Як приготувати курячий рулет в пляшці в домашніх умовах
Які закуски найкраще поставити на святковий стіл перед гостями? Сирна та ковбасна нарізка вже набридли. А більшість гарних і смачних закусок вимагають часу нітрохи не менше, ніж на приготування основного блюда.
Крім того, не тільки на святковому столі, але і на сніданок, і протягом дня хочеться перекусити смачно і корисно. Курячий рулет підійде для цієї мети просто ідеально, особливо якщо він приготований в домашніх умовах, без шкідливих добавок і з любов'ю.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
ціла курка або куряче м'ясо - | 1 шт (1,2 кг) |
волоські горіхи - | 100 г |
часник - | 2 - 3 шт. |
желатин - | 30 г |
спеції, сіль і перець - | по дрібці |
Час приготування: 60 хвилин | Калорійність на 100 грам: 310 Ккал |
Для рулету м'ясо гасять або відварюють. Це справа смаку. Після приготування рулет повинен простояти в холоді до застигання.
Перше з чого варто почати — це приготування м'яса. Необов'язково використовувати цілу курку, можна купити куряче філе або стегенця. У будь-якому випадку доведеться порізати м'ясо на порції і відправити в каструлю.
Гаситься м'ясо на слабкому вогні, солимо і перчимо за бажанням. Поки м'ясо гаситься необхідно розчинити желатин у воді і дати йому настоятися.
Волоські горіхи разом з часником обсмажуються в подрібненому вигляді на сковорідці. Використовуємо зажарку в якості добавки до рулету, щоб надати йому пікантності. Замість горіхів і часнику, у деяких випадках, додають звичайну зелень, а іноді і горошок.
Через 40 хвилин м'ясо вже готове. Потрібно відокремити кістки від м'яса, дрібно нарізані шматочки курки змішати з желатином і горіхами.
Отриману суміш покласти в заздалегідь приготовлену, пластикову пляшку і поставити в холодильник.
Після застигання з допомогою ножа потрібно прибрати пластик.
В результаті, ми отримуємо готовий і смачний рулет, який легко можна використовувати в якості повноцінного сніданку або обіду.
Рецепт курячого рулету з овочами
Рулет з м'ясом і овочами підійде для гурманів. Це досить незвичайний спосіб приготування рулету. Ковбаса виходить яскравою і незвичайною. Для приготування страви нам знадобляться:
- ціла курка — 1 шт;
- перець болгарський червоний — 1/2 шт;
- перець жовтий солодкий — 1 шт;
- свіжий горошок — 100 гр;
- зелень — 1 пучок;
- желатин — 30 гр;
- сіль і перець за смаком.
Готується близько години і охолоджується в холодильнику від 5 до 8 годин.
Калорійність: 310 ккал на 100 гр.
Курка відварюється в глибокій каструлі до повної готовності. Під час варіння додайте спецій, посоліть воду, додайте перець за бажанням. Поки філе готуватися, необхідно розчинити желатин в ємності з водою.
В цей же час, нарізаємо овочі дрібними шматочками. Різноманітність кольорових інгредієнтів додає страві оригінальності. Овочі можна обсмажити на маслі або залишити у свіжому вигляді.
В якості зелені підійде кріп, петрушка, кінза, рукола. За бажанням добавки можна змішати з волоським горіхом і обсмажити все разом.
Після того як курка зварилася, потрібно очистити тушку від кісток і нарізати філе дрібними скибочками. Додаємо в м'ясо нарізані овочі, горошок і перемішуємо.
Готову масу заливаємо водою з желатином і відправляємо в пляшку. Отриману суміш ставимо в холодильник до застигання. Після того як рулет буде готовий, залишиться тільки зняти пляшку і нарізати рулет на порції. Приємного апетиту!
Рецепт торта «Їжа Богів» з горіхами і сухофруктами — оригінальний десерт до чаю.
Що можна приготувати з заморожених овочів — смачна добірка страв.
Рибний суп з сьомги — спробуйте приготувати його за нашими рецептами.
Варіант приготування в мультиварці
Сьогодні у багатьох господинь на кухні є мультиварка. Дуже зручна кухонна техніка, в той же час дає можливість харчуватися здоровою їжею, не докладаючи для цього серйозних зусиль. Курячий рулет, особливо з м'яса грудки, досить дієтичне блюдо. Ще більш корисним його допоможе зробити мультиварка.
Для приготування знадобляться:
- м'ясо грудки — 2шт. або курячі стегенця — 3 шт;
- желатин — 30 гр;
- цибуля ріпчаста — 1 шт;
- перець солодкий червоний — 1/2 шт;
- морква — 1 шт;
- часник — 6 шт;
- сіль і перець за смаком.
Час приготування: 240 хвилин.
Калорійність: 270 ккал на 100 гр.
Як приготувати курячий рулет в пляшці в мультиварці? Для початку потрібно нарізати м'ясо шматками. Овочі порізати на чверті, морква навпіл. Залити інгредієнти водою і поставити програму гасіння.
Через годину необхідно вийняти з мультиварки м'ясо, відокремити його від кісток і нарізати дрібними шматочками. В цей час овочі залишаються разом з бульйоном в мультиварці. Покладіть м'ясо назад і поставте протомиться ще близько години.
Після бульйон зливається і заливається суміш водою з розчиненою в ній желатином. На цьому етапі заготовку для рулету можна додатково посолити або поперчити за бажанням.
Після цього поставте програму прогрів і через десять хвилин викладіть отриману суміш у пластикову пляшку. Для застигання покладіть її в холодильник. Зазвичай рулет готовий через 5 годин.
Пляшка розрізається ножицями, і рулет можна подавати на стіл. Це досить простий і не складний рецепт. Іноді разом з куркою в рулет додають свинину чи яловичину.
Рекомендації кулінарів
- При приготуванні рулету пластикову пляшку потрібно підготувати заздалегідь, промити і висушити її. Добре підходить світла пляшка об'ємом 1,5 л. Замість неї можна використовувати високу коробку соку;
- Якщо замість твердої форми використовувати харчову плівку, то текстура рулету буде схожа на ковбасу;
- Якщо м'ясо не різати на дрібні шматочки, а протерти через м'ясорубку, то рулет буде дуже ніжним, схожим на пудинг;
- Особливий смак м'яса надає додаткове ловлення в духовці. Після відварювання і нарізки, курку можна залишити в духовці ще на 10 хвилин;
- Використовуйте курячий бульйон, який залишається після відварювання м'яса. Якщо немає необхідності використовувати його відразу, заморозьте рідина, так ви зможете зберегти хороший продукт для наступного страви.
Всі рецепти досить прості і не вимагають специфічних інгредієнтів. Придбати їх можна в будь-якому магазині. Як видно, і приготування не вимагає особливих кулінарних навичок, з нарізкою і змішуванням зможе впоратися навіть дитина.
Дивно, як невеликими зусиллями можна забезпечити сім'ю смачними рулетами з натуральних продуктів. Це не тільки поліпшить раціон, але і сприятливо позначиться на гаманці.