18 март 2019 2 621

Як приготувати торт з кукурудзяних паличок

У разі, якщо хочеться приготувати незвичайний десерт, можна скористатися найпростішими інгредієнтами, які можна придбати в будь-якому магазині. В числі продуктів, з яких готують тістечка без випічки, одним з найпопулярніших є кукурудзяні палички. Використовувати їх в процесі приготування максимально просто, тому приготувати торт зможе навіть недосвідчена господиня.

Кожен з рецептів передбачає, що крім паличок, в число обов'язкових інгредієнтів буде входити вершкове масло (як виняток – маргарин) – близько 100-200 р. Кукурудзяні палички повинні бути класичні – без добавок, барвників чи ароматизаторів.

Рецепт торта з кукурудзяних паличок зі згущеним молоком
Інгредієнти Кількість
звичайні палички (але краще віддати перевагу солодким) - 120 г
невареное згущене молоко - 200 г
вершкове масло (не спред) - 100 г
Час приготування: 140 хвилин Калорійність на 100 грам: 66 Ккал

Згущене молоко – відмінне доповнення до солодких страв. Винятком не став і торт, в основі якого лежать кукурудзяні палички. Приготувати його можна для чаювання з сім'єю або рідними.

Кроки приготування:

  1. Масло (або ж спред/маргарин) трохи підтопити, виклавши на тарілку і залишивши в теплому місці на 10 хвилин;
  2. До підтопленного маслу слід додати весь обсяг згущеного молока, перемішати і збити, використовуючи для цієї мети блендер, або як варіант віночок. У результаті повинна вийти маса однорідна за складом, без грудочок;
  3. Палички подрібнювати не потрібно, їх потрібно по — трохи викладати в олійно – молочну суміш і додатково перемішувати;
  4. Форму, де буде готуватися ласощі, слід прокласти харчовою плівкою, потім викласти «тісто» і закрити зверху плівкою;
  5. Поставити форму в холодильник на 2 години.

Після приготування (безпосередньо перед порційній подачею) слід видалити плівку. За бажанням торт можна прикрасити зверху кремом, кокосовою стружкою або фруктами. Для цієї мети можна використовувати також цукрову пудру, яку легко приготувати самостійно, подрібнивши цукор в кавомолці.

«Мурашник» з ирисками

Торт «Мурашник» з кукурудзяних паличок і ірисок легко приготувати, використовуючи простий набір інгредієнтів:

  • масло (вершкове або кулінарний жир) – 200 г;
  • цукерки (іриски) – 450 г;
  • кукурудзяні палички – 350 р.

Час приготування – 110 хвилин.

Калорійність на 100 г торта – 68 ккал.

Кроки приготування:

  1. Масло або використовується у приготуванні випічки, кулінарний жир, слід підтопити. Для прискорення рекомендується використовувати водяну баню.
  2. Іриски розгорнути, трохи подрібнити, додати в підтоплене масло;
  3. Отриманий склад поставити на слабкий нагрів, розтопити іриски. Для того щоб уникнути підгоряння потрібно постійно помішувати масу.
  4. Після того як склад буде повністю однорідним, без шматочків цукерок, в нього слід додати, не подрібнюючи, кукурудзяні палички;
  5. У форму для приготування «Мурашника» необхідно покласти харчову плівку, потім викласти масу і закрити зверху іншим шматочком плівки;
  6. Помістити ємність в холодильник до повного застигання (від 40 хвилин до 2 годин – залежить від обсягу майбутнього торта).

Перед подачею плівку необхідно видалити, а отриману насолоду прикрасити какао або кокосовою стружкою, а також сухофрукти без кісточок.

«Лінивий мурашник»

Існує варіант приготування «Мурашника» з кукурудзяними паличками в складі, який ідеально підійде для зустрічі несподівано гостей. Готується він швидко, поєднує в собі ніжність і естетичну привабливість, тому його доречно подати і на дитяче свято. Необхідно переконатися в наявності наступних інгредієнтів перед початком приготування:

  • масло вершкове (допускається використання солоного масла або маргарину) – 65-70 г;
  • варена згущене молоко (для економії часу слід купувати вже готову) – 1 банка;
  • какао (порошок) – 50 р;
  • горіхи (волоські) – 120-150 г;
  • палички – 300 г;
  • цукрова пудра – 30 р.

Час приготування – від 90 хвилин.

Калорійність готового торта – 67 ккал.

Кроки приготування торта з кукурудзяних паличок, горіхів і вареного згущеного молока:

  1. Очистити волоські горіхи від скорлупок, подрібнити, використовуючи для цієї мети блендер;
  2. Палички переламати на половинки (кожну);
  3. Використовувана приготування масло розтопити (рекомендується зробити для цього водяну баню);
  4. Потім додати масло, варене згущене молоко (повну банку), какао, перемішати;
  5. У форму покласти харчову плівку або пергамент, висипати в неї палички і залити отриманим кремом з масла і згущеного молока, потім засипати подрібнені горіхи.

Процес приготування буде проходити в холодильнику і потребуватиме від 1 до 3 годин, у залежності від об'єму форми і потужності охолодження. Після приготування в якості прикраси «Ледачий мурашник» посипається зверху цукровою пудрою.

Паста з кальмарами — страва з особливим смаком і цікавим поєднанням соусу і пасти.

Візьміть на замітку рецепти смажених опеньків з картоплею і цибулею.

Спробуйте приготувати салат з слабосоленої сьомги — неймовірно смачне поєднання продуктів у вишуканій страві.

Ще один варіант приготування – з шоколадною стружкою

Інгредієнти:

  • кукурудзяні палички – 600 г;
  • мигдаль (ядра очищені) – 50 г;
  • згущене молоко – 1 банка;
  • шоколад (стружка) – 100 р.

Час, який буде потрібно для приготування – від 140 хвилин.

Калорійність торта – 61 ккал.

Кроки приготування:

  1. Палички слід нарізати кільцями, після чого викласти в підготовлену форму на харчову плівку;
  2. Згущене молоко залити рівномірно на палички, перемішати, розкласти по всьому об'єму форми, щоб шар вийшов рівномірним (залишити на кілька хвилин, щоб палички просочилися згущеним молоком);
  3. Горішки подрібнити, засипати наступним шаром, сформувати мурашник, поставити в холодильник до застигання.

Перед подачею прикрасити торт шоколадною стружкою.

Кукурудзяний торт з паличками, кокосовою стружкою і лікером

Цей варіант буде доречним для подачі на торжество або сімейне свято, так як в його склад входять вишукані інгредієнти:

  • палички – 400 г;
  • кокосова стружка – 70 г;
  • лікер – 30 г;
  • згущене молоко – 1 банка.

Час приготування – 100 хвилин.

Калорійність – 61 ккал.

Кроки приготування:

  1. Палички трохи подрібнити;
  2. Згущене молоко змішати з лікером і з'єднати з паличками;
  3. Викласти масу у форму на пергамент, поставити в холодильник до застигання.

Перед подачею посипати торт кокосовою стружкою.

Корисні поради

Для того щоб торт, у складі якого є кукурудзяні палички, вийшов ідеальним, потрібно знати декілька нескладних правил: горіхи краще попередньо трохи обсмажити на розпеченій сковороді без масла – аромат буде насиченим.

Для пікантного смаку додають лікер або коньяк, але якщо в будинку є діти, то цей інгредієнт рекомендується замінити на фруктовий або ягідний сироп.

Якщо передбачається використання шоколаду, то для контрасту краще використовувати гіркий.

Згущене молоко можна застосовувати зі смаковими добавками, а сухофрукти перед додаванням слід вимочити в теплій воді для розм'якшення.

Що ще почитати: