30 апрель 2019 3 664

Як приготувати пасту з фаршем і томатною пастою

Традиційно італійське блюдо, яке за час свого існування стало відомо по всьому світу – ось, що таке паста. До неї можна готувати різні соуси, змішувати з різними овочами і додавати букет різних спецій. Це один з тих випадків, коли зміна рецепта або додавання нових інгредієнтів не тільки не погіршує смак, але і створює нові неповторні кулінарні шедеври!

Приголомшливо смачна паста по-італійськи
Інгредієнти Кількість
макарони - 400 грам
фарш (краще яловичий) - 0,4 кг
томатна паста - 250 грам
морквина - 1 шт.
ріпчаста цибулина - 1 шт.
твердий сир - 150 г
кухонна сіль - за смаком
листочки свіжого базиліка - 5-6 штук
сухий базилік - 10 г
мелений чорний перець - щіпка
рослинна олія - 20 мл
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 грам: 220 Ккал
Традиційний італійський рецепт включає не тільки фарш, але і томати. Замінити їх на нескладно сік або будь-яку помідорну суміш. Страва не тільки не втратить свого смаку, але стане більш соковитим.

Як готувати пасту з фаршем і томатною пастою по-італійськи:

  • Розігріти сковороду з олією. Фарш попередньо посолити, додати сушений базилік і чорний перець. Потім смажити до готовності.;
  • В окремій сковороді спасерувати цибулю. Додати до нього моркву, потерту на тертці. Томатну пасту змішати з листочками базиліка, дрібно порізаними і всю масу додати в кінці смаження;
  • Змішати м'ясо з овочами і згасити на вогні кілька хвилин;
  • Макарони відварити і прибрати залишки води. Не промивати;
  • В овочево-м'ясну суміш додати спагетті і добре перемішати;
  • Викласти на тарілку і посипати натертим на терці сиром.

Спагетті з фаршем, томатною пастою і вершками

Не менш смачною виходять макарони, приготовані у вершково-томатному соусі. Смак страви стає дуже ніжним і пікантним одночасно.

Інгредієнти:

  • спагетті – 0,4 кг;
  • фарш (будь-який за бажанням) – 0,4 кг;
  • вершки 30%-ті – 80 мл;
  • твердий сир – 100-130 гр.;
  • томатна суміш – 200 гр;
  • одна цибулина;
  • олія для обсмажування;
  • сіль, інші спеції – по щіпці.

Час: 30 хвилин.

Калорійність: 250 калорій на одну порцію.

Рецепт пасти з фаршем, томатною пастою і вершками покроково:

  • Фарш обсмажити на середньому вогні до готовності. Смажити краще на оливковій олії. Коли він стане темного кольору кинути до нього дрібно нарізаний лук;
  • Як тільки цибуля закарамелизуется — додати в сковороду вершки зі спеціями і тушкувати 10 хвилин;
  • Томатну пасту додати в цибульно-м'ясну суміш і помішуючи протушкувати;
  • Довести до кипіння пару літрів води, посолити і кинути отвариваться макарони. Як тільки вони будуть готові, злити воду і відкинути їх на друшляк, щоб стекла зайва вода;
  • На тарілку викласти спагеті, зверху покласти частину фаршу у вершково-томатному соусі;
  • Зверху рясно притрусити тертим сиром.

Як приготувати справжні російські щі в мультиварці читайте в нашій статті.

Спробуйте приготувати пиріг зі згущеним молоком і горіхами за нашими рецептами.

До свят приготуйте домашню варену ковбасу, ми пропонуємо вам саму цікаву добірку рецептів.

Макарони з фаршем, грибами і томатною пастою

Будь-яка паста відмінно поєднується не тільки з томатами, але і грибами. Таке блюдо більш поживне і краще насичує. А готується неймовірно швидко!

Інгредієнти:

  • спагеті або інші макарони – 400 грам;
  • яловичий фарш – 400 грам;
  • печериці – 0,4 кг;
  • цибулина;
  • півголівки часнику;
  • 150 грам томатної пасти.;
  • 50 грам борошна;
  • 30 грам цукру;
  • по 1 столовій ложці вершкового і оливкового мала;
  • сіль за смаком;
  • зелень для подачі;
  • перець і майоран – по щіпці.

Витрати по часу: 50 хвилин.

Калорійність: 225 калорій на 100 грам.

Макарони з фаршем, грибами і томатною пастою треба готувати так:

  • Розігріти сковорідку з оливковою олією на середньому вогні. Викласти в неї фарш, посолити, додати щіпку перцю і смажити до готовності;
  • Цибулю, часник і гриби помити. Цибулю порізати кубиками, часник потерти на дрібній тертці, а гриби нарізати невеликими пластинами;
  • Фарш перекласти в сотейник, а в сковороді, на тому ж маслі, почати обсмажувати овочі;
  • Потім додати до м'ясної суміші томатну суміш, цукор, борошно і залишки спецій. Трохи прожарити ще пару мнуть і зняти з вогню;
  • Перекласти овочі В сотейник, перемішати і дати трохи потушиться на маленькому вогні;
  • Макарони зварити, злити воду і перемішати з вершковим маслом;
  • Додати макарони до м'яса і овочів. Подавати з зеленню.

Спагетті з фаршем і томатною пастою, запечені в духовці

Класична італійська паста добралася і до американського континенту, де зазнала істотні зміни в рецепті. Саме з Америки почалася популярність запечених макаронів. Блюдо стало набагато калорійніший, але в кілька разів смачніше.

Інгредієнти:

  • макарони твердих сортів – 500 грам;
  • фарш яловичий – 1 кілограм;
  • по 1 їдальні ложки рослинного і вершкового масла;
  • пару цибулин;
  • часник – 3 зубчики;
  • сіль і перець по щіпці;
  • томатна паста – 100 грам;
  • цукор – 0,5 ч. л.;
  • пармезан – 200 грам;
  • вода – 3,5 літра;
  • соєвий соус (за бажанням) – 30 мл

Час приготування: 1 година 30 хвилин.

Калорійність: 380 калорій в одній порції.

Як запекти спагетті з фаршем і томатною пастою в духовці:

  • Часник і цибулю очистити від лушпиння. Часник пропустити через часникодавку, а цибулини порізати півкільцями;
  • У фарш додати спеції і часник, добре перемішати;
  • У гаряче масло на сковорідку викласти порізану цибулю. Смажити до прозорості, а потім викласти нього фарш і добре прожарити, постійно перемішуючи. Додати пару ложок води і згасити 4 хвилини;
  • Макарони відварити до напівготовності. Краще всього брати середні макарони по тип спіральки або ріжки, але можна використовувати і спагетті. Кілька разів енергійно струснути разом з вершковим маслом;
  • Соєвий соус, цукор, спеції і томатну суміш змішати. Суміш повинна вийти рідкої, в іншому випадку можна розбавити її водою;
  • В промаслений форму викласти половину макаронів. Зверху на них покласти частину фаршу, потім знову макарони. Вилити у форму томатну суміш так, щоб вона доходила майже до верхнього шару макаронів;
  • Випікати при 180 градусах 10 хвилин;
  • Дістати макарони і посипати натертим на терці сиром. Потім знову відправити все в духовку ще на 15 хвилин;
  • Коли сир стане коричневим, дістати блюдо і, нарізаючи як запіканку, подавати на стіл.

Паста з фаршем в соусі «Болоньєзе»

Один з класичних соусів – це соус Болоньєзе». Готуватися він швидко, а от смак цієї страви запам'ятовується надовго!

Інгредієнти:

  • італійська паста з твердих сортів – 0,3 кг;
  • фарш свинячий і яловичий – по 20 гр. кожного;
  • морквина;
  • цибулина;
  • стебло селери;
  • томати у власному соку – 250 гр.;
  • кілька зубчиків часнику;
  • оливкова олія – 30 мл;
  • сіль і перець по 0,5 ч. л.;
  • листя базиліка для прикраси.

Час приготування: 25 хвилин.

Калорійність: 200 ккал.

Рецепт приготування пасти з фаршем в соусі «Болоньєзе» по кроках:

  • Почистити і помити моркву і цибулю. Цибулю з селерою нарізати дрібними кубиками, а моркву потерти на дрібній тертці;
  • У сотейник налити масло і розігріти на середньому вогні. Додати цибулю і обсмажувати його хвилину, потім до нього додати селеру і обсмажувати їх разом пару хвилин, а потім додати моркву. Тримати овочеву масу на вогні до тих пір, поки всі овочі не стануть м'якими;
  • Томати з подрібненим часником додати до овочів і тушкувати 3 хвилини;
  • Фарш змішати і додати спеції. На готельної сковороді добре обсмажити фарш, постійно мішаючи його, щоб не було великих грудок. Необхідно щоб у фаршу з'явилася коричнева скоринка, але не варто занадто засмажувати його;
  • Змішати разом фарш і овочі, трохи загасити;
  • Відварити пасту в трьох літрах підсоленої води;
  • Подавати пасту, виклавши її на тарілку, зверху додавши соус Болоньєзе».

Кулінарні поради

Важливо знати декілька хитрощів, щоб вийшла паста особливо смачною:

  1. Томатна паста легко замінюється густим томатним соком або томатами у власному соку. Можна використовувати і стиглі помідори;
  2. Калорійність страви буде менше при використанні макаронів з твердих сортів;
  3. Важливо варити спагетті правильно: на кожні 100 грам макаронів – 1 літр води і 10 грам солі;
  4. Сир необхідно брати тільки твердих сортів, в іншому випадку він буде швидко плавитися;
  5. При додаванні олії в готові макарони не варто заважати їх ложкою, краще за все перемішати їх струшуючи;
  6. В якості спецій можна використовувати вже готову суміш «Італійські трави»;
  7. Найкраще до пасти з фаршем і томатною пастою додавати пармезан;
  8. Паста відмінно поєднується з вершковими, томатными і овочевими соусами.

Італія знаменита на весь світ своєю пастою. Але можна і вдома влаштувати маленьку Італію, якщо готувати цю страву правильно і тільки зі свіжих овочів і спецій!

Що ще почитати: