20 апрель 2019 1 391

Як приготувати курячий рулет в пляшці в домашніх умовах

Які закуски найкраще поставити на святковий стіл перед гостями? Сирна та ковбасна нарізка вже набридли. А більшість гарних і смачних закусок вимагають часу нітрохи не менше, ніж на приготування основного блюда.

Крім того, не тільки на святковому столі, але і на сніданок, і протягом дня хочеться перекусити смачно і корисно. Курячий рулет підійде для цієї мети просто ідеально, особливо якщо він приготований в домашніх умовах, без шкідливих добавок і з любов'ю.

Рецепт курячого рулету в пластиковій пляшці
Інгредієнти Кількість
ціла курка або куряче м'ясо - 1 шт (1,2 кг)
волоські горіхи - 100 г
часник - 2 - 3 шт.
желатин - 30 г
спеції, сіль і перець - по дрібці
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 грам: 310 Ккал
Це блюдо відмінно підходить для тих, хто хоче здивувати своїх гостей. Рецепт досить простий для вмілої господині. В якості м'яса, крім курки, також можна використовувати свинину, яловичину або баранину. Курячий рулет з желатином в пляшці в домашніх умовах, звичайно ж, відрізняється від того, що продається в магазині.

Для рулету м'ясо гасять або відварюють. Це справа смаку. Після приготування рулет повинен простояти в холоді до застигання.

Перше з чого варто почати — це приготування м'яса. Необов'язково використовувати цілу курку, можна купити куряче філе або стегенця. У будь-якому випадку доведеться порізати м'ясо на порції і відправити в каструлю.

Гаситься м'ясо на слабкому вогні, солимо і перчимо за бажанням. Поки м'ясо гаситься необхідно розчинити желатин у воді і дати йому настоятися.

Волоські горіхи разом з часником обсмажуються в подрібненому вигляді на сковорідці. Використовуємо зажарку в якості добавки до рулету, щоб надати йому пікантності. Замість горіхів і часнику, у деяких випадках, додають звичайну зелень, а іноді і горошок.

Через 40 хвилин м'ясо вже готове. Потрібно відокремити кістки від м'яса, дрібно нарізані шматочки курки змішати з желатином і горіхами.

Отриману суміш покласти в заздалегідь приготовлену, пластикову пляшку і поставити в холодильник.

Після застигання з допомогою ножа потрібно прибрати пластик.

В результаті, ми отримуємо готовий і смачний рулет, який легко можна використовувати в якості повноцінного сніданку або обіду.

Рецепт курячого рулету з овочами

Рулет з м'ясом і овочами підійде для гурманів. Це досить незвичайний спосіб приготування рулету. Ковбаса виходить яскравою і незвичайною. Для приготування страви нам знадобляться:

  • ціла курка — 1 шт;
  • перець болгарський червоний — 1/2 шт;
  • перець жовтий солодкий — 1 шт;
  • свіжий горошок — 100 гр;
  • зелень — 1 пучок;
  • желатин — 30 гр;
  • сіль і перець за смаком.

Готується близько години і охолоджується в холодильнику від 5 до 8 годин.

Калорійність: 310 ккал на 100 гр.

Курка відварюється в глибокій каструлі до повної готовності. Під час варіння додайте спецій, посоліть воду, додайте перець за бажанням. Поки філе готуватися, необхідно розчинити желатин в ємності з водою.

В цей же час, нарізаємо овочі дрібними шматочками. Різноманітність кольорових інгредієнтів додає страві оригінальності. Овочі можна обсмажити на маслі або залишити у свіжому вигляді.

В якості зелені підійде кріп, петрушка, кінза, рукола. За бажанням добавки можна змішати з волоським горіхом і обсмажити все разом.

Після того як курка зварилася, потрібно очистити тушку від кісток і нарізати філе дрібними скибочками. Додаємо в м'ясо нарізані овочі, горошок і перемішуємо.

Готову масу заливаємо водою з желатином і відправляємо в пляшку. Отриману суміш ставимо в холодильник до застигання. Після того як рулет буде готовий, залишиться тільки зняти пляшку і нарізати рулет на порції. Приємного апетиту!

Рецепт торта «Їжа Богів» з горіхами і сухофруктами — оригінальний десерт до чаю.

Що можна приготувати з заморожених овочів — смачна добірка страв.

Рибний суп з сьомги — спробуйте приготувати його за нашими рецептами.

Варіант приготування в мультиварці

Сьогодні у багатьох господинь на кухні є мультиварка. Дуже зручна кухонна техніка, в той же час дає можливість харчуватися здоровою їжею, не докладаючи для цього серйозних зусиль. Курячий рулет, особливо з м'яса грудки, досить дієтичне блюдо. Ще більш корисним його допоможе зробити мультиварка.

Для приготування знадобляться:

  • м'ясо грудки — 2шт. або курячі стегенця — 3 шт;
  • желатин — 30 гр;
  • цибуля ріпчаста — 1 шт;
  • перець солодкий червоний — 1/2 шт;
  • морква — 1 шт;
  • часник — 6 шт;
  • сіль і перець за смаком.

Час приготування: 240 хвилин.

Калорійність: 270 ккал на 100 гр.

Як приготувати курячий рулет в пляшці в мультиварці? Для початку потрібно нарізати м'ясо шматками. Овочі порізати на чверті, морква навпіл. Залити інгредієнти водою і поставити програму гасіння.

Через годину необхідно вийняти з мультиварки м'ясо, відокремити його від кісток і нарізати дрібними шматочками. В цей час овочі залишаються разом з бульйоном в мультиварці. Покладіть м'ясо назад і поставте протомиться ще близько години.

Після бульйон зливається і заливається суміш водою з розчиненою в ній желатином. На цьому етапі заготовку для рулету можна додатково посолити або поперчити за бажанням.

Після цього поставте програму прогрів і через десять хвилин викладіть отриману суміш у пластикову пляшку. Для застигання покладіть її в холодильник. Зазвичай рулет готовий через 5 годин.

Пляшка розрізається ножицями, і рулет можна подавати на стіл. Це досить простий і не складний рецепт. Іноді разом з куркою в рулет додають свинину чи яловичину.

Рекомендації кулінарів

  1. При приготуванні рулету пластикову пляшку потрібно підготувати заздалегідь, промити і висушити її. Добре підходить світла пляшка об'ємом 1,5 л. Замість неї можна використовувати високу коробку соку;
  2. Якщо замість твердої форми використовувати харчову плівку, то текстура рулету буде схожа на ковбасу;
  3. Якщо м'ясо не різати на дрібні шматочки, а протерти через м'ясорубку, то рулет буде дуже ніжним, схожим на пудинг;
  4. Особливий смак м'яса надає додаткове ловлення в духовці. Після відварювання і нарізки, курку можна залишити в духовці ще на 10 хвилин;
  5. Використовуйте курячий бульйон, який залишається після відварювання м'яса. Якщо немає необхідності використовувати його відразу, заморозьте рідина, так ви зможете зберегти хороший продукт для наступного страви.

Всі рецепти досить прості і не вимагають специфічних інгредієнтів. Придбати їх можна в будь-якому магазині. Як видно, і приготування не вимагає особливих кулінарних навичок, з нарізкою і змішуванням зможе впоратися навіть дитина.

Дивно, як невеликими зусиллями можна забезпечити сім'ю смачними рулетами з натуральних продуктів. Це не тільки поліпшить раціон, але і сприятливо позначиться на гаманці.

Що ще почитати: