Як приготувати рулет із скумбрії
Кожна господиня мріє про те, щоб святковий стіл ломився від вишуканих, смачних частувань. Традиційно на стіл подаються делікатесні види риби: лосось, сьомга, форель, але незаслужено забуваються вже звичні, але не менш корисні оселедець, скумбрія, ставрида. З цих видів риби можна приготувати частування, які складуть гідну конкуренцію дорогим видам риби.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
великі скумбрії - | 3 шт. |
морква - | 3 шт. |
цибулина - | 1 шт. |
желатин - | 1 упаковка |
сіль, спеції для риби - | за смаком |
Час приготування: 180 хвилин | Калорійність на 100 грам: 184 Ккал |
Щоб приготувати смачний рулет з скумбрії, потрібно вибрати якісну рибу. Хороша скумбрія має світлі, прозорі очі і рожеві зябра. Не купуйте обезглавленную рибу – так часто обробляють вже зіпсувався, некондиційний товар.
Найсмачніша скумбрія продається в охолодженому вигляді, але, якщо таку знайти не вдалося, то розморозьте тушку в холодильнику, а не при кімнатній температурі.
- Підготуйте скумбрію: очистіть, видаліть нутрощі, зябра, відріжте голову і плавники. Промийте черевце, просушіть.
- Моркву відваріть у воді з невеликим додаванням цукру – це збереже її натуральний смак і колір. Варіть овочі 30-40 хвилин до готовності.
- Цибулю очистіть, поріжте кубиками і обсмажте в невеликій кількості олії до м'якості.
- Натріть на тертці моркву, з'єднайте з цибулею, підсолити, приправте спеціями, перемішайте.
- На робочу поверхню викладіть харчову плівку. Наведіть на неї скумбрію шкірою вниз, щоб філе було розгорнуто м'якоттю вгору. Приправте сіллю, натріть перцем.
- В даному випадку буде застосовуватися сухе желювання, тобто желатин не потрібно розводити водою, він застигне після відварювання рулету. Присипте всю поверхню філе порошком желатину, викладіть овочі рівномірним шаром.
- Поверніть рибу як можна тугіше і добре закріпіть плівку.
- Покладіть рулет у киплячу, підсолену воду і варіть протягом 30-40 хвилин.
- Вийміть рибу, покладіть в посуд, зверху встановіть прес (банку з водою, наприклад). Дайте повністю застигнути.
- Готовий рулет наріжте гострим ножем і красиво викладіть на блюдо, прикрасьте за смаком.
Рулет зі скумбрії з огірками та яйцями
Це частування припаде до смаку тим, хто любить пікантні страви. Мариновані огірочки, яйця, м'якоть риби відмінно виглядають в рулеті, викликаючи шалений апетит. Щоб закуска виглядала ще гарніше на святковому столі, прикрасьте скибочки риби зеленим горошком, червоним болгарським перцем і гілочками зелені.
Необхідні інгредієнти:
- 1 велика тушка скумбрії;
- 2 невеликі морквини;
- 2 маринованих огірка;
- 25-30 грамів желатину;
- 3 яйця;
- сіль, приправи, зелень – за смаком.
Час приготування: 50-60 хвилин, 3-4 години на застигання.
Калорійність: 189 Ккал/100 г.
Даний спосіб приготування рулету не передбачає попереднє розведення у воді желатину. Порошкоподібною желатином слід посипати філе і інгредієнти майбутнього страви. Під час відварювання під плівкою желатин розчиниться, а потім при охолодженні досить охолоне. Важливо додати потрібну кількість порошку, щоб все добре між собою з'єдналося.
- Скумбрію очистіть, промийте під проточною водою. Видаліть у тушки голову. Зябра, плавники, ще раз промийте. Намагайтеся максимально звільнити рибу від кісток, щоб вони не траплялися в готовому блюді. Просушіть філе всередині і зовні.
- Відваріть моркву в підсоленій воді до готовності. Натріть на тертці з великими отворами.
- Мариновані огірки нарубайте поріжте тонкою соломкою або кубиками.
- Яйця відваріть до готовності, остудіть, наріжте кружечками.
- Філе скумбрії викладіть на харчову плівку шкірою вниз, приправте сіллю і спеціями.
- Помістіть на філе шар тертої моркви, маринованих огірочків, шар яєць. Посоліть ще раз ці інгредієнти, приправити чорним перцем. Посипте рівномірно всі желатином.
- Щільно, герметично згорніть рулет, обв'яжіть товстою ниткою.
- Відваріть скумбрію в підсоленій воді протягом 40 хвилин.
- Гарячий рулет викладіть на плоску поверхню, зверху покладіть гніт, повністю остудіть.
Рулет зі скумбрії, запечена в духовці
Необхідні інгредієнти:
- 3 тушки скумбрії;
- 400 грамів печериць;
- 30 г зелені петрушки;
- 1 упаковка плавленого сиру;
- 2 зубчики часнику;
- сіль, перець.
Час приготування: 90 хвилин.
Калорійність: 192 Ккал/100 г.
- Обробіть скумбрію. Промийте її під проточною водою, видаліть плавці, зябра, голову, нутрощі. Промийте тушку і розріжте по хребту навпіл, видаліть остов.
- Приготуйте начинку: гриби промийте, наріжте слайсами і обсмажте в невеликій кількості олії до рум'яного кольору. Приправте сіллю, спеціями, остудіть.
- Плавлений сир натріть на тертці з великими отворами, змішайте з дрібно нарубаною зеленню петрушки. Додайте пропущений через прес часник.
- Викладіть на робочу поверхню філе скумбрії шкірою вниз, додайте сіль, спеції. Помістіть на філе начинку з грибів, сиру, зелені, накрийте другим філе.
- Поверніть щільно рулет, скріпіть зубочистками, змастіть маслом.
- Викладіть скумбрію у форму для запікання, відправте в духовку на 40 хвилин.
- Подавайте до столу в гарячому або холодному вигляді.
Рис з креветками — одне з найпопулярніших страв у всьому світі. Воно є і в європейській кухні, і в азіатській. Чому б вам не взяти його на замітку.
Тріска під маринадом — зробіть цю рибу ще смачніше і додайте їй соковитості. Рецепти тут.
А ви знаєте як правильно приготувати антрекот з яловичини на сковороді?
Рецепт рулету з скумбрії з цукіні і морквою
Ефектне, корисне блюдо припаде до смаку всім гостям! Один тільки зовнішній вигляд яскравого рулету викликає апетит. Готувати закуску нескладно: потрібно правильно обробити рибу, підготувати продукти для начинки, щільно згорнути рулет і запекти в духовій шафі. Подавайте страву в будь-якому вигляді: холодному або гарячому, прикрасьте зеленню і кружальцями моркви.
Необхідні інгредієнти:
- 300 грамів цукіні;
- 3 тушки скумбрії;
- 1 морквина;
- 1 лимон;
- 30 грамів спецій для риби, сіль;
- 30 мл рослинного масла.
Час приготування: 100 хвилин.
Калорійність: 174 Ккал/100 грам
- Підготуйте скумбрію: видалити плавники, нутрощі, голову і зябра. Обов'язково ножем зніміть чорну плівку. Гострим ножем розрізати тушку від голови до хвоста, але
не до кінця, щоб після запікання вона зберегла форму. Видаліть хребет і великі кістки.
- З лимона вичавити сік, збризніть їм філе риби, приправте її сіллю, спеціями.
- Цукіні наріжте тонкими слайсами за допомогою дуже гострого ножа.
- Моркву відваріть до готовності в підсоленій воді, наріжте пластинками.
- Тушку скумбрії розкладіть на столі, викладіть зверху пластинки овочів в довільному порядку.
- На цьому етапі потрібно звернути кожне філе від голови до хвоста, дуже щільно скріпити зубочистками або дерев'яними шпажками.
- Викладіть рулети з скумбрії у форму, злегка змащену олією. Запікайте в розігрітій духовці протягом 30 хвилин.
Поради кулінарів
Рулет зі скумбрії тільки здається на перший погляд дуже складним у приготуванні стравою. Якщо приготувати його одного разу, запам'ятати всі тонкощі, то страва надовго увійде у ваше святкове меню:
- купуйте рибну тушку з головою – по зябер і станом очей легко визначити її свіжість;
- щоб зробити холодну закуску, використовуйте желатин, який потрібно викласти на сиру тушку з інгредієнтами, а якщо хочеться приготувати гаряче блюдо, то просто запечіть начинений рулет в духовці;
- рулет з желатином після відварювання потрібно покласти під прес, щоб риба не втратила форму.
Приємного апетиту!