність салату полягає у використанні для його приготування чорносливу. Цей сухофрукт надає готовому страві солодкий присмак і аромат, який буде помітний задовго до того, як страва буде в тарілці.
Перевага салату «Ексклюзив» з кальмарами також у тому, що готується він дуже швидко. Отже, необхідно підготувати:
- 300 г розмороженого м'яса кальмарів;
- 100 г чорносливу;
- 100 г сиру;
- великий болгарський перець;
- 200 г сметани;
- сіль, цукор.
Час приготування салату – 15 хвилин. Калорійність на 100 грам – 105 ккал.
Етапи приготування:
- Варимо тушки кальмарів. Для цього поміщаємо їх у киплячу підсолену воду на пару хвилин і дістаємо. Остуджуємо м'ясо і нарізаємо його тоненькою соломкою;
- Чорнослив розрізаємо на 4-6 шматочків. Необхідно брати ягоди без кісточок, якщо такої можливості немає, то важливо стежити, щоб кількість порізаного чорносливу без кісточок було 100 грамів, згідно з рецептом;
- Сир нарізаємо кубиками. Бажано використовувати Адигейський або будь-який інший несолоний сорт;
- Болгарський перець нарізаємо дрібними кубиками. Для краси можна взяти дві різнокольорові половинки, наприклад, червону і жовту;
- Змішуємо всі інгредієнти, заправляємо сметаною, а також додаємо сіль і цукор, які повинні братися за смаком, але приблизно в однакових кількостях.
Перед подачею на стіл, салату необхідно постояти хоча б 15-20 хвилин. За цей час цукор і сіль повністю розчиняться. Після цього салат потрібно ще раз перемішати і подавати на стіл.
Корисні поради
- Краще всього використовувати заморожені тушки, які раніше не размораживались. Робити це потрібно на повітрі, а краще всього в холодильнику;
- Важливо зчистити плівку повністю і з зовнішньої сторони тушок, і з внутрішньої;
- Бульйон, в якому варилося м'ясо кальмарів, можна не викидати, а використовувати його в якості основи для супу;
- Найбільш поєднаний продукт у салаті з кальмаром – варені яйця, вони є практично у всіх рецептах;
- Найкраще додавати у воду, в якій вариться м'ясо такі спеції: чорний горошок, сіль, лавровий лист, гвоздику, сушений болгарський перець.
Висновок
- приготувати салат з кальмарів може бути набагато простіше, ніж думають багато хто. Важливо лише правильно зварити м'ясо і підібрати підходящий рецепт з доступних продуктів;
- якщо бажання возитися з варінням немає взагалі, можна скористатися консервованими кальмарами. Їх м'ясо зберігає всі свої смакові характеристики;
- готові салати на основі кальмарів можуть вийти як поживними, так і легкими – дієтичними, все залежить від вибору інгредієнтів.
Приємного апетиту!