Як приготувати пасту з фаршем і томатною пастою
Традиційно італійське блюдо, яке за час свого існування стало відомо по всьому світу – ось, що таке паста. До неї можна готувати різні соуси, змішувати з різними овочами і додавати букет різних спецій. Це один з тих випадків, коли зміна рецепта або додавання нових інгредієнтів не тільки не погіршує смак, але і створює нові неповторні кулінарні шедеври!
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
макарони - | 400 грам |
фарш (краще яловичий) - | 0,4 кг |
томатна паста - | 250 грам |
морквина - | 1 шт. |
ріпчаста цибулина - | 1 шт. |
твердий сир - | 150 г |
кухонна сіль - | за смаком |
листочки свіжого базиліка - | 5-6 штук |
сухий базилік - | 10 г |
мелений чорний перець - | щіпка |
рослинна олія - | 20 мл |
Час приготування: 60 хвилин | Калорійність на 100 грам: 220 Ккал |
Як готувати пасту з фаршем і томатною пастою по-італійськи:
- Розігріти сковороду з олією. Фарш попередньо посолити, додати сушений базилік і чорний перець. Потім смажити до готовності.;
- В окремій сковороді спасерувати цибулю. Додати до нього моркву, потерту на тертці. Томатну пасту змішати з листочками базиліка, дрібно порізаними і всю масу додати в кінці смаження;
- Змішати м'ясо з овочами і згасити на вогні кілька хвилин;
- Макарони відварити і прибрати залишки води. Не промивати;
- В овочево-м'ясну суміш додати спагетті і добре перемішати;
- Викласти на тарілку і посипати натертим на терці сиром.
Спагетті з фаршем, томатною пастою і вершками
Не менш смачною виходять макарони, приготовані у вершково-томатному соусі. Смак страви стає дуже ніжним і пікантним одночасно.
Інгредієнти:
- спагетті – 0,4 кг;
- фарш (будь-який за бажанням) – 0,4 кг;
- вершки 30%-ті – 80 мл;
- твердий сир – 100-130 гр.;
- томатна суміш – 200 гр;
- одна цибулина;
- олія для обсмажування;
- сіль, інші спеції – по щіпці.
Час: 30 хвилин.
Калорійність: 250 калорій на одну порцію.
Рецепт пасти з фаршем, томатною пастою і вершками покроково:
- Фарш обсмажити на середньому вогні до готовності. Смажити краще на оливковій олії. Коли він стане темного кольору кинути до нього дрібно нарізаний лук;
- Як тільки цибуля закарамелизуется — додати в сковороду вершки зі спеціями і тушкувати 10 хвилин;
- Томатну пасту додати в цибульно-м'ясну суміш і помішуючи протушкувати;
- Довести до кипіння пару літрів води, посолити і кинути отвариваться макарони. Як тільки вони будуть готові, злити воду і відкинути їх на друшляк, щоб стекла зайва вода;
- На тарілку викласти спагеті, зверху покласти частину фаршу у вершково-томатному соусі;
- Зверху рясно притрусити тертим сиром.
Як приготувати справжні російські щі в мультиварці читайте в нашій статті.
Спробуйте приготувати пиріг зі згущеним молоком і горіхами за нашими рецептами.
До свят приготуйте домашню варену ковбасу, ми пропонуємо вам саму цікаву добірку рецептів.
Макарони з фаршем, грибами і томатною пастою
Будь-яка паста відмінно поєднується не тільки з томатами, але і грибами. Таке блюдо більш поживне і краще насичує. А готується неймовірно швидко!
Інгредієнти:
- спагеті або інші макарони – 400 грам;
- яловичий фарш – 400 грам;
- печериці – 0,4 кг;
- цибулина;
- півголівки часнику;
- 150 грам томатної пасти.;
- 50 грам борошна;
- 30 грам цукру;
- по 1 столовій ложці вершкового і оливкового мала;
- сіль за смаком;
- зелень для подачі;
- перець і майоран – по щіпці.
Витрати по часу: 50 хвилин.
Калорійність: 225 калорій на 100 грам.
Макарони з фаршем, грибами і томатною пастою треба готувати так:
- Розігріти сковорідку з оливковою олією на середньому вогні. Викласти в неї фарш, посолити, додати щіпку перцю і смажити до готовності;
- Цибулю, часник і гриби помити. Цибулю порізати кубиками, часник потерти на дрібній тертці, а гриби нарізати невеликими пластинами;
- Фарш перекласти в сотейник, а в сковороді, на тому ж маслі, почати обсмажувати овочі;
- Потім додати до м'ясної суміші томатну суміш, цукор, борошно і залишки спецій. Трохи прожарити ще пару мнуть і зняти з вогню;
- Перекласти овочі В сотейник, перемішати і дати трохи потушиться на маленькому вогні;
- Макарони зварити, злити воду і перемішати з вершковим маслом;
- Додати макарони до м'яса і овочів. Подавати з зеленню.
Спагетті з фаршем і томатною пастою, запечені в духовці
Класична італійська паста добралася і до американського континенту, де зазнала істотні зміни в рецепті. Саме з Америки почалася популярність запечених макаронів. Блюдо стало набагато калорійніший, але в кілька разів смачніше.
Інгредієнти:
- макарони твердих сортів – 500 грам;
- фарш яловичий – 1 кілограм;
- по 1 їдальні ложки рослинного і вершкового масла;
- пару цибулин;
- часник – 3 зубчики;
- сіль і перець по щіпці;
- томатна паста – 100 грам;
- цукор – 0,5 ч. л.;
- пармезан – 200 грам;
- вода – 3,5 літра;
- соєвий соус (за бажанням) – 30 мл
Час приготування: 1 година 30 хвилин.
Калорійність: 380 калорій в одній порції.
Як запекти спагетті з фаршем і томатною пастою в духовці:
- Часник і цибулю очистити від лушпиння. Часник пропустити через часникодавку, а цибулини порізати півкільцями;
- У фарш додати спеції і часник, добре перемішати;
- У гаряче масло на сковорідку викласти порізану цибулю. Смажити до прозорості, а потім викласти нього фарш і добре прожарити, постійно перемішуючи. Додати пару ложок води і згасити 4 хвилини;
- Макарони відварити до напівготовності. Краще всього брати середні макарони по тип спіральки або ріжки, але можна використовувати і спагетті. Кілька разів енергійно струснути разом з вершковим маслом;
- Соєвий соус, цукор, спеції і томатну суміш змішати. Суміш повинна вийти рідкої, в іншому випадку можна розбавити її водою;
- В промаслений форму викласти половину макаронів. Зверху на них покласти частину фаршу, потім знову макарони. Вилити у форму томатну суміш так, щоб вона доходила майже до верхнього шару макаронів;
- Випікати при 180 градусах 10 хвилин;
- Дістати макарони і посипати натертим на терці сиром. Потім знову відправити все в духовку ще на 15 хвилин;
- Коли сир стане коричневим, дістати блюдо і, нарізаючи як запіканку, подавати на стіл.
Паста з фаршем в соусі «Болоньєзе»
Один з класичних соусів – це соус Болоньєзе». Готуватися він швидко, а от смак цієї страви запам'ятовується надовго!
Інгредієнти:
- італійська паста з твердих сортів – 0,3 кг;
- фарш свинячий і яловичий – по 20 гр. кожного;
- морквина;
- цибулина;
- стебло селери;
- томати у власному соку – 250 гр.;
- кілька зубчиків часнику;
- оливкова олія – 30 мл;
- сіль і перець по 0,5 ч. л.;
- листя базиліка для прикраси.
Час приготування: 25 хвилин.
Калорійність: 200 ккал.
Рецепт приготування пасти з фаршем в соусі «Болоньєзе» по кроках:
- Почистити і помити моркву і цибулю. Цибулю з селерою нарізати дрібними кубиками, а моркву потерти на дрібній тертці;
- У сотейник налити масло і розігріти на середньому вогні. Додати цибулю і обсмажувати його хвилину, потім до нього додати селеру і обсмажувати їх разом пару хвилин, а потім додати моркву. Тримати овочеву масу на вогні до тих пір, поки всі овочі не стануть м'якими;
- Томати з подрібненим часником додати до овочів і тушкувати 3 хвилини;
- Фарш змішати і додати спеції. На готельної сковороді добре обсмажити фарш, постійно мішаючи його, щоб не було великих грудок. Необхідно щоб у фаршу з'явилася коричнева скоринка, але не варто занадто засмажувати його;
- Змішати разом фарш і овочі, трохи загасити;
- Відварити пасту в трьох літрах підсоленої води;
- Подавати пасту, виклавши її на тарілку, зверху додавши соус Болоньєзе».
Кулінарні поради
Важливо знати декілька хитрощів, щоб вийшла паста особливо смачною:
- Томатна паста легко замінюється густим томатним соком або томатами у власному соку. Можна використовувати і стиглі помідори;
- Калорійність страви буде менше при використанні макаронів з твердих сортів;
- Важливо варити спагетті правильно: на кожні 100 грам макаронів – 1 літр води і 10 грам солі;
- Сир необхідно брати тільки твердих сортів, в іншому випадку він буде швидко плавитися;
- При додаванні олії в готові макарони не варто заважати їх ложкою, краще за все перемішати їх струшуючи;
- В якості спецій можна використовувати вже готову суміш «Італійські трави»;
- Найкраще до пасти з фаршем і томатною пастою додавати пармезан;
- Паста відмінно поєднується з вершковими, томатными і овочевими соусами.
Італія знаменита на весь світ своєю пастою. Але можна і вдома влаштувати маленьку Італію, якщо готувати цю страву правильно і тільки зі свіжих овочів і спецій!