30 март 2019 6 692

Як приготувати рулет із скумбрії

Кожна господиня мріє про те, щоб святковий стіл ломився від вишуканих, смачних частувань. Традиційно на стіл подаються делікатесні види риби: лосось, сьомга, форель, але незаслужено забуваються вже звичні, але не менш корисні оселедець, скумбрія, ставрида. З цих видів риби можна приготувати частування, які складуть гідну конкуренцію дорогим видам риби.

Рулет зі скумбрії з овочами і желатином покроково
Інгредієнти Кількість
великі скумбрії - 3 шт.
морква - 3 шт.
цибулина - 1 шт.
желатин - 1 упаковка
сіль, спеції для риби - за смаком
Час приготування: 180 хвилин Калорійність на 100 грам: 184 Ккал
Для приготування красивою, вишуканою закуски знадобляться прості продукти: риба, овочі, желатин, спеції і сіль. Щоб рулет добре застиг, потрібно уважно прочитати і виконати інструкцію по роботі з желатином – не можна розводити його великою кількістю води, ніж зазначено на упаковці, так як желе може не застигнути, і зіпсує все блюдо.

Щоб приготувати смачний рулет з скумбрії, потрібно вибрати якісну рибу. Хороша скумбрія має світлі, прозорі очі і рожеві зябра. Не купуйте обезглавленную рибу – так часто обробляють вже зіпсувався, некондиційний товар.

Найсмачніша скумбрія продається в охолодженому вигляді, але, якщо таку знайти не вдалося, то розморозьте тушку в холодильнику, а не при кімнатній температурі.

  1. Підготуйте скумбрію: очистіть, видаліть нутрощі, зябра, відріжте голову і плавники. Промийте черевце, просушіть.
  2. Моркву відваріть у воді з невеликим додаванням цукру – це збереже її натуральний смак і колір. Варіть овочі 30-40 хвилин до готовності.
  3. Цибулю очистіть, поріжте кубиками і обсмажте в невеликій кількості олії до м'якості.
  4. Натріть на тертці моркву, з'єднайте з цибулею, підсолити, приправте спеціями, перемішайте.
  5. На робочу поверхню викладіть харчову плівку. Наведіть на неї скумбрію шкірою вниз, щоб філе було розгорнуто м'якоттю вгору. Приправте сіллю, натріть перцем.
  6. В даному випадку буде застосовуватися сухе желювання, тобто желатин не потрібно розводити водою, він застигне після відварювання рулету. Присипте всю поверхню філе порошком желатину, викладіть овочі рівномірним шаром.
  7. Поверніть рибу як можна тугіше і добре закріпіть плівку.
  8. Покладіть рулет у киплячу, підсолену воду і варіть протягом 30-40 хвилин.
  9. Вийміть рибу, покладіть в посуд, зверху встановіть прес (банку з водою, наприклад). Дайте повністю застигнути.
  10. Готовий рулет наріжте гострим ножем і красиво викладіть на блюдо, прикрасьте за смаком.

Рулет зі скумбрії з огірками та яйцями

Це частування припаде до смаку тим, хто любить пікантні страви. Мариновані огірочки, яйця, м'якоть риби відмінно виглядають в рулеті, викликаючи шалений апетит. Щоб закуска виглядала ще гарніше на святковому столі, прикрасьте скибочки риби зеленим горошком, червоним болгарським перцем і гілочками зелені.

Необхідні інгредієнти:

  • 1 велика тушка скумбрії;
  • 2 невеликі морквини;
  • 2 маринованих огірка;
  • 25-30 грамів желатину;
  • 3 яйця;
  • сіль, приправи, зелень – за смаком.

Час приготування: 50-60 хвилин, 3-4 години на застигання.

Калорійність: 189 Ккал/100 г.

Даний спосіб приготування рулету не передбачає попереднє розведення у воді желатину. Порошкоподібною желатином слід посипати філе і інгредієнти майбутнього страви. Під час відварювання під плівкою желатин розчиниться, а потім при охолодженні досить охолоне. Важливо додати потрібну кількість порошку, щоб все добре між собою з'єдналося.

  1. Скумбрію очистіть, промийте під проточною водою. Видаліть у тушки голову. Зябра, плавники, ще раз промийте. Намагайтеся максимально звільнити рибу від кісток, щоб вони не траплялися в готовому блюді. Просушіть філе всередині і зовні.
  2. Відваріть моркву в підсоленій воді до готовності. Натріть на тертці з великими отворами.
  3. Мариновані огірки нарубайте поріжте тонкою соломкою або кубиками.
  4. Яйця відваріть до готовності, остудіть, наріжте кружечками.
  5. Філе скумбрії викладіть на харчову плівку шкірою вниз, приправте сіллю і спеціями.
  6. Помістіть на філе шар тертої моркви, маринованих огірочків, шар яєць. Посоліть ще раз ці інгредієнти, приправити чорним перцем. Посипте рівномірно всі желатином.
  7. Щільно, герметично згорніть рулет, обв'яжіть товстою ниткою.
  8. Відваріть скумбрію в підсоленій воді протягом 40 хвилин.
  9. Гарячий рулет викладіть на плоску поверхню, зверху покладіть гніт, повністю остудіть.

Рулет зі скумбрії, запечена в духовці

Ароматне, чудове блюдо, від якого неможливо відірватися, воно не тільки дуже привабливо виглядає на святковому столі, але і просто готується. Для приготування закуски знадобляться гриби: це можуть бути звичні всім печериці або будь-які інші лісові гриби. Доповнювати яскравий смак грибочків буде вершковий смак плавленого сирка, який дуже вдало підходить до цих інгредієнтів.

Необхідні інгредієнти:

  • 3 тушки скумбрії;
  • 400 грамів печериць;
  • 30 г зелені петрушки;
  • 1 упаковка плавленого сиру;
  • 2 зубчики часнику;
  • сіль, перець.

Час приготування: 90 хвилин.

Калорійність: 192 Ккал/100 г.

  1. Обробіть скумбрію. Промийте її під проточною водою, видаліть плавці, зябра, голову, нутрощі. Промийте тушку і розріжте по хребту навпіл, видаліть остов.
  2. Приготуйте начинку: гриби промийте, наріжте слайсами і обсмажте в невеликій кількості олії до рум'яного кольору. Приправте сіллю, спеціями, остудіть.
  3. Плавлений сир натріть на тертці з великими отворами, змішайте з дрібно нарубаною зеленню петрушки. Додайте пропущений через прес часник.
  4. Викладіть на робочу поверхню філе скумбрії шкірою вниз, додайте сіль, спеції. Помістіть на філе начинку з грибів, сиру, зелені, накрийте другим філе.
  5. Поверніть щільно рулет, скріпіть зубочистками, змастіть маслом.
  6. Викладіть скумбрію у форму для запікання, відправте в духовку на 40 хвилин.
  7. Подавайте до столу в гарячому або холодному вигляді.

Рис з креветками — одне з найпопулярніших страв у всьому світі. Воно є і в європейській кухні, і в азіатській. Чому б вам не взяти його на замітку.

Тріска під маринадом — зробіть цю рибу ще смачніше і додайте їй соковитості. Рецепти тут.

А ви знаєте як правильно приготувати антрекот з яловичини на сковороді?

Рецепт рулету з скумбрії з цукіні і морквою

Ефектне, корисне блюдо припаде до смаку всім гостям! Один тільки зовнішній вигляд яскравого рулету викликає апетит. Готувати закуску нескладно: потрібно правильно обробити рибу, підготувати продукти для начинки, щільно згорнути рулет і запекти в духовій шафі. Подавайте страву в будь-якому вигляді: холодному або гарячому, прикрасьте зеленню і кружальцями моркви.

Необхідні інгредієнти:

  • 300 грамів цукіні;
  • 3 тушки скумбрії;
  • 1 морквина;
  • 1 лимон;
  • 30 грамів спецій для риби, сіль;
  • 30 мл рослинного масла.

Час приготування: 100 хвилин.

Калорійність: 174 Ккал/100 грам

  1. Підготуйте скумбрію: видалити плавники, нутрощі, голову і зябра. Обов'язково ножем зніміть чорну плівку. Гострим ножем розрізати тушку від голови до хвоста, але

не до кінця, щоб після запікання вона зберегла форму. Видаліть хребет і великі кістки.

  1. З лимона вичавити сік, збризніть їм філе риби, приправте її сіллю, спеціями.
  2. Цукіні наріжте тонкими слайсами за допомогою дуже гострого ножа.
  3. Моркву відваріть до готовності в підсоленій воді, наріжте пластинками.
  4. Тушку скумбрії розкладіть на столі, викладіть зверху пластинки овочів в довільному порядку.
  5. На цьому етапі потрібно звернути кожне філе від голови до хвоста, дуже щільно скріпити зубочистками або дерев'яними шпажками.
  6. Викладіть рулети з скумбрії у форму, злегка змащену олією. Запікайте в розігрітій духовці протягом 30 хвилин.

Поради кулінарів

Рулет зі скумбрії тільки здається на перший погляд дуже складним у приготуванні стравою. Якщо приготувати його одного разу, запам'ятати всі тонкощі, то страва надовго увійде у ваше святкове меню:

  • купуйте рибну тушку з головою – по зябер і станом очей легко визначити її свіжість;
  • щоб зробити холодну закуску, використовуйте желатин, який потрібно викласти на сиру тушку з інгредієнтами, а якщо хочеться приготувати гаряче блюдо, то просто запечіть начинений рулет в духовці;
  • рулет з желатином після відварювання потрібно покласти під прес, щоб риба не втратила форму.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: