27 май 2019 1 326

Як зварити смачний гороховий суп в мультиварці

З допомогою мультиварки можна істотно скоротити час, відведений на приготування різноманітних страв. Готувати суп в ній одне задоволення: нічого не тікає, не википає, мінімум брудного посуду в кінці смачне і корисне блюдо в підсумку.

Простий пісний рецепт
Інгредієнти Кількість
сушений горох - 0,3 кг
картопля - 0,3 кг
сухарики - за смаком
часник - 2 зубчики
цибулина - 1 шт.
лаврушка - пару листків
морквина - 1 шт.
масло - для обсмажування
вода - 2 літра
сіль - ½ Ч. л.
приправа для супу - 1 ч. л.
Час приготування: 80 хвилин Калорійність на 100 грам: 55 Ккал

Під час Великого Посту дуже актуальні рецепти пісних, але смачних страв. За допомогою цього рецепта можна приготувати смачний суп гороховий в мультиварці на всю сім'ю і навіть не відчути дискомфорт від відсутності м'яса. Сам горох дуже поживний, тому легко заповнює недолік м'яса.

  1. Насамперед готується зажарка з цибулі і моркви, які необхідно почистити і добре помити;
  2. Найкраще нарізати дрібними кубиками овочі (моркву можна пропустити через тертку);
  3. На режимі «Смаження» (додавши трохи олії) довести цибулю і моркву до золотистого відтінку;
  4. Почищені картоплю і часник нарізати на кубики;
  5. Додати до засмажки разом з промитим горохом;
  6. Воду злегка підігріти (або закип'ятити) і вилити в чашу;
  7. Додати всі спеції;
  8. Варити суп 60 хвилин під кришкою на відповідному режимі (зазвичай це «Суп» або «Гасіння»);
  9. Подавати разом з сухариками.

Покроковий рецепт горохового супу з м'ясом

Наваристий бульйон на м'ясі, м'який горох, смачна зажарка – все це гороховий суп. На відміну від звичайної плити, в мультиварці він готується набагато швидше. Інгредієнти розраховані на 2 літри супу.

Склад:

  • м'ясо – 0,3 кг;
  • часник – 3 зуб.;
  • сушений горошок – 375 гр;
  • картопля – 3 середовищ. шт.;
  • морква – 120 гр;
  • зелень – 100 гр;
  • масло рослинне – 2 ст. л;
  • цибуля – 1 шт.;
  • лаврушка;
  • спеції за смаком.

Витрачений час: 80 хвилин.

Калорії: 75 ккал.

  1. Вибрати м'ясо для цієї страви дуже просто – треба брати такий, який більше подобається. Суп чудово виходить на курячому бульйоні, свинячому і яловичому. Якщо хочеться дієтичного – підійде курка або яловичина, більш наваристий – свинина ідеальна. М'ясо треба помити і видалити з нього зайвий жир, нарізати на шматочки по 2 см;
  2. У каструлю мультиварки влити воду і покласти нарізане м'ясо;
  3. Додати промиту крупу, всі спеції і варити бульйон протягом 40 хвилин (в меню виставити «Суп»);
  4. Поки суп варитися підготувати овочі для засмажки і картоплю – все почистити і помити;
  5. Цибулю і картоплю нарізати кубиками, моркву можна подрібнити на тертці або порізати мілкою соломкою, за вибором;
  6. Часник подрібнити в пресі, а зелень дрібно нарізати;
  7. На сковороді спасерувати моркву з цибулею і подрібнений часник;
  8. Як тільки прозвучить таймер додати в суп картопля і засмажку;
  9. Варити ще 20 хвилин на тому ж режимі;
  10. Коли суп буде готовий, додати в нього нарізану зелень і дати настоятися 5-10 хвилин на режимі «Підігрів»;
  11. Подавати гарячим.

Салат з бринзою та помідорами — простий у виконанні, але в той же час дієтичний і смачний.

Рецепти смачною скумбрії на мангалі у фользі. Візьміть на замітку нашу добірку.

Рецепт смаженої курки на сковороді — ну, що може бути простіше ніж смажене м'ясо, але ми вам пропонуємо вам оцінити кілька страв, які ми підготували.

Суп з гороху з копченостями в мультиварці

Таке блюдо важко проігнорувати або недоїсти. Готувати його завжди необхідно у великих кількостях, оскільки кожен член сім'ї обов'язково зажадає добавки!

Продукти:

  • горох — 250 гр;
  • копчені реберця – 400 гр;
  • копчена і сарделька сосиска – по 100 гр;
  • морква і цибуля – по 150 гр;
  • картопля – 400 гр;
  • масло – 30 гр;
  • спеції за смаком.

Потрібний час: 2 години.

Калорії: 87.

  1. Наведені інгредієнти розраховані на ємність мультиварки в 5 літрів (на виході виходить 4 літри супу), якщо ємність менше, то необхідно розраховувати так, щоб у заповненій чаші залишалося близько 1 вільного літра;
  2. Всі овочі почистити і промити;
  3. Подрібнити кращим чином для засмажки цибулю і моркву;
  4. Ребра порізати на порційні шматочки, сардельку – соломкою, ковбасу – гуртками;
  5. Горох добре промити в холодній воді (вода повинна в підсумку стати прозорою);
  6. Картоплю нарізати на кубики;
  7. На режимі «Смаження» в мультиварці обсмажити копченості і цибулю з морквою. Це займе близько 10 хвилин, але необхідно періодично все помішувати (пам'ятаючи про покритті робити це тільки пластикової або дерев'яною лопаткою);
  8. До засмажки додати всі інші інгредієнти і залити їх водою;
  9. Найкраще воду заздалегідь закип'ятити і вливати вже гарячу;
  10. Додати спеції і накрити суп кришкою;
  11. Варити 1 годину на спеціальному режимі, який вказаний в інструкції (у різних моделях вони різні);
  12. Залежно від смакових уподобань час приготування може змінюватися: якщо хочеться повністю розварений горох, то варити суп треба не менше 1 години після таймера тримати ще пару годин на підігріві, якщо хочеться відчувати шматочки бобових, тоді час можна скоротити до 40 хвилин;
  13. Подавати гарячим, заправивши за бажанням сухариками або зеленню.

Корисні поради

Суп з гороху в мультиварці вийде ще смачніше, якщо:

  1. Сушений горох залишити в прохолодній воді на ніч, або на 4-5 годин. Він вбирає воду, тому необхідно час від часу доливати;
  2. Якщо замочити на ніч крупу не вийшло, то треба помістити її на пару годин в гарячій воді;
  3. Обов'язково добре промивати крупи перед приготуванням;
  4. В якості копченостей можна брати свинячі реберця, сосиски, сардельки, мисливські ковбаски, бекон і будь-які інші м'ясні копчені продукти;
  5. Краще вибирати сушений горох колотий, але для краси наприкінці варіння можна додати 50-70 грамів сушеного або замороженого горошку;
  6. Засмажку можна готувати окремо на сковороді і додавати вже в кінці варіння;
  7. В якості спецій також можна додати гострий перець (для гостроти) і чебрець.

Секрет смачного горохового супу у кожної господині свій, але одне напевно вірно – приготувати таке перше блюдо кожна господиня просто зобов'язана хоча б раз у своєму житті!

Що ще почитати: