27 март 2019 1 319

Як зварити суп гороховий з копченостями в мультиварці

Суп з гороху є істинно російським блюдом. Традиційно його готують з копчених свинячих реберець. На сьогоднішній день у різних країнах їх замінюють на бекон, ковбаски, копчену свинину, курячі крильця. Додають різні спеції та часник.

Дуже смачним і насиченим суп виходить, якщо готувати його в мультиварці. До того ж, це полегшує процес приготування та економить час.
Суп гороховий з копченостями
Інгредієнти Кількість
сухий горох - 250 грамів
вода - 4 склянки
бекон або копчена грудинка - 250 грамів
селера - 2 стебла
морква - 2 штуки
ріпчаста цибуля - 2 головки
часник - 2 зубчики
лавровий лист - 2 штуки
сушений чебрець - 0,5 чайної ложки
сіль, перець - за смаком
Час приготування: 120 хвилин Калорійність на 100 грам: 111 Ккал

Спосіб приготування:

  1. Бекон нарізати тонкою соломкою. Вибравши режим «Випічка», обсмажити протягом десяти хвилин;
  2. Цибулю нарізати невеликими кубиками;
  3. Морква чиститься і нарізається тонкими кружечками. Потім їх розділити навпіл;
  4. Дрібно нарізати селеру, часник;
  5. Нарізані овочі додаються в мультиварку до бекону;
  6. Вміст перемішується з чебрецем і лаврушкой;
  7. Овочі і бекон обсмажуються ще десять хвилин;
  8. Картопля чиститься і нарізається кубиками;
  9. Зелений горошок добре промивається проточною водою;
  10. Картопля горошок і засипаються в мультиварку, заливаються водою;
  11. Включивши режим «Гасіння», варити суп дев'яносто хвилин;
  12. За смаком вміст мультиварки солиться і перчится.

Суп з гороху з копченими реберцями

Інгредієнти:

  • сухий горох – 250 грамів;
  • вода – 2 літри;
  • копчені реберця – 300 грамів;
  • картопля – 5 штук;
  • головка цибуля – 1 головка;
  • морква – 1 штука;
  • сіль, перець, зелень.

Час приготування: 2 години 15 хвилин.

Калорійність: 120 ккал/ 100 г.

Спосіб приготування:

  1. М'ясо порізати на дрібні шматочки;
  2. Дрібно нарізати зелень і цибулю;
  3. Моркву нашаткувати на великій тертці;
  4. Картоплю нарізати невеликими шматочками;
  5. М'ясо потрібно обсмажити протягом п'ятнадцяти хвилин. Для цього вибравши режим «Смаження», встановити температурний режим на 160 град. При необхідності під час смаження можна налити трохи соняшникової олії;
  6. Через кілька хвилин засипати цибулю, моркву. Вміст мультиварки потрібно постійно помішувати;
  7. Після обсмажування овочів потрібно додати картоплю і воду;
  8. Вибравши режим «Гасіння», довести до готовності;
  9. За десять хвилин до готовності додати сіль, перець і зелень.

Рецепт горохового супу з копченими ковбасками

Інгредієнти:

  • горох – 200 грамів;
  • картопля – 4 штуки;
  • копчені ковбаски – 200 грамів;
  • морква:
  • цибуля:
  • сіль, перець.

Час приготування: 70 хвилин.

Калорійність: 110 ккал/ 100 г.

Спосіб приготування:

  1. Цибуля чиститься і дрібно шинкуется;
  2. Морква треться на тертці;
  3. Включивши режим «Смаження», додати в каструлю кілька крапель соняшникової олії і обсмажити овочі протягом десяти хвилин;
  4. Копчені ковбаски нарізати соломкою і додаються до овочів;
  5. Картопля чиститься і нарізається кубиками;
  6. В мультиварку додаються картопля, горох і вода;
  7. Суп готується на режимі «Гасіння» одна година;
  8. За п'ятнадцять хвилин до готовності додаються зелень, сіль і спеції за смаком.

Читайте як правильно приготувати коврижку з варенням.

Візьміть на замітку цікаву добірку рецептів страв з морського окуня.

Рецепт капустяної запіканки з фаршем або грибами — спробуйте нашу добірку рецептів.

Суп-пюре з гороху з копченостями в мультиварці

Інгредієнти:

  • 300 грамів копчених ребер;
  • 400 грамів гороху;
  • цибуля;
  • морква;
  • 3 стебла седьдерея;
  • сіль;
  • зелень;
  • сметана.

Час приготування: 1,5 години.

Калорійність: 110 ккал/ 100 г.

Спосіб приготування:

  1. Ребра потрібно відварити в підсоленій воді протягом тридцяти хвилин;
  2. Горох треба потримати в холодній воді кілька годин;
  3. Коли ребра будуть готові, їх потрібно витягнути. А у воду засипати горох. Варити сорок хвилин;
  4. На сковороді потрібно обсмажити терту моркву і дрібно порізану цибулю;
  5. Пересмажені овочі потрібно додати в каструлю до гороху;
  6. Селеру нарізати дрібними кубиками і опустити в суп. Додати сіль за смаком;
  7. Кришку мультиварки потрібно закрити, варити суп двадцять хвилин;
  8. Відварене м'ясо потрібно відокремити від кісточок і нарізати невеликими скибочками;
  9. Коли горох стане м'яким, вміст мультиварки потрібно подрібнити за допомогою ручного блендера до появи однорідної консистенції;
  10. В горохове пюре потрібно додати м'ясо, зелень;
  11. Коли суп-пюре закипить, варити ще дві хвилини.

Розлити суп по тарілках і прикрасити сметаною і зеленню.

Суп з гороху з копченими крильцями

Інгредієнти:

  • 200 грамів гороху;
  • 200 грамів картоплі;
  • 150 грамів моркви;
  • 100 грамів цибулі;
  • 300 грамів копчених крилець;
  • 400 грамів свіжого молока;
  • спеції.

Час приготування: 1,5 години.

Калорійність: 110 ккал/ 100 г.

Спосіб приготування:

  1. Горошок потрібно добре промити і залишити у воді на тридцять хвилин;
  2. Крильця залити водою і варити двадцять хвилин із закритою кришкою мультиварки;
  3. Моркву натерти, цибулю порізати дрібними кубиками;
  4. Крильця вийняти. Нарізані овочі, горох і спеції опустити в бульйон;
  5. Коли вміст мультиварки буде готове, його потрібно перелити в глибоку миску і зробити пюре. Додати молоко;
  6. Пюре перелити в каструлю і довести до кипіння.

Перед подачею на стіл суп прикрасити зеленню і м'ясом.

Поради кухарів

  1. Замість зеленого гороху можна взяти жовтий, але її треба попередньо замочувати у воді на кілька годин;
  2. Щоб суп вийшов наваристим і більш густим, після його приготування потрібно залишити нудитися в мультиварці на дві години, не відкриваючи кришки;
  3. Сіль і спеції уповільнюють процес розм'якшення гороху, тому додавати їх потрібно тільки після доведення до готовності супу;
  4. В якості копченостей можна взяти бекон, курячу грудинку, корейку, свинячі реберця. Кожен з цих продуктів додають супу різний смак;
  5. Бобові рослини містять спеціальні речовини, що викликають метеоризм кишечника. Щоб уникнути цієї проблеми, горох потрібно замочити в гарячій воді, міняючи її кожні двадцять хвилин протягом трьох годин. Після цього його потрібно промити холодною водою;
  6. Готовий суп гороховий з копченостями подають з чорними грінками. Можна додати і білий хліб, при цьому виключивши з інгредієнтів картопля;
  7. Різні спеції здатні надати гороховому супу незвичайні смаки. Для цього можна скористатися кмином, каррі, куркумою, часником.

Способів приготування горохового супу з копченостями в мультиварці дуже багато. В нього можна додавати плавлений сир, томатну пасту або вершки. Різноманітні смаки обов'язково сподобаються всім членам сім'ї і гостям!

Що ще почитати: