14 апрель 2019 5 366

Як приготувати котлети з крабових паличок

Котлети готують майже в кожному будинку, а ми сьогодні розглянемо рецепти приготування котлет з незвичного для них продукту — крабових паличок. Пропоновані нами страви дуже прості у приготуванні, але здатні здивувати навіть гурманів. Продукти для приготування цілком доступні кожному, все легко знайти в сучасних магазинах і гіпермаркетах.

Для приготування котлет можна брати як самі палички, так і крабове м'ясо. Все залежить від вашого смаку і переваг. Обмежень по фірмам та складом немає, найчастіше в складі є сурімі — це суміш філе риби різних порід.

У зв'язку з тим, що крабові палички — продукт недорогий, страву можна готувати навіть без особливого приводу. Пропонуємо розглянути рецепти приготування котлет з крабових паличок з наочними фото.

Котлети з крабових паличок з сиром: простий рецепт
Інгредієнти Кількість
Краб. палички - 200 грам
Сир краще брати будь напівтвердий - 200 грам
Яйце куряче - 2 шт
Часник - 1 зубчик
Сухарі панірувальні - за смаком
Сіль, перець - за смаком
Раст. масло - для обсмажування
Час приготування: 30 хвилин Калорійність на 100 грам: 240 Ккал

Такий найпростіший спосіб приготування котлет з сиром піддасться будь кулінару без праці. Палички і сир тремо на тертці, сир додасть солоність і незвичайну пікантність блюду.

Отриману суміш солимо і перчимо. Потім необхідно додати яйця і часник.

Все ретельно перемішуємо, щоб суміш була однорідною.

З цієї маси формуємо круглі биточки, обвалюємо в паніровці і обсмажуємо на сковороді до отримання скоринки. Котлети готові!

Подавати їх можна як холодними, так і в гарячому вигляді. Найприємніше, що в цьому рецепті сир не випливає, а залишається всередині готової котлетки. На гарнір до них відмінно підійде салат з помідорів і свіжих трав з заправкою з сметани і часнику.

Версія страви з смаженою цибулею

Крабові палички не володіють особливою соковитістю, їх можна навіть назвати сухуватими, так як при приготуванні філе риб прокручують у спеціальній "центрифузі", щоб з нього пішла зайва волога.

Тому при їх приготуванні додають не тільки продукти для "склеювання", але і надають страві додатковий аромат. Одним з таких продуктів може стати лук, але не просто сирий лук в фарш, а смажений, який зможе додати запаху і смаку цій страві.

При обжарке таких котлет необов'язково використовувати панірування.

Необхідні продукти:

  • Крабові палички – 1 упаковка;
  • Цибуля ріпчаста — 2 невеликі головки;
  • Яйце куряче — 1 шт;
  • 2 шматки білого хліба;
  • Майонез — 2 ст. л.;
  • 2 зубчики часнику;
  • Раст. олія для смаження;
  • Масло (вершкове) — 100 грам;
  • Борошно за потребою;
  • Сіль, перець — за смаком.

Час приготування страви: 30 хвилин.

Калорійність: 320 калорій.

Тепер докладно про те, як готувати котлети з крабових паличок з смаженою цибулькою. 2 невеликі головки цибулі крупно нарізати і обсмажити на розтопленому вершковому маслі. Важливо лише злегка підігріти його — довести до прозоро-золотистого кольору для того, щоб пішла гіркота і жорсткість, з'явився приємний запах і відтінок.

Палички з часником, обсмаженою цибулею і шматочками білого хліба прокрутити через м'ясорубку. У масу додати яйце і майонез, солимо — перчимо, при необхідності додати борошно, щоб фарш вийшов щільним. З отриманої маси зліпити невеликі котлетки і дати їм настоятися 15 хвилин. Далі обсмажуємо на попередньо підігрітому рослинному маслі до хрусткої скоринки. Довго смажити котлети не потрібно, так як всі інгредієнти страви вже готові.

Страву можна поєднувати з різними гарнірами по вашому смаку або овочевим салатом.

Яєчня в хлібі — незвичайний варіант звичного сніданку.

Читайте як правильно приготувати філе минтая в мультиварці, рецепт тут.

Як приготувати печиво без яєць,щоб воно залишалося пишним і розсипчастим, рецепт на сторінках нашого порталу.

Котлети «Домашні» без сиру

Рецепт цієї страви доступний кожній господині, адже всі продукти для нього, крім самих паличок, візьмемо зі своєї присадибної ділянки. Ці котлетки також сподобаються дітям і людям, що сидять на дієті. Готуються вони за лічені хвилинки, але при цьому неймовірно смачні!

Для приготування вам знадобиться:

  • Упаковка крабових паличок — 200 гр;
  • Цибуля ріпчаста — 1 шт;
  • 1 морква (приблизно 50 гр);
  • 1 яйце;
  • Сіль, перець за смаком;
  • 1 ст. л. манки (можливо, буде потрібно більше).

Час приготування страви: 25 хвилин.

Калорійність: 180 калорій.

Котлети з крабових паличок без сиру і інших добавок приготувати дуже легко. Цибулю, моркву нарізати і прокручуються в блендері, до них додаються покришені палички і також прокручуються. В отриману суміш необхідно розбити яйце і всипати манку. Все ще раз збити блендером і додати спеції за смаком.

З отриманої маси сформувати котлетки і обсмажити на антипригарній сковороді без додавання масла. Перевернути котлети, накрити кришкою і залишити постояти до готовності.

Готові котлети викласти на тарілку і посипати свіжою зеленню.

Блюдо готове, його можна подавати на стіл!

Кулінарні підказки

Ось такі 3 прості страви ми пропонуємо сьогодні вашій увазі. А щоб процес приготування став простіше і приємніше, розповімо деякі кулінарні секрети:

  1. Для приготування котлет краще підійдуть охолоджені напівфабрикати. Якщо ж ви придбали заморожений продукт, то для його швидкого розморожування досить пакет з паличками на 3 хвилини опустити в гарячу воду для відтавання;
  2. У фарш краще додавати не цілі яйця, а лише жовтки. Тоді виключається ймовірність згортання білка при нагріванні і котлети ніколи не вийдуть жорсткими;
  3. Всередину кожної котлети можна акуратно помістити вершкове масло, тоді готове блюдо вийде дуже соковитим;
  4. Корисніше і безпечніше смажити страву на рафінованій оливковій олії. Але обжарювання на вершковому маслі додасть особливий ніжно-вершковий смак страви

Така смакота, як котлети з крабових паличок, нікого не залишить байдужим, страва має невисокою калорійністю і яскравим, незвичайним смаком. Пробуйте і захоплюйтеся.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: