Як приготувати смачні, фаршированих кальмарів з сиром і грибами
Кальмари – продукт далекий і морський, але сьогодні дуже доступний за демократичними цінами.
Часто варені кальмари додають в салат, але їх також можна успішно та красиво фарширувати.
Для цього є різні рецепти, а також деякі тонкощі проведення процесу.
У даній статті ми спробуємо розкрити для вас, деякі рецепти фарширування даного продукту.
Особливості і опис продукту
Кальмар відноситься до головоногим молюскам, які в розмірі часто досягають 50 см, а гігантські особини, взагалі можуть бути до двадцяти метрів у довжину.
У продажу зазвичай є тушки з середньою вагою 500-800 грамів.
Якщо приготувати продукт правильно, він буде позбавлений яскравого рибного смаку, і чимось нагадуватиме омарів.
За вмістом йоду кальмари є рекордсменами, також у них є кобальт, селен і вітамін Е.
Продукт допомагає виробляти шлунковий сік, а також здатний впливати на рівень поганого холестерину в бік його зниження.
Лікарі вважаються м'ясо кальмара більш корисним, ніж тварин.
Все тому, що в ньому міститься більше тваринного білка, і він легше засвоюється, плюс до цього великий вміст вітамінів, поліненасичених жирів.
Вони є дієтичним продуктом, в них немає холестерину, ні жирів.
У ста грамах продукту міститься 92 калорії, 110 калорій у варених кальмарах і 175 – у смажених.
Як правильно фарширувати
Треба правильно вибрати продукт в магазині.
Тушки продаються в замороженому вигляді.
Треба, щоб на них не було снігу, вони не були дуже злиплими.
Якщо тушки злиплися в пакеті, це говорить про те, що вони були повторно заморожені.
Така повторне заморожування різко псує смак продукту, особливо, якщо належить його фарширувати.
Найчастіше кальмари продаються в очищеному вигляді, але можуть траплятися і варіанти, які слід попередньо очистити від верхніх плівок і випатрати.
В обов'язковому порядку в обох варіантах з тушок знімається прозора плівка.
Перед тим, як фарширувати продукт, його потрібно трохи відварити.
Для цього готова очищена тушка на кілька хвилин опускають в киплячу воду.
Потім з води дістається і обов'язково просихає.
Більшість продуктів, які використовують, щоб фарширувати страви, підходять і у цій ситуації.
Не буде описуваний продукт поєднуватися з м'ясним фаршем, а з курочкою чи іншими морепродуктами його можна сміливо поєднувати.
Рецепти фарширування кальмара
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
тушок кальмарів - | 6 шт., кожна вагою близько 120-150 грамів |
рису - | 150 грамів |
яєць - | 4 шт. |
цибулин - | 2 шт. |
олія рослинна зелень - | за смаком |
лимона - | за смаком |
часнику - | два зубчики |
Час приготування: 60 хвилин | Калорійність на 100 г: 180 Ккал |
Етапи приготування:
- Тушки відварити протягом трьох хвилин і остудити;
- Яйця зварити круто, а потім, використовуючи крупній тертці, натерти;
- Рис відварити, щоб він вийшов розсипчастим;
- Цибуля шинкуется і доводиться до золотої скоринки. Змішується підготовленими інгредієнтами;
- У суміш додати дрібно нарізану зелень і часник, пропущений через прес. Також додати сіль і перець, все добре перемішати;
- Сумішшю заповнити тушки кальмарів;
- Залишається трохи припустити страву в духовці і можна подавати до столу;
- В якості соусу до фаршированого продукту, можна подавати оливкове масло, змішане з часником, гірчицею, білим вином і яєчним жовтком;
- Також добре кальмари поєднуються з домашнім майонезом, соусом із сметани і часнику.
Корисні властивості кешью, що ви про них знаєте? Поспішайте відвідати наш сайт і дізнатися багато цікавої, а головне корисної інформації!Чудова зелень кропу, таїть в собі багато корисних речовин, в цій статті, ви дізнаєтеся які саме.
Тут:#deletetag#/produkty/top-poleznyh-produktov/poleznye-svojstva-plodov-bojarishnik.htmlви дізнаєтесь про корисні властивості настоянки глоду.
Кальмар, фарширований грибами і сиром
Інгредієнти:
- П'ять тушок кальмарів;
- Дві цибулини;
- 800 грамів печериць (можна використовувати білі гриби);
- 200 грамів твердого сиру;
- Чотири великих ложки рослинного масла;
- Сіль і перець;
- Зелень і лимон;
- Пару зубчиків часнику.
Етапи приготування:
- Окремо відварити тушки, також треба зварити яйця;
- Цибулю нашаткувати, обсмажити на сильному вогні з використанням рослинної олії, поки він не стане золотистим;
- В сковорідку з цибулею додаються гриби, які треба дрібно порізати;
- Яйця натираються на крупній тертці, теж зробити з сиром;
- Інгредієнти для начинки перемішати, додавши ще сіль і перець, подрібнену зелень, часник;
- Фарширувати кальмарів, а потім покласти на деко, змащене маслом;
- Готувати в духовій шафі близько чверті години;
- Готову страву можна подавати цілком, а можна красиво нарізати скибочками.
Як варіант, можна приготувати кальмари фаршировані самим сиром, дивіться відео рецепт. Приємного перегляду.
Корисні рекомендації
Поради кухарів:
- Важливо не переварити тушки, тому що вони стануть жорсткими, що зіпсує загальний смак страви;
- Після фарширування відкриті місця можна закріпити зубочисткою. Так зручно доводити страву до готовності на сковороді або в духовці;
- Подавати фаршировані кальмари рекомендується з соусом і дрібно порізаною зеленню.
Якщо їх правильно готувати, наприклад, фарширувати, вийдуть страви, здатні здивувати гармонією смаку і легкістю сприйняття.