Як смачно приготувати пасту до спагетті в домашніх умовах
Спагетті – це дуже смачне блюдо, яке багато готують на обід або вечерю. Це блюдо можна поєднувати з різними підливою з м'яса, овочів, вершків і навіть іншими гарнірами. Найважливішим елементом, без якого не робиться це частування, є соус, це душа спагетті.
Соус або паста — основа цієї страви, яка надає йому прекрасний аромат і неповторний смак. Тому обов'язково потрібно вміти готувати пасту самостійно, тим більше це не дуже складно.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
яловичина - | 400 грам |
свиняче м'ясо - | 200 грам |
цибулина - | 1 шт. |
моркви - | 2 шт. |
часник - | 3 зубця |
масло оливи - | 40 мл |
біле вино сухе - | 170 мл |
томатна паста - | 150 грам |
стебла селери - | пучок на 50 грам |
масло вершкове - | 30 грам |
бульйон яловичий - | 300 мл |
сушений базилік - | 2 ч. ложки |
вершки - | 150 мл |
спеції та сіль - | за смаком |
Час приготування: 80 хвилин | Калорійність на 100 грам: 420 Ккал |
Як приготувати пасту «Болоньєзе» для спагетті з фаршем:
- Для початку промиваємо два види м'яса, нарізаємо середніми шматочками;
- Викладаємо м'ясо в чашу блендера і перемелюємо. Також м'ясо можна прокрутити м'ясорубкою;
- Морквяні коренеплоди добре промиваються, чистяться від шкірки і протираються теркою з великими зубцями;
- З лука знімаємо піну, ріжемо на півкільця;
- З часникових зубчиків знімаємо шкірку і розрізаємо на тонкі пластинки;
- Стебла селери споліскуємо і розрізаємо на невеликі скибочки;
- На сковорідку наливаємо олію, додаємо коров'яче масло і прогріваємо;
- У розтоплене масло треба засипати цибулю, шматочки часнику і засмажуємо хвилин 5 до напівпрозорості;
- Потім додаємо шматочки моркви, селери і готуємо приблизно 7 хвилин;
- На окрему сковороду підливаємо рослинне масло, прогріваємо на плиті;
- Викладаємо фарш на розпечене масло й обсмажуємо;
- Після того як м'ясо змінить свій колір, заливаємо до нього вино;
- Готувати фарш потрібно до повного випаровування всієї рідини;
- Додаємо трохи томату, розмішуємо і смажимо приблизно 5-7 хвилин;
- До м'яса потрібно викласти обсмажені овочі, спеції, сіль і розмішати;
- Готувати всі компоненти потрібно на невеликому вогні під закритою кришкою. Період приготування буде становити приблизно 60 хвилин;
- Як тільки фарш стане м'яким, до нього слід додати вершки;
- Готуємо ще 5-7 хвилин і знімаємо з вогню;
- Поливаємо пастою спагетті, перемішуємо і подаємо на стіл.
Як приготувати пасту для спагетті з помідорів
Продукти для приготування:
- помідори – 700 грам;
- 300 грам цибулі;
- ½ Часниковою головки;
- пара стебел базиліка;
- паста томатна – 60 грам;
- сіль на свій смак;
- рослинне масло.
Скільки потрібно часу на приготування – 40 хвилин.
Калорійність – 257 ккал.
Процес приготування:
- З цибулини потрібно прибрати шкірку і ріжемо невеликими кубиками;
- У сковороду заливаємо рослинного масла і розжарюємо;
- У гаряче масло потрібно покласти дрібні шматочки цибулі і смажити близько 5 хвилин;
- Часник чистимо від шкірки і рубаємо тонкими пластинками;
- Стебла базиліка промиваємо і шаткуємо дрібними скибочками;
- Підсипаємо до цибулі, часнику базилік. Всі компоненти ретельно розмішуємо;
- Залишаємо обсмажуватися ще хвилин 5 і знімаємо з вогню;
- Помідори промиваємо. Їх слід протерти на тертці або через сито;
- У результаті повинна вийти томатна суміш з свіжих помідорів;
- Сковороду з цибулею, часником і базиліком знову ставимо на вогонь;
- Заливаємо томатну суміш, перемішуємо і залишаємо тушкуватися;
- Хвилин через 10 кладемо пару великих ложок томату, перемішуємо і залишаємо тушкуватися;
- Томат додасть приємний аромат і густоту;
- Тушкувати на повільному вогні до уварювання;
- В кінці додаємо сіль і тушкуємо приблизно 5-7 хвилин;
- Готовий томатний соус додаємо до спагетті, перемішуємо і подаємо на стіл.
«Карбонара» для спагетті
Інгредієнти для приготування:
- 150 грам бекону;
- вершки жирністю 20 % — 150 мл;
- шматочок сиру пармезану на 50 грам;
- три яєчних жовтки;
- 1/3 частина головки часнику;
- рослинна олія для обсмажування;
- сіль на свій смак;
- суміш спецій.
Період приготування – 60 хвилин.
Калорійність – 385 ккал.
Як правильно приготувати вершкову пасту «Карбонара»:
- Шматочок бекону потрібно розрізати соломкою;
- Часточки часнику чистимо від шкірки і ріжемо дрібними шматочками або пропускаємо через прес;
- На жаровню ллємо трохи рослинного масла, прибираємо на газ і гріємо;
- Кладемо в гаряче масло часник, засмажуємо його пару хвилин;
- Потім викладаємо до часнику бекон і засмажуємо деякий час, постійно помішуючи;
- Шматочок сиру нудно натерти дрібною стружкою;
- У чашку викладаємо три яєчного жовтка;
- Підсипаємо до жовтків сіль, чорний мелений перець і ретельно збиваємо до однорідності;
- Всипаємо до жовтків протертий сир і знову розмішуємо.;
- Далі ставимо отвариваться спагетті в підсоленій воді;
- Після того як спагетті буде готове, його потрібно промити;
- Викладаємо його на сковорідку і заливаємо соусом з жовтків і сиру. Добре перемішуємо;
- Затії зверху викладаємо обсмажений бекон і ще раз гарненько розмішуємо;
- При бажанні спагетті можна зверху посипати тертим сиром.
Швидка випічка до чаю — смачні рецепти домашньої випічки.
Читайте як приготувати смачні кексики в силіконових формочках з різноманітними начинками.
Візьміть на замітку рецепт смаженої цвітної капусти в клярі.
Готуємо соус по-середземноморськи
Для приготування будуть потрібні наступні компоненти:
- морепродукти мідії, креветки, вонголе. Морепродуктів має бути приблизно 300-400 грам;
- помідори черрі – 6-7 штук;
- вино біле столове – 1 склянка;
- 5-6 гілочок петрушки;
- олія оливкова;
- сіль на свій смак;
- перець чорний у меленому вигляді – кілька щіпок;
- сік томатний – ½ склянки.
Час на приготування – 1,5 години.
Калорійність – 395 ккал.
Як приготувати смачну пасту для спагетті з морепродуктами:
- Першим ділом потрібно почистити мідії;
- Вонголе, мідії та інші види черепашок потрібно помістити в посудину з солоною водою і залишити на кілька годин;
- Далі потрібно вийняти всі мушлі з води, розкрилися і поламані черепашки слід прибрати;
- Всі нормальні черепашки ретельно споліскують під прохолодною водою;
- З часникових зубчиків необхідно прибрати шкірку і порубати їх дрібними шматочками;
- Підливаємо в жаровню оливкову олію, викладаємо часник і трохи обсмажуємо;
- Петрушку споліскуємо і нарізаємо дрібними шматочками;
- Помідори обдаємо окропом і зрізаємо шкірку, нарізаємо помідори на дві частини;
- Викладаємо в жаровню з часником помідори і засипаємо петрушку;
- Готувати на слабкому вогні, структура помідор повинна стати м'якою;
- Далі заливаємо біле вино і готуємо близько 5 хвилин;
- В соус потрібно помістити вонголе та інші черепашки, крім мідій. Накриваємо жаровню кришкою і зменшуємо вогонь;
- Після повного розкриття черепашок додаються інші морські продукти і заливається сік з томатів. Готуємо 5-7 хвилин;
- Мідії необхідно готувати окремо. Для цього їх потрібно помістити в глибоку сковороду, підлити масло і прибрати на вогонь;
- Кладемо дрібні шматочки часнику і посічену петрушку;
- Готувати мідії треба під закритою кришкою на повільному вогні, поки вони не розкриються;
- Після цього викладаємо мідії в соус з іншими морепродуктами і тушкуємо ще 5-7 хвилин;
- Далі відварюємо пасту і викладаємо її в соус;
- Спагетті, перемішуємо разом з соусом і подаємо на стіл.
Як смачно приготувати грибну пасту
Продукти для приготування:
- 3 маленькі ложки коров'ячого масла;
- одна головка цибулі;
- часник – 3 зубчики;
- печериці свіжі – 300 грам;
- склянка вершків;
- шматочок сиру на 70 грам;
- щіпка солі;
- зелень в сухому вигляді – щіпка.
Час приготування – 40 хвилин.
Калорійність – 320 ккал.
Як потрібно готувати:
- З лука чистимо шкірку і нарізаємо головку дрібними кубиками;
- Часникові зубки чистимо, шаткуємо тонкими пластинками;
- Викладаємо на сковороду коров'яче масло і розтоплюємо;
- Засипаємо в олія цибулю, перемішуємо і засмажуємо близько 5-7 хвилин;
- Промиваємо печериці, очищаємо від шкірки капелюшки і ріжемо на невеликі шматочки;
- Викладаємо до цибулі шматочки грибів разом з часником;
- Додаємо сіль, перець і тушкуємо до готовності;
- У сотейник заливаємо вершки і ставимо на газ. Відварюємо до кипіння вершки;
- Далі виливаємо вершки до грибів і тушкуємо ще близько 10 хвилин;
- Сир протираємо, половину перекладаємо в гарячий соус, а другу половину залишаємо для подачі;
- Викладаємо соус до спагетті, перемішуємо, посипаємо протертим сиром і подаємо на стіл.
«Ай кватро формаджі» з куркою
Інгредієнти для приготування:
- куряче філе на 250 грамів;
- головка цибулі;
- дві часточки часнику;
- невеликий шматочок сиру на 50-70 грам;
- рослинна олія;
- скибочка коров'ячого масла на 70 грам;
- зелень свіжа – 5-6 гілок;
- сіль на свій смак;
- суміш приправ.
Період приготування – 1 годину.
Калорійність – 359 ккал.
Як приготувати сирну пасту «Ай кватро формаджі» для спагетті з куркою:
- Куряче м'ясо промиваємо та нарізаємо тонкими смужками;
- З цибулини знімаємо шкірку і нарізаємо на тонкі півкільця;
- Зубчики часнику звільняємо від шкірки і рубаємо на дрібні шматочки;
- На сковороду підливаємо рослинне масло, додаємо шматочок коров'ячого масла і прогріваємо;
- Засипаємо в олія цибулю, часник і обсмажуємо деякий час;
- Потім додаємо до цибулі з часником шматочки курячого м'яса;
- Засмажуємо м'ясо близько 3-5 хвилин;
- Після цього додаємо 1 велику ложку томатно пасти;
- Всі компоненти ретельно розмішуємо;
- Потім заливаємо половину склянки води, приправляємо сіллю, спеціями і розмішуємо;
- Тушкуємо на середньому вогні протягом 7-10 хвилин;
- У готовий соус викладаємо спагетті, перемішуємо і подаємо на стіл.
Корисні поради
- замість томата в деякі види соусів можна використовувати протерті свіжі помідори;
- обов'язково додайте прянощі, трави, спеції. Ці компоненти надають аромат і оригінальний смак;
- подавати стоїть у гарячому вигляді, тому що саме в такому вигляді паста зберігає весь свій смак і аромат.
Якщо ви досі не знаєте, як урізноманітнити своє меню, то ви можете сміливо використовувати смачне і оригінальне частування італійської кухні – паста. Його можна зробити з різними соусами, які додадуть цій страві пікантний смак і аромат.