Як приготувати курячий рулет в духовці у фользі
Демократична ціна курячого м'яса, смак і харчова цінність роблять його частим гостем на наших столах. Скільки смачних і корисних страв можна приготувати, використовуючи цей продукт! Наприклад, курячий рулет в духовці у фользі з різними начинками: чорносливом, грибами, сиром і яйцями. Це блюдо виходить нежирним, ніжним, з підсмаженою скоринкою.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
курячого філе - | 400 г (одна досить велика грудка) |
чорносливу - | 100 г |
твердого сиру - | 100 г |
майонезу - | 15 г |
сіль і чорний мелений перець - | за смаком |
Час приготування: 40 хвилин | Калорійність на 100 грам: 175.8 Ккал |
Дуже смачним виходить рулет із курячого м'яса з чорносливом. Його оксамитовий смак, в якому ледь уловима нотка копченостей, не залишить нікого байдужим. Таке блюдо можна включити як в буденне, так і у святкове меню.
Рецепт по кроках:
- Твердий сир подрібнити на дрібній тертці.
- Гарячої чорнослив залити водою і залишити на 5-10 хвилин.
- Тим часом філе курки вимити, промокнути його паперовим рушником. Потім зрізати з нього плівки і жили, добре відбити м'ясо молоточком, щоб вийшов пласт, придатний для згорнути рулетом.
- По м'ясу в три ряди на однаковій відстані розкласти вимочений у воді чорнослив без кісточок, зверху присипати сирної стружкою.
- Згорнути м'ясо в рулет. Обов'язково так, щоб сир не витік. Підвернути з боків краї всередину. Щільно загорнути рулет харчовою фольгою в два шари.
- Запікати курячий рулет із чорносливом у фользі протягом 25-30 хвилин. Оптимальна Температура для приготування – 200 градусів. Перед подачею рулет повністю охолодити і нарізати упоперек на скибочки.
Рецепт приготування з сиром
Пікантний смак сиру як не можна краще підкреслить ніжність курячого м'яса, тому такий дует по достоїнству оцінять навіть досвідчені гурмани, а приготований з цих продуктів рулет затьмарить будь-яку покупну ковбасу. Пропорції інгредієнтів будуть наступними:
- 500 г курячого філе;
- 4 яйця;
- 200 г твердого гострого сиру;
- 190 г майонезу;
- 120 р ріпчастої цибулі;
- 80 г манної крупи;
- сіль і перець за смаком.
Підготовчі процеси займуть приблизно 25 хвилин і ще 35 хвилин потрібно на безпосереднє приготування.
Поживна цінність (або калорійність) рулету з сиром складе в середньому 232,7 ккал на 100 р.
Як приготувати:
- Куряче філе і очищений ріпчасту цибулю нарізати шматками не більше 5-6 див. Перекрутити обидва ці продукту через м'ясорубку. Отриманий фарш поперчити і посолити за смаком.
- Сир перетворити у велику стружку. З яєць, майонезу і манної крупи зробити бовтанку, перекласти в неї тертий сир і перемішати.
- Лист для випічки застелити пергаментом, вилити на нього сирно-яєчну суміш і відправити її в духовку, розігріту до 200 градусів.
- Через п'ять хвилин запікання перевірити готовність сирного млинця. Якщо він схопився, вийняти його, якщо ні – готувати ще 2 хвилини. Важливо не пересушити, щоб при скручуванні рулет не тріснув.
- Сирний лист з духовки, накрити мокрим рушником. Коли він трохи охолоне, відокремити його від пергаменту, розподілити зверху курячий фарш і згорнути рулетом.
- Сформований рулет обернути харчовою плівкою і випікати чверть години при 190 градусах. Потім фольгу зняти і ще 10 хвилин підрум'янити до карамельної скоринки.
Запечений рулет із курячого філе з грибами
З курячої грудки і печериць можна приготувати дуже смачний рулет у фольгу, який можна подати як гаряче блюдо з овочевим гарніром або як холодну закуску, один з інгредієнтів бутербродів.
Для цього потрібно взяти:
- 330-350 г курячого філе (одна грудинка);
- 210 г свіжих печериць;
- 100 мл молока;
- 1 яйце;
- 50 мл рослинного масла;
- 30 г твердого сиру;
- сіль і спеції за смаком.
Всі процеси по приготуванню під силу здійснити протягом 60 хвилин.
Ця закуска не занадто калорійна, в ній всього 138,9 ккал на 100 р.
Готуємо наступним чином:
- Яйце збовтати з молоком, посолити, з отриманої суміші на розпеченій сковороді спекти тонкий млинець. Якщо сковорода без антипригарне покриття, змастити її невеликою кількістю рослинного масла.
- Нарізані невеликими шматочками печериці злегка протушкувати в сковороді з рослинним маслом. Сир перетворити у велику стружку.
- Куряче філе покласти на обробну дошку, зверху затягнути харчовою плівкою і відбити молоточком. Зняти плівку, натерти м'ясо з усіх сторін сіллю і спеціями, дати йому полежати кілька хвилин.
- На підготовлене куряче філе викласти яєчний млинець, присипати його зверху сирної стружкою і розкласти тушковані печериці. Згорнути рулетом і обернути харчовою фольгою.
- Сформований рулет у фользі перекласти на деко і відправити в розігріту духовку (температура приготування – 190 градусів). Через півгодини блюдо буде готово.
Якщо ви любите рибу, читайте, як приготувати палтус в духовці у фользі.
Спробуйте зробити домашню ковбасу в духовці. Тут ви знайдете рецепти.
Приготуйте пікшу в духовці у фользі по цього рецептом.
Рулет із курячого фаршу у фользі
Нежирним, ніжним і дуже красивим в розрізі виходить рулет із курячого фаршу з перепелиними яйцями. Щоб його приготувати, знадобляться:
- 500 г курячого фаршу;
- 5-7 перепелиних яєць;
- 1 куряче яйце;
- 90 г моркви;
- 90 г картоплі;
- 90 г ріпчастої цибулі;
- 30 г зелені (кріп, петрушка);
- рослинна олія для змащування фольги;
- сіль і спеції.
Час приготування – 45 хвилин, а якщо робити фарш самостійно, то часу буде потрібно трохи більше.
У 100 грамах міститься 110,8 кілокалорій.
Етапи приготування:
- Першим ділом потрібно вимити перепелині яйця зварити їх круто. Для цього буде потрібно 5 хвилин після закипання води.
- Овочі натерти на дрібній тертці, зелень дрібно порубати. У ємність відповідного обсягу перекласти курячий фарш, подрібнені овочі, куряче яйце, зелень, сіль і спеції. Гарненько вимісити фарш.
- Відрізати прямокутний шматок харчової фольги «із запасом», на ньому прямокутним шаром розкласти фарш. Товщина цього шару повинна бути приблизно 1 див.
- Перепелині яйця очистити від шкірки, розкласти по центру уздовж прямокутника з фаршу. Загорнути трохи внахлест. Потім обгорнути фольгою у вигляді рулету.
- Запікати рулет 20-25 хвилин при двохстах градусах. Потім розгорнути фольгу обережно і підрум'янити ще 5-7 хвилин.
Корисні поради
Для приготування курячого рулету краще використовувати тільки охолоджене м'ясо, а не розморожене. Підійде не тільки грудинка, але і стегенця. В цьому випадку потрібно попередньо дуже акуратно відокремити м'ясо від кісток, а вже після цього відбивати.
Під час відбивання курячого м'яса для рулету потрібно зберегти цілісність м'ясних волокон. Це дозволить начинці не витікати, а готового блюда мати апетитний вигляд. Для цього філе краще простукувати молоточком через шари харчової плівки. Товщина відбитого м'яса повинна становити 5 мм.
Також дуже важливо стежити за часом приготування. Оскільки куряче м'ясо – це дієтичний продукт з малим вмісту жиру, то існує ймовірність того, що у якій замріяній господині вийде твердий і сухий рулет.
На відео — цікавий рецепт мармурового рулету з курної грудки: