13 июнь 2019 6 314

Як зробити пюре з кабачка для грудничка

Кабачок – це один з тих продуктів, які потрібно давати малюкам в якості прикорму. Це дуже корисний овоч. Обов'язково приготуйте вашій дитині як-небудь на дозвіллі. Такі пюре гарні ще й тим, що вони повністю натуральні і не містять абсолютно ніяких консервантів.

Користь пюре з кабачка, правила введення прикорму, кому не можна (протипоказання)

Кабачок вважається одним з небагатьох продуктів, які не викликають алергію. Якщо готувати пюре з шкіркою, то тільки з тонкою. Тут важливо враховувати, що для малюка це буде добре, тому що вийде поживно.

95% кабачка – вода, а решта 5% — неймовірна користь. Багато лікарі рекомендують починати прикорм саме з цього овоча.

Давати треба потроху і виключно у вигляді пюре, щоб маса була схожа на мамине молоко. Якщо все добре засвоїться, порцію можна збільшувати. Поступово можна додавати в пюре інші компоненти. Це можуть бути яблука, гарбуз, картопля. Ближче до року можна починати вводити м'ясо, зелень, варені яйця.

Шкоди у продукту немає, може бути тільки індивідуальна непереносимість. Нехай це і не алергенний продукт, але все ж варто пам'ятати про те, що все це дуже індивідуально.

Які плоди вибрати, можна заморожені

Для дітей краще брати свіжі плоди, але обов'язково зрілі. У них вже повинні бути вітаміни, але насіння ще не повинні дозріти. Коли в овоче вже дозрілі насіння, він вважається старим і для малюків не підходить.

Заморожений продукт теж краще не використовувати, оскільки в ньому вже майже немає користі. Саме з цієї причини для немовлят вибирають невеликі кабачки, які поки ще не сильно багаті вітамінами.

Простий і швидкий рецепт
Інгредієнти Кількість
кабачок - 1 шт.
Час приготування: 25 хвилин Калорійність на 100 грам: 24 Ккал

Найпростіший і досить швидкий варіант приготування домашнього пюре для грудничка. Всього двадцять п'ять хвилин і можна починати годувати.

Як приготувати:

  1. В першу чергу кабачок промийте, зріжте кінці.
  2. Приберіть і щільну шкірку.
  3. Розріжте плід навпіл уздовж, з допомогою ложки вийміть насіння.
  4. Наріжте м'якоть брусками або кубиками.
  5. Помістіть все це в сотейник і залийте невеликою кількістю води. Вона повинна лише трохи покривати подрібнений овоч.
  6. Приберіть на плиту і дайте дійти до кипіння.
  7. З цього моменту варіть протягом п'ятнадцяти хвилин.
  8. Вийміть скибочки шумівкою або виделкою, дайте їм охолонути до теплого стану.
  9. Потім збийте масу блендером або овочі протріть через сито.
  10. Якщо пюре вийшло густим, додайте відвар з-під овочів.
  11. Годуйте малюка, коли пюре ще тепле.

Порада: краще використовувати очищену воду для приготування пюре.

Як зробити в мультиварці

Якщо у вас є мультиварка, то ви ще й виграші. Крім того, щоб порізати і почистити овочі, більше робити нічого не доведеться. В іншому вас виручить диво-машина.

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
кабачки 2 невеликих
Час приготування: 30 хвилин Калорійність на 100 грам: 24 калорії

Як приготувати:

  1. Плоди попередньо промийте і очистіть їх.
  2. Наріжте кабачки кубиками і покладіть їх у кошик для варіння на пару.
  3. На дно чаші налийте води і встановіть кошик.
  4. Увімкніть режим приготування на пару і готуйте кабачки чверть години.
  5. Коли час пройде, овочі відразу ж подрібніть блендером — і пюре готове.

Порада: якщо ваш малюк вже їв масло, то можете додати в пюре невеликий шматочок вершкового масла.

Як зварити пюре для немовляти на пару

Кажуть, продукти, приготовані на пару, зберігають в собі набагато більше вітамінів. Що ж, для дітей це саме те, що потрібно. Приєднуйтесь!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
кабачок 1 шт.
Час приготування: 30 хвилин Калорійність на 100 грам: 24 калорії

Як приготувати:

  1. Овоч в першу ж чергу очистіть і промийте.
  2. Далі наріжте його невеликими кубиками одного розміру.
  3. Каструлю на чверть заповніть водою.
  4. Зверху помістіть сито, друшляк або кошик для сиру.
  5. Всередину покладіть подрібнений кабачок.
  6. Коли закипить, накрийте ємність кришкою.
  7. Через хвилин двадцять вийміть кабачки і відразу ж помістіть їх в блендер.
  8. Подрібніть заглибним блендером до однорідності.
  9. Трохи остудіть і годуйте малюка.

Порада: якщо у вас є пароварка, то можете готувати пюре відразу в ній.

Як варити з картоплі та кабачків

Якщо вам потрібно більш ситна пюре для малюків, то приготуйте наступне. Тут крім кабачків буде ще й картопля. Солодко і поживно!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
грудне молоко 40 мл
кабачок 0,1 кг
перепелиний жовток 1 шт.
картопля 100 г
масло оливи 5 мл
Час приготування: 40 хвилин Калорійність на 100 г: 88 калорій

Як приготувати:

  1. Кабачок ретельно вимийте, очистіть його від шкірки.
  2. Розріжте вздовж і вийміть ложкою насіння.
  3. Далі плід наріжте кубиками одного розміру.
  4. З картоплі зріжте шкірку, обполосніть його.
  5. Після цього поріжте кубиками того ж розміру.
  6. Викладіть в миску і промийте знову, але цього разу від крохмалю.
  7. З'єднайте з кабачками і помістіть в сотейник.
  8. Залийте водою і приберіть на плиту.
  9. Дайте закипіти і потім варіть ще двадцять хвилин.
  10. За цей час підготуйте жовток. Для цього відваріть ціле яйце, потім розділіть його і далі використовувати тільки жовток.
  11. Розімніть його виделкою в однорідну масу.
  12. Готові овочі злийте на друшляк, дайте стекти.
  13. Далі з'єднайте з жовтком і збийте блендером до однорідності.
  14. Молоко підігрійте і з'єднайте з готовим пюре.
  15. Влийте масло, з'єднайте всі і можете приступити до годівлі.

Порада: молоко можна замінити відваром картоплі і кабачка.

Читайте також, як готувати яблучне пюре для грудничка.

А тут ви дізнаєтесь, як правильно приготувати картопляне пюре для вашої дитини.

Манна каша: як варити, поради, рекомендації.

Як приготувати кабачкове пюре з гарбузом та яблуками

Якщо хочете отримати багато вітамінів в одній ложці, то збережіть собі наступний рецепт. У ньому будуть і кабачки, і яблука, і навіть гарбуз. Сподобається навіть дорослим!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
гарбуз 150 г
кабачок ½ Шт.
вершкове масло 50 г
яблуко 1 шт.
молоко 0,2 л
Час приготування: 50 хвилин Калорійність на 100 грам: 69 калорій

Як приготувати:

  1. Яблуко промийте, очистіть від шкірки і наріжте кубиками.
  2. Помістіть в сотейник, налийте трохи води.
  3. Приберіть на плиту і дайте закипіти.
  4. Як тільки яблуко стане м'яким, вийміть його з води.
  5. Розімніть і відставте ненадовго.
  6. З гарбуза зріжте шкірку і обполосніть її.
  7. Наріжте кубиками, покладіть в сотейник і залийте водою.
  8. Приберіть на вогонь і варіть до м'якості.
  9. Кабачок очистіть і промийте.
  10. Вийміть ложкою насіння, м'якоть поріжте шматочками, залийте водою.
  11. Приберіть на плиту і доведіть до кипіння.
  12. Після цього варіть хвилин п'ятнадцять до м'якості.
  13. З'єднайте кабачки, яблука і гарбуз.
  14. Залийте молоком і збийте все разом до однорідності.
  15. Перемістіть в сотейник і знову відправте на плиту.
  16. Як тільки вміст закипить, зніміть з вогню.
  17. Вмішайте шматочок олії, остудіть.

Порада: якщо кабачок молодий, то насіння можна не вирізати.

Як готувати з запеченого кабачка

Якщо кабачок запекти, то він все одно залишиться дуже корисним, особливо для маленької дитини. Якщо у вас є трохи часу, і спробуйте наступний рецепт!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
натуральний йогурт 70 г
рослинна олія 5 мл
кабачок 150 г
Час приготування: 40 хвилин Калорійність на 100 грам: 51 калорія

Як приготувати:

  1. Кабачок попередньо промийте, очистіть від шкірки.
  2. Форму для випічки змастіть невеликою кількістю масла.
  3. Плід наріжте кубиками і покладіть у форму.
  4. Приберіть в духовку, прогріту до 180 градусів.
  5. Запікайте двадцять хвилин.
  6. Потім дістаньте овочі і дайте їм трохи охолонути.
  7. Подрібніть кабачки до стану пюре.
  8. З'єднайте з холодним йогуртом і отримаєте ідеальну температуру для малюка.
Порада: замість йогурту можна використовувати материнське молоко.

Як заготовити про запас для малюка

Потрібно кабачкове пюре на зиму? Вашій дитині пощастило, тому що у нас є для вас відмінний рецепт! Все буде готове всього за одну годину.

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
кабачок 1,3 кг
вода 270 мл
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 грам: 19 калорій

Як приготувати:

  1. Кабачки промийте і очистіть від шкірки.
  2. Наріжте шматочками і покладіть в сотейник.
  3. Налийте води і приберіть на плиту.
  4. Варіть до м'якості, злийте залишки води.
  5. Пропустіть овочі через м'ясорубку, сито або подрібніть блендером.
  6. Масу вилийте в сотейник знову і приберіть на вогонь.
  7. Доведіть до кипіння і варіть тридцять хвилин.
  8. При цьому обов'язково заважайте, щоб пюре не пригоріло.
  9. Розлийте пюре в банки і закатайте.
  10. Приберіть в ковдри в перевернутому вигляді до повного охолодження.

Порада: пюре краще зберігати в погребі, підвалі або холодильнику, так як в ньому немає консервантів компонентів.

Кабачкове пюре для немовлят готується дуже швидко і просто. Тому, якщо у вас є буквально кілька хвилин, то радимо приділити їх харчування вашого чада. Все яскраво, смачно, натурально і корисно!

Що ще почитати: