Як зварити суп гороховий з копченостями в мультиварці
Суп з гороху є істинно російським блюдом. Традиційно його готують з копчених свинячих реберець. На сьогоднішній день у різних країнах їх замінюють на бекон, ковбаски, копчену свинину, курячі крильця. Додають різні спеції та часник.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
сухий горох - | 250 грамів |
вода - | 4 склянки |
бекон або копчена грудинка - | 250 грамів |
селера - | 2 стебла |
морква - | 2 штуки |
ріпчаста цибуля - | 2 головки |
часник - | 2 зубчики |
лавровий лист - | 2 штуки |
сушений чебрець - | 0,5 чайної ложки |
сіль, перець - | за смаком |
Час приготування: 120 хвилин | Калорійність на 100 грам: 111 Ккал |
Спосіб приготування:
- Бекон нарізати тонкою соломкою. Вибравши режим «Випічка», обсмажити протягом десяти хвилин;
- Цибулю нарізати невеликими кубиками;
- Морква чиститься і нарізається тонкими кружечками. Потім їх розділити навпіл;
- Дрібно нарізати селеру, часник;
- Нарізані овочі додаються в мультиварку до бекону;
- Вміст перемішується з чебрецем і лаврушкой;
- Овочі і бекон обсмажуються ще десять хвилин;
- Картопля чиститься і нарізається кубиками;
- Зелений горошок добре промивається проточною водою;
- Картопля горошок і засипаються в мультиварку, заливаються водою;
- Включивши режим «Гасіння», варити суп дев'яносто хвилин;
- За смаком вміст мультиварки солиться і перчится.
Суп з гороху з копченими реберцями
Інгредієнти:
- сухий горох – 250 грамів;
- вода – 2 літри;
- копчені реберця – 300 грамів;
- картопля – 5 штук;
- головка цибуля – 1 головка;
- морква – 1 штука;
- сіль, перець, зелень.
Час приготування: 2 години 15 хвилин.
Калорійність: 120 ккал/ 100 г.
Спосіб приготування:
- М'ясо порізати на дрібні шматочки;
- Дрібно нарізати зелень і цибулю;
- Моркву нашаткувати на великій тертці;
- Картоплю нарізати невеликими шматочками;
- М'ясо потрібно обсмажити протягом п'ятнадцяти хвилин. Для цього вибравши режим «Смаження», встановити температурний режим на 160 град. При необхідності під час смаження можна налити трохи соняшникової олії;
- Через кілька хвилин засипати цибулю, моркву. Вміст мультиварки потрібно постійно помішувати;
- Після обсмажування овочів потрібно додати картоплю і воду;
- Вибравши режим «Гасіння», довести до готовності;
- За десять хвилин до готовності додати сіль, перець і зелень.
Рецепт горохового супу з копченими ковбасками
Інгредієнти:
- горох – 200 грамів;
- картопля – 4 штуки;
- копчені ковбаски – 200 грамів;
- морква:
- цибуля:
- сіль, перець.
Час приготування: 70 хвилин.
Калорійність: 110 ккал/ 100 г.
Спосіб приготування:
- Цибуля чиститься і дрібно шинкуется;
- Морква треться на тертці;
- Включивши режим «Смаження», додати в каструлю кілька крапель соняшникової олії і обсмажити овочі протягом десяти хвилин;
- Копчені ковбаски нарізати соломкою і додаються до овочів;
- Картопля чиститься і нарізається кубиками;
- В мультиварку додаються картопля, горох і вода;
- Суп готується на режимі «Гасіння» одна година;
- За п'ятнадцять хвилин до готовності додаються зелень, сіль і спеції за смаком.
Читайте як правильно приготувати коврижку з варенням.
Візьміть на замітку цікаву добірку рецептів страв з морського окуня.
Рецепт капустяної запіканки з фаршем або грибами — спробуйте нашу добірку рецептів.
Суп-пюре з гороху з копченостями в мультиварці
Інгредієнти:
- 300 грамів копчених ребер;
- 400 грамів гороху;
- цибуля;
- морква;
- 3 стебла седьдерея;
- сіль;
- зелень;
- сметана.
Час приготування: 1,5 години.
Калорійність: 110 ккал/ 100 г.
Спосіб приготування:
- Ребра потрібно відварити в підсоленій воді протягом тридцяти хвилин;
- Горох треба потримати в холодній воді кілька годин;
- Коли ребра будуть готові, їх потрібно витягнути. А у воду засипати горох. Варити сорок хвилин;
- На сковороді потрібно обсмажити терту моркву і дрібно порізану цибулю;
- Пересмажені овочі потрібно додати в каструлю до гороху;
- Селеру нарізати дрібними кубиками і опустити в суп. Додати сіль за смаком;
- Кришку мультиварки потрібно закрити, варити суп двадцять хвилин;
- Відварене м'ясо потрібно відокремити від кісточок і нарізати невеликими скибочками;
- Коли горох стане м'яким, вміст мультиварки потрібно подрібнити за допомогою ручного блендера до появи однорідної консистенції;
- В горохове пюре потрібно додати м'ясо, зелень;
- Коли суп-пюре закипить, варити ще дві хвилини.
Розлити суп по тарілках і прикрасити сметаною і зеленню.
Суп з гороху з копченими крильцями
Інгредієнти:
- 200 грамів гороху;
- 200 грамів картоплі;
- 150 грамів моркви;
- 100 грамів цибулі;
- 300 грамів копчених крилець;
- 400 грамів свіжого молока;
- спеції.
Час приготування: 1,5 години.
Калорійність: 110 ккал/ 100 г.
Спосіб приготування:
- Горошок потрібно добре промити і залишити у воді на тридцять хвилин;
- Крильця залити водою і варити двадцять хвилин із закритою кришкою мультиварки;
- Моркву натерти, цибулю порізати дрібними кубиками;
- Крильця вийняти. Нарізані овочі, горох і спеції опустити в бульйон;
- Коли вміст мультиварки буде готове, його потрібно перелити в глибоку миску і зробити пюре. Додати молоко;
- Пюре перелити в каструлю і довести до кипіння.
Перед подачею на стіл суп прикрасити зеленню і м'ясом.
Поради кухарів
- Замість зеленого гороху можна взяти жовтий, але її треба попередньо замочувати у воді на кілька годин;
- Щоб суп вийшов наваристим і більш густим, після його приготування потрібно залишити нудитися в мультиварці на дві години, не відкриваючи кришки;
- Сіль і спеції уповільнюють процес розм'якшення гороху, тому додавати їх потрібно тільки після доведення до готовності супу;
- В якості копченостей можна взяти бекон, курячу грудинку, корейку, свинячі реберця. Кожен з цих продуктів додають супу різний смак;
- Бобові рослини містять спеціальні речовини, що викликають метеоризм кишечника. Щоб уникнути цієї проблеми, горох потрібно замочити в гарячій воді, міняючи її кожні двадцять хвилин протягом трьох годин. Після цього його потрібно промити холодною водою;
- Готовий суп гороховий з копченостями подають з чорними грінками. Можна додати і білий хліб, при цьому виключивши з інгредієнтів картопля;
- Різні спеції здатні надати гороховому супу незвичайні смаки. Для цього можна скористатися кмином, каррі, куркумою, часником.
Способів приготування горохового супу з копченостями в мультиварці дуже багато. В нього можна додавати плавлений сир, томатну пасту або вершки. Різноманітні смаки обов'язково сподобаються всім членам сім'ї і гостям!