05 май 2019 1 899

Як приготувати торт із зефіру без випічки

Зефір люблять всі – і діти, і дорослі. Це ласощі має кілька варіантів: воно може бути шоколадним, фруктовим, крем-брюле і просто сніжно-білим, м'яким, як пух. Саме за цю ніжність і легкість десерт і отримав своє ім'я – адже так стародавні греки називали бога західного вітру, який приносив до них легку морську прохолоду в спекотні літні дні, ніжно пестячи стомлену сонцем шкіру.

Пам'ятайте пушкінські рядки: «Нічний зефір струмує ефір...»? Поет мав на увазі, звичайно, не кондитерський виріб, а той самий легкий вітер. Точно так само їстівний «вітерець» пестить наш смак і тане в роті, залишаючи приємну легкість.

Але, крім того, що повітряне диво корисно і смачно саме по собі, з нього можна приготувати кілька варіантів смачних тортів без випічки, які допоможуть господині не тільки заощадити масу часу, але і здивувати своїх домашніх або гостей новим незвичайним десертом.

Причому це цілком під силу навіть початківцям кулінарам. Хочете спробувати?

Торт зі згущеним молоком «Солодке життя»
Інгредієнти Кількість
білий зефір - півкіло
слив. масло - 1 пачка
маргарин «Пампушка» - 1 пачка
згущене молоко - 1 банку
яйця курей - 2 шт.
фундук очищений - 100 г
сік лимона - 50 мл
вафельні «листочки» без начинки - 100 г
молочний шоколад - 20 г
ромова есенція - 10 мл
Час приготування: 30 хвилин Калорійність на 100 грам: 370 Ккал
Десерт виходить незвичайно смачним, до того ж, на відміну від звичайного торта, немає необхідності півдня проводити на кухні і чаклувати над духовкою, стежачи за температурою і перевіряючи тісто на готовність. Це дуже простий рецепт десерту.

Починаємо готувати торт із зефіру без випічки зі згущеним молоком:

  1. Масло з'єднати з маргарином, розім'явши виделкою і збити за допомогою блендера;
  2. Розбити яйця, попередньо як слід вимивши під проточною водою, і відокремити білки від жовтків;
  3. Додати в масляно-маргаринную масу і знову збити;
  4. Налити води в глибоку каструлю і покласти туди банку згущеного молока;
  5. Варити протягом 2-х годин, підливаючи википає воду;
  6. Банку витягнути, охолодити, відкрити;
  7. Додати варену згущенку до збитої маси з яйцями і знову включити блендер;
  8. Викласти готовий крем в глибоку миску, додавши сік лимона, подрібнені горіхи і кілька крапель ромової есенції;
  9. Як слід перемішати;
  10. Викласти дно рознімної форми для випічки вафельними листами;
  11. Укласти на них половину крему рівним шаром;
  12. Розділити кожну зефирину навпіл і викласти на крем: спочатку одні половинки плоскою стороною вниз, а опуклою вгору, потім на них – інші: опуклою стороною вниз, а плоскою – вгору;
  13. Викласти на зефір залишився крем і накрити зверху вафлями;
  14. Акуратно розмазати з боків торта надлишки крему і обсипати вафельно-шоколадною крихтою.

Готовий десерт витягти з форми, викласти на блюдо і поставити на півгодини в холодильник, щоб злегка «схопився».

Ще один рецепт, який готується дуже швидко і просто — торт з кукурудзяних паличок зі згущеним молоком.

Візьміть на замітку рецепт смачних яблук в клярі — дуже смачний і соковитий десерт.

Спробуйте приготувати млинці в пляшці — незвичайний спосіб приготування, який дозволить швидко і акуратно приготувати тісто.

Солодкий десерт «Зефірно-фруктовий»

Додавши до солодкої складовою фруктову нотку – кислувату (ківі), солодку (полуниця) або нейтральну (банан), можна отримати досить оригінальний, ні на що не схожий варіант десерту. А ще краще – поєднати в ньому відразу два фруктових смаку.

Перший варіант

Беремо:

  • 350 гр. зефірин (без будь-яких добавок і барвників);
  • 2 великих, але не дуже стиглих банана;
  • 2-3 штуки ківі (якщо це взимку, а влітку можна і полуницю);
  • шоколадний топінг (щось на зразок сиропу, продається у всіх супер - і мінімаркетах);
  • очищені волоські горіхи;
  • 300 гр. сільської сметани;
  • 75 гр. цукру-піску.

Готуємо чверть години.

Число калорій на 100 г: 263.

Процедура приготування торта з зефіру без випічки зі сметаною і фруктами:

  1. Почнемо з крему: збиваємо в міксері сметану з цукром до однорідної маси;
  2. Ділимо зефір на половинки і викладаємо на блюдо зрізом вгору;
  3. Нарізаємо кружечками банани і ківі;
  4. Злегка поливаємо лежать на блюді ополоники сметанним соусом;
  5. Викладаємо зверху шар ківі і знову поливаємо солодкою сметаною;
  6. Потім все повторюється: зефірні «полушки» – сметана, банани – сметана;
  7. Завершується все зефирным верхи.
  8. Охолоджуємо десерт в холодильнику протягом години, потім поливаємо шоколадним топпінгом і посипаємо горіхами.

Другий варіант

А ось що вийде, якщо додати річну – полуничну — нотку:

  • півкіло білого зефіру;
  • 300 гр. стиглої полуниці;
  • півлітра вершків (або сметани) високої жирності (30-35%).

Час приготування – 15 хвилин.

Поживність – 253 ккал у 100 грамах.

Процес виготовлення торта:

  1. Нарізати зефирины уздовж на круглі пластини гострим тонким ножем;
  2. Полуницю звільнити від плодоніжок, промити, осушити на рушник і порізати кубиками;
  3. Вершки збити до стадії утворення піків;
  4. Шар зефирных кружечків укласти на дно рознімної форми;
  5. Змастити однією третиною вершків;
  6. Рівномірно розташувати на вершках полуницю.
  7. Повторити всі шари ще раз, і зверху покласти шар зефіру (фігурні верхівки).
  8. Покрити весь торт рештою збитих вершків, зверху прикрасити цілими ягодами полуниці і поставити на 2 год. охолоджуватися.

Полуниця з вершками і зефіром – червоне на білому: дуже смачно і так гарно, що навіть шкода є!

Торт «Вітерець»

Інгредієнти:

  • жирні вершки – 1 склянка;
  • цукор-пісок – 1 ст. ложка без верху;
  • зефір – 250 гр.;
  • печиво пісочне – 150 гр.

Приготування – 20 хвилин.

Харчова цінність у 100 гр.: 230 ккал.

Покроковий рецепт торта з зефіру без випічки з печивом:

  1. Дно форми для випічки покрити харчовою плівкою і покласти на неї печиво;
  2. Половину зефіру нарізати кубиками, додати в каструлю трохи води і розтопити на повільному вогні;
  3. Збити вершки з цукром до міцної піни;
  4. Покласти на печиво теплий зефірний крем;
  5. Зверху – шар печива, на нього – вершки;
  6. Повторити всі шари, верх прикрасити цілими половинками зефірин і збитими вершками.
  7. Виставити готовий торт в холодильник на 1 годину.

Таким чином, можна приготувати кілька смачних видів десерту, не вдаючись до таких складних процедур, як виготовлення примхливого тіста і ходіння навшпиньки навколо духовки, залишивши всі інші заняття як мінімум на півдня. Вибирайте будь-який з наведених рецептів, пригощайтеся самі і пригощайте друзів.

Що ще почитати: