Як приготувати торт із зефіру без випічки
Зефір люблять всі – і діти, і дорослі. Це ласощі має кілька варіантів: воно може бути шоколадним, фруктовим, крем-брюле і просто сніжно-білим, м'яким, як пух. Саме за цю ніжність і легкість десерт і отримав своє ім'я – адже так стародавні греки називали бога західного вітру, який приносив до них легку морську прохолоду в спекотні літні дні, ніжно пестячи стомлену сонцем шкіру.
Пам'ятайте пушкінські рядки: «Нічний зефір струмує ефір...»? Поет мав на увазі, звичайно, не кондитерський виріб, а той самий легкий вітер. Точно так само їстівний «вітерець» пестить наш смак і тане в роті, залишаючи приємну легкість.
Але, крім того, що повітряне диво корисно і смачно саме по собі, з нього можна приготувати кілька варіантів смачних тортів без випічки, які допоможуть господині не тільки заощадити масу часу, але і здивувати своїх домашніх або гостей новим незвичайним десертом.
Причому це цілком під силу навіть початківцям кулінарам. Хочете спробувати?
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
білий зефір - | півкіло |
слив. масло - | 1 пачка |
маргарин «Пампушка» - | 1 пачка |
згущене молоко - | 1 банку |
яйця курей - | 2 шт. |
фундук очищений - | 100 г |
сік лимона - | 50 мл |
вафельні «листочки» без начинки - | 100 г |
молочний шоколад - | 20 г |
ромова есенція - | 10 мл |
Час приготування: 30 хвилин | Калорійність на 100 грам: 370 Ккал |
Починаємо готувати торт із зефіру без випічки зі згущеним молоком:
- Масло з'єднати з маргарином, розім'явши виделкою і збити за допомогою блендера;
- Розбити яйця, попередньо як слід вимивши під проточною водою, і відокремити білки від жовтків;
- Додати в масляно-маргаринную масу і знову збити;
- Налити води в глибоку каструлю і покласти туди банку згущеного молока;
- Варити протягом 2-х годин, підливаючи википає воду;
- Банку витягнути, охолодити, відкрити;
- Додати варену згущенку до збитої маси з яйцями і знову включити блендер;
- Викласти готовий крем в глибоку миску, додавши сік лимона, подрібнені горіхи і кілька крапель ромової есенції;
- Як слід перемішати;
- Викласти дно рознімної форми для випічки вафельними листами;
- Укласти на них половину крему рівним шаром;
- Розділити кожну зефирину навпіл і викласти на крем: спочатку одні половинки плоскою стороною вниз, а опуклою вгору, потім на них – інші: опуклою стороною вниз, а плоскою – вгору;
- Викласти на зефір залишився крем і накрити зверху вафлями;
- Акуратно розмазати з боків торта надлишки крему і обсипати вафельно-шоколадною крихтою.
Готовий десерт витягти з форми, викласти на блюдо і поставити на півгодини в холодильник, щоб злегка «схопився».
Ще один рецепт, який готується дуже швидко і просто — торт з кукурудзяних паличок зі згущеним молоком.
Візьміть на замітку рецепт смачних яблук в клярі — дуже смачний і соковитий десерт.
Спробуйте приготувати млинці в пляшці — незвичайний спосіб приготування, який дозволить швидко і акуратно приготувати тісто.
Солодкий десерт «Зефірно-фруктовий»
Додавши до солодкої складовою фруктову нотку – кислувату (ківі), солодку (полуниця) або нейтральну (банан), можна отримати досить оригінальний, ні на що не схожий варіант десерту. А ще краще – поєднати в ньому відразу два фруктових смаку.
Перший варіант
Беремо:
- 350 гр. зефірин (без будь-яких добавок і барвників);
- 2 великих, але не дуже стиглих банана;
- 2-3 штуки ківі (якщо це взимку, а влітку можна і полуницю);
- шоколадний топінг (щось на зразок сиропу, продається у всіх супер - і мінімаркетах);
- очищені волоські горіхи;
- 300 гр. сільської сметани;
- 75 гр. цукру-піску.
Готуємо чверть години.
Число калорій на 100 г: 263.
Процедура приготування торта з зефіру без випічки зі сметаною і фруктами:
- Почнемо з крему: збиваємо в міксері сметану з цукром до однорідної маси;
- Ділимо зефір на половинки і викладаємо на блюдо зрізом вгору;
- Нарізаємо кружечками банани і ківі;
- Злегка поливаємо лежать на блюді ополоники сметанним соусом;
- Викладаємо зверху шар ківі і знову поливаємо солодкою сметаною;
- Потім все повторюється: зефірні «полушки» – сметана, банани – сметана;
- Завершується все зефирным верхи.
- Охолоджуємо десерт в холодильнику протягом години, потім поливаємо шоколадним топпінгом і посипаємо горіхами.
Другий варіант
А ось що вийде, якщо додати річну – полуничну — нотку:
- півкіло білого зефіру;
- 300 гр. стиглої полуниці;
- півлітра вершків (або сметани) високої жирності (30-35%).
Час приготування – 15 хвилин.
Поживність – 253 ккал у 100 грамах.
Процес виготовлення торта:
- Нарізати зефирины уздовж на круглі пластини гострим тонким ножем;
- Полуницю звільнити від плодоніжок, промити, осушити на рушник і порізати кубиками;
- Вершки збити до стадії утворення піків;
- Шар зефирных кружечків укласти на дно рознімної форми;
- Змастити однією третиною вершків;
- Рівномірно розташувати на вершках полуницю.
- Повторити всі шари ще раз, і зверху покласти шар зефіру (фігурні верхівки).
- Покрити весь торт рештою збитих вершків, зверху прикрасити цілими ягодами полуниці і поставити на 2 год. охолоджуватися.
Полуниця з вершками і зефіром – червоне на білому: дуже смачно і так гарно, що навіть шкода є!
Торт «Вітерець»
Інгредієнти:
- жирні вершки – 1 склянка;
- цукор-пісок – 1 ст. ложка без верху;
- зефір – 250 гр.;
- печиво пісочне – 150 гр.
Приготування – 20 хвилин.
Харчова цінність у 100 гр.: 230 ккал.
Покроковий рецепт торта з зефіру без випічки з печивом:
- Дно форми для випічки покрити харчовою плівкою і покласти на неї печиво;
- Половину зефіру нарізати кубиками, додати в каструлю трохи води і розтопити на повільному вогні;
- Збити вершки з цукром до міцної піни;
- Покласти на печиво теплий зефірний крем;
- Зверху – шар печива, на нього – вершки;
- Повторити всі шари, верх прикрасити цілими половинками зефірин і збитими вершками.
- Виставити готовий торт в холодильник на 1 годину.
Таким чином, можна приготувати кілька смачних видів десерту, не вдаючись до таких складних процедур, як виготовлення примхливого тіста і ходіння навшпиньки навколо духовки, залишивши всі інші заняття як мінімум на півдня. Вибирайте будь-який з наведених рецептів, пригощайтеся самі і пригощайте друзів.