20 май 2019 2 413

Як приготувати «Рафаелло» в домашніх умовах

Цукерки «Рафаелло» є по-особливому ніжний і тане в роті десертом. Вони приносять задоволення близьким як романтичного подарунка, виступають ситним, але все ж легким десертом до чаю, а також викликають захоплення кожного, хто коли-небудь їх пробував.

Однак, ця «чарівна» солодкість продається в магазинах за великі гроші. На щастя, приготувати «Рафаелло» можна без усяких зусиль в домашніх умовах. Це займе дуже мало часу і коштів.

Традиційний рецепт «Рафаелло»
Інгредієнти Кількість
Згущене молоко - 1 банку
Масло вершкове - 210 г
Ванілін - 10 г
Стружка кокосова - 230 р
Горіхи (фундук або мигдаль) - 150 г
Час приготування: 150 хвилин Калорійність на 100 грам: 92 Ккал
Звичайні цукерки «Рафаелло», як правило, мають ніжну вершкову начинку, горішок всередині і посипання з кокосової стружки зовні.

Тому цей варіант приготування простий до неподобства.

Перший етап рецепта – це приготування начинки для «Рафаелло». Вона робиться за допомогою згущеного молока і вершкового масла. Ці компоненти слід ретельно замісити, в чому може стати в нагоді автоматичний міксер.

Важливо, щоб маса вершкового масла була попередньо розм'якшеною. У процесі замішування крему потрібно додати до нього 10 г ваніліну і 150 г кокосової стружки. Отриманий результат необхідно прибрати охолоджуватися на пару годин.

Як тільки пройде 2 години, можна буде дістати крем, який за час охолодження повинен трохи застигнути. Така консистенція необхідна для ліплення самих цукерок. Під час ліплення варто пам'ятати, що маса в руках буде нагріватися і танути, а значить формувати кульки слід швидко.

В якості горіхів краще використовувати фундук, але мигдаль теж непогано підійде. Головне, щоб ядра були очищеними, інакше їх шкірка буде гірчити в цукерках. Слід почати ліпити з маси грудочки, не забувши вмонтувати в їх центр по одному горішку.

Всі цукерки повинні бути рівними за розміром. Крім того, за бажанням можна спробувати сформувати з крему сердечка. По закінченні ліплення залишається лише обваляти цукерки в стружці кокоса. Якщо «Рафаелло» будуть подаватися до столу не відразу, то треба обов'язково прибрати їх у холодильник. В іншому випадку вони можуть розтанути.

Ніжне «Рафаелло» з маскарпоне

Існує відмінна варіація приготування такого десерту на підставі знаменитого італійського вершкового сиру. Особливість її полягає в тому, що цукерки отримають ніжний і солодкий смак, але їх калорійність буде куди менше, ніж у варіанті зі згущеним молоком. Для того щоб приготувати «Рафаелло» за цим рецептом, необхідно підготувати наступні компоненти:

  • Сир вершковий сир – 170 г;
  • Стружка кокосова – 130 г;
  • Цукрова пудра – 70 г;
  • Горіхи (фундук або мигдаль) – 25 штук.

Приготування страви з урахуванням застигання займе 2, 5 години, а калорійність однієї цукерки складе 58 ккал.

Спершу потрібно приготувати вершковий крем. Потрібно взяти маскарпоне і збити його з цукровою пудрою і стружкою. Якщо є бажання зробити крем більш ніжним, то маса повинна бути максимум однорідною.

Для цього можна, використовуючи кавомолку або блендер, перемолоти кокосову стружку з цукровою пудрою. Суміш треба прибрати охолоджуватися на пару годин для того, щоб одержана маса була придатна для подальшої ліплення.

Що стосується горіхів, то краще купувати очищені. Однак, при наявність шкурки зняти її дуже просто. Потрібно залити горішки окропом на 15 хвилин. Так, шкірка легко зісковзне з поверхні мигдалю або фундука.

Перейшовши до процесу формування цукерок, починати ліпити бажано відразу навколо горішка. Чи можна після вставити його в центр Рафаелло. Головне, працювати швидше, поки маса не почне танути під впливом тепла рук. Отримані грудочки залишиться лише обваляти в стружці кокоса, а потім знову прибрати в холод. Діставати їх краще безпосередньо перед вживанням десерту.

Як зробити цукерки «Рафаелло» з кукурудзяних паличок

Такий рецепт, виходячи з його назви, може здатися вельми забавним. Однак, кукурудзяні палички не будуть лежати в його основі, вони лише доповнять десерт приємною консистенцією і смаком.

Так, слід підготувати наступні інгредієнти:

  • Кукурудзяні палички – 130 г;
  • Згущене молоко – 400 р;
  • Горіхи (фундук або мигдаль) – 120 г;
  • Стружка кокосова – 50 р.

Приготування страви з урахуванням застигання займе 2,5 години, а калорійність однієї цукерки складе 90 ккал.

Що стосується вибору кукурудзяних паличок, то для успішного результату підійдуть не всі. В магазинах треба придивлятися саме до таких пачок, палички яких більш солодкі і володіють хорошим шаром обсипання. Наприклад, дешевий варіант цієї смакоти від виробника «Кожен день» буде не настільки гарний, ніж кукурудзяні палички «Кузя». Важливо звернути на це увагу.

Солодкі палички необхідно подрібнити в борошно, скориставшись блендером, кавомолкою або м'ясорубкою. В крайньому випадку можна спробувати покришити їх руками, але тоді важливо постаратися: в результаті не повинно залишитися великих шматочків, адже маса крему повинна бути однорідною.

Отриману борошно слід засипати в згущене молоко, потім ретельно замісити компоненти між собою. При цьому треба бути акуратніше в рухах, так як у кукурудзяного борошна буде властивість розлітатися з тарілки.

Далі, можна приступити до найцікавішого заняття – формування цукерок. Робити це потрібно, починаючи з очищеного горішка. Тобто спочатку треба взяти горіх, а потім шматочок від липкої маси крему почати обвалювати навколо нього. Так, десерт залишається лише обваляти в стружці кокоса і подати до чаю на стіл.

Як приготувати сирні кульки для дітей

Ця ніжна смакота вражає кожного, однак маленьким діткам її їсти не варто з-за високого вмісту цукру. Щоб не засмучувати молодших членів сім'ї, можна приготувати цукерки на основі сиру. Їх смак і зовнішній вигляд буде значно відрізнятися від звичного, але все одно діти його оцінять. Отже, потрібні такі інгредієнти:

  • Сир – 200 г;
  • Яйця – 4 штуки;
  • Огірок – 1 штука;
  • Кріп – 1 пучок;
  • Сметана – 2 ст. ложки.

Приготування страви з урахуванням застигання займе 45 хвилин, а калорійність на одну цукерку складе 37 ккал.

Спершу потрібно поставити варитися яйця. У той же час можна буде зайнятися підготовкою овочів. Огірок і кріп необхідно ретельно промити, позбавивши від зайвої бруду. Бажано відрізати у огірка попки, а також віджати з нього деяку кількість соку. Для цього можна з напором натиснути на овоч. Кріп слід пошинкувати.

Як тільки яйця будуть зварені, треба дочекатися їх охолодження. Щоб очікування відбувалося швидше, можна занурити їх у миску з холодною водою. Потім, очистивши яйця від шкаралупи, необхідно акуратно відокремити жовтки від білків, зробивши невеличкий надріз. Елементи яйця слід окремо пропустити через дрібну тертку в різні миски.

Сир, тертий білок і овоч з зеленню потрібно змішати, а потім, використовуючи сметану, скачати з них кульки. Як тільки вони будуть сформовані, залишиться обсипати їх в «жовткової стружці». Такий рецепт підійде для діток з дворічного віку.

Рецепт мастики з маршмеллоу для торта дозволить швидко і незвично прикрасити десерт на будь яке свято.

Покроковий рецепт з фото простого і смачного тортика з вафель і згущеного молока. Читайте що можна ще додати в торт.

Гарбуз запечений з сиром і яблуками — смачний і корисний десерт на кожен день.

Домашні цукерки «Рафаелло» з коньяком

Любителів цукерок з присмаком алкогольних напоїв вразить такий рецепт цього десерту. Він буде не сильно відрізнятися від базового, але в його основу також увійде коньяк. Отже, потрібні такі інгредієнти, як:

  • Масло вершкове – 100 г;
  • Згущене молоко – половина банки;
  • Коньяк – 1, 5 ст. ложки;
  • Стружка кокосова для начинки – 130 г, для обсипання – 50 г;
  • Горіхи (фундук або мигдаль) – 100 р.

Приготування страви з урахуванням застигання займе 2, 5 години, а калорійність на одну цукерку складе 74 ккал.

Почати приготування треба з крему. Для цього слід дати маслу можливість зм'якнути, після чого можна буде змішати його зі згущеним молоком. Суміш необхідно ретельно замішувати, буде куди зручніше зробити це автоматичним міксером. У процесі збивання потрібно буде додати до крему коньяк і кокосову стружку. Отримана маса повинна застынуть в холодильнику.

По закінченні пари годин можна почати формування самих цукерок. Звичайним чином слід катати з їх кульки, обвалюючи масу навколо очищеного горіха, потім обкачати в стружці кокоса. Так, п'янкі «Рафаелло» готові, але треба дати їм можливість остудитися.

Торт «Рафаелло»

Якщо ці маленькі чудові цукерки приносять людям стільки щастя, що справжню насолоду від цілого торта буде складно переоцінити. Готувати його буде дещо складніше, ніж цукерки, але результат дійсно того варто. Так, для бісквіта до повітряного торту потрібні такі інгредієнти:

  • Яйця – 6 штук;
  • Цукрові пісок – 370 г;
  • Сіль – 1 щіпка;
  • Стружка кокосова – 400 р.
  • Також знадобляться компоненти для приготування крему:
  • Білий шоколад – 5 плиток;
  • Жирні вершки (30%) – 700 мл;
  • Стружка кокосова – 70 р.

Приготування страви з урахуванням залишення на ніч займе 10 годин, а його калорійність на 100 г становитиме 329 ккал.

Спершу слід подрібнити всі 5 плиток шоколаду, розламуючи їх руками. Жирні вершки треба поставити на вогонь і тримати до тих пір, поки не закиплять. Гарячими вершками потрібно залити шоколадні плитки. Так, вони почнуть розчинятися. Після закінчення розчинення необхідно буде прибрати масу охолоджуватися на 6 годин.

Далі, можна приготувати бісквіт на основі кокосової стружки. Для цього слід розбити в миску яйця, цукровий пісок, а також ретельно їх замішати.

Яєчну суміш треба поставити на водяну баню, щоб вона підігрілася до температури 65 градусів. Після підігріту масу можна буде збити повторно для того, щоб вийшла об'ємна густа піна. Також в процесі збивання необхідно засипати до маси кокосову стружку.

Важливо підготувати деко для випікання, для чого треба застелити його спеціальним папером.

Потім, акуратно розрівнюючи поверхню, потрібно вилити у форму кокосовий бісквіт і відправити на 15 хвилин в духову шафу при стандартній температурі. Як тільки він буде готовий, слід дати йому можливість трохи подстыть, потім викласти його з форми.

Вершковий крем, що знаходиться в холодильнику, треба дістати і почати збивати в підвищеному режимі, до тих пір, поки він не вийде максимально гладким.

Найцікавіша частина створення торта – це його формування.

Зібрати його можна у формі півкола. Так, буде потрібно велика миска з діаметром 2 дм, за допомогою якої слід вирізати з бісквіту коло. Він послужить дном «Рафаелло» . Треба буде зробити ще кілька таких кіл для наповнення торта.

Щоб зробити основу торта, потрібно вирізати з бісквіту кілька шматків, і за допомогою них акуратно застелити внутрішню поверхню миски. Так як тісто досить пластичне, що воно без праці буде прилягати до бічних частинах миски.

Після можна наповнити торт кремом шаром в 3 см і покласти зверху коло бісквіта. Потім ще 2-3 рази повторювати процедуру до тих пір, поки середину торта не наповниться. Так, можна буде закрити його дном. Краю денця краще вдавити всередину, щоб воно закріпилося.

Залишається перевернути форму, намазати «Рафаелло» кремом, що залишився після формування і посипати всю поверхню стружкою кокоса. Так, торт готовий, але треба буде залишити його в холодильнику на ніч.

Курячі «Рафаелло» в якості холодної закуски

Прикрасити святковий стіл допоможуть «цукерки», зроблені на основі м'яса. Для цього потрібні:

  • Куряче філе – 150 г;
  • Твердий сир для кульок – 150 г, для посипання – 150 г;
  • Зубчики часнику – 3 штуки;
  • Сметана і майонез – по 70 р.

Приготування страви займе 2, 5 години, а калорійність всього страви складе 968 ккал.

Спершу слід зварити куряче філе. Потім дати йому охолонути, обсохнути і подрібнити його, використовуючи блендер. Сир для кульок потрібно натерти і змішати його з перемеленим філе і заздалегідь подрібненими зубчиками часнику.

У рівних частинах необхідно перемішати майонез зі сметаною, після чого можна додати отриманий соус до попередньо зробленої масі. Важливо ретельно перемішати.

Маса, отримана в результаті, призначена для ліплення. Слід сформувати з неї кілька кульок і обваляти їх в натертому для обсипання сирі. Так, залишається тільки остудити блюдо. Після холодна закуска буде готова до подачі на святковий стіл.

«Рафаелло» – це десерт, доречний для будь-якого випадку:

  • Він тане в роті і приносить велике задоволення;
  • Приготувати його можна на основі будь-яких інгредієнтів, враховуючи загальну калорійність;
  • Всі компоненти для готування можна буквально перелічити на пальцях;
  • Любителям цукерок, заснованих на алкоголі, буде до вподоби один з рецептів;
  • Можна зробити цілий торт «Рафаелло» замість цукерок.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: