Спагетті з фрикадельками — поживне і смачне блюдо на кожен день
Спагетті з фрикадельками вважаються універсальним частуванням, яке сподобається і дітям, і дорослим. Цю страву італійської кухні відмінно поєднується з будь-якими соусами, підливами, овочами. А фрикадельки додадуть приємний аромат і поживність.
Якщо ви хочете зробити повсякденне смачне частування для всієї родини на обід, то відваріть пасту, потушкуйте фрикадельки і полийте все томатною підливою зі спеціями. Якщо ж ви думаєте, що зробити на святковий стіл, то тоді можна це частування доповнити гарніром з тушкованих овочів, тертим сиром і зеленню. Головне, дотримуватися всі правила приготування, тоді може вийти відмінна частування на всі випадки життя.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
спагетті - | 200 грам |
м'ясного фаршу - | 300 грам |
томатної пасти - | 250-300 грам |
лука - | одна головка |
оливкової олії - | 2 великі ложки |
свіжого базиліка - | 4-5 гілочок |
солі - | кілька щіпок |
перцю запашного - | трохи |
спецій - | на свій розсуд |
Час приготування: 50 хвилин | Калорійність на 100 г: 180 Ккал |
Як потрібно правильно готувати:
- У чашку викладаємо фарш, солимо його і приправляємо спеціями на свій розсуд.
- Головку цибулі очищаємо від шкірки, ріжемо на дрібні шматочки.
- Базилік обполіскуємо, струшуємо і дрібно шаткуємо.
- У фарш засипаємо дрібно нарізану цибулю разом з базиліком і перемішуємо.
- З основи робимо круглі фрикадельки невеликого розміру.
- У жаровню підливаємо рослинне масло, ставимо на вогонь і розігріваємо.
- В розпечене масло кладемо фрикадельки і залишаємо обсмажуватися на невеликому вогні.
- Томат розводимо водою, при бажанні додаємо в отриманий соус трохи приправи.
- Далі заливаємо фрикадельки соусом, прикриваємо кришкою і тушкуємо не більше чверті години.
- На вогонь ставимо ємність з водою і нагріваємо.
- Обов'язково додайте за смаком сіль і перемішайте.
- Як тільки вода почне кипіти, викладаємо в неї спагетті і варимо близько 10 хвилин.
- Потім виливаємо воду, додаємо трохи оливкової олії і розмішуємо.
- Розкладаємо пасту по тарілках, поливаємо соусом і викладаємо зверху фрикадельки.
- При бажанні прикрашаємо рубаним базиліком і тертим сиром.
Рецепт пасти у вершковому соусі
Для приготування потрібні інгредієнти зі списку:
- 400 грамів спагетті;
- фарш з яловичини і свинини – 700 грам;
- вершки високої жирності – 300 грам;
- дві цибулини;
- сіль за смаком;
- рослинна олія;
- пряні трави.
Калорійність – 195 ккал.
На приготування піде близько години.
Як потрібно готувати:
- У ємність викладаємо фарш, солимо, приправляємо спеціями. Далі очищаємо цибулю від лушпиння і шаткуємо на невеликі кубики. У сковороду наливаємо рослинне масло, ставимо на плиту і нагріваємо. У прогріте масло викладаємо цибулю, перемішуємо і обсмажуємо до рум'яного кольору.
- Викладаємо остиглий цибулю у фарш і ретельно розмішуємо. Формуємо з основи невеликі круглі фрикадельки.
- Потім в жаровню наливаємо олію, кладемо шматочок вершкового масла і прогріваємо. Викладаємо в жаровню фрикадельки і залишаємо обсмажуватися протягом 25-30 хвилин.
- Заливаємо фрикадельки вершками, приправляємо сіллю і прянощами. Прикриваємо кришкою і готуємо на середньому вогні. Як тільки вершки загустеют, жаровню можна знімати з вогню.
- У каструлю наливаємо воду, ставимо на вогонь, солимо і доводимо до кипіння. У киплячу воду викладаємо спагетті і відварюємо до напівготовності. Потім зливаємо воду, промиваємо пасту і додаємо до неї масло.
- На тарілки викладаємо пасту, поливаємо соусом і зверху кладемо фрикадельки.
Варіант приготування з курячим фаршем
Для приготування будемо використовувати компоненти з наступного списку:
- спагетті – 300 грам;
- філе курки – 400-500 грам;
- одна головка цибулі;
- сметана – 200 грам;
- томатна паста – 2-3 великі ложки;
- яйце – 1 штука;
- 1 велика ложка борошна;
- 25-30 грам вершкового масла;
- сіль за смаком;
- пряні трави за бажанням;
- рослинне масло.
Калорійність – 165 ккал.
На приготування піде 1 годину.
Як потрібно правильно робити:
- Куряче філе ретельно промиваємо і пропускаємо через м'ясорубку, також його можна перемолоти за допомогою блендера. У блендері подрібнюємо очищену цибулину.
- Фарш змішуємо з цибулею, додаємо в нього сіль, прянощі, куряче яйце. Основу ретельно вимішуємо. Далі формуємо з основи невеликі фрикадельки, бажано попередньо змочити руки прохолодною водою.
- У сковорідку наливаємо рослинне масло, ставимо на вогонь і гріємо. У гаряче масло кладемо фрикадельки і залишаємо зажариваться до золотистої скоринки. Залишаємо готуватися під кришкою протягом 25-30 хвилин, вогонь зменшуємо.
- У каструлю наливаємо воду і розігріваємо до кипіння. У киплячу воду кладемо спагетті, відварюємо до напівготовності. Зливаємо воду, промиваємо й додаємо трохи вершкового масла;
- В іншу сковорідку насипаємо борошно і обсмажуємо її до кремового кольору. Потім кладемо велику ложку вершкового масла і готуємо до закипання маси.
- Виливаємо вершки, додаємо томатну пасту і розмішуємо. Готуємо соус чверть години і знімаємо з вогню.
- На тарілки кладемо спагетті, зверху фрикадельки і поливаємо соусом.
В якості першої страви можна приготувати суп з нутом і фрикадельками.
Дуже смачно виходять фрикадельки в сметанному соусі. Тут ви знайдете рецепт з фото.
Для швидкого приготування підійде суп з фрикадельками і вермішеллю в мультиварці. Тут можна ознайомитися з рецептом.
Корисні поради
- для приготування фрикадельок підійде фарш з будь-якого м'яса – яловичого, свинячого, курячого;
- не варто відварити спагеті занадто довго, тому що вони можуть розваритися і склеиться;
- щоб паста не злиплася, обов'язково після відварювання в неї додається трохи рослинного масла;
- подати можна з соусом, тушкованими овочами, тертим сиром, зеленню.
На відео ви знайдете рецепт смачних спагетті з курячими фрикадельками:
Спагетті з фрикадельками зможе зробити кожна господиня, що це чудове частування не вимагає особливих умінь. Головне, дотримуватися кількість використовуваних інгредієнтів і слідувати рецептом. Результат вийде просто дивним, це частування сподобається вам, вашим дітям і вашим рідним.