Як зварити смачний гороховий суп в мультиварці
З допомогою мультиварки можна істотно скоротити час, відведений на приготування різноманітних страв. Готувати суп в ній одне задоволення: нічого не тікає, не википає, мінімум брудного посуду в кінці смачне і корисне блюдо в підсумку.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
сушений горох - | 0,3 кг |
картопля - | 0,3 кг |
сухарики - | за смаком |
часник - | 2 зубчики |
цибулина - | 1 шт. |
лаврушка - | пару листків |
морквина - | 1 шт. |
масло - | для обсмажування |
вода - | 2 літра |
сіль - | ½ Ч. л. |
приправа для супу - | 1 ч. л. |
Час приготування: 80 хвилин | Калорійність на 100 грам: 55 Ккал |
Під час Великого Посту дуже актуальні рецепти пісних, але смачних страв. За допомогою цього рецепта можна приготувати смачний суп гороховий в мультиварці на всю сім'ю і навіть не відчути дискомфорт від відсутності м'яса. Сам горох дуже поживний, тому легко заповнює недолік м'яса.
- Насамперед готується зажарка з цибулі і моркви, які необхідно почистити і добре помити;
- Найкраще нарізати дрібними кубиками овочі (моркву можна пропустити через тертку);
- На режимі «Смаження» (додавши трохи олії) довести цибулю і моркву до золотистого відтінку;
- Почищені картоплю і часник нарізати на кубики;
- Додати до засмажки разом з промитим горохом;
- Воду злегка підігріти (або закип'ятити) і вилити в чашу;
- Додати всі спеції;
- Варити суп 60 хвилин під кришкою на відповідному режимі (зазвичай це «Суп» або «Гасіння»);
- Подавати разом з сухариками.
Покроковий рецепт горохового супу з м'ясом
Наваристий бульйон на м'ясі, м'який горох, смачна зажарка – все це гороховий суп. На відміну від звичайної плити, в мультиварці він готується набагато швидше. Інгредієнти розраховані на 2 літри супу.
Склад:
- м'ясо – 0,3 кг;
- часник – 3 зуб.;
- сушений горошок – 375 гр;
- картопля – 3 середовищ. шт.;
- морква – 120 гр;
- зелень – 100 гр;
- масло рослинне – 2 ст. л;
- цибуля – 1 шт.;
- лаврушка;
- спеції за смаком.
Витрачений час: 80 хвилин.
Калорії: 75 ккал.
- Вибрати м'ясо для цієї страви дуже просто – треба брати такий, який більше подобається. Суп чудово виходить на курячому бульйоні, свинячому і яловичому. Якщо хочеться дієтичного – підійде курка або яловичина, більш наваристий – свинина ідеальна. М'ясо треба помити і видалити з нього зайвий жир, нарізати на шматочки по 2 см;
- У каструлю мультиварки влити воду і покласти нарізане м'ясо;
- Додати промиту крупу, всі спеції і варити бульйон протягом 40 хвилин (в меню виставити «Суп»);
- Поки суп варитися підготувати овочі для засмажки і картоплю – все почистити і помити;
- Цибулю і картоплю нарізати кубиками, моркву можна подрібнити на тертці або порізати мілкою соломкою, за вибором;
- Часник подрібнити в пресі, а зелень дрібно нарізати;
- На сковороді спасерувати моркву з цибулею і подрібнений часник;
- Як тільки прозвучить таймер додати в суп картопля і засмажку;
- Варити ще 20 хвилин на тому ж режимі;
- Коли суп буде готовий, додати в нього нарізану зелень і дати настоятися 5-10 хвилин на режимі «Підігрів»;
- Подавати гарячим.
Салат з бринзою та помідорами — простий у виконанні, але в той же час дієтичний і смачний.
Рецепти смачною скумбрії на мангалі у фользі. Візьміть на замітку нашу добірку.
Рецепт смаженої курки на сковороді — ну, що може бути простіше ніж смажене м'ясо, але ми вам пропонуємо вам оцінити кілька страв, які ми підготували.
Суп з гороху з копченостями в мультиварці
Таке блюдо важко проігнорувати або недоїсти. Готувати його завжди необхідно у великих кількостях, оскільки кожен член сім'ї обов'язково зажадає добавки!
Продукти:
- горох — 250 гр;
- копчені реберця – 400 гр;
- копчена і сарделька сосиска – по 100 гр;
- морква і цибуля – по 150 гр;
- картопля – 400 гр;
- масло – 30 гр;
- спеції за смаком.
Потрібний час: 2 години.
Калорії: 87.
- Наведені інгредієнти розраховані на ємність мультиварки в 5 літрів (на виході виходить 4 літри супу), якщо ємність менше, то необхідно розраховувати так, щоб у заповненій чаші залишалося близько 1 вільного літра;
- Всі овочі почистити і промити;
- Подрібнити кращим чином для засмажки цибулю і моркву;
- Ребра порізати на порційні шматочки, сардельку – соломкою, ковбасу – гуртками;
- Горох добре промити в холодній воді (вода повинна в підсумку стати прозорою);
- Картоплю нарізати на кубики;
- На режимі «Смаження» в мультиварці обсмажити копченості і цибулю з морквою. Це займе близько 10 хвилин, але необхідно періодично все помішувати (пам'ятаючи про покритті робити це тільки пластикової або дерев'яною лопаткою);
- До засмажки додати всі інші інгредієнти і залити їх водою;
- Найкраще воду заздалегідь закип'ятити і вливати вже гарячу;
- Додати спеції і накрити суп кришкою;
- Варити 1 годину на спеціальному режимі, який вказаний в інструкції (у різних моделях вони різні);
- Залежно від смакових уподобань час приготування може змінюватися: якщо хочеться повністю розварений горох, то варити суп треба не менше 1 години після таймера тримати ще пару годин на підігріві, якщо хочеться відчувати шматочки бобових, тоді час можна скоротити до 40 хвилин;
- Подавати гарячим, заправивши за бажанням сухариками або зеленню.
Корисні поради
Суп з гороху в мультиварці вийде ще смачніше, якщо:
- Сушений горох залишити в прохолодній воді на ніч, або на 4-5 годин. Він вбирає воду, тому необхідно час від часу доливати;
- Якщо замочити на ніч крупу не вийшло, то треба помістити її на пару годин в гарячій воді;
- Обов'язково добре промивати крупи перед приготуванням;
- В якості копченостей можна брати свинячі реберця, сосиски, сардельки, мисливські ковбаски, бекон і будь-які інші м'ясні копчені продукти;
- Краще вибирати сушений горох колотий, але для краси наприкінці варіння можна додати 50-70 грамів сушеного або замороженого горошку;
- Засмажку можна готувати окремо на сковороді і додавати вже в кінці варіння;
- В якості спецій також можна додати гострий перець (для гостроти) і чебрець.
Секрет смачного горохового супу у кожної господині свій, але одне напевно вірно – приготувати таке перше блюдо кожна господиня просто зобов'язана хоча б раз у своєму житті!