Як приготувати хрусткий хмиз «Трояндочки»
Хмиз знайомий кожному з дитинства. Порадуйте рідних — побалуйте їх спогадами з дитинства! Рецептів і методів приготування дуже багато, а який з них краще підійде вам — вибирайте самі.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
Борошно - | 260 р |
Вода - | 180 мл |
Горілка - | 35 г |
Цукор - | 3 ст. л. |
Масло рослинне - | 300 мл |
Цукрова пудра - | для прикраси |
Час приготування: 45 хвилин | Калорійність на 100 грам: 452 Ккал |
Дуже простий і традиційний рецепт страви. Він нагадає вам про дитинство, адже за цим рецептом випічка виходить як у бабусі.
Як приготувати:
- У ємності змішати воду, горілку, цукор і борошно;
- Повинно вийти досить круте тісто;
- Дану суміш розкачати. Повинен вийти тонкий пласт;
- Взяти три склянки різного діаметра. З їх допомогою вирізати однакову кількість кіл;
- Три кола, скласти один на одного. Використовувати кола, різні за діаметром;
- Натиснути на центр, так щоб скріпити три кола;
- Гострим ножем зробити надрізи від центру до кінця;
- Масло нагріти;
- Викласти заготовки в киплячу олію і обсмажити;
- Випічка повинна вийти золотистої;
- Дати маслу стекти і посипати цукровою пудрою.
Тонкий хрусткий хмиз
На Русі кожне свято не проходило без рум'яного хмизу. Свою назву він отримав на честь своєї ламкості, хрумтить він точно так само як і сухий хмиз у лісі. Цієї випічці надавали різні форми. Найбільше прижилася випічка у вигляді трояндочок.
Необхідні продукти:
- Борошно – 0,5 кг;
- Яйця – 5 шт.;
- Сіль – 2 г;
- Горілка – 2 ст. л.;
- Цукор – 2 ст. л.;
- Цукрова пудра для прикраси;
- Рослинне масло – 800 р.
Витрачений час: 90 хвилин.
Поживність: 557 ккал.
Рецепт покроково:
- Одне яйце розділити на складові. Білок відкласти в сторону, а до жовтка додати решта яйця;
- Ввести сіль, цукор, горілку і перемішати;
- У глибоку миску висипати належну кількість борошна і зробити воронку;
- Вилити в неї отриману суміш на основі яєць;
- Спочатку перемішати виделкою, а потім вимісити руками;
- Суміш повинна стати однорідною. Якщо тісто не злипається, то додати трохи води і знову вимісити;
- Отриману масу накрити серветкою і залишити на пів години;
- Масло вилити в глибоку сковороду і разжарить;
- Тісто поділити на кілька рівних частин і розкачати кожен пласт. Товщиною не більше 2-х міліметрів. Інакше випічка вийти не ніжною;
- З кожного пласта видавити кола різного діаметра;
- Для цього можна застосувати склянки різного розміру;
- На кожній з коржів зробити надрізи, ніби формуючи пелюстки квітки;
- На круги більшого діаметра в центр нанести трохи білка. Він працює як клей;
- Зверху покласти ще один круг, змастити білок і знову покласти ще один круг;
- Натиснути на центр, щоб міцно скріпити випічку;
- Отримані заготовки перекласти в масло і обсмажити з двох сторін;
- Трояндочки перекласти на серветки, щоб масло стекло;
- Посипати перетертим цукром.
Крем для вафельних коржів — кілька варіантів для смачного і ніжного десерту.
Спробуйте приготувати неймовірно смачну курку фаршировану млинцями на нашу фото-рецептом.
Як приготувати простий, солодкий пиріг на швидку руку читайте в нашій статті.
Поради по приготуванню
- Борошно вибирайте тільки тонкого помелу. Краще, якщо ви будете купувати продукти в спеціальних магазинах;
- Колір випічки буде залежати від яєць. Він буде мати апетитний жовтий колір, якщо яйця будуть домашніми;
- Для смаження можна використовувати фритюр. Таким чином, ви спростите і прискорите собі роботу;
- Можна приготувати пісний хмиз. В такому разі не використовуйте яйця і сметану;
- Масло для смаження має бути вскипевшим;
- Щоб троянди вийшли пишними, то після того як покладіть їх в масло, покрутіть їх небагато, але не притискайте їх до дна. Таким чином, трояндочки распушатся.
Приємного чаювання з солодкою випічкою!