21 апрель 2019 1 160

Як приготувати хрусткий хмиз «Трояндочки»

Хмиз знайомий кожному з дитинства. Порадуйте рідних — побалуйте їх спогадами з дитинства! Рецептів і методів приготування дуже багато, а який з них краще підійде вам — вибирайте самі.

Готуємо хмиз «Трояндочки»
Інгредієнти Кількість
Борошно - 260 р
Вода - 180 мл
Горілка - 35 г
Цукор - 3 ст. л.
Масло рослинне - 300 мл
Цукрова пудра - для прикраси
Час приготування: 45 хвилин Калорійність на 100 грам: 452 Ккал

Дуже простий і традиційний рецепт страви. Він нагадає вам про дитинство, адже за цим рецептом випічка виходить як у бабусі.

Як приготувати:

  1. У ємності змішати воду, горілку, цукор і борошно;
  2. Повинно вийти досить круте тісто;
  3. Дану суміш розкачати. Повинен вийти тонкий пласт;
  4. Взяти три склянки різного діаметра. З їх допомогою вирізати однакову кількість кіл;
  5. Три кола, скласти один на одного. Використовувати кола, різні за діаметром;
  6. Натиснути на центр, так щоб скріпити три кола;
  7. Гострим ножем зробити надрізи від центру до кінця;
  8. Масло нагріти;
  9. Викласти заготовки в киплячу олію і обсмажити;
  10. Випічка повинна вийти золотистої;
  11. Дати маслу стекти і посипати цукровою пудрою.

Тонкий хрусткий хмиз

На Русі кожне свято не проходило без рум'яного хмизу. Свою назву він отримав на честь своєї ламкості, хрумтить він точно так само як і сухий хмиз у лісі. Цієї випічці надавали різні форми. Найбільше прижилася випічка у вигляді трояндочок.

Необхідні продукти:

  1. Борошно – 0,5 кг;
  2. Яйця – 5 шт.;
  3. Сіль – 2 г;
  4. Горілка – 2 ст. л.;
  5. Цукор – 2 ст. л.;
  6. Цукрова пудра для прикраси;
  7. Рослинне масло – 800 р.

Витрачений час: 90 хвилин.

Поживність: 557 ккал.

Рецепт покроково:

  1. Одне яйце розділити на складові. Білок відкласти в сторону, а до жовтка додати решта яйця;
  2. Ввести сіль, цукор, горілку і перемішати;
  3. У глибоку миску висипати належну кількість борошна і зробити воронку;
  4. Вилити в неї отриману суміш на основі яєць;
  5. Спочатку перемішати виделкою, а потім вимісити руками;
  6. Суміш повинна стати однорідною. Якщо тісто не злипається, то додати трохи води і знову вимісити;
  7. Отриману масу накрити серветкою і залишити на пів години;
  8. Масло вилити в глибоку сковороду і разжарить;
  9. Тісто поділити на кілька рівних частин і розкачати кожен пласт. Товщиною не більше 2-х міліметрів. Інакше випічка вийти не ніжною;
  10. З кожного пласта видавити кола різного діаметра;
  11. Для цього можна застосувати склянки різного розміру;
  12. На кожній з коржів зробити надрізи, ніби формуючи пелюстки квітки;
  13. На круги більшого діаметра в центр нанести трохи білка. Він працює як клей;
  14. Зверху покласти ще один круг, змастити білок і знову покласти ще один круг;
  15. Натиснути на центр, щоб міцно скріпити випічку;
  16. Отримані заготовки перекласти в масло і обсмажити з двох сторін;
  17. Трояндочки перекласти на серветки, щоб масло стекло;
  18. Посипати перетертим цукром.

Крем для вафельних коржів — кілька варіантів для смачного і ніжного десерту.

Спробуйте приготувати неймовірно смачну курку фаршировану млинцями на нашу фото-рецептом.

Як приготувати простий, солодкий пиріг на швидку руку читайте в нашій статті.

Поради по приготуванню

  1. Борошно вибирайте тільки тонкого помелу. Краще, якщо ви будете купувати продукти в спеціальних магазинах;
  2. Колір випічки буде залежати від яєць. Він буде мати апетитний жовтий колір, якщо яйця будуть домашніми;
  3. Для смаження можна використовувати фритюр. Таким чином, ви спростите і прискорите собі роботу;
  4. Можна приготувати пісний хмиз. В такому разі не використовуйте яйця і сметану;
  5. Масло для смаження має бути вскипевшим;
  6. Щоб троянди вийшли пишними, то після того як покладіть їх в масло, покрутіть їх небагато, але не притискайте їх до дна. Таким чином, трояндочки распушатся.

Приємного чаювання з солодкою випічкою!

Що ще почитати: