19 апрель 2019 3 220

Як приготувати смачні, фаршированих кальмарів з сиром і грибами

Кальмари – продукт далекий і морський, але сьогодні дуже доступний за демократичними цінами.

Часто варені кальмари додають в салат, але їх також можна успішно та красиво фарширувати.

Для цього є різні рецепти, а також деякі тонкощі проведення процесу.

У даній статті ми спробуємо розкрити для вас, деякі рецепти фарширування даного продукту.

Особливості і опис продукту

Кальмар відноситься до головоногим молюскам, які в розмірі часто досягають 50 см, а гігантські особини, взагалі можуть бути до двадцяти метрів у довжину.

У продажу зазвичай є тушки з середньою вагою 500-800 грамів.

Якщо його неправильно приготувати, то в смаку цього продукту можна розчаруватися.

Якщо приготувати продукт правильно, він буде позбавлений яскравого рибного смаку, і чимось нагадуватиме омарів.

За вмістом йоду кальмари є рекордсменами, також у них є кобальт, селен і вітамін Е.

Продукт допомагає виробляти шлунковий сік, а також здатний впливати на рівень поганого холестерину в бік його зниження.

Лікарі вважаються м'ясо кальмара більш корисним, ніж тварин.

Все тому, що в ньому міститься більше тваринного білка, і він легше засвоюється, плюс до цього великий вміст вітамінів, поліненасичених жирів.

Вони є дієтичним продуктом, в них немає холестерину, ні жирів.

У ста грамах продукту міститься 92 калорії, 110 калорій у варених кальмарах і 175 – у смажених.

Як правильно фарширувати

Треба правильно вибрати продукт в магазині.

Тушки продаються в замороженому вигляді.

Треба, щоб на них не було снігу, вони не були дуже злиплими.

Якщо тушки злиплися в пакеті, це говорить про те, що вони були повторно заморожені.

Така повторне заморожування різко псує смак продукту, особливо, якщо належить його фарширувати.

Найчастіше кальмари продаються в очищеному вигляді, але можуть траплятися і варіанти, які слід попередньо очистити від верхніх плівок і випатрати.

В обов'язковому порядку в обох варіантах з тушок знімається прозора плівка.

Перед тим, як фарширувати продукт, його потрібно трохи відварити.

Для цього готова очищена тушка на кілька хвилин опускають в киплячу воду.

Потім з води дістається і обов'язково просихає.

Більшість продуктів, які використовують, щоб фарширувати страви, підходять і у цій ситуації.

Не буде описуваний продукт поєднуватися з м'ясним фаршем, а з курочкою чи іншими морепродуктами його можна сміливо поєднувати.

Рецепти фарширування кальмара

Кальмар, фарширований рисом, яйцем і цибулею
Інгредієнти Кількість
тушок кальмарів - 6 шт., кожна вагою близько 120-150 грамів
рису - 150 грамів
яєць - 4 шт.
цибулин - 2 шт.
олія рослинна зелень - за смаком
лимона - за смаком
часнику - два зубчики
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 г: 180 Ккал

Етапи приготування:

  1. Тушки відварити протягом трьох хвилин і остудити;
  2. Яйця зварити круто, а потім, використовуючи крупній тертці, натерти;
  3. Рис відварити, щоб він вийшов розсипчастим;
  4. Цибуля шинкуется і доводиться до золотої скоринки. Змішується підготовленими інгредієнтами;
  5. У суміш додати дрібно нарізану зелень і часник, пропущений через прес. Також додати сіль і перець, все добре перемішати;
  6. Сумішшю заповнити тушки кальмарів;
  7. Залишається трохи припустити страву в духовці і можна подавати до столу;
  8. В якості соусу до фаршированого продукту, можна подавати оливкове масло, змішане з часником, гірчицею, білим вином і яєчним жовтком;
  9. Також добре кальмари поєднуються з домашнім майонезом, соусом із сметани і часнику.

Корисні властивості кешью, що ви про них знаєте? Поспішайте відвідати наш сайт і дізнатися багато цікавої, а головне корисної інформації!Чудова зелень кропу, таїть в собі багато корисних речовин, в цій статті, ви дізнаєтеся які саме.

Тут:#deletetag#/produkty/top-poleznyh-produktov/poleznye-svojstva-plodov-bojarishnik.htmlви дізнаєтесь про корисні властивості настоянки глоду.

Кальмар, фарширований грибами і сиром

Інгредієнти:

  • П'ять тушок кальмарів;
  • Дві цибулини;
  • 800 грамів печериць (можна використовувати білі гриби);
  • 200 грамів твердого сиру;
  • Чотири великих ложки рослинного масла;
  • Сіль і перець;
  • Зелень і лимон;
  • Пару зубчиків часнику.

Етапи приготування:

  1. Окремо відварити тушки, також треба зварити яйця;
  2. Цибулю нашаткувати, обсмажити на сильному вогні з використанням рослинної олії, поки він не стане золотистим;
  3. В сковорідку з цибулею додаються гриби, які треба дрібно порізати;
  4. Яйця натираються на крупній тертці, теж зробити з сиром;
  5. Інгредієнти для начинки перемішати, додавши ще сіль і перець, подрібнену зелень, часник;
  6. Фарширувати кальмарів, а потім покласти на деко, змащене маслом;
  7. Готувати в духовій шафі близько чверті години;
  8. Готову страву можна подавати цілком, а можна красиво нарізати скибочками.

Як варіант, можна приготувати кальмари фаршировані самим сиром, дивіться відео рецепт. Приємного перегляду.

Корисні рекомендації

Поради кухарів:

  • Важливо не переварити тушки, тому що вони стануть жорсткими, що зіпсує загальний смак страви;
  • Після фарширування відкриті місця можна закріпити зубочисткою. Так зручно доводити страву до готовності на сковороді або в духовці;
  • Подавати фаршировані кальмари рекомендується з соусом і дрібно порізаною зеленню.
Треба включати в своє меню страви з таких корисних і неймовірно смачних, ніжних кальмарів.

Якщо їх правильно готувати, наприклад, фарширувати, вийдуть страви, здатні здивувати гармонією смаку і легкістю сприйняття.

Що ще почитати: