Як приготувати сыровяленое м'ясо в домашніх умовах
Сыровяленое м'ясо – це делікатес, який, як правило, не кожен зможе собі дозволити купити, так як в магазинах він коштує досить дорого. Так і в його якості можна легко засумніватися, адже дуже мало совестных виробників, які при виробництві не будуть використовувати консервантів, підсилювачів смаку, ароматизаторів та інших харчових добавок.
А ось приготувати цей делікатес в домашніх умовах зовсім не складно і, до речі, набагато дешевше, ніж купуючи готовий виріб.
Вибір м'яса
До вибору м'яса для вяленья потрібно підходити з особливою обережністю. Так як воно в процесі приготування не буде піддаватися термічній обробці, є ризик зараження гельмінтами та іншими збудниками різних захворювань. Саме тому м'ясо необхідно брати у перевірених постачальників, що мають санітарні висновку про своє сировину.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
свиняча корейка - | 2 кг |
сіль кам'яна (крупного помелу) - | 150 г |
суміш перців - | 20 г |
пряно-ароматична суміш «Для м'яса» - | 25 г |
гранульований часник - | 20 г |
мелений лавровий лист - | 1 ч. л. |
Час приготування: 9000 хвилин | Калорійність на 100 грам: 291 Ккал |
Приготування:
- Підготуйте корейку: спершу її необхідно обмити, а потім насухо витерти кухонними рушниками (паперові). Укладіть шматок корейки в контейнер і зі всіх сторін натріть кам'яною сіллю, втирайте сіль ретельно, масажними рухами. Закрийте контейнер кришкою і приберіть в холодильник на 2 доби. Важливо! Періодично перевертайте м'ясо з боку на бік і зливайте утворюється сік;
- Приготуйте посолочную пряно-ароматичну суміш: змішайте в піалі суміш «Для м'яса», мелений лавровий лист і гранульований часник;
- Після закінчення часу, відведеного для засолу, вийміть шматок свинини з контейнера, очистіть його від зайвої солі, а потім натріть зі всіх сторін приготовленої пряно-ароматичної сумішшю;
- Загорніть корейку в кілька шарів марлі, перев'яжіть мотузкою і підвісьте безпосередньо в кухні, в тому місці, де найбільша циркуляція повітря;
- Через 4 дні делікатес з сыровяленой свинини готовий! Зберігається цей виріб в холодильнику протягом 2 тижнів (загорнуте в харчовій пергамент).
Як зробити сиров'ялену яловичину сухим способом
Знаєте універсальне м'ясне блюдо, яке і в якості закуски до пива підійде і для приготування пікантних і корисних бутербродів згодиться, а до того ж його і на святковий стіл буде не соромно подати? Ні? А от я знаю! Сыровяленое м'ясо яловичини! Готується воно без жодних труднощів, а результат перевершить всі очікування. М'ясо виходить в міру провяленным і ніжним, з індивідуально підібраними спеціями, а так само без надлишку солі (у порівнянні з магазинним аналогом).
Інгредієнти:
- яловича вирізка – 1,5 кг;
- велика морська сіль – 800 г;
- коньяк – 50 мл;
- червоне сухе вино – 50 мл;
- базилік (сухий мелений) – 20 г;
- розмарин (сухий) – 20 г;
- перчик червоний мелений – 1 ч. л.
Час приготування страви: 8 днів.
Калорійність на 100 г: 155 кКал.
Приготування:
- Для приготування сиров'яленого ласощі виберіть гарний шматок яловичої вирізки, очищений від жирового прошарку і зачищений від пленочки;
- Приготуйте посолочную суміш: у глибокій піалі змішайте морську сіль, коньяк, портвейн, червоний перчик і ароматні трави (базилік і орегано);
- У скляний або пластиковий контейнер викладіть половину посольной суміші, поверх неї викладіть яловичину, а потім покрийте її половиною суміші. Закрийте контейнер кришкою (якщо ні кришки, оберніть харчовою плівкою) і приберіть на 24 години в холодильник;
- По закінченні доби, вийміть м'ясо з контейнера і умийтесь від залишків солі. Потім ретельно обсушіть його і загорніть в лляну тканину, перев'яжіть хрест-навхрест кулінарною ниткою і підвісити в прохолодному вентильованому місці на 7 діб;
- Через тиждень «Полендвицу» можна розгортати. При бажанні ви можете натерти вже готовий виріб пластівцями солодкої паприки – це і естетики додасть і доповнить смак.
Читайте як приготувати хрусткі курячі крильця в клярі.
Читайте як приготувати смачне олів'є з куркою — улюблений салат, який ніколи не приїдається.
Ще один рецепт страви з птиці — торі тяхан з курки. Візьміть рецепт на замітку.
Як приготувати куряче м'ясо з часничком
Сыровяленое м'ясо курки, просочене ароматним часничком – це найбільш бюджетний, але не менш смачний варіант даної різновиду ласощів. Собівартість курячого балика – мінімальна, а смак просто приголомшливий, так що його привабливість моментально зростає, можете сміливо і без роздумів приступати до його приготування.
Необхідні інгредієнти:
- курячі грудки (філе) – 4 шт.;
- сіль морська велика – 2 ст. л.;
- цукор білий кристалічний – 1 ст. л.;
- горілка – 50 мл;
- суміш спецій «Каррі гострий» — 25 г;
- суміш «Прованські трави» – 15 г;
- гранульований часник – 20 р.
Тривалість приготування: 5 днів.
Калорійність на 100 г: 145 кКал.
Приготування страви:
- Перше, що необхідно зробити для приготування смачного сиров'яленого курячого філе – це підготувати якісну посолочную суміш. Для це в глибокій чаші змішайте морську сіль, цукор, суміш спецій «Каррі гострий», «Прованські трави» і горілку;
- Далі підготуйте грудки: звільніть філе від шкіри, кісток, а так само зачистити від плівки. В скляну тару викладіть половину посолочной суміші, на неї покладіть в один ряд куряче філе, а потім покрийте його другою половиною пряно-солоної суміші;
- Накрийте тару кришкою і залиште при кімнатній температурі на 8-10 годин;
- Після закінчення зазначеного часу, умийтесь філе від солі і ретельно осушіть (це дуже зручно зробити за допомогою одноразових кухонних рушників);
- Осушені грудки натріть гранульованим часником (свіжим не рекомендується, щоб уникнути плісняви в процесі вяленья), а потім загорніть в бавовняну тканину (конвертом), обв'яжіть кулінарною ниткою і підвісьте в провітрюваному місці;
- Через 4 дні сыровяленое бурштинове куряче м'ясо буде повністю готове до вживання. Нарізайте його тонкими слайсами і подавайте до столу.
Порада: солити м'ясо необхідно саме в скляній або ж пластиковій тарі, так як металева в процесі засолювання буде окислюватися.
Приємного апетиту!