Спагетті з мідіями — поживна і вишукане блюдо
Паста з мідіями вважається делікатесним блюдом, яке володіє прекрасним смаком. Але на цьому позитивні якості не закінчуються. Воно має вишуканий зовнішній вигляд, поживність і апетитний аромат. Його можна використовувати для повсякденного меню, а якщо доповнити соусом, спеціями, зеленню, то цілком може вийти святкове частування. Воно зможе прикрасити будь-який стіл і наповнить атмосферу святковим настроєм.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
спагетті - | 350 г |
заморожених мідій - | 300-400 г |
помідорів - | 0,5 кг |
часнику - | 2 зубці |
масла рослинного - | 50 мл |
зелені петрушки - | кілька гілочок |
солі - | за смаком |
приправи - | за бажанням |
Час приготування: 30 хвилин | Калорійність на 100 грам: 175 Ккал |
Порядок приготування:
- Гілки петрушки добре обполіскуємо, з зубців часнику прибираємо лушпиння.
- Половину зелені шаткуємо ножем на дрібні шматочки, а часник ріжемо навпіл.
- На гаряче рослинне масло викладаємо зелень і зубчики часнику.
- Томати рекомендується помістити на деякий час в гарячу воду, щоб з них можна було легко зняти шкірку.
- Розрізаємо томати дрібними шматочками, кладемо в сковороду до зелені, часнику.
- Додаємо сіль, приправи за бажанням і залишаємо готувати на повільному вогні хвилин 10.
- Морепродукт необхідно попередньо вийняти з холодильника, щоб він розморозився.
- Промиваємо морепродукти під прохолодною водою, викладаємо в сковорідку до томату і тушкуємо хвилин 8-10. Обовязково прикриваємо сковорідку кришкою.
- Решту петрушку шаткуємо на дрібні шматочки, прибираємо сковорідку з плити і посипаємо петрушкою.
- У каструлю наливаємо воду, солимо і ставимо на вогонь. Після закипання води викладаємо макарони і варимо до готовності.
- Відкидаємо пасту на друшляк, промиваємо водою.
- Перекладаємо макарони в соус і добре перемішуємо.
Паста у вершковому соусі
Готувати будемо з таких компонентів:
- заморожені мідії – 300-350 грам;
- паста – 250 грам;
- 150-170 мл вершків;
- цибуля – 1 штука;
- олія оливкова;
- сіль і спеції за смаком.
Приготування займе приблизно півгодини.
Калорійність – 145 ккал.
Приготування повинно бути правильним. З цієї причини потрібно використовувати наступну схему:
- Для початку з морозильника варто вийняти мідії, їх слід попередньо розморозити і промити.
- Головку цибулі очищаємо від лушпиння, миємо й ріжемо тонкими півкільцями або кубиками.
- Викладаємо цибулю на розігріте масло, залишаємо смажитися на невеликому вогні.
- Приблизно через кілька хвилин додаємо до цибулі морепродукти, перемішуємо і залишаємо тушкуватися.
- Хвилин через 10 наливаємо в сковороду вершки.
- Солимо на свій смак, додаємо спеції і тушкуємо ще хвилин 8-10. Потім можна знімати з вогню.
- Ставимо На вогонь каструлю з водою, додаємо сіль.
- Після закипання води засипаємо в неї макарони і варимо.
- Паста буде готова приблизно через 7-10 хвилин.
- Відкидаємо пасту на друшляк, промиваємо прохолодною водою.
- Перекладаємо спагетті в сковороду, добре перемішуємо.
- Кладемо пасту під вершковим соусом по тарілках і ставимо на стіл.
Любителям морепродуктів сподобається салат з маринованими мідіями.
За цим рецептом можна приготувати мідії в вершково-часниковому соусі.
Як готують заморожені очищені мідії, читайте тут.
Спагетті з мідіями в вершково-часниковому соусі
Будуть потрібні:
- мідії – 200 грам;
- спагетті – 100 грам;
- склянка вершків;
- часникові часточки – 2 штуки;
- пучок зелені кропу;
- 2 великі ложки рослинного масла;
- вода — близько трьох склянок;
- сіль дрібного помелу – пара пучок;
- суміш приправ за бажанням.
Приготування – півгодини;
Калорійність – 165 ккал.
Як будемо робити:
- Бажано насамперед відварити спагеті. Ставимо на вогонь каструльку з водою і додаємо трохи солі.
- Доводимо воду до кипіння і відразу ж викладаємо пасту, її не потрібно ламати.
- Відварювати коштує до напівготовності, спагеті повинні бути жорсткими, але не разваристыми, як каша.
- Варимо пасту близько 10 хвилин і знімаємо з вогню.
- Викладаємо макаронні вироби в друшляк, обполіскуємо. Щоб вони не склеїлися, можна додати невеликий шматочок вершкового масла.
- Бажано мідії попередньо вийняти з морозилки, щоб морепродукт розморозився. Також можна помістити на 10-15 хвилин у теплу воду, це прискорить розморожування.
- У сотейник наливаємо вершки, ставимо на вогонь і залишаємо прогріватися.
- Кріп промиваємо та нарізаємо дрібними шматочками.
- До вершків насипаємо нарізану зелень кропу.
- Солимо і підсипаємо суміш приправ. Готуємо не менше 10 хвилин.
- Далі викладаємо в вершки мідії і тушкуємо ще хвилин 8.
- Зубчики часнику очистити від шкірки і пропускаємо через прес. Додаємо часник до мідій і соусу, тушкуємо хвилини 3.
- На тарілки кладемо пасту, зверху поливаємо соусом.
Варіант приготування страви в томатному соусі
Перш ніж приступати до приготування, варто запастися необхідними продуктами:
- півкілограма мідій;
- 500 грам помідорів у власному соку;
- паста – 500 грам;
- цибуля – 1 штука;
- 150 грам моркви;
- селера стебла – невеликий пучок;
- 1 маленька ложечка соусу табаско червоного;
- 4 зубчики часнику;
- олія рослинна;
- кухонна сіль за смаком;
- приправи за бажанням.
На приготування піде 30-40 хвилин;
Калорійність – 175 ккал.
Процес приготування:
- Мідії заздалегідь виймаємо з холодильника, щоб вони розморозилися. Обов'язково їх моєму в прохолодній воді.
- Овочі промиваємо, знімаємо з них шкірку.
- Цибулю, селеру слід порубати ножем на квадратики невеликого розміру.
- Часникові зубці можна нарізати пластинками або пропустити через прес.
- Морквяний коренеплід протираємо через тертку.
- У сковорідку наливаємо оливкову олію, ставимо на вогонь і розігріваємо.
- Висипаємо в прогріте масло овочеву нарізку і обсмажуємо близько 5-7 хвилин.
- Потім кладемо томати і виливаємо сік, додаємо соус табаско.
- Якщо томати будуть сильно густе, то можна підлити близько 150 мл води.
- Все добре перемішуємо, солимо, приправляємо і готуємо хвилин 10.
- Викладаємо в соус мідії, перемішуємо і тушкуємо 10-15 хвилин. Після цього знімаємо сковороду з газу.
- У сотейник наливаємо воду і ставимо на вогонь. Обов'язково додаємо сіль.
- Як тільки вода почне кипіти, засипаємо в неї спагетті і варимо до готовності. Важливо, щоб паста була трохи твердою.
- Відкидаємо на друшляк, обполіскуємо.
- Кладемо пасту в соус, перемішуємо.
Паста в олійно-винному соусі для романтичної вечері
Необхідні інгредієнти:
- 120 грам вершкового масла;
- 200 грам помідорів чері.
Для пасти:
- 500 грамів спагетті;
- 6-7 гілочок петрушки;
- щіпка чорного перцю;
- сіль дрібного помелу на свій смак.
Для соусу:
- 3 великі ложки білого напівсухого вина;
- півкілограма мідій;
- 4 часточки часнику.
На приготування піде 40 хвилин.
Калорійність – 168 ккал.
Правила приготування:
- Ставимо сковорідку на вогонь, викладаємо половину вершкового масла і залишаємо растапливаться.
- Тим часом помідори черрі промиваємо і розрізаємо їх на дві частини.
- Кладемо помідори на розтоплене масло і залишаємо зажариваться.
- Часник очищаємо і рубаємо невеликими шматочками. Додаємо його до помідорів.
- Тушкуємо помідори з часником близько 5 хвилин.
- Далі викладаємо мідії, заливаємо вино.
- Тушкуємо мідії з помідорами, часником і вином приблизно 5 хвилин.
- Далі додаємо масло, дрібно нарізану зелень петрушки, солимо, приправляємо спеціями.
- Якщо ви хочете зробити соус гущі, то можна додати пару щіпок крохмалю чи борошна.
- Тушкуємо мідії в соусі близько 5 міну і знімаємо з вогню.
- Ставимо каструлю з водою на вогонь, додаємо сіль.
- Як тільки вода закипить, викладаємо спагетті і варимо.
- Паста не повинна бути разваристой, варимо її не більше 10 хвилин.
- Відкидаємо на друшляк, обполіскуємо.
- Макарони перекладаємо в соус, перемішуємо і подаємо на стіл.
На відео — спагетті і мідії:
Корисні поради
- можна використовувати м'ясо без або з черепашками. Вибираємо морепродукт на свій розсуд;
- після приготування пасту з соусом можна посипати тертим сиром;
- для прикраси можна використовувати зелень петрушки, кропу;
- відварити спагеті потрібно до напівготовності, макарони не повинні бути схожими на кашу.
Спагетті з мідіями готуються дуже швидко і легко. За смаком це блюдо виходить просто дивовижним. Соус надає прекрасний аромат, робить пасту ситної і незвичайною. А м'ясо мідій робить частування королівським і вишуканим.